Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vergelijk 224 accommodaties in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en boek voor de beste prijs!

Vind Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Highlights in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

 • Wandelen in het veengebied
 • Varen op het meer
 • Sint Jansklooster
 • Dagje Giethoorn
 • Museum 't Olde Maat Uus

De beste Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
meer...
Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle
Vakantiehuis • 115 m² • 3 Slaapkamers
4,2
(31 recensies)
De vrijstaande, rietgedekte villa's op Villapark De Weerribben zijn zeer comfortabel ingericht en voorzien van alle hedendaagse gemakken. Zo heb je de beschikking over een afwasmachine, een wasmachine en WiFi. De tuindeuren in de toch al ruime woonkamer, geven een ruimtelijk en licht karakter. Je hebt de keuze uit verschillende villa's. Zo is er een 4-pers. (NL-8378-01), een 6-pers. (NL-8378-02), een 8-pers. (NL-8378-03), een 6-pers. wellness type met infrarood sauna en zonnebank (NL-8378-04) en een 8-pers. villa met één badkamer (NL-8378-05). Welk type ook het best bij jou past; de ruime k...
vanaf € 52 / nacht
meer...
Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle
Vakantiehuis • 115 m² • 4 Slaapkamers
4,1
(31 recensies)
De vrijstaande, rietgedekte villa's op Villapark De Weerribben zijn zeer comfortabel ingericht en voorzien van alle hedendaagse gemakken. Zo heb je de beschikking over een afwasmachine en WiFi. De tuindeuren in de toch al ruime woonkamer, geven een ruimtelijk en licht karakter. Je hebt de keuze uit verschillende villa's. Zo is er een 4-pers. (NL-8378-01), een 6-pers. (NL-8378-02), een 8-pers. (NL-8378-03), een 6-pers. wellness type met infrarood sauna en zonnebank (NL-8378-04) en een 8-pers. villa met één badkamer (NL-8378-05). Welk type ook het best bij jou past; de ruime kavels (500m2 - 1...
vanaf € 51 / nacht
meer...
Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle
Vakantiehuis • 95 m² • 3 Slaapkamers
4,0
(71 recensies)
De verschillende types vrijstaande, rietgedekte villa's op Waterpark Belterwiede, zijn alle aan het water gelegen. Je kunt je boot bij de villa aanmeren. Je hebt de keuze tussen vier verschillende varianten; een 4-pers. type (NL-7946-06), een 6-pers. type met slaapkamer en badkamer op de begane grond en één toilet (NL-7946-07), eenzelfde 6-pers. type, maar dan met twee toiletten (NL-7946-08) en een 6-pers. 115 m2 grote villa met vrij uitzicht over de Belterwiede (NL-7946-09). Alle villa's zijn comfortabel en luxe ingericht en beschikken over een ruime tuin met terras en tuinmeubilair. Je ku...
vanaf € 46 / nacht

Andere accommodaties in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, die interessant kunnen zijn:

Populairste bestemmingen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

€ 221voor 1 apr. - 8 apr.
€ 264 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

26%voor 1 apr. - 8 apr.
31% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vakantiehuizen aan het water

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een waterrijke omgeving en kunt hier heerlijk langs het water overnachten. De vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden liggen in plaatsen als Giethoorn, Sint Jansklooster en Muggenbeet die allemaal direct aan het water gelegen zijn. Huur een vakantiehuis met een aanlegsteiger zodat je je eigen boot mee kunt nemen. De meeste vakantiehuizen hebben een tuin waar je heerlijk kunt ontspannen.

Vakantiehuis in de natuur

Om te genieten van het unieke laagveenmoeras kun je overnachten in vakantiehuizen in de natuur. Zo kun je op je gemak het Nationaal Park Weerribben-Wieden lopend of fietsend gaan ontdekken. Veel vakantiehuizen hebben een parkeerplaats en in de dorpen kun je fietsen huren.Voor kinderen is er ook veel te beleven in de natuur en de vakantiehuizen bieden slaapplek voor het hele gezin.

Vakantie in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Locatie en oriëntatie

Het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is gelegen in de Nederlandse provincie Overijssel en het is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. De bekendste plaats in de buurt van het nationaal park is Giethoorn en hier komen ieder jaar duizenden toeristen. Het is een fantastische bestemming in eigen land waar natuurliefhebbers en gezinnen zeker gaan genieten.

Giethoorn

Giethoorn is een waterstreekdorp dat midden in het Nationaal Park Weerribben-Wieden gelegen is. Het dorp is autovrij, maar daarentegen kun je wel heerlijk wandelen in Giethoorn. Nog specialer is een boottocht door het waterdorp en je komt vanzelf langs de mooiste plekjes. Je kunt zelf een fluisterboot huren, of op pad gaan met een gids die je meer verteld over het Venetië van het noorden. Neem ook een kijkje in het museum 't Olde Maat Uus waar je meer leert over het boerendorp.

Reizigers en activiteiten

Nationaal Park Weerribben-Wieden met je kinderen

De waterrijke omgeving van het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een groot avontuur voor kinderen. Je kunt hier uitstekend kanoën langs de rietkragen en bij het meer kun je lekker zwemmen. Een leuke wandeling met kinderen langs het water is het Laarzenpad. Het ligt vlakbij Sint Jansklooster waar je gelijk een bezoek kunt brengen aan de Watertoren die je kunt beklimmen Vanaf de top heb je het mooiste uitzicht van de hele omgeving!.

Het landschap van het nationaal park

Samen vormen de Weerribben en de Wieden het laagveenmoerasgebied waar talloze dieren en planten leven. Het landschap bestaat uit onder andere sloten, meren, rietlanden, hooilanden en moerasbossen. Als je goed oplet, kun je bijzondere dieren spotten zoals de grote vuurvlinder, de otter en de zwarte stern. Het is een schitterende omgeving om te wandelen en fietsen en de paden zijn uitstekend aangegeven. Zo kun je zelf makkelijk een leuke route uitstippelen langs de mooiste plekjes van het nationaal park. Breng ook een bezoek aan het Bezoekerscentrum waar je meer informatie over het nationale park kunt ontvangen.

Het Nationaal Park De Weerribben werd in 1992 gesticht en toen De Wieden er bijkwam, groeide het uit tot een oppervlakte van maar liefst 10.500 hectare.

Top 5 tips in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

1. Gekke plaatsnamen

Zodra je aankomt bij het Nationaal Park Weerribben-Wieden vallen de aparte plaatsnamen al op. Op de verkeersborden zie je namelijk namen als Muggenbeet, Moespot, Kallenkote, Doosje, Dwarsgracht en Blauwe Hand. Bezoek alle dorpen en ontdek waar de namen vandaan komen.

2. De Orchideeën Hoeve

In de buurt van het park kun je een kijkje nemen bij de kleurrijke Orchideeën Hoeve. Naast talloze orchideeën en tropische tuinen ontdek je hier ook tropische vogels en maki’s. Doe een rondleiding door het junglelandschap en laat je verrassen door de mooie planten, bloemen en dieren.

3. Het Waterloopbos

Midden in het polderbos ligt een unieke plek verscholen. Het is het Waterloopbos waar inmiddels honderden onderzoeken zijn uitgevoerd naar bijvoorbeeld de Deltawerken. De wandelroutes brengen je langs de modellen van waterwerken die nu op ruïnes lijken.

4. Vogels spotten

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is het leefgebied van veel verschillende vogels en er zijn een aantal uitkijkpunten te vinden waar je vogels kunt spotten. Neem je verrekijker mee en ontdek de roerdomp, de zilverreiger, de lepelaar en de blauwborst.

5. Blokzijl

Vroeger was Blokzijl een vesting die aan de Zuiderzee gelegen was. Tijdens je bezoek aan het dorp ga je nog steeds terug in de tijd en ontdek je schilderachtige straatjes en een mooie haven. Je kunt hier een heerlijk hapje eten en er zijn tal van terrasjes langs het water te vinden.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Hoeveel kost het gemiddeld om in het Nationaal Park Weerribben-Wieden een vakantiehuis te huren?

Kijkend naar de gemiddelde prijs van €213, is dit geen bestemming die eruit springt als de duurste of goedkoopste bestemming van Nederland.

Wanneer zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden goedkoop te boeken?

Reizigers die budgetvriendelijk willen reizen, kunnen hier het beste naartoe in november, december en juni. Dit zijn de maanden die gunstig zijn, met een gemiddelde prijs van respectievelijk: €180, €202 en €205 per nacht.

Wanneer stijgen de prijzen van huisjes het meest in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

In deze regio signaleren we de hoogste prijzen gedurende de maand juli (gemiddeld €238 per nacht), gevolgd door augustus (€238) en januari (€215). Het zijn misschien de meest aantrekkelijke maanden om Nationaal Park Weerribben-Wieden te bezoeken, maar niet voor de portemonee.

Zijn er over het algemeen veel accommodaties boekbaar in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

Hoe eerder je boekt, hoe beter, omdat maar 21% van de vakantiewoningen doorgaans beschikbaar blijven.

In welke maand is het merendeel van de vakantiehuizen beschikbaar in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

De maand waarin het het makkelijkst is om vrije vakantiewoningen te vinden, is januari (gemiddeld 32% vacante accommodaties), maart (30%) en februari (26%). Zelfs tijdens deze maanden waarin de beschikbaarheid erg hoog is, 30%. Geven we je de tip altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

Wanneer is het moeizamer om vakantiewoningen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden te reserveren?

We zien dat de maanden, waarin het het meest problematisch is om een vakantiewoning in het Nationaal Park Weerribben-Wieden te vinden augustus (met een beschikbaarheid van 6%), juli (6%) en mei (18%) zijn. Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid slechts 10%. Het is daarom aan te raden om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel accommodaties worden er in het Nationaal Park Weerribben-Wieden aangeboden via Holidu?

Ons aanbod omvat 200 accommodaties van 20 verschillende aanbieders.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenBooking.com Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Airbnb Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenAirbnb Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Vrbo Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenVrbo Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Bookiply Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenBookiply Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
FeWo-direkt Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenFeWo-direkt Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Abritel Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenAbritel Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
HRS Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenHRS Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Overijssel
 4. Drenthe
 5. Flevoland
 6. Nationaal Park Weerribben-Wieden