Vind Vakantiehuizen in Weert

Highlights in Weert

  • Poort van Limburg
  • Groene stad
  • Vakantie in de natuur
  • Wandel- en fietspaden
  • Jacob van Horne museum

Andere accommodaties in Weert, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Weert

€ 173voor 25 mrt. - 1 apr.
€ 280 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Weert

4%voor 25 mrt. - 1 apr.
9% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Weert

De poort van Limburg

De stad weert wordt ook wel de poort van Limburg genoemd. Het is de eerste kennismaking met de Limburgse gezelligheid als je vanaf het noorden van het land komt gereden. De vakantiehuizen in en rondom Weert bevinden zich voornamelijk met groen om zich heen. Ideaal dus als je een weekendje of weekje weg wilt! Het is hier heerlijk ontsnappen van de dagelijkse sleur. Als je met z’n tweeën op zoek bent naar een vakantiehuis, dan zijn er voldoende opties! Zo heb je knusse vakantiehuisjes waar je met z’n tweeën van elkaar en de omgeving kunt genieten. Mocht je een vakantiehuis voor een grotere groep zoeken, zoals met het hele gezin of een vriendengroep, dan zul je ook zeker niks mislopen. De keuze is groot rondom vakantiehuizen in Weert. Zo hebben de meeste vakantiehuizen een buiten met een terras waar je heerlijk van het weer kunt genieten. Zie je jezelf al zitten met je ontbijtje in de zon? Ook is het bij vele vakantiehuizen mogelijk om de viervoeter mee te nemen. Zo kan de hond ook een beetje meegenieten van de welverdiende vakantie.

Vakantie in Weert

Locatie en oriëntatie

Limburgse gezelligheid

Weert ligt boven in de provincie Limburg in Nederland. De gemeente heeft ook de naam Weert. De stad kreeg stadsrechten in 1414. De naam Weert komt van het woord waard, wat een stuk ingedijkt land is. Het is dus een stukje land dat omringd is door water of moeras. Het bekende water dat ernaast loopt is de Zuid-Willemsvaart. Je kunt aan deze vaart de haven van Weert bezoeken. De stad Weert ligt heel dicht tegen België aan. Als je zou willen, kun je de Belgische grens te voet over! De stad heeft een mooi, oud centrum waar van alles te beleven is. Daarnaast is de stad erg groen (groener dan de meeste steden in Nederland). Je vindt er veel parken en andere stukjes groen. Ook door de ligging aan de vaart heb je een relaxte ervaring van de stad. Rondom de stad Weert liggen kerkdorpen die onderdeel zijn van de gemeente Weert. Zo heb je Swartbroek, Stramproy, Tungelroy, Laar en Altweerterheide. Het weer in Weert is hetzelfde als in de rest van Nederland. Het enige verschil is dat de temperatuur hier gemiddeld wat hoger ligt, omdat het het binnenland is en het weer niet gestoord wordt door de open zee, zoals wel het geval is in het westen van Nederland.

Reizigers en activiteiten

Weert voor cultuur- en natuurliefhebbers

Weert is een hele leuke stad om te bezoeken als je wat cultuur wilt snuiven. Daarnaast is de stad en omgeving zo groen, dat je dit perfect kunt combineren. Ga bijvoorbeeld ‘s ochtends lekker de natuur in door een wandeling te maken of te fietsen. En zo kun je ‘s middags of ‘s avonds dingen in de stad zelf ontdekken. Een leuk park om in de omgeving te ontdekken is Grenspark Kempen-Broek. Dit gebied strekt zich uit van Weert, Nederweert en Cranendonck, tot de Belgische grens met Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik.

Weert voor levensgenieters

In het zuiden van het land weten ze hoe je moet genieten van het leven. Dit doen ze dan ook volop tijdens het eten en je ziet het terug in de omgang onderling. Het komt allemaal gemoedelijker over. Een goed glas wijn en de nodige snacks ontbreken daar natuurlijk niet aan.

“In het zuiden van het land weten ze hoe je moet genieten van het leven.”

Top 5 spots in Weert

1. Jacob van Horne Museum

Het Jacob van Horne museum is gevestigd in het gemeentehuis. Jacob van Horne was een persoon, evenals de rest van zijn familie, die veel positieve invloed had op de ontwikkeling van de stad. Er is werk te zien dat uit de regio komt en werk met een religieuze betekenis.

2. Wandelpad door de stad

Er is door de stad een wandel- en mountainbikepad ontwikkeld. Dit pad wordt het Graaf van Horne wandelpad genoemd en brengt je langs plekken in de stad, maar ook zeker buiten de stad! Je gaat door een prachtig natuurlandschap.

3. Weerter fokpaardendag

Ben je fan van paarden of fok je misschien zelf wel paarden? Dan is de Weerter fokpaardendag een dag waar je veel plezier zult beleven. ‘s Ochtends heb je de keuringen van de paarden en ‘s middags wordt er een show gegeven.

4. Maak uitstapjes

Vanaf de stad Weert kun je leuke uitstapjes maken. Je kunt richting België voor een dag of breng een bezoekje aan één van de kerkdorpen in de buurt.

5. De haven

De Passantenhaven is leuk om naartoe te gaan, vooral in de zomer. Er zijn hier 22 ligplaatsen voor boten. En mocht je met een bootje richting Weert komen, dan is het van 1 april tot 1 oktober gratis om hier te liggen.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Weert

Wat kost een vakantiewoning in Weert gemiddeld?

Kijkend naar de gemiddelde prijs van €139, is dit geen bestemming die uitblinkt als de duurste of goedkoopste bestemming van Nederland.

Wanneer zijn de vakantiewoningen in Weert bijzonder goedkoop?

Als je tijdens je bezoek in Weert graag het maximale wilt sparen, boek dan in maart (€124 gemiddeld per nacht), februari (€132) of juni (€133) om van de laagste prijzen te profiteren.

Wanneer zijn huizen aan de dure kant in Weert?

De duurste maand is mei (gemiddeld €151 per nacht), gevolgd door januari (€146) en december (€143). Het zijn misschien de meest aantrekkelijke maanden om Weert te bezoeken, maar om te sparen op een accommodatie.

Is Weert een goede bestemming voor een last-minute uitstapje?

We raden je aan om vooraf te boeken, omdat maar 11% van de vakantiehuizen doorgaans vacant blijven.

In welke tijd van het jaar zijn er meer vakantiewoningen te vinden in Weert?

Januari, november en oktober zijn de maanden (in volgorde van hoog naar laag) met de hoogste beschikbaarheid in Weert, met een gemiddeld percentage van respectievelijk 24%, 19% en 16%. Zelfs tijdens deze maanden waarin er veel beschikbaar is, 20%. Adviseren wij om altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Wanneer is het problematischer om vakantiewoningen in Weert te boeken?

De vraag naar vakantiewoningen bereikt de piek in mei, met een gemiddelde beschikbaarheid van 4%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is juli met 6% beschikbaarheid en de derde maand is augustus met 7%. Tijdens deze drie maanden, is de beschikbaarheid maar 5%. Het is daarom aanbevolen om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel accommodaties zijn er te vinden in Weert op Holidu?

In Weert werken we met 16 verschillende aanbieders samen, om jou een keuze uit 100 vakantiehuizen aan te bieden.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in WeertBooking.com Vakantiehuizen in Weert
Airbnb Vakantiehuizen in WeertAirbnb Vakantiehuizen in Weert
Vrbo Vakantiehuizen in WeertVrbo Vakantiehuizen in Weert
Bookiply Vakantiehuizen in WeertBookiply Vakantiehuizen in Weert
FeWo-direkt Vakantiehuizen in WeertFeWo-direkt Vakantiehuizen in Weert
Abritel Vakantiehuizen in WeertAbritel Vakantiehuizen in Weert
HRS Vakantiehuizen in WeertHRS Vakantiehuizen in Weert
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Limburg
  4. Weert