Voor jou geselecteerde vakantiehuizen in Kampen

Vind Vakantiehuizen in Kampen

Highlights in Kampen

  • Stad in Overijsel
  • Oude Hanzestad
  • 500 monumenten in de binnenstad
  • Fietsen door de IJsseldelta
  • Stedelijk Museum

Andere accommodaties in Kampen, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen van vakantiehuizen Kampen

€ 135voor 4 feb. - 11 feb.
€ 147 jaarlijks gemiddelde
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Gemiddelde prijs per week

Beschikbaarheid van vakantiehuizen Kampen

67%voor 4 feb. - 11 feb.
36% jaarlijks gemiddelde
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Kampen

Fijne vakantiehuizen

De vakantiehuizen in Kampen liggen voornamelijk in de natuur. Een prachtige plek in het Hollandse landschap waar je vakantie kunt vieren! Geniet van je opgeknapte boerderij of laat je verrassen in een stadsmonument, aan vakantiehuizen geen gebrek in Kampen. Het bijzondere is dat er in de stad zo’n 500 monumenten te vinden zijn. Stuk voor stuk vertellen ze iets over het rijke verleden, toen er vooral veel gevist en verhandeld werd. Een goed voorbeeld van deze geschiedenis die je nu nog ziet, zijn de stadspoorten.

Relaxen in Kampen

Kampen is een oude Hanzestad en biedt veel op het gebied van activiteiten. Maar als je vooral tot rust wilt komen, dan is dat ook zeker te doen hier. De natuurlijke omgeving zorgt voor instant ontspanning, doordat je zo dicht bij het water zit kun je heerlijk relaxen aldaar. Bij de meeste vakantiehuizen kun je een ontbijtje aanvragen, zodat je dat niet zelf hoeft te regelen. Ideaal, want jij hoeft alleen maar op te staan en te genieten dus!

Vakantie in Kampen

Locatie en oriëntatie

Oude Hanzestad

Als een stad de naam Hanzestad heeft gedragen, dan weet je dat er veel gehandeld is en dat het hoogtijdagen heeft gekend. Kampen is ook zo’n stad. Kampen ligt in de provincie Overijssel en is onderdeel van de gelijknamige gemeente. De stad zelf telt ongeveer 37.000 inwoners, terwijl de totale gemeente uit ongeveer 55.000 inwoners bestaat. Het bijzondere van Kampen is dat het alleen via bruggen/kunstwerken te bezoeken is. Het ligt namelijk op een eiland.

De beste reistijd voor Kampen

Geniet tijdens de zomermaanden van deze stad en haar prachtige omgeving. Met het zonnetje op je bol kun je optimaal genieten! Juli en augustus zijn de beste maanden qua temperatuur. Mocht je een heel actieve vakantie plannen, ga dan in de andere maanden van de zomer of lente. Dan heb je veel meer energie en zin om op ontdekkingstocht te gaan. Kampen is ook heerlijk voor een weekendje weg tijdens de mei- of herfstvakantie.

Reizigers en activiteiten

Kampen voor cultuurliefhebbers

Kampen is, zoals gezegd, een stad met wel 500 monumenten in het centrum. Hierdoor valt er veel te ontdekken. Als je een blik in het verleden wilt, bezoek dan zeker het Stedelijk Museum. Hier wordt de geschiedenis toegelicht. Een ander interessant uitje is een bezoek aan De Olifant. Dit is een oude sigarenfabriek die vandaag de dag als museum dient. Kampen was vroeger een stad van sigarenfabrieken. In De Olifant ligt ook de langste sigaar ter wereld.

Kampen voor natuurliefhebbers

Wat alle Hanzesteden kenmerkt, is het feit dat ze omringd worden door water. Dat is immers de manier geweest om de handel te vervoeren. Vandaag de dag is het gebied rondom Kampen erg in trek bij natuurliefhebbers. Geniet van het stromende water en het mooie groen. Je ziet hier het typische Hollandse platteland. Kampen ligt vlakbij Flevoland, dus ook hier kun je makkelijk naartoe gaan voor verschillende wandel-en fietsroutes.

Kampen is een van de Hanzesteden van Nederland en helemaal omringd met water.

Top 5 tips in Kampen

1. De Koornmarktspoort

De Koornmarktspoort is een prachtige poort die in de 14e eeuw gebouwd is. De poort staat tussen de IJssel en het centrum in en wordt tegenwoordig als expositieruimte gebruikt.

2. Stedelijk Museum Kampen

Het Stedelijk Museum ligt in het voormalige stadhuis en ligt tot in detail toe hoe de stad zich heeft vormgegeven door de eeuwen heen. Aan de hand van vier thema’s wordt dit toegelicht te weten, water, geloof, rechtspraak en het Huis van Oranje.

3. Kerken bezoeken of bekijken

Er zijn een aantal kerken te vinden in Kampen, met elk haar eigen charme. De Bovenkerk is het meest imposant met de hoge toren. Daarnaast heb je ook de Lutherse kerk en De Nieuwe Toren bijvoorbeeld. De naam doet vermoeden dat deze vrij nieuw is, echter staat de toren hier al bijna vier eeuwen.

4. Met de fiets door de IJsseldelta

Een van de mooiste gebieden rondom Kampen is de IJsseldelta. Het is een nationaal landschap waar een zoetwater delta in te vinden is. Je kunt deze plek het beste beleven op de fiets. Maak af en toe een tussenstop om te genieten van de mooie uitzichten over de delta.

5. Vogels spotten

Als je vogels wilt spotten, dan moet je zeker bij het Ketelmeer zijn. Naast het feit dat dit een goede plek is voor watersportactiviteiten, kun je hier ook uitstekend vogels spotten. Je hebt hier bijvoorbeeld steltlopers en zeearenden.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Kampen

Hoeveel kost het gemiddeld om een accommodatie te huren in Kampen?

Baserend op de gemiddelde prijs van €109, is dit geen bestemming die de aandacht trekt als de duurste of goedkoopste bestemming van Nederland.

Wanneer zijn de accommodaties in Kampen goedkoop te reserveren?

Degenen die zoveel mogelijk geld willen besparen, kunnen hier het beste naartoe in juni, september en mei. Dit zijn de maanden die gunstig zijn, met een gemiddelde prijs van respectievelijk: €102, €103 en €104 per nacht.

Wanneer zijn huisjes aan de dure kant in Kampen?

Als we hier kijken naar een huis, zijn de duurste maanden: februari, januari en december (in volgorde van hoog naar laag) met een gemiddelde prijs per nacht van €117, €117 en €114.

Zijn er in de regel veel accommodaties onbezet in Kampen?

Als je besluit om Kampen te ontdekken, raden we je aan om je trip van tevoren te plannen, omdat het over het algemeen een erg gewilde vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 84%.

Wanneer zijn er meer huisjes vrij in Kampen?

De maanden met de meeste vacante vakantiehuizen in Kampen zijn: december (met een gemiddelde beschikbaarheid van 44%), november (44%) en januari (36%). Zelfs tijdens deze maanden waarin er veel beschikbaar is, 41%. Raden we je aan altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

Hoeveel huizen zijn er in Kampen?

In deze regio zijn er op Holidu zo'n 30 vakantiehuizen, die aangeboden worden door 10 verschillende aanbieders.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in KampenBooking.com Vakantiehuizen in Kampen
Airbnb Vakantiehuizen in KampenAirbnb Vakantiehuizen in Kampen
Vrbo Vakantiehuizen in KampenVrbo Vakantiehuizen in Kampen
Bookiply Vakantiehuizen in KampenBookiply Vakantiehuizen in Kampen
FeWo-direkt Vakantiehuizen in KampenFeWo-direkt Vakantiehuizen in Kampen
Abritel Vakantiehuizen in KampenAbritel Vakantiehuizen in Kampen
HRS Vakantiehuizen in KampenHRS Vakantiehuizen in Kampen
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Overijssel
  4. Kampen