Fietsvakantie Costa del Sol

Fietsvakantie Costa del Sol

32.585 accommodaties gevonden voor Fietsvakantie. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Fietsvakantie Costa del Sol

Plannen voor een fietsvakantie naar de zonovergoten De Costa del Sol? Dat is een prachtig vooruitzicht! Deze zonnige kuststrook aan de Middellandse Zee kan jaarlijks rekenen op ruim 2700 uren zon, dus heerlijk om daar op de fiets van te genieten. Na een mooie fietstocht kun je bijkomen aan een van de uitgestrekte stranden. Een verfrissende duik in de golven spoelt alle vermoeidheid snel weg, zodat je weer fris van het bruisende avondleven kunt genieten. De temperatuur van het zeewater in de zomermaanden is gemiddeld een zeer aangename 20 tot 22 graden Celsius. Even een dagje zonder de fiets? Geen probleem. Op de Costa del Sol zijn er veel meer mogelijkheden voor een sportieve vakantie. Je kunt er bijvoorbeeld zeilen of surfen en ook {{golfen op de Costa del Sol}319{golf_travel}} behoort tot de mogelijkheden.

Start je zoekopdracht

Fietsen langs de Costa del Sol

Fietsen door de bergen of van dorp naar dorp

De Costa del Sol is de zuidkust van het Spaanse schiereiland en reikt van Málaga, de geboortestad van Pablo Picasso, tot aan Gibraltar in het uiterste Zuiden. Bekende toeristische steden als Torremolinos, Marbella en Fuengirola liggen aan deze zonnige zuidkust, maar je vindt er ook kleine dorpjes, zoals het authentiek gebleven Cancelada, halverwege Málaga en Gibraltar. Dit dorp is een uitstekende uitvalsbasis voor een fietsvakantie aan de Costa del Sol. Je fietst op de Costa del Sol zowel langs de kust, als door de bergen. De Costa del Sol is namelijk van het binnenland afgeschermd door de bergen van de Sierra Nevada. Fietsend langs zee kun je altijd rekenen op een verfrissend briesje, maar ook in de bergen vind je wat verkoeling. Houd je van vrij en ongebonden? Dan is een woning of appartement huren aan de Costa del Sol mogelijk een goede optie voor jouw fietsvakantie. Met een vakantiewoning aan de Costa del Sol ontdek en geniet je volop van de natuur en de Spaanse cultuur en dat maakt het fietsen langs de Costa del Sol nu juist zo aantrekkelijk.

Vind Fietsvakantie aan de Costa del Sol

Fietstochten aan de Costa del Sol

Huur je fiets aan de Costa del Sol

Langs de kust liggen goede wegen en je kunt in principe zonder problemen van Málaga naar Gibraltar fietsen. Houd er rekening mee dat fietsen in dit zonnige kustgebied ook betekent dat je veel moet klimmen. Een goede conditie is dus wel wenselijk, maar het is de inspanning waard. Tijdens de fietstochten aan de Costa del Sol geniet je van prachtige vergezichten en kom je in contact met de Andalusische cultuur. Je kunt natuurlijk met de fiets op vakantie naar Costa del Sol, maar je kunt ook ter plekke een fiets huren. Dit kun je al voor je vertrek online in Nederland regelen. Je hebt voor de fietstochten aan de "Kust van de Zon" de keuze uit toerfietsen, racefietsen en mountainbikes. Er zijn soms ook elektrische fietsen te huren. Onderstaand vind je alvast een paar ideeën voor een mooie fietstocht.

De Torremolinos – Fuengirola v.v.

Deze fietstour langs de Costa del Sol van 49 kilometer voert je langs het strand van Torremolinos naar Fuengirola. De tour gaat bijna helemaal over verharde wegen en je hoeft niet echt te klimmen. Een relaxte {{familie fietstocht langs de Costa del Sol}{319}{family_travel} die je echt op je gemak kunt doen. In Fuengirola bezoek je het Moorse kasteel uit de 10de eeuw, Castillo de Sohaial de Fuengirola.

Paseos Marítimos in Marbella en omgeving

Diverse maritieme routes starten op verschillende punten in de stad en leiden je langs de stranden, boulevard, het haventje en meestal ook langs het Victoria Monument van Marbella. Sommige routes verlaten de stad en leiden je de bergen in naar het stuwmeer of omliggende dorpjes. Erg mooi, maar je moet wel in bezit zijn van een goede conditie.

Marbella – Stuwmeer La Concepción – Istán v.v.

Dit is een mooie fietsroute voor de ervaren mountainbiker vanwege het klimmen en diverse moeilijke, onverharde wegen. In het totaal klim je ongeveer 1350 meter. Een gedeelte van de route gaat door het Nationale Park Sierra de las Nieves. Onderweg fiets je door de nauwe straatjes van Istán en kun je genieten van het schitterende uitzicht onder andere bij Ermita de San Miguel. De route is 52 kilometer lang en wordt gemiddeld in 5,5 uur gereden.

Veelgestelde vragen over Fietsvakantie aan de Costa del Sol

Wat is de beste periode om te fietsen op de Costa del Sol?

Dat hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeur. In de zomermaanden van juni tot en met september ligt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden en heb je weinig kans op neerslag. November tot en met februari is de natste periode (tot 115 mm neerslag per maand), maar met temperaturen tussen de 15 en 20 graden heerlijk om een paar stevige tochten te maken.

Is er openbaar vervoer op de Costa del Sol?

Er zijn verschillende vervoersbedrijven werkzaam die lijndiensten hebben tussen de grote steden. Kaartjes koop je bij de busstations, waar je ook terecht kunt voor de dienstregeling. Vanuit Málaga is er ook een treindienst naar onder andere Sevilla, Granada, Torremolinos en Fuengirola. Dienstregelingen vind je op de website van de Spaanse spoorwegen.

Kan de hond mee op fietsvakantie?

In principe is dat geen probleem en hangt dit af van de accommodatie die je hebt geboekt. Soms wordt er ook wat extra in rekening gebracht voor de viervoeter. Houd er rekening mee dat de Costa del Sol bergachtig is, dus ook de hond moet een goede conditie hebben.

Zijn er verkeersregels voor de fiets op de Costa del Sol?

In Spanje gelden voor fietsers afwijkende verkeersregels, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Zo is bijvoorbeeld het gebruik van de mobiele telefoon of koptelefoon tijdens het fietsen verboden. Overtreding van de regels kan je flinke boetes van soms wel honderden euro's opleveren. Neem voordat je vertrekt even de moeite je op de hoogte te stellen van de verkeersregels voor fietsers in Spanje, bijvoorbeeld bij de ANWB.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer