Costa del Sol vakantie met de hond

Costa del Sol vakantie met de hond

31.526 accommodaties gevonden voor vakantie met hond. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Vakantie Costa del Sol met hond

De Costa del Sol is het hele jaar door een heerlijke bestemming voor een korte of juist lange vakantie. Je kunt bijvoorbeeld op familiereis naar de Costa del Sol, waarbij je hond als belangrijk familielid niet kan ontbreken. Naar de Costa del Sol op vakantie met de hond is leuk en makkelijk door de speciale voorzieningen die er beschikbaar zijn voor je trouwe viervoeter. Hoe ziet jouw ideale vakantie op de Costa del Sol met de hond eruit?

Start je zoekopdracht

Met je hond naar de Costa del Sol

Hoe reis je met je hond naar de Costa del Sol?

Met je hond op reis naar de Costa del Sol is de uitgelezen kans om samen met je trouwe viervoeter te ontspannen in een warme, relaxte omgeving aan de kust. Het is echter wel belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen als je op vakantie met je hond naar het buitenland gaat. Zo dient je hond een dierenpaspoort te hebben volgens het Europees model, en een identificatiechip. Daarnaast moet je hond van een geldige vaccinatie tegen hondsdolheid voorzien zijn, die minstens een maand van tevoren gegeven moet zijn. Al deze zaken kun je bij de dierenarts regelen. Als je met de auto naar de Spaanse kust trekt, mag je hond niet los in de auto zitten en het is in dit gebied verplicht om poep op te ruimen. Overigens is voldoende water altijd heel belangrijk en let op de "pipi-can", wat een hondenuitlaatplaats is.

Waar verblijf je met je hond aan de Costa del Sol?

Er zijn allerlei vakantiewoningen aan de Costa del Sol waar je met je hond mag verblijven. Er zijn bijvoorbeeld allerlei soorten appartementen aan de Costa del Sol beschikbaar waar je met huisdieren kunt verblijven, met een eigen zwembad of juist direct aan het strand. Daarnaast kun je op je vakantie met de hond ook kiezen voor een vakantiehuis met een omheinde tuin. Door de brede mogelijkheden kun je het verblijf helemaal aanpassen op jouw wensen en voorkeuren.

Vind vakantie met hond aan de Costa del Sol

4 tips voor een Costa del Sol vakantie met de hond

Hondenstranden aan de Costa del Sol

Als je met je hond naar de Costa del Sol afreist, is het wel belangrijk om goed op te letten waar honden zijn toegestaan. Er zijn bijvoorbeeld speciale hondenstranden, die je kunt herkennen aan de namen Playa canina, Playa can en Playa para perros. Ieder jaar komen er weer nieuwe hondenstranden bij, waardoor er een ruim aanbod van is. Op een bord bij de ingang van een strand staat altijd in welke periode honden welkom zijn en of ze los mogen lopen. Het is overigens altijd verplicht om een dierenpaspoort bij je te hebben en hondenpoep netjes op te ruimen. Voorbeelden van leuke hondenstranden in Marbella zijn Playa de Ventura de Mar en Playa El Pinillo.

Málaga als hondvriendelijke stad

De populaire stad Málaga is in de Costa del Sol een echte hondvriendelijke stad en uitstekende bestemming voor een hondenvakantie. Er zitten maar liefst 21 huisdierenwinkels, 49 dierenklinieken en 70 restaurants waar honden welkom zijn. Je kunt er ook heerlijk wandelen met je trouwe viervoeter en andere activiteiten ondernemen waarbij je hond niet thuis hoeft te blijven. Overigens ligt Málaga ook aan de zee, waardoor je tijdens warme dagen makkelijk samen met je hond een frisse duik kunt nemen.

Ritje in de Taxiguau

Doordat veel hondenbezitters graag met hun huisdier naar het zonnige zuiden afreizen, zijn er allerlei nieuwe trends ontstaan. Zo ook de hondentaxi, waar je in grote steden, zoals Granada en Málaga, van gebruik kunt maken. Deze speciale taxi's vormen niet alleen een handig vervoermiddel in een grote stad, maar zijn ook een echte toeristenattractie geworden. Om ervan gebruik te maken, kun je gewoon een normale taxidienst bellen en vragen om een huisdierentaxi. Binnen een paar minuten wordt je dan al samen met je hond opgehaald. Het is wel verstandig om van tevoren te vragen of het extra kost of niet, om problemen achteraf te voorkomen.

4. Boottocht met de hond

Als laatste is een leuke activiteit met je hond op de Costa del Sol met een boot het water betreden. Er zijn bijvoorbeeld diverse Catamarantochten waar honden toegelaten worden, waarbij je op zee van de zonsondergang kunt genieten. Daarnaast zijn er een aantal boottochten waarmee je dolfijnen of ander wild kunt spotten. Of kies voor een transfer met de boot tussen twee steden of gebieden, zoals Benalmádena en Fuengirola, en geniet ondertussen van het uitzicht op de zee.

Veelgestelde vragen over vakantie met hond aan de Costa del Sol

Kun je met je hond naar de Costa del Sol vliegen?

Je kunt op diverse manieren naar het zuiden van Spanje afreizen, waaronder met het vliegtuig. Voor vliegen met je hond moet je wel van tevoren een ticket voor je hond boeken en afhankelijk van de grootte moet je huisdier in het ruim vervoerd worden in een hondenreisbench. Over het algemeen mag een kleine hond tot vijf kilogram mee in de cabine.

Mag je hond mee naar restaurants in de Costa del Sol?

Bij wet is het verboden om honden in restaurants toe te laten, maar meestal zijn honden wel op terrassen welkom, waar vaak ook waterbakken klaarstaan. Je moet het vooral gewoon even vragen aan het personeel, aangezien er aan de Costa del Sol weinig terrassen zijn waar honden niet zijn toegestaan.

Zijn er gevaarlijke ziektes voor honden in Spanje?

Luizen en teken kunnen in Spanje gevaarlijke ziektes overdragen op je hond, waarnaast je hond hartworm en leishmaniasis kan oplopen. De juiste bescherming is daarom van belang. Zorg ervoor dat je je hond elke maand ontwormt en regelmatig antitekenspray gebruikt.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer