Vakantiehuizen in Nationaal Park Dwingelderveld

Vakantiehuizen in Nationaal Park Dwingelderveld

Vergelijk 98 accommodaties in het Nationaal Park Dwingelderveld en boek voor de beste prijs!

Vind Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld

Highlights in het Nationaal Park Dwingelderveld

  • De Radiotelescoop
  • Bendersche Plassen
  • Bezoekerscentrum Dwingelderveld
  • Schaapskudde Ruinen
  • Wandelen en fietsen in de natuur

De beste Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
meer...
Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe
Vakantiehuis • 150 m² • 3 Slaapkamers
4,2
(40 recensies)
In het Drentse Ruinen staat deze leuke villa op een groene kavel. Met 3 slaapkamers is de villa groot genoeg voor 6 personen. Dat is perfect voor een gezin met kinderen. Het huis beschikt over een tuin met tuinmeubilair.Vanuit Buitenplaats De Marke van Ruinen tref je diverse prachtige natuurgebieden aan, zoals boswachterij Ruinen en Nationaal Park Dwingelderveld. Het brinkdorp Ruinen heeft allerlei voorzieningen en winkels. Als je een museum of galerie wil bezoeken, dan zijn Hoogeveen, Assen en Meppel prima te bereiken. Je kunt op het park ook fietsen huren en zo de omgeving verkennen.Het p...
vanaf € 54 / nacht
meer...
Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe
Vakantiehuis • 150 m² • 3 Slaapkamers
4,1
(68 recensies)
In het Drentse Ruinen staat deze leuke villa op een groene kavel. Met 3 slaapkamers is de villa groot genoeg voor 6 personen. Dat is perfect voor een gezin met kinderen. Het huis beschikt over een tuin met tuinmeubilair.Vanuit Buitenplaats De Marke van Ruinen tref je diverse prachtige natuurgebieden aan, zoals boswachterij Ruinen en Nationaal Park Dwingelderveld. Het brinkdorp Ruinen heeft allerlei voorzieningen en winkels. Als je een museum of galerie wil bezoeken, dan zijn Hoogeveen, Assen en Meppel prima te bereiken. Je kunt op het park ook fietsen huren en zo de omgeving verkennen.Het p...
vanaf € 71 / nacht
meer...
Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe
Vakantiehuis • 138 m² • 4 Slaapkamers
4,2
(49 recensies)
In het Drentse Ruinen staat deze leuke villa op een groene kavel. Met 4 slaapkamers is de villa groot genoeg voor 8 personen. Dat is perfect voor 2 gezinnen met kinderen. Het huis beschikt over een tuin met tuinmeubilair.Vanuit Buitenplaats De Marke van Ruinen tref je diverse prachtige natuurgebieden aan, zoals boswachterij Ruinen en Nationaal Park Dwingelderveld. Het brinkdorp Ruinen heeft allerlei voorzieningen en winkels. Als je een museum of galerie wil bezoeken, dan zijn Hoogeveen, Assen en Meppel prima te bereiken. Je kunt op het park ook fietsen huren en zo de omgeving verkennen.Het ...
vanaf € 57 / nacht

Andere accommodaties in het Nationaal Park Dwingelderveld, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld

€ 151voor 1 apr. - 8 apr.
€ 199 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld

2%voor 1 apr. - 8 apr.
14% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Nationaal Park Dwingelderveld

De natuur van Drenthe

Nederland heeft een aantal schitterende nationale parken en het Nationaal Park Dwingelderveld is daar één van. Om van de mooie natuur te genieten heb je de mogelijkheid om in één van de vele vakantiehuizen te overnachten in de omgeving. De vakantiehuizen liggen rondom het park en de wandel- en fietsroutes zijn makkelijk te bereiken. Je kunt ter plekke fietsen huren om zo het park te gaan verkennen. Er zijn een aantal vakantiehuizen waarbij de verhuur van fietsen al inbegrepen is. De vakantiehuizen hebben vaak een tuin zodat je optimaal kunt genieten van een groene omgeving.

De dorpen rondom het park

Er zijn gezellige dorpen rondom het Nationaal Park Dwingelderveld waar je kunt overnachten. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis in Ansen, Lhee, Smalbroek of Kraloo. Grotere plaatsen in de omgeving zijn Hoogeveen, Dwingeloo en Beilen. De vakantiehuizen bieden slaapplek tot 10 personen en zijn uitermate geschikt voor een gezinsvakantie. Je kunt gebruikmaken van de ruime keuken en moderne badkamer. Een aantal vakantiehuizen hebben zelfs een zwembad en sauna om in alle luxe te genieten van je vakantie.

Vakantie in Nationaal Park Dwingelderveld

Locatie en oriëntatie

Een bijzonder natuurgebied.

In het zuidwesten van Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied, het Nationaal Park Dwingelderveld. Het is bijzonder omdat het het grootste natte heidegebied van West-Europa is. Het park is gelegen tussen Beilen, Hoogeveen en Dwingeloo en het park is ongeveer 37 km² groot. Er zijn een aantal hoogteverschillen en het landschap bestaat uit heide, zandruggen en natte slenken. Het is het leefgebied voor onder andere adders, schapen en Schotse hooglanders. Bij het Lheebroekerzand kun je de grootste jeneverbesstruwelen van Nederland vinden en er groeien hier verschillende soorten heide.

De omgeving van het Nationaal Park Dwingelderveld

In de omgeving van het natuurgebied zijn gezellige dorpen te ontdekken. Stap op de fiets en maak een mooie tocht van dorp naar dorp. Zo kun je bij Orvelte een IJzertijdboerderij bezoeken waar je alles leert over de IJzertijd. Of ontdek het Onderduikershol in de buurt van Diever en ontdek hoe de houten schuilplaats werd gebouwd tijdens de oorlog. In Dwingeloo, Hoogeveen en Beilen zijn leuke boetiekjes te vinden en een aantal cafés en restaurants. En uitstapjes naar Heerenveen, Meppel en Wolvega zijn makkelijk te ondernemen.

Reizigers en activiteiten

Wandelen in de natuur

Er zijn tientallen kilometers aan voetpaden te vinden en met behulp van de bordjes kun je makkelijk je eigen routes uitstippelen. Er zijn Familiepaden die geschikt zijn voor kleine kinderen en dwars door het park loopt een 23 kilometer lange hardlooproute. Bij Ruinen kun je het bezoekerscentrum vinden waar je kaarten kunt verkrijgen en meer informatie over de verschillende gebieden. Ontdek bijvoorbeeld de Boswandeling Spier van 5,5 kilometer langs bossen turfgebieden. Of bewonder de vennen tijdens de 6,2 kilometer lange Kibbelhoek wandeling. Ben je met kinderen op pad of ben je slecht ter been? Dan is het Familiepad Dwingelderveld van 2,3 kilometer ideaal.

Activiteiten voor kinderen

Eén van de leukste plekjes voor kinderen is de schaapskooi bij Ruinen. In de ochtend kun je de schapen zien vertrekken en op het einde van de dag komen ze na een dag grazen weer terug bij de schaapskooi. Daarnaast is het leuke het spel The Nature Game Drenthe te spelen waarbij je een rit maakt met de Koets van Kibbelhoek. Het is een reis door de tijd en je ontdekt het magische bos van Nationaal Park Dwingelderveld. De ontdekkingsreis gaat met een tablet die je ter plekke kunt verkrijgen en de route is ongeveer 2,5 kilometer lang.

Het Nationaal Park Dwingelderveld is een Natura 2000-gebied en dat betekent dat het gebied beschermd is zodat het gebied kan herstellen. Zo kunnen we in de komende jaren weer volop genieten van dit mooie stukje Nederland.

Top 5 tips in Nationaal Park Dwingelderveld

1. Sterren kijken

Bij het Nationaal Park Dwingelderveld is het ’s nachts ontzettend donker en het is bijzonder een Nachtwandelroute te volgen. De wandeling begint in Dwingeloo en met helder weer is de kans groot dat je de Melkweg kunt zien.

2. De radiotelescoop van Dwingeloo

In 1956 was de radiotelescoop van Dwingeloo de grootste radiotelescoop ter wereld! Je ontdekt het historisch monument bij de Dwingeloosche Heide en je kunt binnen een kijkje nemen om meer te leren over ons sterrenstelsel.

3. De Zwerfroute

Heb jij wel eens zwerfkeien, vuurstenen en fossielen gezien? Tijdens de Zwerfroute kom je deze allemaal tegen. Je wandelt langs Kloosterveld, de nieuwe schaapskooi en je kunt onderweg de uitkijktoren beklimmen voor een prachtig uitzicht.

4. Vogels kijken

Neem je verrekijker mee en bezoek de vogelobservatiehut bij de Davidsplassen. Dit is dé plek waar je de vele bijzondere vogels van dit moerasgebied kunt bewonderen. Wil je meer leren over de vogelsoorten? Boek dan een vroege vogelexcursie met een boswachter.

5. Ruiter- en menroutes

In het Nationaal Park Dwingelderveld zijn diverse ruiter- en menroutes te vinden zodat je met paarden het gebied kunt bewonderen. Bij de manege kun je een route uitstippelen om bijvoorbeeld het Lheederzand te gaan ontdekken.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld

Wat betaal je gemiddeld voor accommodaties in het Nationaal Park Dwingelderveld?

Gelet op de gemiddelde prijs van €147 per nacht, ligt deze bestemming aan de onderzijde van de prijsklasse voor vakantiehuizen in Nederland.

In welke tijd van het jaar kun je gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een accommodatie in het Nationaal Park Dwingelderveld?

Als je tijdens je bezoek in het Nationaal Park Dwingelderveld graag zoveel mogelijk wilt sparen, reis dan in november (€136 gemiddeld per nacht), juni (€138) of mei (€141) om van de laagste prijzen te profiteren.

In welke maanden is het gunstiger om een vakantiewoning te boeken in het Nationaal Park Dwingelderveld?

De duurste maand is april (gemiddeld €163 per nacht), gevolgd door augustus (€153) en juli (€152). Het is misschien de meest populaire periode om Nationaal Park Dwingelderveld te bezoeken, maar niet om geld te sparen.

Zijn er in de regel veel huisjes vacant in het Nationaal Park Dwingelderveld?

Als je besluit om Nationaal Park Dwingelderveld te bezoeken, stellen we voor om je vakantie op tijd te boeken, omdat het gewoonlijk een erg druk bezochte vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 89%.

In welke maand is de meerderheid van de accommodaties vacant in het Nationaal Park Dwingelderveld?

In de maanden april, januari en november zien we het hoogste percentage vrije accommodaties, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 16%, 14% en 14%. Zelfs tijdens deze maanden waarin er veel beschikbaar is, 15%. Adviseren wij om altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

In welke maanden zijn er minder vakantiehuizen beschikbaar in het Nationaal Park Dwingelderveld?

De vraag naar huisjes bereikt het hoogtepunt in augustus, met een gemiddelde beschikbaarheid van 6%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is februari met 6% beschikbaarheid en de derde maand is september met 8%. Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid slechts 7%. Het is daarom beter om ruim van te voren te boeken.

Hoeveel accommodaties kan ik via Holidu vinden in het Nationaal Park Dwingelderveld?

Holidu werkt met 15 verschillende aanbieders samen, om jou een keuze uit 120 vakantiewoningen hier te geven.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldBooking.com Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
Airbnb Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldAirbnb Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
Vrbo Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldVrbo Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
Bookiply Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldBookiply Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
FeWo-direkt Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldFeWo-direkt Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
Abritel Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldAbritel Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
HRS Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldHRS Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Drenthe
  4. Nationaal Park Dwingelderveld