Vind Vakantiehuizen in Nijkerk

Highlights in Nijkerk

  • Gelderse vallei
  • Museum Nijkerk
  • Speelboerderij De Roosendaal
  • Dolfinarium Harderwijk
  • Speelbos de Zevensprong

Andere accommodaties in Nijkerk, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Nijkerk

€ 157voor 1 apr. - 8 apr.
€ 192 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Nijkerk

100%voor 1 apr. - 8 apr.
85% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Nijkerk

Nabij de Veluwe

Nijkerk is een gemoedelijke plaats in het oosten van de provincie Gelderland. Het is een plek waar je lekker even weg bent en kunt genieten van de omliggende natuur. Het charmante centrum biedt voldoende vakantiehuizen om ook hier te ontspannen! De meeste vakantiehuizen zijn echter in omliggende dorpen te vinden, allen dus in de buurt van de prachtige natuur van de Veluwe en het Eemland. Plekken waar vakantiehuizen staan zijn bijvoorbeeld Putten, Amersfoort en Barneveld. Stuk voor stuk plekken waar van alles te doen is! En vanaf hier ben je snel in het centrum van Nijkerk.

Comfortabele vakantiehuizen

De vakantiehuizen in Nijkerk zijn over het algemeen comfortabel. Geniet van de ruimte om je heen, de meeste vakantiehuizen hebben een eigen tuin waarin je heerlijk kunt ontspannen. Een goed begin van de dag heb je op je eigen terras met een kop koffie! Ook zijn er een aantal vakantiehuizen met zwembad. Zo kun jij op elk gewenst moment van de dag een plons nemen in het water. Bekijk nu het veelzijdige aanbod en laat de voorpret beginnen!

Vakantie in Nijkerk

Locatie en oriëntatie

In de regio Gelderse vallei

Nijkerk is een plaats in de provincie Gelderland, in Nederland. Het ligt in de regio Gelderse vallei, welke in het oosten van de provincie ligt. De ligging is ideaal, het zit tussen de Veluwe en het Eemland in. Ook liggen steden zoals Amersfoort in de buurt, waardoor je hier ook een dagje naartoe kunt gaan om te shoppen of te sightseeën. Nijkerkerveen en Hoevelaken zijn twee plaatsen die ook tot de gemeente behoren, daarnaast zijn er nog een aantal buurtschappen (zoals Appel en Driedorp).

De beste reistijd voor Nijkerk

Nijkerk is natuurlijk het mooist in de zomermaanden, zoals zoveel plekken dan mooi zijn in Nederland. Het is dan ideaal om lange fietstochten te maken in de regio! En ook hoef je geen excuus te verzinnen om heerlijk op een terras neer te strijken als je daar behoefte aan hebt. Je zou ook kunnen overwegen om in het voor- of najaar te komen. Dan heb je wat meer kans op neerslag, maar heeft de natuur je ook veel te bieden. Een heerlijk weekendje weg kan natuurlijk altijd!

Reizigers en activiteiten

Nijkerk voor natuurliefhebbers

Met de Veluwe om de hoek is het natuurlijk niet moeilijk kiezen welk natuurgebied je gaat ontdekken. Toch kan het zijn dat je de Veluwe na een dag of twee wel gezien hebt, en wat dan? Dan ga je het prachtige polderlandschap in de buurt ontdekken! Het lijkt hier wel een andere wereld, weg van de drukte. Geniet van de vogels en planten die hier groeien. Het buurtschap Appel is ook een prachtige plek om te ontdekken. Een leuke tour is het Appelpad van bijna 8 kilometer lang.

Nijkerk voor gezinnen

Een heerlijke plek voor gezinnen is het zeker! Ontdek met het hele gezin de prachtige natuur in de omgeving of kijk welke uitjes met de kids in de buurt liggen. Zo heb je Speel- en Leerboerderij De Roosendaal in Putten. Hier ontmoet je boerderijdieren en kunnen de kids zich uitleven op de speeltuinen op het terrein. Relaxen aan het strand doe je bij het strand van Nulde. Het Speelpark en Maïsdoolhof Voorthuizen is een perfecte plek voor een regenachtige dag, dan kunnen de kids hier gewoon binnen spelen!

Het voordeel van Nijkerk is dat het tussen de Veluwe en het Eemland in ligt.

Top 5 tips in Nijkerk

1. Ontdek Museum Nijkerk

Museum Nijkerk ligt in het centrum van Nijkerk en heeft allerlei tentoonstellingen over de stad Nijkerk en de omgeving. Vanaf hier kun je ook georganiseerde stadswandelingen doen, een leuke manier om de stad goed te leren kennen.

2. Dolfinarium Harderwijk

Je weet zeker dat het een leuke dag voor het hele gezin wordt als je naar het Dolfinarium in Harderwijk gaat. Geniet van dolfijnenshows en ontdek ook de andere dieren die hier leven, zoals zeerobben en zeehonden.

3. Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark Rhenen is een prachtige plek waar je veel dieren kan spotten, waaronder de populaire pandaberen. Want eigenlijk kenden we die in Nederland alleen van tv.. Een paar jaar geleden kwamen er twee panda’s over vanuit China en ze leven nu als gelukkig stel in deze dierentuin. In de winter kun je hier ook ‘s avonds genieten van mooie verlichting met elk jaar een ander thema. Betoverend mooi!

4. Speelbos de Zevensprong

Speelbos de Zevensprong is er heus niet alleen om de kids te entertainen, als ouder kun je ook genieten van de natuur onderweg. Er zijn routes speciaal voor de kids, zoals de kabouterroute en de avonturenroute. De kabouterroute is 750 meter en de avonturenroute is twee keer zo lang.

5. Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld is een kasteel waar je u tegen zegt, het is zo enorm mooi hier! Niet alleen het kasteel, maar ook de omgeving waar je kunt wandelen. Ontdek hier de prachtige natuur en neem vooral even een pauze bij het mooie restaurant dat in het kasteel zit. Met geluk kun je op het terras genieten van een kop koffie of wijntje.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Nijkerk

Hoeveel kost het gemiddeld om een huis in Nijkerk te huren?

Met een gemiddelde prijs van €178 per nacht, ligt deze bestemming aan de bovenzijde van de prijsklasse voor huisjes in Nederland.

In welke maand kan je het meest besparen op een verblijf in Nijkerk?

Als je het meeste uit je geld wilt halen, zijn februari (€143 per nacht), januari (€148) en maart (€155) de goedkoopste maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer stijgen de prijzen van accommodaties het snelst in Nijkerk?

Op Holidu zien we dat de kosten per nacht in Nijkerk gemiddeld het hoogst zijn in de maanden: december (€207), oktober (€205) en november (€196).

Is Nijkerk een geschikte bestemming voor een last-minute reisje?

Als je besluit om Nijkerk te bezoeken, stellen we voor om je reis vroegtijdig te plannen, omdat het normaal gesproken een erg gewilde vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 76%.

In welke maand zijn de meeste vacant in Nijkerk?

April, maart en november zijn de maanden (in volgorde van hoog naar laag) met de meeste beschikbare vakantiewoningen in Nijkerk, met een gemiddeld percentage van respectievelijk 88%, 34% en 33%.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er te vinden in Nijkerk op Holidu?

Holidu biedt ongeveer 330 accommodaties aan van 8 verschillende aanbieders. Dus welk type accommodatie je ook zoekt, bij ons vind je wat je zoekt!

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in NijkerkBooking.com Vakantiehuizen in Nijkerk
Airbnb Vakantiehuizen in NijkerkAirbnb Vakantiehuizen in Nijkerk
Vrbo Vakantiehuizen in NijkerkVrbo Vakantiehuizen in Nijkerk
Bookiply Vakantiehuizen in NijkerkBookiply Vakantiehuizen in Nijkerk
FeWo-direkt Vakantiehuizen in NijkerkFeWo-direkt Vakantiehuizen in Nijkerk
Abritel Vakantiehuizen in NijkerkAbritel Vakantiehuizen in Nijkerk
HRS Vakantiehuizen in NijkerkHRS Vakantiehuizen in Nijkerk
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Gelderland
  4. Nijkerk