Vind Vakantiehuizen in Norg

Highlights in Norg

  • Drents dorp
  • Eeuwenoude esdoorns
  • Folly Art Norg
  • Norgermarkten
  • Nationaal Rijtuigmuseum

De beste Vakantiehuizen in Norg

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
meer...
Drenthe
Vakantiehuis • 52 Pers. • 16 Slaapkamers
Deze groepsaccommodatie in Norg is perfect voor groepen tot maximaal 54 personen. Er is alle ruimte om bij elkaar te zitten maar ook de nodige ruimte om ergens rustig te kunnen bijkomen. Deze accommodatie heeft in totaal 16 slaapkamers. De grote tuin achter de boerderij is helemaal exclusief voor je groep. Er zijn voldoende speeltoestellen, waaronder een kabelbaan. 's Avonds is er de mogelijkheid om met de groep rondom een kampvuur te zitten. Direct achter de boerderij wandel je zo de bospaden op. Vertier in het dorp, zoalswinkeltjes, horecagelegenheden en terrasjes, is goed lopend te berei...
vanaf € 908 / nacht
meer...
Drenthe
Vakantiehuis • 31 Pers. • 10 Slaapkamers
Deze groepsaccommodatie in Norg is perfect voor groepen tot maximaal 34 personen. Deze groepsaccommodatie deed vroeger dienst als marktcafé en ligt daarom centraal in het dorp. Met z'n allen koken in je vakantiehuis in DrentheDe woonkamer met gashaard is ruim genoeg, het heeft een aantal zitjes, een bar met tapinstallatie en kijkt uit op de paardenbrink van Norg.  Een deel van deze ruimte is ingericht met tafels waar je met zijn allen kunt eten. De keuken is voorzien van veel gemakken. Alle slaapkamers (met vaste wastafel) bevinden zich boven. Het royale speelveld achter de boerde...
vanaf € 523 / nacht
meer...
Drenthe
Vakantiehuis • 20 Pers. • 8 Slaapkamers
Deze groepsaccommodatie bevindt zich in hartje centrum van Norg. De gezellige restaurantjes met terrassen, winkels en supermarkten zijn allemaal op loopafstand. De accommodatie heeft 8 slaapkamers en biedt plaats aan maximaal 20 personen. De natuurgebieden rondom Norg zijn zeer afwisselend en bieden vele mogelijkheden om dit al wandelend of fietsend te ontdekken. Bezoek het gevangenismuseum in Veenhuizen of geniet van een middagje zwemplezier in het subtropisch overdekt zwembad in Norg.Een weekendje weg in Drenthe tussen allemaal oude boerderijtjes De Norger brinken zijn in alle opzich...
vanaf € 385 / nacht

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Norg

€ 211voor 1 apr. - 8 apr.
€ 257 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Norg

25%voor 1 apr. - 8 apr.
27% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Norg

Eeuwenoud dorp

Norg is een dorp in Drenthe dat enorm oud is. En dat is precies wat het zo bijzonder maakt! Dit Middeleeuwse dorp heeft daarnaast prachtige esdoorns die nog veel ouder zijn. De esdoorns komen uit de 8ste en 9de eeuw na Christus. De vakantiehuizen in Norg staan middenin het dorp, maar ook daarbuiten. Zo kun je zelf bepalen waar je het liefst zit. De vakantiehuizen in Norg zijn van alle gemakken voorzien. Een eigen keuken, woonkamer en eventueel tuin zijn geregeld. Zo kun je optimaal van je vakantie genieten natuurlijk! Er zijn vakantiehuizen waar je tot 10 personen kunt verblijven. Ideaal als je met een vriendengroep de hort op gaat.

Geniet met je reisgezelschap

Ook als je dus een groot gezin hebt, zijn er voldoende opties. Reis je met je partner richting Norg? Kies dan voor een romantische verblijf. Sommige vakantiehuizen bieden fietsverhuur en in sommige gevallen mag je je viervoeter meenemen. De vakantiehuizen liggen veelal in de natuur, het dorp zelf is namelijk ook erg groen, net zoals de omgeving. Kleine plaatsen in de buurt zijn Een, Peest en Langelo. Ook hier zijn verschillende vakantiehuizen te vinden, mocht je niet per se aan Norg verbonden willen zijn.

Vakantie in Norg

Locatie en oriëntatie

Het Drentse Norg

Norg is een esdorp in de provincie Drenthe, in Nederland. Het is een bekend dorp, omdat het eeuwenoud en goed onderhouden is. Het dorp ligt op ongeveer 25 kilometer van de stad Groningen en zo’n 12 kilometer van de stad Assen, wat tevens de hoofdstad van Drenthe is. Norg heeft zo’n 4000 inwoners en is hiermee een klein dorp te noemen. Vooral bekend zijn de eeuwenoude esdoorns, deze dateren uit de 8ste en 9de eeuw! In het dorp zelf en in het naastgelegen bos Norgerholt zijn deze esdoorns te zien.

De beste reistijd voor Norg

Norg is een dorp in Nederland, dus het beste is om tijdens de zomermaanden te komen. Dan heb je de meeste kans op zonneschijn en de minste kans op neerslag. In de lente kan het ook al heel lekker zijn, het is handig om dan te gaan als je veel sportieve activiteiten wilt ondernemen. De winter is geen lekker seizoen en de herfst is ook niet per se aan te raden. De natuur staat centraal hier, dus als je veel wilt zien groeien en bloeien dan zijn de lente en zomer het leukst. Zo kun je ook nog een beetje genieten van de groenrijke tuin bij je vakantiehuis bijvoorbeeld!

Reizigers en activiteiten

Norg voor natuurliefhebbers

Zoals gezegd, de natuur staat centraal in Norg. Je kunt fantastisch fietsen en wandelen in de omgeving. Wandel naar nabijgelegen dorpen bijvoorbeeld. Onderweg kom je allerlei mooie natuur tegen. Bijzonder is het Norgerholt, een bosgebied dat de oude esdoorns heeft waar Norg zo bekend om staat. Het Norgerholt ligt naast Norg en is dus zo te bereiken. Een ander natuurgebied is het Fochteloërveen, ook hier maak je prachtige wandel- en fietstochten. Dit bestaat uit een bosgebied, heidevelden en beekjes.

Norg voor liefhebbers van historie

Vanwege de geschiedenis van de esdoorns en het dorp zelf, is dit een geliefde plek voor liefhebbers van geschiedenis. De oude boerderijen maken het een charmante plaats en er zijn nog genoeg kenmerken dat dit een oud dorp is. Zo heb je er een hele oude kerk, uit de 13e eeuw, de Sint-Margaretakerk. Ook staan er twee korenmolens die enorm oud zijn. En in de buurt heb je het Nationaal Rijtuigmuseum. Dit museum neemt je mee in de geschiedenis van rijtuigen van zo’n 300 jaar geleden tot nu.

Norg is een esdorp waar esdoorns staan die uit de 8ste en 9de eeuw komen.

Top 5 tips in Norg

1. Folly Art Norg

Folly Art Norg is een jaarlijks festival, waarbij nutteloze bouwwerken te spotten zijn in tuinen van de inwoners van Norg. Nutteloos klinkt een beetje negatief, maar het geeft dus juist een verrassende uitkomst! Je kunt de route fietsend of wandelend afleggen.

2. Norgerholt

Norgerholt is een must visit. Dit is een bosgebied met eeuwenoude esdoorns. Geniet hier van alles wat groeit en bloeit en sta vooral even stil bij het feit dat deze bomen al veel ouder zijn dan jij! Ze komen uit de 8ste en 9de eeuw.

3. Nationaal Rijtuigmuseum

Het Nationaal Rijtuigmuseum ligt in Leek, dat in de buurt van Norg ligt. Hier ontdek je 300 jaar aan rijtuigen in Nederland. De collectie is enorm uitgebreid en geeft interessante informatie over de verschillende rijtuigen.

4. Veldslag om Norg

Als je Veldslag om Norg hoort, dan denk je direct aan de oorlog. Maar het gaat om iets heel anders! Dit is namelijk het grootste mountainbike event van heel Drenthe! De uitdagende trail zorgt ervoor dat er jaarlijks honderden mountainbikers meedoen.

5. Norgermarkten

Vroeger werd er op de Norgermarkten veelal gehandeld in dieren. Vandaag de dag zijn het markten met vooral voedsel en andere producten! Maar toch zie je nog dat er pony’s en paarden worden verhandeld.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Norg

Hoeveel betaal je gemiddeld voor vakantiehuizen in Norg?

Hier betaal je een gemiddelde prijs van €199 per nacht. Een vrij hoge prijs voor bestemmingen in Nederland.

In welke tijd van het jaar kan je in Norg gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een huisje?

Als je tijdens je bezoek in Norg graag het maximale wilt sparen, reis dan in mei (€186 gemiddeld per nacht), oktober (€193) of november (€194) om van de laagste prijzen te profiteren.

Wanneer zijn vakantiewoningen duurder in Norg?

In de maand januari, zien we de hoogste prijzen in Norg. Met een gemiddelde van €220 per nacht, gevolgd door februari (€203) en maart, met €203 per nacht.

Zijn er doorgaans veel vakantiehuizen vacant in Norg?

Als je besluit om deze bestemming te bezoeken, raden we je aan om je trip vooraf te boeken, omdat het in de regel een erg druk bezochte vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 85%.

Wat is de beste tijd van het jaar voor een spontane trip naar Norg?

De maand wanneer het het gemakkelijkste is om vacante vakantiewoningen te vinden, is november (gemiddeld 38% beschikbare accommodaties), december (29%) en januari (25%). Zelfs tijdens deze maanden waarin er veel beschikbaar is, 31%. Raden we je aan altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

Hoeveel vakantiehuizen worden er in Norg aangeboden via Holidu?

Holidu werkt met 10 verschillende partners samen, om jou een keuze uit 20 huizen in deze regio aan te bieden.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in NorgBooking.com Vakantiehuizen in Norg
Airbnb Vakantiehuizen in NorgAirbnb Vakantiehuizen in Norg
Vrbo Vakantiehuizen in NorgVrbo Vakantiehuizen in Norg
Bookiply Vakantiehuizen in NorgBookiply Vakantiehuizen in Norg
FeWo-direkt Vakantiehuizen in NorgFeWo-direkt Vakantiehuizen in Norg
Abritel Vakantiehuizen in NorgAbritel Vakantiehuizen in Norg
HRS Vakantiehuizen in NorgHRS Vakantiehuizen in Norg
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Drenthe
  4. Norg