Vakantiehuizen in Keulen

510 accommodaties in Keulen - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Keulen

Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 1 slaapkamers, 43m²
5,0
20 recensies
Köln-Mülheim, Keulen
vanaf
€ 98per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon
2 pers., 1 slaapkamers, 25m²
4,9
20 recensies
Ehrenfeld (Keulen), Keulen
vanaf
€ 54per nacht
Appartement voor 3 personen, met tuin
3 pers., 1 slaapkamers, 30m²
5,0
110 recensies
Keulen , Rijnland
vanaf
€ 79per nacht
Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 60m²
5,0
23 recensies
Keulen , Rijnland
vanaf
€ 79per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon
2 pers., 1 slaapkamers, 31m²
5,0
4 recensies
Kalk (Keulen), Keulen
vanaf
€ 91per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 60m²
4,7
11 recensies
Chorweiler, Keulen
vanaf
€ 84per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met balkon
4 pers., 1 slaapkamers, 42m²
4,9
20 recensies
Ehrenfeld (Keulen), Keulen
vanaf
€ 75per nacht
Appartement voor 7 personen
7 pers., 2 slaapkamers, 58m²
4,6
15 recensies
Nippes (Köln), Keulen
vanaf
€ 127per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 2 slaapkamers, 70m²
4,4
20 recensies
Köln-Mülheim, Keulen
vanaf
€ 118per nacht
Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers
4,7
49 recensies
Porz (Köln), Keulen
vanaf
€ 67per nacht
Appartement voor 5 personen
5 pers., 2 slaapkamers, 74m²
4,4
5 recensies
Keulen , Rijnland
vanaf
€ 88per nacht
Vakantiehuis voor 11 personen, met tuin
11 pers., 5 slaapkamers, 116m²
4,7
13 recensies
Köln-Mülheim, Keulen
vanaf
€ 121per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 2 slaapkamers, 62m²
4,7
20 recensies
Keulen , Rijnland
vanaf
€ 102per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers
4,4
3 recensies
Keulen , Rijnland
vanaf
€ 122per nacht
Appartement voor 4 personen, met sauna
4 pers., 1 slaapkamers, 35m²
5,0
2 recensies
Kalk (Keulen), Keulen
vanaf
€ 49per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 1 slaapkamers, 60m²
Nippes (Köln), Keulen
vanaf
€ 87per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 1 slaapkamers, 56m²
4,3
20 recensies
Keulen , Rijnland
vanaf
€ 76per nacht
Appartement voor 4 personen
4,3
20 recensies
Nippes (Köln), Keulen
vanaf
€ 61per nacht
Toon alles

Highlights in Keulen

  • Grote stad aan de Rijn
  • Keulen Carnaval
  • Gezinsvriendelijke vrijetijdsactiviteiten
  • Veelheid aan bezienswaardigheden
  • Veelzijdige wandel- en fietspaden

Populaire zoekopdrachten in Keulen

Internet 206
Huisdieren toegestaan 16
Balkon/Terras 73
TV 202
Tuin 24
Parkeermogelijkheid 95
Wasmachine 86
Verwarming 191
Lift 27

Ander soort accommodaties in Keulen , die interessant kunnen zijn:

Vakantiewoningen in Keulen

Uitstekende accommodatie op een centrale locatie

Kilometers langs de Rijn, een veelzijdig programma van cultuur, vrijetijdsactiviteiten, culinaire hoogtepunten en sportactiviteiten maken Keulen tot een populaire reisbestemming. Midden in de bruisende Rijnmetropool kunt u verblijven in een modern appartement of een eersteklas vakantiewoning met topuitrusting in de oude binnenstad van Noord-Nederland met de beroemde Schildergasse, de oude stad Zuid of de omliggende wijken op de linker Rijnoever in Nippes, Lindenthal, Neustadt-Nord of Ehrenfeld. Bezienswaardigheden, restaurants en winkelmogelijkheden veranderen het straatbeeld hier en bieden ook een comfortabele sfeer dankzij de goed onderhouden groene gordels. Met een beetje geluk heeft u zelfs uitzicht op de kathedraal vanuit het raam van uw vakantiewoning. Een populaire woonwijk op de rechteroever van de Rijn is het groene Merheim, met de Merheimer Heide.

Aantrekkelijke vakantiehuizen in een groene omgeving

Ver weg van de drukte brengen de vakantiegangers heerlijke dagen door in de woonwijken Porz, Mülheim, Rodenkirchen, Braunsfeld en Dellbrück. Vooral in het zuiden en op de rechteroever van de Rijn woont u in een gezellige vakantiewoning of een ruim vakantiehuis in de buurt van parken en recreatiegebieden. In de omgeving van het Königsforst of het Gierather Wald vindt u fantastische accommodaties, die een uitstekend vertrekpunt bieden voor uitstapjes in het Rijnland of de binnenstad.

Vakantie in Keulen

Plaats en oriëntatie

De op drie na grootste stad van Duitsland

Met ongeveer een miljoen inwoners strekt de domstad zich uit over een oppervlakte van 405,02 vierkante kilometer als de dichtstbevolkte metropool van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Keulen behoort tot de agglomeratie Keulen/Bonn en de metropoolregio Rijn-Ruhr en is een internationaal belangrijke vestigingsplaats voor bedrijven. De steden Dormagen, Leverkusen, Bergisch Gladbach en Hürth grenzen aan het administratieve district.

Geografische kenmerken

In het gebied van de Niederterrassen, aan de zuidelijke rand van de Niederrheinische Bucht, ligt de megastad in de Keulse baai tussen de Eifel en het Bergisches Land. Het stadsgebied wordt doorkruist door de Rijn vanuit zuid-noordelijke richting en verdeelt Keulen in linker- en rechterhelften van de Rijnstad.

Hohenzollern brug met kastelen van liefde
Hohenzollern brug met kastelen van liefde

Reizigers en activiteiten

Keulen voor gezinnen


Tussen historische gebouwen, de Rijn en de groene ruimte is er veel te ontdekken voor kinderen. De gezinsvriendelijke metropool biedt een veelheid aan attracties die zijn afgestemd op de behoeften en interesses van de allerkleinsten. Avontuurlijke stadsrondleidingen, van griezelige verhalen tot grappige speurtochten, maken de geschiedenis van Keulen levendig en kindvriendelijk. Ook kennisbeluste vakantiegangers komen in het chocolademuseum of het Odysseum aan hun trekken.
Maar ook het plezier komt niet te kort in de kathedraalstad. Bezoeken aan de dierentuin van Keulen, het trampolinepark Jump House, het zwembad Aqualand, de kinderrondleiding door Keulen of de 700 speeltuinen zorgen voor een vermakelijk recreatieprogramma. Een hoogtepunt van het Rijnland is het Phantasialand in Brühl.

Keulen voor fietsers en wandelaars


Naast de veelzijdige architectuur in het stadsgebied biedt de omgeving van de kathedraalstad gevarieerde routes voor recreatieve sporters die het Rijngebied te voet of op twee wielen willen verkennen. Langs oude mijnen, door natuurparken en langs de oevers van de rivier leert u Keulen van zijn natuurlijke kant kennen.
Fietsers kunnen door het bosrijke noordoosten van Keulen, het Königsforstse bos naar de Wahner Heide of de groene gordel op de linkeroever van de Rijn rijden. Een paradijs van cultuur en groene idylle opent zich ook voor reizigers. Interessante inzichten wachten op u op de Keulse weg tussen Roggendorf en Merkenich, op de boerderijweg over het Wahnbachtal of in het Bensberger Land.

In 2016 veroverde de wereldkampioen en voetballer Lukas Podolski met het Keulse volkslied "Liebe deine Stadt" de Duitse hitlijsten.

Dingen om te weten

Tussen de Romeinse oudheid en de moderne tijd


Als een van de oudste steden van het land kan Keulen terugkijken op 2000 jaar geschiedenis, die het stadsbeeld sterk beïnvloedde. Reeds in het jaar 19 voor Christus vestigde de Romeinse stam van de Ubier zich aan de oevers van de Rijn. Tot op de dag van vandaag herinneren de oude wegennetten, de Romeinse toren en andere overblijfselen van de stadsmuur ons aan de tijd van zijn oprichting. De architectonische hoogtepunten van de middeleeuwen, die het centrum van de stad omringen, zijn uitstekend.
Daartoe behoren heilige gebouwen zoals de Dom van Keulen, het stadhuis, het Eigelsteintorburg of het Stapelhaus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ongeveer 80 procent van de stad verwoest, die in de jaren vijftig van de vorige eeuw zorgvuldig werd gereconstrueerd en herbouwd. Dit tijdperk was de voorloper van de moderne stedenbouwkundige ontwikkeling, waarin opvallende gebouwen zoals het Operahuis en Theater, de Filharmonische Zaal en de Rijnbanktunnel werden gebouwd.

Kölle Alaaf

Wanneer het dagelijks leven tot stilstand komt en de stad in een noodtoestand verkeert, werd in Keulen het vijfde seizoen ingeluid. Elk jaar is er vanaf de Weiberfastnacht om 11:11 uur 's morgens tot Aswoensdag een drukte van jewelste op straat wanneer meer dan een miljoen locals en toeristen carnaval uitgebreid vieren. Tijdens het Rijnlandse Festival leven de bezoekers van een vakantiewoning in de oude binnenstad van Keulen te midden van het spektakel van de kostuumsessies, de Rozenmaandagstoet en gemaskerde bals. Dagenlang zorgen feestliedjes en hits voor een vrolijke sfeer in alle pubs en bars, die je verlevendigen om te dansen en te swingen. Nu moet je op zijn laatst een "Kölsch" proberen.

Top 5 reistips

Dom van Keulen
Dom van Keulen
1. Een bezoek aan de Dom van Keulen


De rooms-katholieke kerk, officieel bekend als de "Hoge Domkerk van Sint Pieter", staat onder de bescherming van de Apostel Petrus en wordt sinds 1996 beschouwd als UNESCO-wereldcultuurerfgoed.
Neem deel aan kerkdiensten en orgelconcerten of verken de kathedraal en de schatkamer tijdens een interessante rondleiding. Een beklimming van de kathedraal is ook mogelijk en biedt u een adembenemend uitzicht over de hele stad. De kathedraal ligt op loopafstand van uw vakantiewoning in het centrum van Keulen!

2. Muziek van de Philharmonie of de Keulse Opera

Muziekliefhebbers pas op! In de Philharmonie kun je een gevarieerd programma verwachten met grote werken uit het symfonische repertoire. Regelmatig worden er ook jazzsessies, folk- en popevenementen georganiseerd. De Keulse Opera is ook cultureel verfijnd. Het geniet een uitstekende reputatie, niet alleen bij bezoekers, maar ook bij internationale critici, en al tientallen jaren wordt hier het werk van regisseurs, dirigenten en zangers van wereldfaam tentoongesteld.

3. Een dag vol cultuur

Ook cultuurliefhebbers zullen in Keulen niet teleurgesteld zijn: in verschillende theaters kunt u zich in verschillende theaters verwonderen over een breed scala aan voorstellingen. Of het nu gaat om een stadstheater in het Schauspielhaus of een van de vele kleine podia - de toneelstukken zullen u in uw fauteuil fascineren. Het unieke en gevarieerde museale landschap van de stad biedt spannende ontdekkingsreizen. Het aanbod varieert van moderne kunst in het "Museum Ludwig" tot antieke werken die in het "Romeins-Germaanse Museum" worden tentoongesteld.

4. Een wandeling langs de waterkant

Aan de oevers van de Rijn kunt u lange wandelingen maken langs de lange, groene promenade. Wandel naar de zonsondergang en geniet van een prachtig uitzicht op de voorbijvarende schepen en het stadspanorama. Het is ook geweldig om met de fiets over de promenade te suizen. U kunt een fiets huren bij een van de vele fietsverhuurbedrijven en daarmee door de stad fietsen.

5. Kijken naar dieren in Keulen Dierentuin

De dierentuin van Keulen biedt plezier voor het hele gezin! Slenter door de uitgebreide dierentuin en geniet van olifanten, giraffen en babyapen. In de kinderboerderij kunnen de kleintjes de dieren van dichtbij beleven. Versterk jezelf met een ijsje tijdens de bewogen dag. s Avonds kunt u de mooie dag doornemen op het terras van uw vakantiewoning in Keulen.

  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordrijn-Westfalen
  4. Rijnland
  5. Keulen