Vakantiehuizen in Nationaal Park Dwingelderveld

Vakantiehuizen in Nationaal Park Dwingelderveld

Vergelijk 69 accommodaties in het Nationaal Park Dwingelderveld en boek voor de beste prijs!

Vind Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld

Highlights in het Nationaal Park Dwingelderveld

  • De Radiotelescoop
  • Bendersche Plassen
  • Bezoekerscentrum Dwingelderveld
  • Schaapskudde Ruinen
  • Wandelen en fietsen in de natuur

De beste Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 1
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 2
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 3
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 4
meer...
Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe
Vakantiehuis • 100 m² • 2 Slaapkamers
8,0
(27 recensies)
In het Drentse Ruinen staat deze leuke villa op een groene kavel. Met 2 slaapkamers is de villa groot genoeg voor 4 personen. Dat is perfect voor een stel of een gezin met kinderen. De villa beschikt over een tuin met tuinmeubilair.Vanuit Buitenplaats De Marke van Ruinen tref je diverse prachtige natuurgebieden aan, zoals boswachterij Ruinen en Nationaal Park Dwingelderveld. Het brinkdorp Ruinen heeft allerlei voorzieningen en winkels. Als je een museum of galerie wil bezoeken, dan zijn Hoogeveen, Assen en Meppel prima te bereiken. Je kunt op het park ook fietsen huren en zo de omgeving ver...
vanaf € 51 / nacht
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 1
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 2
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 3
Vakantiehuis voor 4 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 4
meer...
Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe
Vakantiehuis • 53 m² • 2 Slaapkamers
8,2
(8 recensies)
In het Drentse Ruinen staat dit leuke chalet op een groene kavel. Met 2 slaapkamers is het chalet groot genoeg voor 4 personen. Dat is perfect voor een stel of een gezin met kinderen. Het chalet beschikt over een tuin met tuinmeubilair.Vanuit Buitenplaats De Marke van Ruinen tref je diverse prachtige natuurgebieden aan, zoals boswachterij Ruinen en Nationaal Park Dwingelderveld. Het brinkdorp Ruinen heeft allerlei voorzieningen en winkels. Als je een museum of galerie wil bezoeken, dan zijn Hoogeveen, Assen en Meppel prima te bereiken. Je kunt op het park ook fietsen huren en zo de omgeving...
vanaf € 35 / nacht
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 1
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 2
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 3
Vakantiehuis voor 6 Personen in Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe, Afbeelding 4
meer...
Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe
Vakantiehuis • 150 m² • 3 Slaapkamers
8,3
(29 recensies)
In het Drentse Ruinen staat deze leuke villa op een groene kavel. Met 3 slaapkamers is de villa groot genoeg voor 6 personen. Dat is perfect voor een gezin met kinderen. Het huis beschikt over een tuin met tuinmeubilair.Vanuit Buitenplaats De Marke van Ruinen tref je diverse prachtige natuurgebieden aan, zoals boswachterij Ruinen en Nationaal Park Dwingelderveld. Het brinkdorp Ruinen heeft allerlei voorzieningen en winkels. Als je een museum of galerie wil bezoeken, dan zijn Hoogeveen, Assen en Meppel prima te bereiken. Je kunt op het park ook fietsen huren en zo de omgeving verkennen.Het p...
vanaf € 48 / nacht

Andere vakantie-ideeën en accommodaties in het Nationaal Park Dwingelderveld, die interessant kunnen zijn

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld

€ 169voor 9 dec - 16 dec
€ 234 jaarlijks gemiddelde
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld

48%voor 9 dec - 16 dec
50% jaarlijks gemiddelde
jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Nationaal Park Dwingelderveld

De natuur van Drenthe

Nederland heeft een aantal schitterende nationale parken en het Nationaal Park Dwingelderveld is daar één van. Om van de mooie natuur te genieten heb je de mogelijkheid om in één van de vele vakantiehuizen te overnachten in de omgeving. De vakantiehuizen liggen rondom het park en de wandel- en fietsroutes zijn makkelijk te bereiken. Je kunt ter plekke fietsen huren om zo het park te gaan verkennen. Er zijn een aantal vakantiehuizen waarbij de verhuur van fietsen al inbegrepen is. De vakantiehuizen hebben vaak een tuin zodat je optimaal kunt genieten van een groene omgeving.

De dorpen rondom het park

Er zijn gezellige dorpen rondom het Nationaal Park Dwingelderveld waar je kunt overnachten. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis in Ansen, Lhee, Smalbroek of Kraloo. Grotere plaatsen in de omgeving zijn Hoogeveen, Dwingeloo en Beilen. De vakantiehuizen bieden slaapplek tot 10 personen en zijn uitermate geschikt voor een gezinsvakantie. Je kunt gebruikmaken van de ruime keuken en moderne badkamer. Een aantal vakantiehuizen hebben zelfs een zwembad en sauna om in alle luxe te genieten van je vakantie.

Vakantie in Nationaal Park Dwingelderveld

Locatie en oriëntatie

Een bijzonder natuurgebied.

In het zuidwesten van Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied, het Nationaal Park Dwingelderveld. Het is bijzonder omdat het het grootste natte heidegebied van West-Europa is. Het park is gelegen tussen Beilen, Hoogeveen en Dwingeloo en het park is ongeveer 37 km² groot. Er zijn een aantal hoogteverschillen en het landschap bestaat uit heide, zandruggen en natte slenken. Het is het leefgebied voor onder andere adders, schapen en Schotse hooglanders. Bij het Lheebroekerzand kun je de grootste jeneverbesstruwelen van Nederland vinden en er groeien hier verschillende soorten heide.

De omgeving van het Nationaal Park Dwingelderveld

In de omgeving van het natuurgebied zijn gezellige dorpen te ontdekken. Stap op de fiets en maak een mooie tocht van dorp naar dorp. Zo kun je bij Orvelte een IJzertijdboerderij bezoeken waar je alles leert over de IJzertijd. Of ontdek het Onderduikershol in de buurt van Diever en ontdek hoe de houten schuilplaats werd gebouwd tijdens de oorlog. In Dwingeloo, Hoogeveen en Beilen zijn leuke boetiekjes te vinden en een aantal cafés en restaurants. En uitstapjes naar Heerenveen, Meppel en Wolvega zijn makkelijk te ondernemen.

Reizigers en activiteiten

Wandelen in de natuur

Er zijn tientallen kilometers aan voetpaden te vinden en met behulp van de bordjes kun je makkelijk je eigen routes uitstippelen. Er zijn Familiepaden die geschikt zijn voor kleine kinderen en dwars door het park loopt een 23 kilometer lange hardlooproute. Bij Ruinen kun je het bezoekerscentrum vinden waar je kaarten kunt verkrijgen en meer informatie over de verschillende gebieden. Ontdek bijvoorbeeld de Boswandeling Spier van 5,5 kilometer langs bossen turfgebieden. Of bewonder de vennen tijdens de 6,2 kilometer lange Kibbelhoek wandeling. Ben je met kinderen op pad of ben je slecht ter been? Dan is het Familiepad Dwingelderveld van 2,3 kilometer ideaal.

Activiteiten voor kinderen

Eén van de leukste plekjes voor kinderen is de schaapskooi bij Ruinen. In de ochtend kun je de schapen zien vertrekken en op het einde van de dag komen ze na een dag grazen weer terug bij de schaapskooi. Daarnaast is het leuke het spel The Nature Game Drenthe te spelen waarbij je een rit maakt met de Koets van Kibbelhoek. Het is een reis door de tijd en je ontdekt het magische bos van Nationaal Park Dwingelderveld. De ontdekkingsreis gaat met een tablet die je ter plekke kunt verkrijgen en de route is ongeveer 2,5 kilometer lang.

Het Nationaal Park Dwingelderveld is een Natura 2000-gebied en dat betekent dat het gebied beschermd is zodat het gebied kan herstellen. Zo kunnen we in de komende jaren weer volop genieten van dit mooie stukje Nederland.

Top 5 tips in Nationaal Park Dwingelderveld

1. Sterren kijken

Bij het Nationaal Park Dwingelderveld is het ’s nachts ontzettend donker en het is bijzonder een Nachtwandelroute te volgen. De wandeling begint in Dwingeloo en met helder weer is de kans groot dat je de Melkweg kunt zien.

2. De radiotelescoop van Dwingeloo

In 1956 was de radiotelescoop van Dwingeloo de grootste radiotelescoop ter wereld! Je ontdekt het historisch monument bij de Dwingeloosche Heide en je kunt binnen een kijkje nemen om meer te leren over ons sterrenstelsel.

3. De Zwerfroute

Heb jij wel eens zwerfkeien, vuurstenen en fossielen gezien? Tijdens de Zwerfroute kom je deze allemaal tegen. Je wandelt langs Kloosterveld, de nieuwe schaapskooi en je kunt onderweg de uitkijktoren beklimmen voor een prachtig uitzicht.

4. Vogels kijken

Neem je verrekijker mee en bezoek de vogelobservatiehut bij de Davidsplassen. Dit is dé plek waar je de vele bijzondere vogels van dit moerasgebied kunt bewonderen. Wil je meer leren over de vogelsoorten? Boek dan een vroege vogelexcursie met een boswachter.

5. Ruiter- en menroutes

In het Nationaal Park Dwingelderveld zijn diverse ruiter- en menroutes te vinden zodat je met paarden het gebied kunt bewonderen. Bij de manege kun je een route uitstippelen om bijvoorbeeld het Lheederzand te gaan ontdekken.

Informatie over vakantiehuizen in Nationaal Park Dwingelderveld

🏡 Vakantiehuizen beschikbaar: 124 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -48%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €32.
⭐ Meest populaire voorzieningen: wifi, balkon en tuin.
🐾 Waar huisdieren zijn toegestaan: 60 accommodaties.
👩‍👩‍👧‍👦 Voor families: 12% van de accommodaties.
🏊 Met zwembad: 21 accommodaties.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld

Wat voor type voorzieningen kan je verwachten bij de vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld?

Onder de faciliteiten die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de vakantiehuizen over veel faciliteiten beschikken waar reizigers naar verlangen! De meest populaire voorzieningen die voorkomen, zijn over het algemeen: wifi (95%), balkon (93%) en tuin (81%). Klinkt goed, toch?

Hoe worden de vakantiehuizen normaliter beoordeeld in het Nationaal Park Dwingelderveld?

Vakantiehuizen worden hier erg goed beoordeeld. Volgens Holidu's database, heeft 28% een beoordeling gelijk aan of hoger dan 4,5 sterren. Een betrekkelijk hoog percentage, waardoor we kunnen bevestigen dat je hier gemakkelijk perfecte vakantiehuizen voor een geweldige vakantie vindt!

Zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld kindvriendelijk?

Volgens de gegevens van Holidu, is 11% in deze regio geschikt voor vakanties met kinderen. Het zal daarom niet moeilijk zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld passend voor reizigers met een huisdier?

Absoluut! In deze regio wordt bij 48% de mogelijkheid geboden voor reizigers om huisdieren mee te nemen, 81% heeft ook een tuin!

Hebben de vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld doorgaans wifi?

Welzeker! Hier heeft 95% van de vakantiehuizen draadloos internet. Thuiswerken of vakantie? Waarom kiezen? Hier kan je de perfecte "workation" plannen. Werk, reizen en het ontdekken van nieuwe plekken terwijl je online blijft. Het is niet nodig om een vrije dag te nemen!

Wat betaal je voor de vakantiehuizen normaal gesproken in het Nationaal Park Dwingelderveld?

Een groot deel, 85%, kosten minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het vinden van een goedkope accommodatie. Start het zoeken meteen naar een vakantiehuis die bij jou past.

Zijn de vakantiehuizen hier vaak voorzien van een zwembad?

Zeker weten! Volgens de data van Holidu, hebben veel vakantiehuizen hier een zwembad. Zin in een weekendje aan het zwembad en ontspannen met vrienden of familie? Wacht dan niet met boeken in Nationaal Park Dwingelderveld! Bovendien heeft 30% zelfs een barbecue!

Zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld geschikt voor een tripje met een grote groep of eerder voor een uitstapje met een kleine familie?

Volgens de database van Holidu, accepteert 68% van de vakantiehuizen vier reizigers. Ongeveer 60% van de vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld beschikken over minstens twee aparte slaapkamers. Deze regio is de perfecte bestemming als je met je kleine familie op vakantie gaat!

Zijn vakantiehuizen een goed idee voor luxe vakanties in het Nationaal Park Dwingelderveld?

Mocht je op zoek zijn naar een accommodatie met zwembad en sauna, dan raden we je aan om verder te kijken. Nationaal Park Dwingelderveld heeft namelijk vrij weinig vakantiehuizen met deze voorzieningen.

Zijn de vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

Meer dan de helft van de vakantiehuizen hebben een balkon en een uitzicht (93% en 50%) het is de perfecte bestemming voor degenen die ervan dromen om 's morgens wakker te worden en te genieten van een prachtig uitzicht. Ongeveer 81% heeft zelfs een tuin, je zal geen probleem hebben met het vinden van je vakantieparadijs. Als je houdt van buiten ontbijten of dineren en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 30% van de vakantiehuizen is hiermee uitgerust.

Weet je wat de ideale tijd van het jaar is, als je een uitje plant naar Nationaal Park Dwingelderveld?

Te oordelen aan de hand van de voorzieningen bij de vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld, is het een ideale bestemming waarvan je op ieder moment van het jaar kan genieten. Omdat er accommodaties zijn met zwembad, airco en zelfs een open haard. Daarom zal je van Nationaal Park Dwingelderveld kunnen genieten als je daar zin in hebt.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldBooking.com Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
Airbnb Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldAirbnb Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
Vrbo Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldVrbo Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
Bookiply Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldBookiply Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
FeWo-direkt Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldFeWo-direkt Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
Abritel Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldAbritel Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
HRS Vakantiehuizen in het Nationaal Park DwingelderveldHRS Vakantiehuizen in het Nationaal Park Dwingelderveld
500+ meer