Vakantiehuizen in Münsterland

235 accommodaties in Münsterland - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Münsterland

Groot vakantiehuis voor 4 personen in Rheine, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 120m²
5,0
5 recensies
Rheine, Münsterland
vanaf
€ 150per nacht
Villa voor 2 personen in Nottuln, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 50m²
4,9
10 recensies
Nottuln, Münsterland
vanaf
€ 77per nacht
Groot vakantiehuis voor 5 personen in Coesfeld , met tuin en whirlpool
4,7
9 recensies
Coesfeld , Münsterland
vanaf
€ 171per nacht
Appartement voor 4 personen in Münster, met balkon
4 pers., 1 slaapkamers, 50m²
5,0
10 recensies
Münster, Münsterland
vanaf
€ 98per nacht
Appartement voor 2 personen in Tecklenburg, met balkon/terras en balkon
2 pers., 1 slaapkamers, 56m²
4,7
16 recensies
Tecklenburg, Münsterland
vanaf
€ 76per nacht
Appartement voor 3 personen in Rheine, met balkon
3 pers., 1 slaapkamers, 78m²
Rheine, Münsterland
vanaf
€ 75per nacht
Appartement voor 2 personen in Billerbeck
2 pers., 2 slaapkamers, 60m²
5,0
2 recensies
Billerbeck, Münsterland
vanaf
€ 66per nacht
Vakantiehuis voor 3 personen in Europa (werelddeel), met tuin, met huisdier
3 pers., 1 slaapkamers, 95m²
4,9
50 recensies
Münsterland
vanaf
€ 65per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen in Münster, met tuin en sauna
4,7
11 recensies
Münster, Münsterland
vanaf
€ 104per nacht
Appartement voor 4 personen in Ostbevern, met tuin
4,9
12 recensies
Ostbevern, Münsterland
vanaf
€ 70per nacht
Appartement voor 4 personen in Sendenhorst
4 pers., 1 slaapkamers
4,7
14 recensies
Sendenhorst, Münsterland
vanaf
€ 76per nacht
Villa voor 9 personen in Emsdetten, met tuin
Emsdetten, Münsterland
vanaf
€ 119per nacht
Appartement voor 4 personen in Telgte
5,0
76 recensies
Telgte, Münsterland
vanaf
€ 95per nacht
Appartement voor 4 personen in Ostbevern, met terras, met huisdier
5,0
8 recensies
Ostbevern, Münsterland
vanaf
€ 55per nacht
Appartement voor 2 personen in Steinfurt , met tuin
2 pers., 1 slaapkamers
4,8
10 recensies
Steinfurt , Münsterland
vanaf
€ 73per nacht
Appartement voor 5 personen in Rheine, met tuin
5 pers., 3 slaapkamers
5,0
10 recensies
Rheine, Münsterland
vanaf
€ 70per nacht
Appartement voor 3 personen in Europa (werelddeel), met tuin
3 pers., 1 slaapkamers, 95m²
5,0
3 recensies
Münsterland
vanaf
€ 77per nacht
Appartement voor 2 personen in Warendorf , met tuin
2 pers., 1 slaapkamers
4,9
12 recensies
Warendorf , Münsterland
vanaf
€ 63per nacht
Toon alles

Highlights in Münsterland

  • Paradijs voor paardenliefhebbers
  • Veel goed ontwikkelde fietspaden
  • Gezinsvriendelijke vakantieregio
  • Talloze kastelen en waterkastelen

Populaire zoekopdrachten in Münsterland

Internet 132
Huisdieren toegestaan 47
Balkon/Terras 78
TV 141
Tuin 72
Parkeermogelijkheid 137
Wasmachine 75
Verwarming 132
Lift 22

Vakantiewoningen in Münsterland

Een vakantiewoning in het centrum van Münsterland

Als u op zoek bent naar een vakantiewoning in het Münsterland, dan vindt u deze vooral in de provinciehoofdstad Münster, die een breed scala aan verschillende wijken te bieden heeft. U woont in het centrum van de stad, vlakbij het kathedraalplein en direct aan de oever van het meer van Aasees. Door de centrale ligging van Münster zijn deze moderne vakantiewoningen ook een ideaal uitgangspunt om de schatten van het Münsterland te verkennen. Naast Münster zijn ook de steden Bocholt, Coesfeld en Steinfurt geschikt als locaties waar u uw tenten kunt opzetten en kunt genieten van de schoonheid van het Münsterland.

Een vakantiehuis op het platteland

Een vakantiehuis ver weg van de stadscentra van het Münsterland belooft rust en ontspanning te midden van lanen, parken en meren. Kleinere steden als Greven, Sendenhorst of Reken zijn ideale vakantiehuizen voor de rustzoekers, omdat de moderne huizen en appartementen aan de ene kant geen gebrek hebben aan comfort en aan de andere kant vaak grote percelen hebben, zodat zowel uw kinderen als uw viervoeters zich naar hartelust kunnen uitleven. Paardenliefhebbers zullen ook blij zijn met het aanbod aan vakantiewoningen, die direct aan een paardenboerderij liggen.

Vakantie in Münsterland

Reizigers en activiteiten

Het Münsterland voor fietsers

Het Münsterland is door zijn overwegend vlakke topografie het belangrijkste fietsgebied van Duitsland. Maar ook het goed ontwikkelde 4.500 kilometer lange netwerk van fietspaden en de fascinerende landschappen met hun lanen en dromerige weiden dragen ertoe bij dat Münsterland een Mekka voor plezierfietsers en ambitieuze fietsers wordt. Naast de regionale routes zijn er talrijke nationale routes, zoals de 100 kastelenroute, de Ems-fietsroute, de Romeinse route van Xanten naar Detmold en de Euroroute R1, die van Boulogne-sur-Mer naar St Petersburg in Rusland loopt.

Het Münsterland voor paardenliefhebbers

Wat voor het fietsen geldt, geldt ook voor het paardrijden, want tegelijkertijd is het Münsterland met meer dan 1.000 boerderijen en paardenfokkerijen ook de nummer één in Duitsland. Paardenliefhebbers die het Münsterland te paard willen verkennen en de natuur zo dicht mogelijk bij willen ervaren, voelen zich in het Münsterland thuis door het grote aanbod. Sinds 2014 is het zelfs mogelijk om door het hele Münsterland te rijden dankzij de gevestigde en bewegwijzerde ruiterroutes. Een bijzonder hoogtepunt is het jaarlijkse Wildpferdefang in mei, in het kader waarvan een deel van de Dülmener Wildpferde die in het natuurreservaat "Wildpferdebahn am Merfelder Bruch" woont, onder grote belangstelling van de toeschouwer in de Wildfangarena wordt gevangen en gevangen.

Dingen om te weten

Klimaat in Münsterland

De nabijheid van de Noord-Duitse vlakte geeft het Münsterland een warm en gematigd maritiem regenklimaat, dat gekenmerkt wordt door gelijkmatige neerslag in de loop van het jaar. Kenmerkend zijn de milde winters en de relatief koele zomers, die worden bepaald door een constante westenwindsituatie. Vooral in de zomermaanden juni, juli en september trekt het Münsterland bezoekers met temperaturen tot 22 graden Celsius en gemiddeld 6,5 uur zon en optimaal fietsweer. Reserveer daarom uw vakantiehuis zo vroeg mogelijk.

Regionale bijzonderheden

Hoewel de naam Münsterland is afgeleid van de Westfaalse metropool Münster, is dit onbetwistbaar. Wat echter controversieel is, is de ruimtelijke afbakening van de regio, omdat er in dit opzicht een meningsverschil bestaat tussen deskundigen over het historische en het natuurlijke Münsterland. Wat het Münsterland verbindt, ongeacht de definitie van het Münsterland, is de natuurlijke omgeving die doet denken aan parken, die teruggaat tot eeuwen van intensief agrarisch gebruik. Dankzij het kleinschalige patroon van velden, weiden, bossen, hagen en lanen, dat vooral vanuit de lucht goed te zien is, wordt het natuurgebied ook wel het Münsterlandse parklandschap genoemd.

Met Münster en Bocholt zijn er in het Münsterland twee fietshoofdsteden in Duitsland.

Top 5 reistips

Kasteel Nordkirchen

In de gemeente Nordkirchen, ruim 25 kilometer ten zuiden van uw vakantiehuis in Münster, ligt het gelijknamige kasteel Nordkirchen, dat niet alleen op het eerste gezicht lijkt op het Franse kasteel van Versailles. Een rondleiding door het barokke waterkasteel en de prachtige gebeeldhouwde tuinen brengt u terug naar de 18e eeuw en ontdekt u de kleine en grote geheimen van het landgoed.

Dörenther Kliffen

De kliffen van Dörenth aan de noordelijke grens van het Münsterland zijn een echte geheime tip voor natuurliefhebbers. Deze zandsteenformaties, die tot 159 meter hoog zijn, rijzen soms ruig uit het landschap op en lijken uit een andere wereld te komen, zodat het niet verwonderlijk is dat de Germaanse stammen hun al magische krachten hebben toegeschreven. Vooral bekend zijn de geïsoleerde rotsformaties zoals de "Dreikaiserstuhl" en de "Hockende Weib". Klimmers komen ook aan hun trekken bij de kliffen, ook al zijn niet alle rotsen vrijgemaakt om te klimmen om redenen van natuurbehoud.

All-weather dierentuin in Münster

De all-weather dierentuin niet ver van uw vakantiewoning in Münster is een hoogtepunt voor het hele gezin en belooft een bijzondere ervaring, want dankzij de overdekte gangen en overdekte overdekte ruimten kan de dierentuin bij elk weertype worden bezocht. Ideaal dus, als Petrus het niet betekent dat het in de context van uw vakantie eens goed met u is. Naast beren, tijgers en olifanten is het zeehondenhuis in het voormalige dolfinarium ook een attractie, waar u over de schouders van de professionals die de zeehonden trainen kunt kijken. Kinderen genieten ook van een groot aantal onderzoeksstations waar ze meer te weten kunnen komen over de bewoners van de dierentuin.

Longinus Toren

De Longinus-toren staat op de 188 meter hoge Westerberg, de hoogste berg van het Westmünsterland, van waaruit u het omliggende landschap kunt bewonderen. Vanaf het uitkijkplatform van de 32 meter hoge toren, gebouwd in 1897 op initiatief van natuurwetenschapper Friedrich Westhoff, kunt u het Teutoburger Woud in het noordoosten, Münster in het oosten, het Ruhrgebied in het zuiden en zelfs Nederland in het westen zien.

Zoutpark Rheine

Bent u op zoek naar ontspanning en wilt u tegelijkertijd diep ademhalen? Bezoek dan het zoutmijnpark in Rheine, dat ingebed is in het landschap tussen de Eems, de gemeentelijke natuurdierentuin en het Bentlageklooster. Omringd door goed onderhouden tuinen wandelt u over verschillende themapaden door de graduatietorens en leert u niet alleen interessante dingen over de geschiedenis van de plaats, maar ademt u ook de zilte lucht in, die u doet denken aan een zachte zeebries en tegelijkertijd uw luchtwegen ontlast.