Populaire Campings in het Nationaal Park Dwingelderveld

Vind Campings in het Nationaal Park Dwingelderveld

Highlights in het Nationaal Park Dwingelderveld

  • Excursies met een gids
  • Huifkartochten met het gezin
  • Wandelen in de natuur
  • Paardrijden in het bos
  • Ontdek de leuke dorpen in de omgeving

Andere accommodaties in het Nationaal Park Dwingelderveld, die interessant kunnen zijn:

Campings in het Nationaal Park Dwingelderveld: Meest populaire bestemmingen

Campings in Nationaal Park Dwingelderveld

Overnachten in de natuur

In de ochtend hoor de vogels al fluiten en zodra je de tent openritst kun je genieten van de bossen. Tijdens je vakantie in het Nationaal Park Dwingelderveld kun je optimaal genieten van de schitterende natuur. Rondom het natuurpark is er een mooi aanbod aan campings met diverse soorten accommodaties. Je kunt je eigen tent meenemen en gezellig kamperen, of je kunt een tent huren voor het hele gezin. De tenten bieden plaats tot 6 personen en hebben aparte slaapvertrekken. Voor de kinderen zijn er stapelbedden beschikbaar. Er is een kleine keuken aanwezig zodat je zelf een maaltijd kunt voorbereiden. Je kunt in je tent, gezellig in de voortent of op de veranda genieten van het eten en een welverdiend glas wijn.

De omgeving van het Dwingelderveld

Rondom het Nationaal Park Dwingelderveld zijn er leuke dorpen die een bezoek de moeite waard zijn. Zo kun je in de omgeving van Spier, Leeuwte en Havelte overnachten. Bij de campings zijn tal van wandelroutes uitgestippeld en je kunt fijn met de fiets op pad gaan. Zo kom je langs de gezellige dorpen waar je een hapje kunt eten of op een terrasje kunt neerstrijken. Fiets langs het waterrijke gebied en de plassen waar je heerlijk kunt zwemmen. Of ga kamperen bij een van de leuke campings aan het water. Het Nationaal Park Dwingelderveld is een gezellige en kindvriendelijke omgeving.

Reizigers en activiteiten

Het Nationaal Park Dwingelderveld met de familie

Het Nationaal Park Dwingelderveld is al jaren geliefd bij gezinnen. In de omgeving is namelijk van alles te beleven en er zijn leuke stranden en plassen waar jong en oud kunnen genieten van veel watervertier. Het is natuurlijk ook leuk een route met een huifkar te maken om de omgeving zo te gaan verkennen. Daarnaast zijn er tal van ruiterpaden bij het Dwingelderveld. Paardenliefhebbers kunnen genieten van 58 kilometer aan routes door bossen en langs veengebieden. Er zijn leuke speurtochten voor kinderen langs de Familiepaden van het Nationaal Park Dwingelderveld en er is zelfs een spannende nachtroute in de natuur! Tijdens deze wandeling ontdek je dieren die je overdag niet zult tegenkomen en kun je de duizenden sterren van het heelal goed zien met helder weer.

De mooie natuur van het Nationaal Park Dwingelderveld

Als je meer te weten wilt komen over het natuurgebied is het een aanrader te beginnen bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Hier kun je excursies boeken en de vele wandel- en fietsroutes ontdekken. Volg bijvoorbeeld de Zwerfroute waarbij je eeuwenoude zwerfkeien en vuurstenen tegenkomt onderweg. Vogelliefhebbers kunnen de vogelobservatiehut bij de Davidsplassen bezoeken. Je hebt een prachtig uitzicht over het water en er leven hier talloze vogelsoorten! Vergeet dus niet je verrekijker of camera mee te nemen. Of boek de Vroege Vogelexcursies met een boswachter zodat je meer kunt leren over de vogels in het gebied.

Wist je dat het Nationaal Park Dwingelderveld het grootste natte heidegebied is van het westen van Europa? Het natuurgebied maakt deel uit van Natura 2000, een beschermd netwerk voor natuurgebieden in de Europese Unie.

Top 7 tips in Nationaal Park Dwingelderveld

1. Tientallen kilometers aan fietspaden

Fietsliefhebbers kunnen bij het Nationaal Park Dwingelderveld genieten van tientallen kilometers aan fietspaden. De hoofdroute door het park is ongeveer 30 kilometer lang maar er zijn kortere afstanden mogelijk. Tijdens je tocht kom je langs bijvoorbeeld het Holtveen en een vogelobservatiewand.

2. Op zoek naar de schapen

In het Dwingelderveld zijn er een tweetal schaapskuddes die hier heerlijk kunnen grazen. De schapen houden het natuurgebied in toom en het is leuk om te zien hoe de schapen hier in de natuur leven. Bij Benderse en aan het Achter ’t Zaand bij Lhee kun je de schaapskooien vinden.

3. Ontdek de leuke dorpen

Buiten het Nationaal Park Dwingelderveld zijn leuke fietstochten langs de Drentse dorpen te vinden. Ga bijvoorbeeld een middagje naar Uffelte of ontdek de mooie bossen bij Dwingeloo. Beilen, Wijster en Hoogeveen zijn eveneens leuke plaatsen die een bezoek waard zijn.

4. De eeuwenoude hunebedden

In de buurt van Diever kun je het enorme hunebed D52 vinden. Hier zijn 6 dekstenen te bewonderen en 14 zijstenen. Wil je meer hunebedden vinden? Volg dan de route tussen Gieten en Emmen waar je de meeste hunebedden kunt ontdekken.

5. Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Bij Appelscha kun je het leuke Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe bezoek. Er zijn spannende attracties zoals de Super Nova en de London City Coaster. Ga van de reuzenglijbaan of maak een rondje over het verkeerscircuit.

6. Ontdek de Radiotelescoop

Midden in het Nationaal Park Dwingelderveld is een enorme radiotelescoop te vinden. En het leuke is, je kunt hem bezoeken! Je kunt hier luisteren naar alle radiosignalen uit het heelal. De telescoop heeft een diameter van 25 meter en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

7. De uitkijkpost Holtveen

Voor het mooiste uitzicht kun je de uitzichttoren Holtveen beklimmen. Je hebt een schitterend uitzicht over de plassen en het bosgebied Kraloo. Vogelliefhebbers kunnen de Vogelkijkhut Holtveen bezoeken. Of neem een picknick mee en geniet van een lekkere maaltijd aan het water.

Veelgestelde vragen over Campings in het Nationaal Park Dwingelderveld

Wat voor type voorzieningen hebben de campings in Nationaal Park Dwingelderveld?

Onder de faciliteiten die je kunt vinden via Holidu, blijkt dat de campings over alles beschikken waar reizigers naar op zoek zijn! De meest populaire faciliteiten die worden aangeboden, zijn over het algemeen: uitzicht (95%), tuin (85%) en balkon (85%). Super toch!

Hoe beoordelen reizigers de campings meestal in Nationaal Park Dwingelderveld?

Volgens onze gegevens, heeft minder dan 20% van de campings in Nationaal Park Dwingelderveld een beoordeling van 4,5 sterren. Het is daarom niet de beste regio is voor de best beoordeelde campings in Nederland.

Zijn de campings in Nationaal Park Dwingelderveld kindvriendelijk?

Beoordelend aan de hand van de gegevens van Holidu, is 20% in deze regio geschikt voor vakanties met kinderen. Het zal daarom niet moeilijk zijn om een ideaal verblijf voor jou en je kinderen te vinden. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de campings in Nationaal Park Dwingelderveld geschikt voor vakantiegangers met een huisdier?

Absoluut! In deze regio wordt bij 35% een huisdier met open armen ontvangen, 85% heeft ook een tuin!

Bieden de campings in Nationaal Park Dwingelderveld over het algemeen draadloos internet?

Vanzelfsprekend! In deze regio heeft 75% van de campings wifi. Het is de perfecte bestemming voor digitale nomaden!

Wat zijn de prijzen voor de campings gemiddeld in Nationaal Park Dwingelderveld?

Volgens de Holidu gegevens, zijn er een paar campings in deze regio die minder dan €100 per nacht kosten.

Hebben de campings in Nationaal Park Dwingelderveld over het algemeen een zwembad?

Zelden. Volgens de data die Holidu verzameld heeft, is in Nationaal Park Dwingelderveld maar 5% uitgerust met een zwembad.

Zijn de campings in Nationaal Park Dwingelderveld geschikt voor een vakantie met een grote groep of beter voor een weekendje weg als koppel?

Volgens Holidu's gegevens, accepteert 55% van de campings vier personen. Ongeveer 20% van de campings in Nationaal Park Dwingelderveld hebben minstens twee aparte slaapkamers. Deze regio is de perfecte bestemming voor een kleine groep vrienden!

Hebben de campings in Nationaal Park Dwingelderveld opties om van de buitenlucht te genieten?

Meer dan de helft van de campings hebben een balkon en een uitzicht (85% en 95%) het is de beste bestemming voor degenen die ervan dromen om 's morgens wakker te worden en te genieten van een prachtig uitzicht. Ongeveer 85% heeft zelfs een tuin, je zal geen moeilijkheden hebben met het vinden van je vakantieparadijs. Als je houdt van dineren in de buitenlucht en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 45% van de campings is hiermee uitgerust.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Campings in het Nationaal Park DwingelderveldBooking.com Campings in het Nationaal Park Dwingelderveld
Airbnb Campings in het Nationaal Park DwingelderveldAirbnb Campings in het Nationaal Park Dwingelderveld
Vrbo Campings in het Nationaal Park DwingelderveldVrbo Campings in het Nationaal Park Dwingelderveld
Bookiply Campings in het Nationaal Park DwingelderveldBookiply Campings in het Nationaal Park Dwingelderveld
FeWo-direkt Campings in het Nationaal Park DwingelderveldFeWo-direkt Campings in het Nationaal Park Dwingelderveld
Abritel Campings in het Nationaal Park DwingelderveldAbritel Campings in het Nationaal Park Dwingelderveld
HRS Campings in het Nationaal Park DwingelderveldHRS Campings in het Nationaal Park Dwingelderveld
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Drenthe
  4. Nationaal Park Dwingelderveld
  5. Campings Nationaal Park Dwingelderveld