Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vergelijk 178 accommodaties in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en boek voor de beste prijs!

Vind Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Highlights in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

 • Wandelen in het veengebied
 • Varen op het meer
 • Sint Jansklooster
 • Dagje Giethoorn
 • Museum 't Olde Maat Uus

De beste Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 1
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 2
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 3
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 4
meer...
Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden
Vakantiehuis • 36 m² • 2 Slaapkamers
7,7
(47 recensies)
Op Vakantiepark Giethoorn staan verschillende, moderne accommodaties. In één opzicht zijn ze echter allemaal gelijk. Elke variant ligt namelijk direct aan het water met direct toegang tot het meer Het Bovenwijde. Je hebt de keuze uit verschillende type accommodaties. Door de ligging op de kop van de landtong heb je prachtig en wijds uitzicht over Het Belterwijde. Alle waterlodges zijn voorzien van WiFi en een terras/tuin met tuinmeubilair. Van februari tot eind oktober heeft u tijdens uw verblijf beschikking over een eigen elektrische sloep.De woning kan qua inrichting enigszins afwijken va...
vanaf € 42 / nacht
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 1
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 2
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 3
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle, Afbeelding 4
meer...
Nationaal Park Weerribben-Wieden, Regio Zwolle
Vakantiehuis • 85 m² • 2 Slaapkamers
7,6
(18 recensies)
De verschillende types vrijstaande, rietgedekte villa's op Waterpark Belterwiede, zijn alle aan het water gelegen. Je kunt je boot bij de villa aanmeren. Je hebt de keuze tussen vier verschillende varianten; een 4-pers. type (NL-7946-06), een 6-pers. type met slaapkamer en badkamer op de begane grond en één toilet (NL-7946-07), eenzelfde 6-pers. type, maar dan met twee toiletten (NL-7946-08) en een 6-pers. 115 m2 of 4-pers. (NL-7946-14) grote villa met vrij uitzicht over de Belterwiede (NL-7946-09). Alle villa's zijn comfortabel en luxe ingericht en beschikken over een ruime tuin met terras...
vanaf € 56 / nacht
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 1
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 2
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 3
Vakantiehuis voor 4 Personen in Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Afbeelding 4
meer...
Giethoorn, Nationaal Park Weerribben-Wieden
Vakantiehuis • 75 m² • 2 Slaapkamers
10,0
Dit 4-persoons huis heeft een zeer lichte woonkamer. Bijna de helft is van glas, dus je kunt je voorstellen hoeveel uitzicht je hebt. Het ligt ook direct aan een van de waterwegen van het park en heeft twee slaapkamers en een badkamer en apart toilet. Wil je op een zonnige dag verkoeling zoeken? Vanuit uw woning stapt u zo het water in. Er zijn meerdere van dit soort appartementen op het park. De exacte locatie in het park kan dus afwijken van de foto's. Het interieur kan afwijken van de foto's, alle woningen hebben dezelfde kwaliteitsstandaard. De woning is van alle gemakken voorzien, zoal...
vanaf € 148 / nacht

Andere vakantie-ideeën en accommodaties in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, die interessant kunnen zijn

Populairste bestemmingen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Prijzen en beschikbaarheid

  Huidige prijzen van vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

  € 244voor 1 jun - 8 jun
  € 321 jaarlijks gemiddelde
  jun
  jul
  aug
  sep
  okt
  nov
  dec
  jan
  feb
  mrt
  apr
  mei
  Gemiddelde prijs per week

  Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

  13%voor 1 jun - 8 jun
  23% jaarlijks gemiddelde
  jun
  jul
  aug
  sep
  okt
  nov
  dec
  jan
  feb
  mrt
  apr
  mei
  Beschikbare accommodaties in %

  Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Vakantiehuizen aan het water

  Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een waterrijke omgeving en kunt hier heerlijk langs het water overnachten. De vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden liggen in plaatsen als Giethoorn, Sint Jansklooster en Muggenbeet die allemaal direct aan het water gelegen zijn. Huur een vakantiehuis met een aanlegsteiger zodat je je eigen boot mee kunt nemen. De meeste vakantiehuizen hebben een tuin waar je heerlijk kunt ontspannen.

  Vakantiehuis in de natuur

  Om te genieten van het unieke laagveenmoeras kun je overnachten in vakantiehuizen in de natuur. Zo kun je op je gemak het Nationaal Park Weerribben-Wieden lopend of fietsend gaan ontdekken. Veel vakantiehuizen hebben een parkeerplaats en in de dorpen kun je fietsen huren.Voor kinderen is er ook veel te beleven in de natuur en de vakantiehuizen bieden slaapplek voor het hele gezin.

  Vakantie in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Locatie en oriëntatie

  Het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa

  Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is gelegen in de Nederlandse provincie Overijssel en het is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. De bekendste plaats in de buurt van het nationaal park is Giethoorn en hier komen ieder jaar duizenden toeristen. Het is een fantastische bestemming in eigen land waar natuurliefhebbers en gezinnen zeker gaan genieten.

  Giethoorn

  Giethoorn is een waterstreekdorp dat midden in het Nationaal Park Weerribben-Wieden gelegen is. Het dorp is autovrij, maar daarentegen kun je wel heerlijk wandelen in Giethoorn. Nog specialer is een boottocht door het waterdorp en je komt vanzelf langs de mooiste plekjes. Je kunt zelf een fluisterboot huren, of op pad gaan met een gids die je meer verteld over het Venetië van het noorden. Neem ook een kijkje in het museum 't Olde Maat Uus waar je meer leert over het boerendorp.

  Reizigers en activiteiten

  Nationaal Park Weerribben-Wieden met je kinderen

  De waterrijke omgeving van het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een groot avontuur voor kinderen. Je kunt hier uitstekend kanoën langs de rietkragen en bij het meer kun je lekker zwemmen. Een leuke wandeling met kinderen langs het water is het Laarzenpad. Het ligt vlakbij Sint Jansklooster waar je gelijk een bezoek kunt brengen aan de Watertoren die je kunt beklimmen Vanaf de top heb je het mooiste uitzicht van de hele omgeving!.

  Het landschap van het nationaal park

  Samen vormen de Weerribben en de Wieden het laagveenmoerasgebied waar talloze dieren en planten leven. Het landschap bestaat uit onder andere sloten, meren, rietlanden, hooilanden en moerasbossen. Als je goed oplet, kun je bijzondere dieren spotten zoals de grote vuurvlinder, de otter en de zwarte stern. Het is een schitterende omgeving om te wandelen en fietsen en de paden zijn uitstekend aangegeven. Zo kun je zelf makkelijk een leuke route uitstippelen langs de mooiste plekjes van het nationaal park. Breng ook een bezoek aan het Bezoekerscentrum waar je meer informatie over het nationale park kunt ontvangen.

  Het Nationaal Park De Weerribben werd in 1992 gesticht en toen De Wieden er bijkwam, groeide het uit tot een oppervlakte van maar liefst 10.500 hectare.

  Top 5 tips in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

  1. Gekke plaatsnamen

  Zodra je aankomt bij het Nationaal Park Weerribben-Wieden vallen de aparte plaatsnamen al op. Op de verkeersborden zie je namelijk namen als Muggenbeet, Moespot, Kallenkote, Doosje, Dwarsgracht en Blauwe Hand. Bezoek alle dorpen en ontdek waar de namen vandaan komen.

  2. De Orchideeën Hoeve

  In de buurt van het park kun je een kijkje nemen bij de kleurrijke Orchideeën Hoeve. Naast talloze orchideeën en tropische tuinen ontdek je hier ook tropische vogels en maki’s. Doe een rondleiding door het junglelandschap en laat je verrassen door de mooie planten, bloemen en dieren.

  3. Het Waterloopbos

  Midden in het polderbos ligt een unieke plek verscholen. Het is het Waterloopbos waar inmiddels honderden onderzoeken zijn uitgevoerd naar bijvoorbeeld de Deltawerken. De wandelroutes brengen je langs de modellen van waterwerken die nu op ruïnes lijken.

  4. Vogels spotten

  Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is het leefgebied van veel verschillende vogels en er zijn een aantal uitkijkpunten te vinden waar je vogels kunt spotten. Neem je verrekijker mee en ontdek de roerdomp, de zilverreiger, de lepelaar en de blauwborst.

  5. Blokzijl

  Vroeger was Blokzijl een vesting die aan de Zuiderzee gelegen was. Tijdens je bezoek aan het dorp ga je nog steeds terug in de tijd en ontdek je schilderachtige straatjes en een mooie haven. Je kunt hier een heerlijk hapje eten en er zijn tal van terrasjes langs het water te vinden.

  Informatie over vakantiehuizen in Nationaal Park Weerribben-Wieden

  🏡 Vakantiehuizen beschikbaar: 247 accommodaties.
  💳 Korting beschikbaar: tot -52%.
  🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €45.
  ⭐ Meest populaire voorzieningen: wifi, balkon en tuin.
  🐾 Waar huisdieren zijn toegestaan: 92 accommodaties.
  👩‍👩‍👧‍👦 Voor families: 21% van de accommodaties.
  🏊 Met zwembad: 62 accommodaties.

  Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Wat voor type faciliteiten worden er aangeboden bij de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

  Wat betreft de voorzieningen die je kunt selecteren via Holidu, blijkt dat de vakantiehuizen veel voorzieningen hebben waar vakantiegangers naar op zoek zijn! De meest populaire faciliteiten die worden aangeboden, zijn over het algemeen: wifi (82%), balkon (81%) en tuin (56%). Klinkt goed, toch?

  Hoe beoordelen reizigers de vakantiehuizen meestal in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

  Volgens de gegevens die Holidu heeft verzameld, heeft maar 19% van de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden een beoordeling van 3,5 sterren. Het is daarom geen regio voor de best beoordeelde vakantiehuizen in het Nederland.

  Zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden passend voor reizigers met een huisdier? Hebben de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden over het algemeen wifi?

  Jawel! In deze regio heeft 82% van de vakantiehuizen wifi. Thuiswerken of vakantie? Waarom kiezen? Hier kan je de perfecte workation plannen. Werk, reizen en het ontdekken van nieuwe plekken terwijl je online blijft. Het is niet nodig om een vakantiedag op te nemen!

  Wat betaal je voor de vakantiehuizen gemiddeld in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

  Veel vakantiehuizen, 93%, kosten minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het vinden van een betaalbare accommodatie. Start meteen met het zoeken naar een vakantiehuis dat bij jou past.

  Zijn de vakantiehuizen hier gewoonlijk uitgerust met een zwembad?

  Ja! Volgens Holidu's gegevens, hebben veel vakantiehuizen hier een zwembad. Het is de ideale bestemming voor jou om de zomermaanden door te brengen!

  Zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden geschikt voor een verblijf met grote groepen of eerder voor een reis met een kleine groep?

  Volgens Holidu's gegevens, accepteert 90% van de vakantiehuizen vier reizigers. Ongeveer 77% van de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden beschikken over minstens twee aparte slaapkamers. Deze regio is de ideale bestemming als je met een kleine groep, familie of vrienden gaat!

  Zijn er luxe vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

  Het valt mee, vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn niet erg goed uitgerust. Echter, als je op zoek bent naar een unieke accommodatie, dan moet je ook niet te lang wachten met reserveren. De vakantiehuizen zijn in deze regio snel vol. Van de accommodaties in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, heeft 33% een zwembad, 56% een tuin en 16% heeft een sauna. Als je op zoek bent naar een groot verblijf, 90% van de vakantiehuizen verwelkomt grotere groepen.

  Zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

  In deze regio heeft 81% een balkon of terras en 16% een prachtig uitzicht, maar dat vertegenwoordigt niet de meerderheid, beschikbaarheid kan dus variëren. Als dit belangrijk voor je is, kan het handig zijn om snel te anticiperen zodat je de ideale accommodatie vindt. Je kan gebruikmaken van de filters om er zeker van te zijn dat je een vakantiehuis vindt dat perfect voor je is. Toch heeft 56% van de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden een tuin, waar je kan relaxen.

  Wanneer kan je het beste op vakantie naar Nationaal Park Weerribben-Wieden?

  Afgaande op de voorzieningen bij de vakantiehuizen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, is het een ideale bestemming waarvan je op ieder moment van het jaar kan genieten. Er is een groot aanbod aan verschillende accommodaties, met zwembad, open haard of airco. Je kunt er zeker van zijn dat Nationaal Park Weerribben-Wieden een geweldige locatie is om 's winters en zomers te kunnen genieten van een vakantie.

  Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

  500+ meer