Vind Vakantiehuizen in Meppel

Highlights in Meppel

  • Drukkerijmuseum Meppel
  • Nationaal Park Weerribben-Wieden
  • De Zwarte Dennen
  • Dagje Giethoorn
  • Leuke Hanzesteden

Andere accommodaties in Meppel, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Meppel

€ 215voor 1 apr. - 8 apr.
€ 265 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Meppel

< 1%voor 1 apr. - 8 apr.
11% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Meppel

Overnachten in de stad

Meppel is een heerlijke bestemming in eigen land. Meppel heeft een knus centrum waar je mooie vakantiehuizen kunt huren. Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden en in de binnenstad kun je heerlijk een hapje eten. Meppel is centraal gelegen en dat is heerlijk als je de omgeving wilt gaan verkennen. Je kunt je auto parkeren bij je vakantiehuis, maar de stad is met de trein ook makkelijk te bereiken. Overnacht in een vakantiehuis aan het Meppelerdiep. Of geniet van de boten die voorbij varen in het Mallegat.

De omgeving van Meppel

Meppel is gelegen in een natuurrijke omgeving en in de buurt kun je heerlijk overnachten in de natuur. Huur je vakantiehuis in de buurt van het Nationaal Park Weerribben-Wieden en bewonder de mooie vergezichten vanuit je woning. Je hebt direct toegang tot de waterwegen waar je met je bootje kunt varen of kunt gaan suppen. Daarnaast zijn er tal van leuke dorpen in de omgeving van Meppel. Zo is er een ruim aanbod te vinden in Havelte, Steenwijk en Giethoorn. Dijkhuizen, Oosteinde en Oshaar liggen in het schitterende polderlandschap. Het is een heerlijke plek om even tot rust te komen.

Vakantie in Meppel

Locatie en oriëntatie

De waterweg van Meppel

Meppel is gelegen in het zuidwesten van Drenthe en ligt in de buurt van Steenwijk, Emmeloord en Hoogeveen. De stad is gelegen aan het hoofdwaterwegennet en om deze reden was Meppel vroeger al een belangrijke handelsstad. Meppel ligt namelijk langs het Meppelerdiep en de Drentsche Hoofdvaart en de Hoogeveense Vaart zijn makkelijk te bereiken. Via deze waterweg komen je uiteindelijk aan bij het Nationaal Park Weerribben-Wieden, een schitterende plek in de natuur. Om Meppel te ontdekken is het leuk een boottocht te maken zodat je ontdekt wat deze stad allemaal te bieden heeft.

Een stad met mooie bezienswaardigheden

In het stadscentrum van Meppel zijn er winkels, restaurants en leuke terrasjes te vinden. Je kunt hier rustig een middagje slenteren en de historische gebouwen bewonderen. Het belangrijkste museum van de stad is het Drukkerijmuseum. In het oude pakhuis ontdek je hoe de machines gebruikt werden en hoe alles in de drukkerij te werk ging. Met mooi weer kun je heerlijk in een parkje zitten met een picknick. Aanraders zijn het Wilhelminapark en het Noorderpark.

Reizigers en activiteiten

De Drentse natuur

Natuurliefhebbers mogen een bezoek aan het Nationaal Park Weerribben-Wieden niet missen. Maak een tocht met een fluisterboot of huur een kano om langs de rietkragen te kanoën. Er leven hier bijzondere vogels en in de weilanden grazen de koeien en schapen. Er zijn schitterende wandelroutes met houten bruggen en vlonders. Of maak een fietstocht naar leuke dorpen als Giethoorn, Kalenberg, Kalenberg of Sint Jansklooster. Minder bekend is het gebied rondom de Zwarte Dennen en het is hier een stuk rustiger in het hoogseizoen. Maak een heerlijke wandeling langs het water en door de bossen. Kinderen kunnen spelen bij de kabelbaan in het bos.

Monumenten in de stad

Meppel is een kleine stad die je makkelijk wandelend kunt verkennen. In de stad zijn tal van monument te ontdekken zoals het huis aan de Hoofdstraat 50. Het pand heeft een schitterende trapgevel uit de 17e eeuw. Even verderop staat de mooie Stadswaag en het voormalig raadhuis uit 1831. Hier is goed te zien dat Meppel vroeger een belangrijke marktplaats was. Buiten het centrum zijn drie bijzondere kalkovens te bewonderen. Vroeger werd hier turf verbrand maar tegenwoordig zit er een restaurant in het gebouw. Je vind Villa Kalkhoven aan de Steenwijkerstraatweg.

Meppel is de kleinste gemeente van de Nederlandse provincie Drenthe.

Top 5 tips in Meppel

1. Het bezoekerscentrum

In het plaatsje Sint Jansklooster kun je het bezoekerscentrum De Wieden van Natuurgebieden vinden. Het is één van de toegangspoorten tot het natuurgebied en je kunt hier een uitkijkpost bij de watertoren beklimmen. Vergeet niet langs de Monnikenmolen te fietsen en het Laarzenpad te verkennen.

2. Molen De Weert

Je ziet hem van verre al staan. Het is Molen De Weert aan De Reest. De stellingmolen heeft 8 kanten en tijdens de Nationale Molendag is de molen geopend voor het publiek. De molen dateert uit 1807 en wordt bediend door een kruiwiel. Iedere zaterdag draaien de wieken en is het de moeite waard een kijkje te gaan nemen.

3. Bad Hesselingen

Is het regenachtig weer en wil je iets leuks met de kinderen doen? Bezoek dan het zwembad Bad Hesselingen waar je heerlijk baantjes kunt trekken en recreatiezwemmen. Er is een glijbaan en kleuterbad en volwassenen kunnen heerlijk ontspannen bij het saunaplein. Buiten is het leuk het klimpark en de minigolfbaan te bezoeken.

4. Leuke Hanzesteden

In de omgeving van Meppel liggen mooie Hanzesteden zoals de stad Zwolle. Wandel door de historische binnenstad en bewonder de schitterende Sassenpoort uit de 15e eeuw. Het Museum de Fundatie is interessant als je van beeldende kunst houdt. Je vindt het museum in het voormalige Paleis van Justitie.

5. Dagje Giethoorn

Giethoorn is het uitgangspunt om het Nationaal Park Weerribben-Wieden te gaan verkennen. Hier kun je boten huren en onder de vele bruggen varen. Breng ook een bezoek aan het museum 't Olde Maat Uus waar je een historisch boerendorp kunt bewonderen.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Meppel

Hoeveel kost het gemiddeld om een vakantiehuis in Meppel te huren?

Dit is een van de duurste bestemmingen in Nederland. Voor een accommodatie betaal je in Meppel ongeveer €245 per nacht.

In welke maand kan je het meeste besparen op een verblijf in Meppel?

Als je het meeste uit je geld wilt halen, zijn januari (€188 per nacht), februari (€204) en mei (€233) de meest betaalbare maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer stijgen de prijzen van huizen het snelst in Meppel?

In de maand november, is het duur in Meppel. Met een gemiddelde van €293 per nacht, gevolgd door oktober (€288) en september, met €279 per nacht.

Is Meppel een goede bestemming voor een last-minute reisje?

Als je Meppel bezoekt, is het nodig om vooruit te denken, omdat 75% van de vakantiewoningen meestal volgeboekt zijn.

Wat is de beste maand voor een spontane trip naar Meppel?

Februari, januari en oktober zijn de maanden (in volgorde van hoog naar laag) met de meeste beschikbare accommodaties in Meppel, met een gemiddeld percentage van respectievelijk 52%, 52% en 49%.

Hoeveel accommodaties zijn er te vinden in Meppel via Holidu?

Wij brengen huisjes van 3 verschillende aanbieders bijeen, waaruit we jou 130 aanbiedingen in Meppel kunnen tonen.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in MeppelBooking.com Vakantiehuizen in Meppel
Airbnb Vakantiehuizen in MeppelAirbnb Vakantiehuizen in Meppel
Vrbo Vakantiehuizen in MeppelVrbo Vakantiehuizen in Meppel
Bookiply Vakantiehuizen in MeppelBookiply Vakantiehuizen in Meppel
FeWo-direkt Vakantiehuizen in MeppelFeWo-direkt Vakantiehuizen in Meppel
Abritel Vakantiehuizen in MeppelAbritel Vakantiehuizen in Meppel
HRS Vakantiehuizen in MeppelHRS Vakantiehuizen in Meppel
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Drenthe
  4. Meppel