Vakantiehuizen in Cochem

270 accommodaties in Cochem - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Cochem

Appartement voor 4 personen, met tuin
5,0
21 recensies
Cochem, Cochem-Zell
vanaf
€ 81per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
Sehl, Cochem
vanaf
€ 81per nacht
Appartement voor 3 personen, met balkon
3 pers., 1 slaapkamers, 60m², 650m naar de skipiste
4,9
20 recensies
Cond, Cochem
vanaf
€ 90per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 52m², 800m naar de skipiste
5,0
20 recensies
Cond, Cochem
vanaf
€ 95per nacht
Vakantie appartement voor 4 personen, met terras, met huisdier
4,3
47 recensies
Bruttig-Fankel, Cochem-Zell
vanaf
€ 40per nacht
Appartement voor 6 personen, met tuin
6 pers., 2 slaapkamers, 82m², 500m naar de skipiste
5,0
4 recensies
Cochem, Cochem-Zell
vanaf
€ 94per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 100m², 1,5km naar de skipiste
4,8
9 recensies
Sehl, Cochem
vanaf
€ 81per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 70m², 2km naar de skipiste
4,8
15 recensies
Sehl, Cochem
vanaf
€ 136per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 90m², 2,1km naar de skipiste
4,7
20 recensies
Sehl, Cochem
vanaf
€ 108per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen
6 pers., 3 slaapkamers, 1,8km naar de skipiste
5,0
1 recensie
Cond, Cochem
vanaf
€ 156per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4,9
92 recensies
Cond, Cochem
vanaf
€ 112per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 2 slaapkamers, 950m naar de skipiste
4,7
30 recensies
Cond, Cochem
vanaf
€ 90per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen
6 pers., 2 slaapkamers, 90m², 1,7km naar de skipiste
4,9
20 recensies
Sehl, Cochem
vanaf
€ 83per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4,7
17 recensies
Sehl, Cochem
vanaf
€ 84per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 1 slaapkamers, 55m², 1,7km naar de skipiste
5,0
3 recensies
Sehl, Cochem
vanaf
€ 84per nacht
Appartement voor 4 personen, met terras
4 pers., 2 slaapkamers, 2,1km naar de skipiste
4,6
13 recensies
Sehl, Cochem
vanaf
€ 45per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
4,5
77 recensies
Sehl, Cochem
vanaf
€ 107per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon
2 pers., 1 slaapkamers, 71m², 1,3km naar de skipiste
5,0
1 recensie
Sehl, Cochem
vanaf
€ 147per nacht
Toon alles

Highlights in Cochem

  • Boottocht op de Moezel
  • Wijnwandeling
  • Nachtwacht tour
  • Kasteelfestival op de Reichsburg

Populaire zoekopdrachten in Cochem

Internet 31
Huisdieren toegestaan 6
Balkon/Terras 26
TV 33
Tuin 11
Parkeermogelijkheid 28
Wasmachine 14
Verwarming 29

Vakantiehuizen in Cochem

Een vakantiehuis in de schaduw van de Reichsburgschaduw

De Middenmoezel met zijn steile wijnterrassen en ontelbare majestueuze kastelen is een van de meest idyllische regio's van Duitsland. Daarom is er in de Moezelstad Cochem een ruim aanbod aan vakantieaccommodaties in alle prijsklassen. In een vakantieappartement in de schilderachtige vakwerkstraatjes van de middeleeuwse oude binnenstad kunt u genieten van de wandelafstand tot de stranden aan de Moezel en de Reichsburg, het symbool van Cochem. Minstens zo aantrekkelijk zijn de appartementen aan de Stadionstraße en langs de Moezelpromenade, vooral omdat u een glimp van de Moezel kunt opvangen vanuit uw raam. Als alternatief kunt u een gezinsvriendelijke vakantiewoning op de Wilhelmshöhe of langs de kronkels van de idyllische Bergstraße betrekken, die uitzicht biedt op de monumentale torens van de Reichsburg.

Vakantie in Cochem

Reizigers en activiteiten

Familievakantie aan de Moezel

Het schilderachtige Moezeldal met zijn vlakke topografie is ideaal voor uitgebreide fietstochten met kind en kegel. Bovendien trekken zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts interessante excursiebestemmingen aan, zoals het sprookjeskasteel Burg Elz. En voor degenen die willen genieten van de luxe van een tocht over de uitstekend geasfalteerde hoofdweg aan de Moezel, is de vakantiewoning geboekt voor het weekend na Pinksteren, wanneer de autovrije zondag onder de naam "Gelukkige Moezel" plaats vindt.

Wandelaars komen ook aan hun trekken dankzij de uitstekende wandelpaden zoals de Moezelsteig, de Cochemer Ritterrunde en de vele gezellige wijnroutes. Er zijn ook spannende themapaden, zoals de Archeologische Wandelweg, de Romeinse graftombeweg Nehren, de avonturenweg "Vallei van de Wilde Stichter" en de Calmontklettersteig. Ook de stad Cochem zelf heeft veel te bieden. De beste manier om er precies achter te komen is een rondleiding met de Cochemse nachtwaker, die u een of twee enge verhalen zal vertellen, gewapend met een hellebaard en een lantaarn. Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken door een bezoek aan het edelsteenmuseum, maar ook avonturiers van jong tot oud dalen af in de voormalige bunker van de Bundesbank. De gezinsvakantie wordt afgesloten met een onvergetelijke dag in het wild- en recreatiepark Klotten en een boottocht over de Moezel.

Cochem centrum
Cochem centrum

Dingen om te weten

Regelmatige evenementen

Op de evenementenkalender vol met tal van hoogtepunten, draait veel om wijn. Geen wonder dat het eerste grote hoogtepunt in mei de Moezelwijnweek is. Kort daarna, medio juni, volgt het Cochemer Wijnfestival, geflankeerd door live muziek. Een hoogtepunt voor liefhebbers van de middeleeuwen is begin augustus het grote burchtfestival op de Reichsburg. Dompel je onder in een wereld van de geur van rook, versplinterende lansen en trommels en laat jongleurs, minstrelen en ridders je meenemen in de tijd. In augustus en september, wanneer het Heimat- en Weinfest, het Quetschefest en de oogstmarkt van de Moezel-Weinberg-Pfirsich kort na elkaar worden gevierd, volgen de gebeurtenissen elkaar snel op. De Stern-Zauber en de Cochem Burgweihnacht in december maken het evenement tot een waardige afsluiting.

Beste reistijd

Net als de Middenrijn heeft ook de Midden-Moezel een bijna mediterraan klimaat. Het startsein voor de vakantieperiode wordt dan ook al begin mei gegeven, wanneer de ideale omstandigheden voor wandelen en fietsen ontstaan. Deze ideale omstandigheden strekken zich uit tot in oktober bij maximale temperaturen rond de 24 graden. Als u tijdens uw verblijf aandringt op een bad in de Moezel, kunt u het beste uw vakantiehuis voor het zomerseizoen tussen half juni en eind augustus boeken.

Wist u dat Cochem met slechts 5.000 inwoners een van de kleinste districtssteden van Duitsland is?

Top 5 tips voor uw Moezelvakantie in Cochem

De keizerlijke burcht van Cochem
De keizerlijke burcht van Cochem

Het imposante keizerlijke kasteel is het symbool van de stad. Het kasteelcomplex, dat in 1130 voor het eerst in een document wordt genoemd, werd in 1151 vanwege zijn strategische betekenis tot keizerlijk kasteel verklaard. Nadat het historische kasteel in 1689 door de Franse troepen werd verwoest, raakte de ruïne meer dan 150 jaar in puin voordat de Berlijnse koopman Ravene het in 1869 kocht en het in de stijl van een middeleeuws ridderkasteel liet herbouwen.

De burchtruïne van Winneburg dateert uit de tweede helft van de 13e eeuw en behoorde na het uitsterven van de oprichtingsdynastie eeuwenlang tot de beroemde Metternich-familie. Net als de Reichsburg werd de Winneburg in 1689 door de Franse troepen vernietigd. Omdat de Winneburg nooit herbouwd is, biedt het vandaag de dag het beeld van een romantische ruïne.

Cochemer Krampen is de naam van het ongeveer 25 km lange deel van de Middenmoezel, dat gekenmerkt wordt door de vele kronkels van de rivier en de bijbehorende steile wijngaarden. De Cochemer Krampen strekt zich uit van de stad die zijn naam gaf aan de stad in het noordoosten tot het Moezeldorp Bremm in het zuidwesten.

4 In de oude binnenstad van Cochem bevinden zich nog enkele delen van de middeleeuwse stadsmuur. De Endertor met het poortwachtershuis uit 1332, de versterkte toren met het Balduinstor en het marktplein met zijn historische vakwerkhuizen ademen een unieke sfeer uit.

5. Een excursie naar de meer dan 2000 jaar oude Romeinse stad Trier is een "must" voor elke Moezeltoerist. De historische Romeinse poort Porta Nigra is het herkenningspunt van de stad en vormt samen met andere historische munumenten zoals de keizerlijke baden, de Barbara baden, de kathedraal en de Constantijnbasiliek een UNESCO wereld cultureel erfgoed.

  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Rijnland-Palts
  4. Moezel
  5. Cochem