Gardameer: vakantie met hond

Gardameer: vakantie met hond

6.181 accommodaties gevonden voor vakantie met hond. Vergelijk en boek voor de beste prijs!

Vakantie op Gardameer met hond

Het Italiaanse Gardameer in de provincies Trente, Brescia en Verona trekt elk jaar enorm veel vakantiegangers. Familievakanties aan het Gardameer zijn heel populair, en ook je hond kan meekomen! Geniet van de verschillende stranden of bezoek schattige plaatsjes, zoals Lazise, Sirmione en Peschiera. Ook voor een actieve Gardameer vakantie met hond zit je hier goed. Het grootste gedeelte aan de westkant van het meer is natuurgebied. Trek ook zeker samen met je hond de Monte Baldo bergen in.

Start je zoekopdracht

Vakantie op Gardameer met hond

Waarom een Gardameer vakantie met hond?

Je hond maakt deel uit van jullie gezin en dat is ook het geval op vakantie. Wil je op vakantie met hond in het buitenland? De omgeving rondom het Gardameer is een prima plek. Je hond zal zeker genieten van de wandelingen die jullie maken. Bij het boeken van een vakantiewoning op Gardameer hou je rekening met je viervoeter. Zo regel je tijdens een vakantie met hond een omheinde tuin bij je woning zodat je hond de vrijheid heeft. Er is voldoende aanbod van vakantiewoningen bij het Gardameer waar viervoeters gastvrij ontvangen worden. Hou er rekening mee dat je hond aan de lijn moet als jullie het strand of een openbaar park bezoeken. Breng zeker een bezoek aan het middeleeuwse Lazise en hou je hond aangelijnd als jullie deze stad bewonderen. Het centrum is grotendeels autovrij en dat wandelt wel zo rustig. Aan de oostkant van deze plaats wordt heerlijke wijn geproduceerd die het proeven waard is.

Wat is er te doen tijdens een vakantie bij het Gardameer met je viervoeter?

Veel mensen komen met hond naar het Gardameer voor een zonvakantie. Bij het grootste meer van Italië zijn de watersportmogelijkheden eindeloos: zwemmen, surfen, duiken, waterskiën en zeilen. Ook vanaf het water valt er voldoende te zien. Neem de veerboot vanuit Peschiera en je hond mag ook mee. Peschiera is niet alleen de opstapplek voor de veerboot, het is ook een prachtig plaatsje aan het zuidelijkste puntje van het Gardameer. Twee toegangspoorten leiden je binnen in deze historische vestingstad. Sirmione staat ook wel bekend als de parel van het Gardameer. Tijdens je vakantie op Gardameer met hond mag je deze plaats dan ook niet overslaan. Het ligt op een schiereiland en heeft een prachtig kasteel uit de 13e eeuw. Boek een finca op Gardameer en geniet van het Italiaanse leven.

Vind vakantie met hond aan het Gardameer

Veelgestelde vragen over vakantie met hond aan het Gardameer

Wat is de beste reistijd voor een Gardameer vakantie met hond?

Wil je genieten van een actieve Gardameer vakantie met hond? Mei, juni en september is de beste reistijd, zeker als je de hotspots van de streek wilt bezoeken. In die maanden variëren de temperaturen van 22 tot 26 graden Celsius, precies goed genoeg om actief bezig te zijn. In juli en augustus kan het drukkend warm zijn en in augustus hebben de Italianen zelf ook vakantie waardoor het nog drukker is. Ben je wel gebonden aan het hoogseizoen? Hou rekening met de warmte en span jezelf niet teveel in op de warmste tijdstippen van de dag. Dit geldt ook voor je hond en laat je viervoeter voldoende drinken. Koel eventueel zijn buik en voetkussentjes af met water.

Is vliegen met hond naar het Gardameer aan te raden?

Verschillende vliegtuigmaatschappijen vliegen naar het Gardameer. De meeste vluchten landen op Villafranca Airport in Verona. Vanaf hier huur je een auto en is het slechts 20 kilometer rijden naar Peschiera. Kleine honden mogen in een reistas of kennel mee in de cabine. Heb je een grotere hond, dan reist je hond in het bagageruim. De reistijd is ruim anderhalf uur. Kies je voor een autovakantie als je met je hond naar het Gardameer gaat? Vanuit Utrecht rijd je in ongeveer 13 uur naar het Gardameer. Neem voldoende tijd, zeker als je met je hond reist. Stop regelmatig en zorg dat je hond voldoende beweging krijgt en zijn behoefte kan doen. Spreid de reis eventueel uit over meerdere dagen. Onderweg zijn er voldoende overnachtingsplekken waar je viervoeter ook welkom is. Met een koelmat voorkom je dat je hond oververhit raakt tijdens de reis in de warme auto. Ook als je in de warme zomermaanden naar het Gardameer gaat, komt zo'n koelmat goed van pas.

Waar moet ik rekening mee houden als ik met mijn hond op vakantie ga naar het Gardameer?

Je hond moet een rabiësvaccinatie hebben gehad en je moet in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort met chipnummer. Je loopt met je hond aan de lijn als je op straat bent, in openbare parken en aan het strand. Op sommige plekken is je hond niet welkom of zijn er beperkingen in het hoogseizoen. Wat zeker wel de moeite waard is in Peschiera is Bracco Baldo Beach, een echt hondenstrand. Het strand van Salò is niet zo uitgebreid, maar ook hier mag je hond mee naar het strand als je een lekkere duik wilt nemen.

Welke wandelroutes zijn er voor mijn vakantie met hond aan het Gardameer?

Loop langs afgelegen boerderijtjes en olijfgaarden en proef de mediterrane sfeer tijdens een wandeling van Pai di Sotto naar San Giovanni di Brenzone. Ben je op zoek naar een wandeling die met kinderen en hond goed te doen is? Start bij Monte Baldo en loop naar Malcesine. Als je niet terugdeinst voor 400 traptreden is de route van Busatte naar Tempesta ook een aanrader. Vergeet niet om regelmatig te stoppen en het landschap in je op te nemen.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer