Vind Vakantiehuizen in Bonn

Highlights in Bonn

  • Barokke en rococo gebouwen
  • Wereldconferentiecentrum en VN-agentschappen
  • Museumtours naar het Beethovenhuis, Rijnlands Staatsmuseum en Egyptisch Museum
  • Drachenfels en Petersberg in de bestemming van de excursie in het Siebengebergte
  • Geschiedenis van de ontwikkeling van gewervelde dieren in het Natuurhistorisch Museum

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Bonn

€ 173voor 7 okt - 14 okt
€ 187 jaarlijks gemiddelde
okt
nov
dec
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Bonn

6%voor 7 okt - 14 okt
63% jaarlijks gemiddelde
okt
nov
dec
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiewoningen in Bonn

Comfortabele appartementen in het hartje van de stad

Bonn heeft talloze bezienswaardigheden, musea en winkels te bieden in de voetgangerszone van het centrum van de stad, die u vanuit de centraal gelegen vakantiewoning gemakkelijk te voet kunt bereiken. Onder de aangeboden appartementen vindt u ook luxueus ingerichte maisonnettes, van waaruit u zeker zult genieten van het uitzicht over Bonn. Veel vakantiewoningen beschikken over parkeergelegenheid direct voor de voordeur. Als u uw hond mee wilt nemen naar de vakantieappartementen, is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met de verhuurder.

Let op de speciale uitrustingskenmerken

Ondanks een vakantie in de stad hoeft u in uw vakantieverblijf niets te missen. De uitstekend uitgeruste vakantiewoningen aan de oever van de Rijn bieden u een prachtig uitzicht vanaf uw eigen terras, dat u uitnodigt om te ontbijten en na te denken. Aan de rand van de stad zijn er ook enkele vakantiewoningen met tuin, die soms zelfs een zwembad hebben. Zo'n accommodatie is de ideale plek om te ontspannen na een uitgebreide stadswandeling.

Vakantie in Bonn

Plaats en oriëntatie

Vakantie in BonnVakantie in BonnVakantiebestemming Großstadt am Rhein en Oriëntatie

Bonn is een moderne universiteitsstad ten zuiden van Keulen en direct aan de Rijn gelegen. De stad, die tot 1999 de zetel was van de federale regering, de Bundesrat en de Bundestag, heeft een overzichtelijke oude stad en een rijk cultureel aanbod. Een openbare reis wordt gegeven over de luchthaven Keulen Bonn. U kunt Bonn Centraal Station ook direct vanuit Münster, Keulen, Koblenz, Mannheim en Mainz bereiken.

Een overzicht krijgen van de verdeling van de stad

Het stadsgebied van Bonn strekt zich uit over de vier districten Bad Godesberg, Beuel, Bonn en Hardtberg. Deze bestaan uit in totaal 51 districten, zoals de oude regeringswijk, de villawijk en de oude stad.

Dingen om te weten

Beleef prachtige stadsfeesten en -evenementen live

Elk jaar begin mei vindt in Bonn, net als op veel andere plaatsen langs de Rijn, het jaarlijkse vuurwerk "Rijn in vlammen" plaats. Een heel leuk straatfestival is het Beethovenfest, dat altijd begin september wordt gehouden. En niet te vergeten de Bonnse kerstmarkt, die elk jaar rond de Friedrichsplatz plaatsvindt en u met zijn talrijke marktkraampjes, culinaire lekkernijen en talrijke kerstsouvenirs in een contemplatieve stemming brengt.

Wandelen en winkelen naar hartelust

De stad Bonn met zijn vele winkelstraten en de voetgangerszone in het centrum nodigt u uit voor een gevarieerde winkelroute. Vooral in het centrum van de stad vindt u een breed scala aan aanbiedingen en enkele boetiekjes. Verdere goede winkelmogelijkheden worden u geboden in de wijken Beuel en Bad Godesberg.

Reizigers en activiteiten

De stad en omgeving te voet verkennen

Bij een bezoek aan Bonn moet u zeker een wandeling door de stad maken en vooral een kijkje nemen in de oude regeringswijk met het Bundeshaus en de waterleiding. Wandelaars vinden de Rheinsteig aan de rechterkant van de Rijn, die door het Mittelrheintal, langs vele uitzichtpunten en kastelen, naar Wiesbaden-Biebrich loopt.

Geniet van de nautische flair van de stad

Maak een boottocht op de Rijn om het silhouet van de stad en het prachtige natuurlandschap van de regio te zien. De excursieboten varen tussen Rotterdam en Basel. Er zijn ook veerverbindingen over de Rijn. In de zomer stoppen veel cruiseschepen in Bonn, tussen de Noordzee en de Middellandse Zee. Als u uw eigen sportboot heeft, kunt u deze op de ligplaatsen in Bonn veilig bewaren.

Luchtfoto van Bonn
Luchtfoto van Bonn
Wist je dat Bonn de geboorteplaats van Beethoven was?

Top 5 reistips

Het Beethoven-sculptuur in Bonn
Het Beethoven-sculptuur in Bonn
1. Ontdek barokke en rococo-gebouwen

Met het Kieslot, nu het hoofdgebouw van de universiteit, het Poppelsdorf en het historische stadhuis, heeft het historische Bonn opmerkelijke barok- en rococo-gebouwen uit de 18e eeuw. Aan weerszijden van de Poppelsdorfer Allee ligt bovendien een van de grootste gesloten Wilhelmijnse wijken van Duitsland. De gezellige oude binnenstad van Bonn wordt door veel gasten bezocht om te winkelen en uit te gaan.

De voormalige regeringswijk

Bezienswaardig is de voormalige regeringswijk met de Bondsdag ("Schürmannbau"), het "Alter Wasserwerk" en het voormalige parlementsgebouw ("Langer Eugen"). De Villa Hammerschmidt, het Palais Schaumburg en de Kanzlerbungalow zijn gedenktekens voor de oprichtingsfase van de Bondsrepubliek Duitsland. Het World Conference Center en de vele VN-agentschappen zijn de diplomatieke hot spots van vandaag.

3. Musea bezoeken

Bonn heeft een zeer levendig museumlandschap. Naast het Beethovenhuis zijn het Rijnlands Staatsmuseum, het Egyptisch Museum, het Academisch Kunstmuseum en de Botanische Tuin met 's werelds grootste bloem, een jaarlijks bloeiende titaniumwortel, een van de toeristische attracties die u niet mag missen.

4. Het Zoölogisch Onderzoeksmuseum Alexander König

Dit natuurhistorisch museum biedt fascinerende tentoonstellingen over de ontwikkeling van gewervelde en geleedpotigen. In 1949 vonden hier de eerste Bondsdagzittingen van de jonge Bondsrepubliek plaats.

5.the Siebengebergte

Het Siebengebergte met de Drachenfels en de Petersberg is een geliefde excursiebestemming. De Drachenburg is een 19e eeuwse historische replica van een middeleeuws kasteel.

Informatie over vakantiehuizen in Bonn

🏡 Vakantiehuizen beschikbaar: 117 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -53%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €40.
⭐ Meest populaire voorzieningen: wifi, balkon en uitzicht.
🐾 Waar huisdieren zijn toegestaan: 70 accommodaties.
📶 Voor workation: 99% van de accommodaties.
👩‍👩‍👧‍👦 Voor families: 6% van de accommodaties.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Bonn

Wat betaal je in Bonn gemiddeld voor het huren van een huisje?

Baserend op de gemiddelde prijs van €115, is dit geen bestemming die de aandacht trekt als de duurste of goedkoopste bestemming van Duitsland.

In welke maand kan je het meest besparen op een verblijf in Bonn?

Als je tijdens je bezoek in Bonn graag het maximale wilt sparen, boek dan in mei (€106 gemiddeld per nacht), april (€110) of juni (€111) om van de laagste prijzen te profiteren.

Wanneer zijn vakantiehuizen duurder in Bonn?

De duurste maand is november (gemiddeld €122 per nacht), gevolgd door oktober (€120) en december (€120). Het is misschien de meest aantrekkelijke periode om Bonn te bezoeken, maar niet voor de portemonee.

Is het noodzakelijk om een tripje naar Bonn ruim op voorhand te organiseren?

Om te zorgen dat je niet zonder vakantiewoning komt te zitten, is het nodig om proactief te zijn, omdat 80% van de huisjes meestal volgeboekt zijn.

Wat zijn de beste maanden voor een spontane trip naar Bonn?

De maanden met de meeste beschikbare huisjes in Bonn zijn: april (met een gemiddelde beschikbaarheid van 33%), mei (31%) en maart (28%). Zelfs tijdens deze periode waarin er de meeste beschikbaarheid is, 31%. Raden we je aan altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Wanneer is het moeilijker om vakantiehuizen in Bonn te vinden?

De vraag naar huisjes bereikt het maximum in juli, met een gemiddelde beschikbaarheid van 9%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is december met 10% beschikbaarheid en de derde maand is augustus met 12%. Tijdens deze drie maanden, is de beschikbaarheid maar 10%. Het is daarom beter om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er te vinden in Bonn op Holidu?

Wij verzamelen huisjes van 6 verschillende aanbieders, waaruit we jou 140 resultaten in Bonn kunnen aanbieden.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in BonnBooking.com Vakantiehuizen in Bonn
Airbnb Vakantiehuizen in BonnAirbnb Vakantiehuizen in Bonn
Vrbo Vakantiehuizen in BonnVrbo Vakantiehuizen in Bonn
Bookiply Vakantiehuizen in BonnBookiply Vakantiehuizen in Bonn
FeWo-direkt Vakantiehuizen in BonnFeWo-direkt Vakantiehuizen in Bonn
Abritel Vakantiehuizen in BonnAbritel Vakantiehuizen in Bonn
HRS Vakantiehuizen in BonnHRS Vakantiehuizen in Bonn
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordrijn-Westfalen
  4. Bonn