Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vergelijk 178 accommodaties in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en boek voor de beste prijs!

Vind Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Highlights in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

 • Wandelen in het veengebied
 • Varen op het meer
 • Sint Jansklooster
 • Dagje Giethoorn
 • Museum 't Olde Maat Uus

De beste Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 1
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 2
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 3
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 4
meer...
Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden
Vakantiehuis • 36 m² • 2 Slaapkamers
8,3
(84 recensies)
Op Vakantiepark Giethoorn staan verschillende, moderne accommodaties. In één opzicht zijn ze echter allemaal gelijk. Elke variant ligt namelijk direct aan het water met direct toegang tot het meer Het Bovenwijde. Je hebt de keuze uit verschillende type accommodaties. Door de ligging op de kop van de landtong heb je prachtig en wijds uitzicht over Het Belterwijde. Alle waterlodges zijn voorzien van WiFi en een terras/tuin met tuinmeubilair. Van 02-04-2021 tot 01-11 heeft u tijdens uw verblijf beschikking over een eigen elektrische sloep.De woning kan qua inrichting enigszins afwijken van de ...
vanaf € 36 / nacht
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 1
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 2
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 3
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 4
meer...
Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle
Vakantiehuis • 115 m² • 3 Slaapkamers
8,3
(78 recensies)
De vrijstaande, rietgedekte villa's op Villapark De Weerribben zijn zeer comfortabel ingericht en voorzien van alle hedendaagse gemakken. Zo heb je de beschikking over een afwasmachine, een wasmachine en WiFi. De tuindeuren in de toch al ruime woonkamer, geven een ruimtelijk en licht karakter. Je hebt de keuze uit verschillende villa's. Zo is er een 4-pers. (NL-8378-01), een 6-pers. (NL-8378-02), een 8-pers. (NL-8378-03), een 6-pers. wellness type met infrarood sauna en zonnebank (NL-8378-04) en een 8-pers. villa met één badkamer (NL-8378-05). Welk type ook het best bij jou past; de ruime k...
vanaf € 47 / nacht
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 1
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 2
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 3
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 4
meer...
Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle
Vakantiehuis • 95 m² • 3 Slaapkamers
8,0
(76 recensies)
De verschillende types vrijstaande, rietgedekte villa's op Waterpark Belterwiede, zijn alle aan het water gelegen. Je kunt je boot bij de villa aanmeren. Je hebt de keuze tussen vier verschillende varianten; een 4-pers. type (NL-7946-06), een 6-pers. type met slaapkamer en badkamer op de begane grond en één toilet (NL-7946-07), eenzelfde 6-pers. type, maar dan met twee toiletten (NL-7946-08) en een 6-pers. 115 m2 grote villa met vrij uitzicht over de Belterwiede (NL-7946-09). Alle villa's zijn comfortabel en luxe ingericht en beschikken over een ruime tuin met terras en tuinmeubilair. Je ku...
vanaf € 44 / nacht

Andere vakantie-ideeën en accommodaties in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, die interessant kunnen zijn

Populairste bestemmingen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

€ 218voor 23 sep - 30 sep
€ 280 jaarlijks gemiddelde
okt
nov
dec
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

29%voor 23 sep - 30 sep
22% jaarlijks gemiddelde
okt
nov
dec
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vakantiehuizen aan het water

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een waterrijke omgeving en kunt hier heerlijk langs het water overnachten. De vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden liggen in plaatsen als Giethoorn, Sint Jansklooster en Muggenbeet die allemaal direct aan het water gelegen zijn. Huur een vakantiehuis met een aanlegsteiger zodat je je eigen boot mee kunt nemen. De meeste vakantiehuizen hebben een tuin waar je heerlijk kunt ontspannen.

Vakantiehuis in de natuur

Om te genieten van het unieke laagveenmoeras kun je overnachten in vakantiehuizen in de natuur. Zo kun je op je gemak het Nationaal Park Weerribben-Wieden lopend of fietsend gaan ontdekken. Veel vakantiehuizen hebben een parkeerplaats en in de dorpen kun je fietsen huren.Voor kinderen is er ook veel te beleven in de natuur en de vakantiehuizen bieden slaapplek voor het hele gezin.

Vakantie in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Locatie en oriëntatie

Het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is gelegen in de Nederlandse provincie Overijssel en het is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. De bekendste plaats in de buurt van het nationaal park is Giethoorn en hier komen ieder jaar duizenden toeristen. Het is een fantastische bestemming in eigen land waar natuurliefhebbers en gezinnen zeker gaan genieten.

Giethoorn

Giethoorn is een waterstreekdorp dat midden in het Nationaal Park Weerribben-Wieden gelegen is. Het dorp is autovrij, maar daarentegen kun je wel heerlijk wandelen in Giethoorn. Nog specialer is een boottocht door het waterdorp en je komt vanzelf langs de mooiste plekjes. Je kunt zelf een fluisterboot huren, of op pad gaan met een gids die je meer verteld over het Venetië van het noorden. Neem ook een kijkje in het museum 't Olde Maat Uus waar je meer leert over het boerendorp.

Reizigers en activiteiten

Nationaal Park Weerribben-Wieden met je kinderen

De waterrijke omgeving van het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een groot avontuur voor kinderen. Je kunt hier uitstekend kanoën langs de rietkragen en bij het meer kun je lekker zwemmen. Een leuke wandeling met kinderen langs het water is het Laarzenpad. Het ligt vlakbij Sint Jansklooster waar je gelijk een bezoek kunt brengen aan de Watertoren die je kunt beklimmen Vanaf de top heb je het mooiste uitzicht van de hele omgeving!.

Het landschap van het nationaal park

Samen vormen de Weerribben en de Wieden het laagveenmoerasgebied waar talloze dieren en planten leven. Het landschap bestaat uit onder andere sloten, meren, rietlanden, hooilanden en moerasbossen. Als je goed oplet, kun je bijzondere dieren spotten zoals de grote vuurvlinder, de otter en de zwarte stern. Het is een schitterende omgeving om te wandelen en fietsen en de paden zijn uitstekend aangegeven. Zo kun je zelf makkelijk een leuke route uitstippelen langs de mooiste plekjes van het nationaal park. Breng ook een bezoek aan het Bezoekerscentrum waar je meer informatie over het nationale park kunt ontvangen.

Het Nationaal Park De Weerribben werd in 1992 gesticht en toen De Wieden er bijkwam, groeide het uit tot een oppervlakte van maar liefst 10.500 hectare.

Top 5 tips in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

1. Gekke plaatsnamen

Zodra je aankomt bij het Nationaal Park Weerribben-Wieden vallen de aparte plaatsnamen al op. Op de verkeersborden zie je namelijk namen als Muggenbeet, Moespot, Kallenkote, Doosje, Dwarsgracht en Blauwe Hand. Bezoek alle dorpen en ontdek waar de namen vandaan komen.

2. De Orchideeën Hoeve

In de buurt van het park kun je een kijkje nemen bij de kleurrijke Orchideeën Hoeve. Naast talloze orchideeën en tropische tuinen ontdek je hier ook tropische vogels en maki’s. Doe een rondleiding door het junglelandschap en laat je verrassen door de mooie planten, bloemen en dieren.

3. Het Waterloopbos

Midden in het polderbos ligt een unieke plek verscholen. Het is het Waterloopbos waar inmiddels honderden onderzoeken zijn uitgevoerd naar bijvoorbeeld de Deltawerken. De wandelroutes brengen je langs de modellen van waterwerken die nu op ruïnes lijken.

4. Vogels spotten

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is het leefgebied van veel verschillende vogels en er zijn een aantal uitkijkpunten te vinden waar je vogels kunt spotten. Neem je verrekijker mee en ontdek de roerdomp, de zilverreiger, de lepelaar en de blauwborst.

5. Blokzijl

Vroeger was Blokzijl een vesting die aan de Zuiderzee gelegen was. Tijdens je bezoek aan het dorp ga je nog steeds terug in de tijd en ontdek je schilderachtige straatjes en een mooie haven. Je kunt hier een heerlijk hapje eten en er zijn tal van terrasjes langs het water te vinden.

Informatie over vakantiehuizen in Nationaal Park Weerribben-Wieden

🏡 Vakantiehuizen beschikbaar: 247 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -52%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €45.
⭐ Meest populaire voorzieningen: wifi, balkon en tuin.
🐾 Waar huisdieren zijn toegestaan: 92 accommodaties.
👩‍👩‍👧‍👦 Voor families: 21% van de accommodaties.
🏊 Met zwembad: 62 accommodaties.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Wat voor type faciliteiten worden er aangeboden bij de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

Wat betreft de voorzieningen die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de vakantiehuizen over veel faciliteiten beschikken waar reizigers naar op zoek zijn! De meest populaire faciliteiten die voorkomen, zijn over het algemeen: wifi (94%), balkon (87%) en tuin (67%). Niet slecht, toch?

Hoe worden de vakantiehuizen normaliter beoordeeld in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

Vakantiehuizen worden in deze regio erg goed beoordeeld. Volgens Holidu's gegevens, heeft 24% een beoordeling gelijk aan of hoger dan 4,5 sterren. Een relatief hoog aandeel, hoog genoeg om te bevestigen dat je hier zonder twijfel perfecte vakantiehuizen voor een geweldige vakantie vindt!

Zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden geschikt voor families met kinderen?

Beoordelend aan de hand van Holidu's database, is 17% in deze regio kindvriendelijk. Het zal daarom gemakkelijk zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden passend voor reizigers met een huisdier?

Absoluut! In deze regio wordt bij 45% een huisdier geaccepteerd, 67% heeft daarnaast ook nog eens een tuin!

Bieden de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden doorgaans draadloos internet?

Vanzelfsprekend! Volgens Holidu's database heeft 94% van de vakantiehuizen wifi. Dus geen paniek, je blijft te allen tijde connected!

Wat betaal je voor de vakantiehuizen normaal gesproken in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

Een groot deel, 90%, kosten ruwweg minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het reserveren van een betaalbare accommodatie. Start het zoeken meteen naar een vakantiehuis die bij jou past.

Hebben de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden over het algemeen een zwembad?

Zeker weten! Volgens de data van Holidu, heeft een groot deel van de vakantiehuizen hier een zwembad. Het is daarom een ideale bestemming voor een lang zomerweekend! Bovendien heeft 28% zelfs een barbecue!

Zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden geschikt voor een vakantie met meerdere personen of beter voor een reis met een kleine familie?

Volgens de database van Holidu, verwelkomt 74% van de vakantiehuizen vier gasten. Ongeveer 70% van de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden hebben minstens twee aparte slaapkamers. Dit is de perfecte bestemming voor een kleine groep vrienden of met een kleine familie!

Zijn vakantiehuizen een goed idee voor een luxe verblijf in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

Mocht je op zoek zijn naar een accommodatie met zwembad en sauna, dan raden we je aan om verder te kijken. Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft namelijk vrij weinig vakantiehuizen met deze voorzieningen.

Zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

In deze regio heeft 87% een balkon of terras en 37% een prachtig uitzicht, maar dat vertegenwoordigt niet de meerderheid, beschikbaarheid kan dus beperkt zijn. Als dit belangrijk voor je is, kan het handig zijn om snel te anticiperen zodat je de ideale accommodatie vindt. Je kan gebruikmaken van de filters die je voorkeur hebben om er zeker van te zijn een vakantiehuis van je dromen te vinden. Toch heeft 67% van de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden een tuin, waar je geniet van de buitenlucht. Als je graag buiten luncht of dineert, en vooral als je houdt van barbecueën, 28% van de vakantiehuizen heeft een barbecue.

Wil je weten welke maanden we het meest aanbevelen voor een reis naar Nationaal Park Weerribben-Wieden?

Te oordelen aan de hand van de voorzieningen bij de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, is het een ideale bestemming waarvan je op ieder moment van het jaar kan genieten. Omdat er accommodaties zijn met zwembad, airco en zelfs een open haard. Daarom zal je van Nationaal Park Weerribben-Wieden kunnen genieten als je daar zin in hebt.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenBooking.com Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Airbnb Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenAirbnb Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Vrbo Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenVrbo Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Bookiply Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenBookiply Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
FeWo-direkt Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenFeWo-direkt Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Abritel Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenAbritel Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
HRS Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-WiedenHRS Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Overijssel
 4. Drenthe
 5. Flevoland
 6. Nationaal Park Weerribben-Wieden