Vind Campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Highlights in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

 • Moerasgebied
 • Fluisterbootje
 • Giethoorn
 • Waterbuffelfarm
 • Vogels spotten

Andere vakantie-ideeën en accommodaties in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, die interessant kunnen zijn

Campings in Nationaal Park Weerribben-Wieden

In de natuur

Nationaal Park Weerribben-Wieden is een prachtig natuurgebied en bovendien erg uniek. Het is namelijk het grootste aaneengesloten laagveen moerasgebied van heel Noordwest-Europa! Je kunt hier eindeloos veel mooie natuur zien, een ideale plek dus om even helemaal tot rust te komen. De campings in Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn ook heerlijk, je kunt kiezen uit meerdere campings die heel dichtbij of in het park liggen. Geniet van een eigen huisje op een van de campings in Nationaal Park Weerribben-Wieden. De huisjes zijn comfortabel en ruim genoeg. Sommige huisjes zijn zelfs geschikt voor grotere gezinnen. Ga je juist met z’n tweeën op pad? Kies voor een kleiner huisje.

Kom tot rust

In Nationaal Park Weerribben-Wieden hoef je helemaal niet zoveel te doen, juist net waar je misschien zin in hebt! Het is een ideale plek om lekker door de natuur te banjeren, je hebt er verschillende landschappen. Zo is het grootste gedeelte moeras, maar heb je ook wat verderop prachtige bossen. Of ontdek de omliggende dorpen, rondom het park. Deze zijn klein maar fijn. Rustige plaatsen waar je rond kunt slenteren. En vlakbij ligt het bekende Giethoorn. De plek waar je met een bootje een mooi tochtje kunt maken door het dorp. Wel kan het druk zijn in de zomer trouwens… Velen komen op deze plek af! Bekijk het aanbod van campings in Nationaal Park Weerribben-Wieden en maak je keuze.

Reizigers en activiteiten

Nationaal Park Weerribben-Wieden voor natuurliefhebbers

Het landschap van Nationaal Park Weerribben-Wieden is zeker de moeite waard. Het is in het beheer van Staatsbosbeheer, dus dan weet je dat het goed onderhouden wordt. Natuurlijk laat men het gebied zoveel mogelijk zoals het is. Het bestaat dus voornamelijk uit moerasachtig gebied, met af en toe wat bos en veel water. Bijzonder is dat dit gebied door de mens gemaakt is, dus zo natuurlijk is het niet van oorsprong. Maar dat mag de pret niet deren, daar zie je helemaal niks van! Het is leuk om te wandelen of te fietsen in het gebied. Echt leuk is om een fluisterbootje te nemen en het water op te gaan. Wil je actief bezig zijn? Neem dan een kano en ga het water op! Dan beleef je de natuur net wat intenser.

Nationaal Park Weerribben-Wieden voor gezinnen

Als de kids ook van de natuur houden, dan is Nationaal Park Weerribben-Wieden echt enorm leuk! Ga vogels spotten met de kids bijvoorbeeld. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen. Of neem ze mee op avontuur met een boswachter, de boswachter kan je meer uitleggen over dit gebied en sporen volgen. Zo ontdek je nog veel meer dieren die hier leven! Geen garantie dat je ze allemaal tegenkomt natuurlijk… In het gebied heb je bovendien drie bezoekerscentra. Hier vind je meer informatie over het gebied, de kleintjes kunnen hier ook veel leren. Bovendien zijn dit goede startpunten om het park te ontdekken.

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveen moerasgebied van heel Noordwest-Europa.

Top 7 tips in Nationaal Park Weerribben-Wieden

1. Neem een kano

Een leuke manier om meer te zien van de omgeving is door een kano te huren. Dan kun je lekker op je eigen gemak het water op én je bent ook nog eens actief bezig!

2. Ga naar een bezoekerscentrum

In Nationaal Park Weerribben-Wieden vind je wel drie bezoekerscentra. Genoeg startpunten van je tochten door het park dus! Bovendien kun je ook nog eens wat meer leren in de bezoekerscentra. Leer meer over het ontstaan van het gebied bijvoorbeeld. Wist je dat dit gebied helemaal door de mens is aangelegd?

3. Vogelspotten

Een leuke activiteit is vogelspotten. Er komen veel bijzondere vogels voor in dit gebied, het is namelijk ideaal voor de vogels om hier neer te strijken. Er zijn meerdere uitkijkpunten waar je in kunt klimmen. Neem zeker een verrekijker mee om alles goed te zien!

4. Ga naar Giethoorn

Giethoorn is een bekende plek waar je met een fluisterbootje doorheen kunt. Het is authentiek en je ziet veel mooie huisjes. Ook heb je een museum in Giethoorn dat zeker de moeite waard is. Let wel, het kan erg druk zijn in Giethoorn, vooral in de zomermaanden.

5. Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus

In Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus kom je erachter hoe het er vroeger uitzag in Giethoorn. Hoe de mensen leefden, welke spullen ze hadden en waar ze goed in waren. In dit huis (museum dus) zie je het allemaal! Het is een leuke tussenstop als je met een fluisterbootje op pad bent. Het ligt namelijk aan de oever.

6. Dierenpark Taman Indonesia

Vlakbij de plaats Steenwijk heb je het Dierenpark Taman Indonesia. Hier waan je je even in Indonesië! Je hebt er bijzondere vogels en andere dieren. Ook zijn de verblijven van de dieren in Indonesische stijl gebouwd en kun je er leuke souvenirs kopen.

7. Waterbuffelfarm

De Waterbuffelfarm in Oldemarkt is erg leuk. Hier maak je kennis met deze gigantische dieren. En natuurlijk proef je hier de producten die met de melk van de waterbuffel gemaakt worden! Zo proef je echte Hollandse mozzarella bijvoorbeeld.

Informatie over campings in Nationaal Park Weerribben-Wieden

🏡 Campings beschikbaar: 46 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -52%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €28.
⭐ Meest populaire voorzieningen: wifi, balkon en tuin.
🐾 Waar huisdieren zijn toegestaan: 7 accommodaties.
🏊 Met zwembad: 11 accommodaties.

Veelgestelde vragen over Campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Wat voor type voorzieningen hebben de campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

Onder de voorzieningen die je kunt selecteren via Holidu, blijkt dat de campings veel voorzieningen hebben waar vakantiegangers van dromen! De meest populaire voorzieningen die worden aangeboden, zijn over het algemeen: balkon (100%), wifi (94%) en tuin (62%). Super toch!

Hoe worden de campings doorgaans beoordeeld in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

Volgens onze gegevens, krijgt de meerheid van de campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden een beoordeling minder dan 3,5 sterren. Er kan daardoor worden aangenomen dat dit geen regio is voor de best beoordeelde campings in het Nederland.

Zijn de campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden geschikt voor vakantiegangers die met hun huisdier reizen?

Ja! In deze regio wordt bij 44% een huisdier geaccepteerd, 62% heeft zelfs een tuin!

Bieden de campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden over het algemeen wifi?

Jawel! Hier heeft 94% van de campings wifi. Dus geen paniek, je blijft te allen tijde connected!

Wat betaal je voor de campings normaal gesproken in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

Een groot deel, 88%, kosten minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het vinden van een betaalbare accommodatie. Start het zoeken meteen naar een camping die bij jou past.

Zijn de campings hier over het algemeen voorzien van een zwembad?

Ja! Volgens Holidu's gegevens, is 62% van de campings hier uitgerust met een zwembad. Het is de ideale bestemming voor jou om de zomermaanden door te brengen! Daarnaast heeft 50% zelfs een barbecue!

Zijn de campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden geschikt voor een vakantie met meerdere personen of beter voor een uitstapje met een kleine groep?

Volgens de geselecteerde data van Holidu, verwelkomt 88% van de campings vier personen. Ongeveer 81% van de campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden hebben minstens twee aparte slaapkamers. Deze regio is de ideale bestemming voor een kleine groep vrienden of met een kleine familie!

Zijn er luxe campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden?

Mocht je op zoek zijn naar een accommodatie met zwembad en sauna, dan raden we je aan om verder te kijken. Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft namelijk vrij weinig campings met deze voorzieningen.

Zijn de campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

In deze regio heeft 100% een balkon of terras en 25% een prachtig uitzicht, maar dat vertegenwoordigt niet de meerderheid, beschikbaarheid kan dus beperkt zijn. Als dit een prioriteit voor je is, kan het handig zijn om snel te anticiperen zodat je de ideale accommodatie vindt. Je kan gebruikmaken van de filters om er zeker van te zijn dat je een accommodatie vindt die bij je past. Toch heeft 62% van de campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden een tuin, waar je geniet van de buitenlucht. Als je graag buiten luncht of dineert, en vooral als je houdt van barbecueën, 50% van de campings heeft een barbecue.

Mocht je dromen van een reis naar Nationaal Park Weerribben-Wieden, wat is dan de beste tijd van het jaar?

Als we een kijkje nemen naar de eigenschappen van de campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, is het gemakkelijk om te zeggen dat dit een zomerbestemming is. Dit kunnen we zo duidelijk zeggen omdat Holidu's interne data laat zien dat, 62% van de accommodaties een zwembad heeft, 62% heeft een tuin en 38% heeft een airco. Waar wacht je op? Reserveer een camping in het Nationaal Park Weerribben-Wieden zodat je van een heerlijke vakantie kan genieten.

Meest gezochte voorzieningen voor Campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vakantiebestemmingen in de buurt met Campings

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Campings in het Nationaal Park Weerribben-WiedenBooking.com Campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Airbnb Campings in het Nationaal Park Weerribben-WiedenAirbnb Campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Vrbo Campings in het Nationaal Park Weerribben-WiedenVrbo Campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Bookiply Campings in het Nationaal Park Weerribben-WiedenBookiply Campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
FeWo-direkt Campings in het Nationaal Park Weerribben-WiedenFeWo-direkt Campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
Abritel Campings in het Nationaal Park Weerribben-WiedenAbritel Campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
HRS Campings in het Nationaal Park Weerribben-WiedenHRS Campings in het Nationaal Park Weerribben-Wieden
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Overijssel
 4. Drenthe
 5. Flevoland
 6. Nationaal Park Weerribben-Wieden
 7. Campings Nationaal Park Weerribben-Wieden