Vind Vakantiehuizen in Keulen

Highlights in Keulen

  • Duitsland
  • Culturele stad
  • Carnaval
  • Wandelen langs de Rijn
  • Veel theaters

Andere accommodaties in Keulen, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen van vakantiehuizen Keulen

€ 161voor 4 feb. - 11 feb.
€ 207 jaarlijks gemiddelde
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Gemiddelde prijs per week

Beschikbaarheid van vakantiehuizen Keulen

72%voor 4 feb. - 11 feb.
75% jaarlijks gemiddelde
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Keulen

Gezinsvriendelijke metropool

Keulen is een buitengewoon leuke stad om naartoe te gaan als je een paar dagen weg wil, ook met het hele gezin. De stad heeft veel te bieden op cultureel vlak. En er is ook voldoende groen in de stad te vinden! En er is veel water te vinden, aangezien de rivier de Rijn dwars door de stad stroomt. Als je een vakantiehuis in Keulen zoekt, dan zijn er tal van mogelijkheden. Er worden voornamelijk appartementen aangeboden in de stad. Deze zijn natuurlijk minder ruim dan een landhuis als vakantiehuis, maar de appartementen zijn vaak van alle gemakken voorzien.

Vakantiehuizen voor gezin of (vrienden)groep

Bovendien heb je ook voldoende keuze als je met een grote groep richting Keulen gaat. Zo zijn er vakantiehuizen waar met gemak 8 personen kunnen verblijven! Er zijn opties in de binnenstad waarbij je in het hart van het culturele centrum bent. Of zoek het iets meer buiten het centrum en geniet van iets meer ruimte en vaak een prijs die voordeliger is. Mocht je in de zomer richting Keulen gaan, dan is het misschien een idee om voor een accommodatie te kiezen waar je lekker naar buiten kunt. Sommige vakantiehuizen hebben een balkon of tuintje waar je lekker kunt genieten.

Vakantie in Keulen

Locatie en oriëntatie

Een van de oudste steden van Duitsland

Keulen is één van de oudste steden van Duitsland. De geschiedenis gaat terug tot een paar eeuwen voor Christus en hier al mensen woonden. De groei van de stad is te danken aan de Rijn die er dwars doorheen stroomt. Keulen heeft hierdoor al eeuwenlang een haven waar goederen op worden binnengebracht en verscheept. Dit was en is nog steeds een belangrijke sector en inkomstenbron voor de stad. Keulen ligt in de regio Noordrijn-Westfalen en heeft meer dan 1 miljoen inwoners. Het is dan ook de op-vier-na grootste stad van Duitsland.

Dichtbij Nederland

In het Noorden ligt de stad Bonn en in het zuiden Düsseldorf en Neuss. De stad ligt met ongeveer 85 kilometer vanaf Nederland vrij dichtbij en is dan ook ideaal om te bezoeken voor een paar dagen. Je bent er echt even helemaal uit! Het klimaat in Keulen is vrijwel hetzelfde als in Nederland. De beste reistijd is dan ook in het voorjaar of de zomer. Mocht je niet zoveel last hebben van het weer, dan kan de herfst ook nog een optie zijn. Denk er dan wel aan dat het wat frisser en natter kan zijn.

Reizigers en activiteiten

Keulen voor cultuurliefhebbers

Keulen is met recht een culturele stad te noemen. Je hebt hier tal van musea en ook een jaarlijks carnaval. Daarnaast kun je net zo goed genieten van de prachtige architectuur in de stad. De huizen en andere gebouwen zijn oud en vaak in prachtige staat te zien. Musea die aan te raden zijn zijn Museum Ludwig met kunst uit de 20ste eeuw tot heden. Ook is het Wallraf-Richartz museum een leuke om te bezoeken. Je hebt hier kunstwerken uit de Middeleeuwen tot aan het impressionisme.

Keulen voor theaterliefhebbers

Keulen heeft veel op het gebied van theater. Dat is alleen al te zien aan de enorme hoeveelheid theaters die de stad heeft. Zo zijn er kindertheaters, muziektheaters, familie theaters en poppentheaters. Het populairste theater is het Schauspiel Köln.

Keulen voor fietsers en wandelaars

Je zal het misschien niet snel denken bij een bezoek aan een stad, maar Keulen is een ideale stad om te wandelen of te fietsen. Er zijn veel natuurparken waar je routes af kunt leggen. En het is sowieso leuk om door het centrum van Keulen te wandelen en al het moois te ontdekken natuurlijk!

“Je zal het misschien niet snel denken bij een bezoek aan een stad, maar Keulen is een ideale stad om te wandelen of te fietsen.”

Top 5 spots in Keulen

1. De kathedraal van Keulen

De kathedraal van Keulen is een must visit. Je kunt er ook bijna niet omheen als je naar deze stad gaat. De kathedraal torent boven alles uit en is werkelijk een plaatje. Je kunt diensten bijwonen of gewoon even een kijkje nemen bij het prachtige interieur van de kathedraal.

2. Kunst in Keulen

Kunst in Keulen mag je zeker ook niet missen. Bezoek de bekendste musea zoals het Museum Ludwig of het Wallraf-Richartz museum voor de mooiste schilderkunsten. Wil je iets leren over de geschiedenis van de stad? Bezoek dan het Kölnisches Stadtmuseum.

3. Wandeling langs de Rijn

Maak een prachtige wandeling langs de Rijn. Aangezien de rivier over de gehele lengte van de stad stroomt heb je vele mooie plekjes waar je kunt wandelen of even kunt zitten aan de waterkant.

4. Carnaval in Keulen

Ook in Keulen wordt carnaval gevierd, en wel 40 dagen voor Pasen. Op Rosenmontag kun je genieten van de grootste optocht door de stad. En op dinsdagavond wordt het festijn beëindigd doordat ze een grote stroman verbranden. Dit gaat gepaard met veel kabaal, dus wees voorbereid!

5. Uitstapje voor het gezin: Dierentuin

Keulen heeft een prachtige en vooral ook kindvriendelijke dierentuin. Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin dus!

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Keulen

Hoeveel betaal je in Keulen gemiddeld voor het huren van een vakantiewoning?

Hier betaal je een gemiddelde prijs van €162 per nacht. Een vrij hoge prijs voor een bestemming in Duitsland.

In welke tijd van het jaar kun je gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een vakantiehuis in Keulen?

Als je het meeste uit je geld wilt halen, zijn maart (€142 per nacht), december (€144) en april (€145) de goedkoopste maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer zijn huizen relatief duur in Keulen?

Als we hier kijken naar een vakantiewoning, zijn de maanden waarin het duur is: juni, mei en augustus (in volgorde van hoog naar laag) met een gemiddelde prijs per nacht van €194, €188 en €179.

Is Keulen een geschikte bestemming voor een last-minute vakantie?

Het is de moeite waard om proactief te zijn, omdat maar 35% van de huizen doorgaans beschikbaar zijn.

In welke maand zijn de meeste vacant in Keulen?

De maand wanneer het het gemakkelijkste is om vrije accommodaties te vinden, is mei (gemiddeld 56% vrije accommodaties), april (52%) en juni (46%).

Wanneer zijn de meeste vakantiewoningen vol?

De vraag naar huisjes bereikt het toppunt in januari, met een gemiddelde beschikbaarheid van 22%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is december met 22% beschikbaarheid en de derde maand is juli met 24%.

Hoeveel huisjes zijn er in Keulen?

Wij voegen accommodaties van 14 verschillende aanbieders samen, waaruit we jou hier 620 resultaten kunnen presenteren.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in KeulenBooking.com Vakantiehuizen in Keulen
Airbnb Vakantiehuizen in KeulenAirbnb Vakantiehuizen in Keulen
Vrbo Vakantiehuizen in KeulenVrbo Vakantiehuizen in Keulen
Bookiply Vakantiehuizen in KeulenBookiply Vakantiehuizen in Keulen
FeWo-direkt Vakantiehuizen in KeulenFeWo-direkt Vakantiehuizen in Keulen
Abritel Vakantiehuizen in KeulenAbritel Vakantiehuizen in Keulen
HRS Vakantiehuizen in KeulenHRS Vakantiehuizen in Keulen
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordrijn-Westfalen
  4. Keulen