Vakantiehuizen in Deventer

21 accommodaties in Deventer - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Deventer

Boerderij voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 85m²
5,0
14 recensies
Deventer
vanaf
€ 50per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
4,8
16 recensies
Deventer
vanaf
€ 80per nacht
Boerderij voor 10 personen, with tuin and sauna as well as zwembad
10 pers., 4 slaapkamers, 600m²
Deventer
vanaf
€ 404per nacht
Appartement voor 2 personen
4,6
182 recensies
Deventer, IJssel
vanaf
€ 95per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers
Deventer, IJssel
vanaf
€ 95per nacht
Appartement voor 2 personen, met terras
2 pers., 1 slaapkamers, 50m²
4,4
111 recensies
Deventer, IJssel
vanaf
€ 95per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen, met tuin
5 pers., 3 slaapkamers
4,9
35 recensies
Deventer
vanaf
€ 78per nacht
Appartement voor 2 personen
4,6
30 recensies
Deventer, IJssel
vanaf
€ 65per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met huisdier
4 pers., 2 slaapkamers, 100m²
Deventer
vanaf
€ 94per nacht
Lodge voor 5 personen, met tuin
Deventer
vanaf
€ 68per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen, met tuin, met huisdier
6 pers., 2 slaapkamers
Deventer, IJssel
vanaf
€ 200per nacht
Bed and breakfast voor 2 personen, met tuin, met huisdier
2 pers., 1 slaapkamers, 23m²
4,7
351 recensies
Deventer
vanaf
€ 31per nacht
Bed and breakfast voor 2 personen, met tuin
4,6
267 recensies
Deventer
vanaf
€ 98per nacht
Bed and breakfast voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 16m²
4,6
696 recensies
Deventer, IJssel
vanaf
€ 60per nacht
Bed and breakfast voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers
4,9
32 recensies
Deventer
vanaf
€ 50per nacht
Bed and breakfast voor 2 personen, met tuin en sauna
4,7
95 recensies
Deventer
vanaf
€ 89per nacht
Bed and breakfast voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 75m²
4,9
78 recensies
Deventer
vanaf
€ 80per nacht
Hostel voor 2 personen, met tuin
4,6
31 recensies
Deventer
vanaf
€ 65per nacht
Toon alles

Highlights in Deventer

  • Historisch stadscentrum
  • Speelgoedmuseum Deventer
  • Het Vogeleiland
  • Op de IJssel
  • Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Populaire zoekopdrachten in Deventer

Zwembad 2
Internet 3
Balkon/Terras 2
TV 3
Tuin 2
Parkeermogelijkheid 3

Vakantiehuizen in Deventer

Overnachten in de historische binnenstad

Deventer is een heerlijke bestemming voor een weekendje weg. In de historische binnenstad zijn er knusse vakantiehuizen te huur met een sfeervolle inrichting. Je bent op loopafstand van de bezienswaardigheden en de vele terrasjes en restaurants. De vakantiehuizen beschikken over een internetverbinding en hebben veelal een balkon. Met het uitzicht over de rivier de IJssel kun je helemaal tot rust komen en genieten van het gezellige centrum.

Vakantiehuizen in de natuur

Rondom Deventer is er een ruim aanbod aan vakantiehuizen. Zo kun je bijvoorbeeld in een boerderij overnachten aan de IJssel. Er zijn ook veel chalet-achtige houten vakantiehuizen te huur midden in de natuur. Je kunt hier prachtige wandel- en fietstochten maken en deze regio maakt het de perfecte locatie om de provincie te ontdekken. De vakantiehuizen hebben vaak een mooie, aangelegde tuin en er is tevens plaats om de auto te parkeren. Voor ieder budget is er beschikbaarheid. Zo zijn er ook vakantiehuizen die plaats hebben voor 10 personen zodat je met een grote groep heerlijk kunt genieten. Als je met z’n tweeën op vakantie gaat zijn er gezellige en knusse vakantiehuizen te huur.

Vakantie in Deventer

Locatie en oriëntatie

De historische stad

Deventer is gelegen in de provincie Overijssel en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige gemeente. De geschiedenis van Deventer gaat terug naar de middeleeuwen toen de stad een belangrijke rol speelde in het Noord-Duits handelsnetwerk, het Hanzeverbond. De stad heeft veel oude gebouwen en vele monumenten. Cultuurliefhebbers kunnen zich hier helemaal uitleven en genieten van een gezellige stad met veel karakter. De stad is gelegen aan de rivier de IJssel, die in de geschiedenis een belangrijke rol heeft gespeeld, met name als handelsroute. Deventer heeft ook vele stadsparken en een aantal natuurgebieden.

Talloze evenementen

Deventer is een echte cultuurstad en dat zie je ook terug in de evenementen die hier jaarlijks worden gehouden. Zo vindt de grootste boekenmarkt van Europa plaats in Deventer. De avond voorafgaande aan de Boekenmarkt vindt Poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Ieder jaar vindt ook Deventer op Stelten plaats, is een straattheaterfestival waarbij veel voorstellingen op stelten worden uitgevoerd. Vind je een verkleedpartij leuk? Kom dan naar het Dickens Festijn waar iedereen zich verkleed als de personages uit de Charles Dickens verhalen. Mocht dit nog niet genoeg zijn, kun je tevens veel concerten en voorstellingen bijkomen in de Deventer Schouwburg of Theater Bouwkunde.

Reizigers en activiteiten

Deventer voor de cultuurliefhebbers

De beste manier om de stad te verkennen is per professionele gids. Tijdens je stadswandeling kom je langs de Waag en het marktplein de Brink. Hier zie je diverse monumentale panden en objecten. Bezoek hier ook het Museum de Waag. Een van de mooiste kerken in de stad is de Lebuinuskerk. De kerk staat tegenover het stadhuis welke tevens een bijzondere bezienswaardigheid is. Het oudste stenen woonhuis, de Proosdij, mag je zeker niet missen. Als je van hedendaagse kunst houdt is een bezoek aan het Kunstenlab de moeite waard.

Deventer voor de natuurliefhebbers

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een van de mooiste natuurgebieden in de buurt van Deventer. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen in de bossen en langs de heide. Je kunt hier reeën tegenkomen, vossen, dassen en steenmarters. Er broeden ook meer dan 75 soorten vogels in het park! Ten zuiden van Deventer kun je ook het Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Nationaal Park Veluwezoom bezoeken. Ook zijn zijn talloze routes en je kunt hier prachtige paardrijtochten maken. En vanuit de stad zijn er prachtige fietsroutes langs de rivier de IJssel. Het is een plek waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van de frisse lucht.

“In Deventer kun je het oudste stenen huis en de oudste bibliotheek van Nederland vinden.”

Top 5 spots in Deventer

1. Speelgoedmuseum Deventer

Het Speelgoedmuseum Deventer is gevestigd in twee oude koopmanshuizen in de stad. Hier kun je veel speelgoed terugvinden uit vroegere tijden maar ook hedendaags speelgoed. Er zijn treinen, poppen, kinderboeken en nog veel meer!

2. De Deventer Boekenmarkt

De Deventer Boekenmarkt vindt ieder jaar plaats op de eerste zondag van augustus aan de IJsselkade. Het is de grootste boekenmarkt van Europa! Het Dickens Festijn is tevens een aanrader. Tijdens dit evenement is iedereen verkleed als personages uit de verhalen van Charles Dickens.

3. Winkelen in Deventer

Deventer is een heerlijke stad om een dagje te winkelen. Ontdek de kleine, unieke boetiekjes met bijzondere producten. Probeer ook eens een Deventer koek, die hier al 600 jaar lang gebakken wordt. Ook zijn er veel markten waar je heerlijke streekproducten kunt aanschaffen.

4. De Bolwerksmolen

Heb je altijd al eens willen weten wat er allemaal in een molen gebeurd? Bezoek dan de Bolwerksmolen. De molen is meer dan 150 jaar oud en de molenaar kan je laten zien hoe planken hier gemaakt worden uit dikke boomstammen.

5. Het Etty Hillesum Centrum

Het Etty Hillesum Centrum is een expositie- en herinneringscentrum over de Joodse gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog in Deventer. Het werk van Etty Hillesum is de inspiratie voor het centrum waar je aan culturele en educatieve activiteiten kunt deelnemen.