Populaire Bed & Breakfasts in Meppel

Vind B&B’s & pensions in Meppel

Highlights in Meppel

  • Het Drukkerijmuseum Meppel
  • Nationaal Park Weerribben-Wieden
  • Leuke dorpen en steden in de omgeving
  • Nationaal Park Dwingelderveld
  • Wandelen langs de grachten

Andere accommodaties in Meppel, die interessant kunnen zijn:

B&B's en pensions in Meppel

Overnachten in het gezellige centrum

Meppel is een gezellig stadje in het noorden van Nederland en in het centrum is een mooi aanbod aan B&B's en pensions beschikbaar. Het centrum van Meppel is makkelijk met de trein te bereiken en het is een centraal punt om de rest van de omgeving te gaan verkennen. Overnacht in de omgeving van de leuke bezienswaardigheden, langs de grachten of bij de winkels en terrasjes. Er zijn gezellige restaurants waar je heerlijk een hapje kunt eten. In je B&B of pension kun je genieten van een heerlijk ontbijtje met koffie en thee. De B&B's en pensions zijn knus ingericht en je kunt gebruikmaken van de nette badkamer en het comfortabele bed. In de wintermaanden kun je gezellig bij de open haard zitten of heerlijk ontspannen in een warm bad.

De mooie natuur rondom Meppel

Veel reizigers komen naar Meppel om te genieten van de mooie natuur. Er is dan ook een ruim aanbod aan B&B's en pensions in de natuurlijke omgeving in de buurt van Meppel. Zo kun je in de omgeving van de natuurgebieden overnachten zodat je direct toegang hebt tot veel wandelroutes en fietspaden. De meeste B&B's en pensions hebben een mooie tuin zodat je met mooi weer heerlijk in het zonnetje kunt zitten. Je kunt er voor kiezen om in een van de andere leuke plaatsen in de omgeving te overnachten. Zo zijn er B&B's en pensions beschikbaar in Steenwijk, Ruinen, Zuideinde, Leeuwte of Weerwille.

Reizigers en activiteiten

Genieten van de natuur

Natuurliefhebbers kunnen genieten van prachtige natuurgebieden in Drenthe en Overijssel. Zo kun je vanuit Meppel heel makkelijk het Nationaal Park Weerribben-Wieden bereiken. Het is een bijzonder waterrijk gebied waar je leuke boottochten kunt maken en kunt wandelen en fietsen. Je kunt hier kanoën en suppen, en er zijn leuke excursies en workshops in het park. Net ten zuiden van Meppel kun je genieten van De Zwarte Dennen. Het is een gebied met bossen en zandvlaktes. Je kunt hier in de zomer lekker zwemmen of een mooie tocht per paard maken. Daarnaast is het Nationaal Park Dwingelderveld een aanrader.Het is een prachtig heidereservaat met veel wandel- en fietsroutes. Ontdek de moerassen, veengebieden, bossen en bijzondere vogels in het gebied. Tussen Meppel en de andere plaatsen zoals Steenwijk en Hoogeveen zijn tal van fietspaden zodat je van de mooie Nederlandse natuur kunt genieten.

Leuke bezienswaardigheden

Meppel is een klein stadje en er zijn hier een aantal leuke plekken te ontdekken. Zo kun je hier heerlijk langs de grachten wandelen en zijn er een aantal leuke winkels en boetiekjes in het centrum. Meppel had vroeger een rijk handelsverleden en dat kun je nog goed terugzien in het centrum. Ontdek de mooie historische gebouwen in de binnenstad en bewonder de Stadswaag en het Tolhuis. Een bezoek aan de Maria kerk en de molens De Vliet en De Weerd zijn eveneens een bezoekje waard. Daarnaast zijn er tal van monumentale huizen en panden te vinden in Meppel zoals het oude stationsgebouw en een aantal villa’s. In het Wilhelminapark kun je heerlijk picknicken en even uitrusten tijdens je stadswandeling. Bezoek daarna het Drukkerijmuseum in een van de prachtige monumentale pakhuizen van Meppel.

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is een bijzonder natuurgebied en het grootste laagveen moerasgebied van Noordwest-Europa dat aaneengesloten is.

Top 7 tips in Meppel

1. De grachten van Giethoorn

Giethoorn ligt midden in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en het dorpje is al jaren geliefd bij toeristen. Je kunt hier een leuke boottocht maken in een fluisterboot om zo de grachten te ontdekken. Bezoek hier ook het Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus.

2. Wolterholten

Ten noordwesten van Steenwijk kun je bijzondere plek vinden, het geologisch monument Wolterholten. Je kunt hier een verzameling zwerfkeien vinden er liggen maar liefst 143 stenen. Als je goed kijkt kunt je verschillende lagen in de stenen zien en kun je het graniet met gletsjerkrassen bewonderen.

3. Dagje Kampen

Kampen is een mooie en historische Hanzestad aan het Ketelmeer. Bezoek het erfgoedmuseum D'Olde Zwarver of maak een mooie boottocht op de rivier de IJssel. Vergeet niet de mooie Koornmarktspoort en het Schokkermonument te bezoeken.

4. De IJzertijdboerderij

Bij het plaatsje Orvelte kun je de IJzertijdboerderij bezoeken. Orvelte is een monumentendorp en er zijn tal van historische boerderijen te bewonderen. Bezoek het Bruntingerhof en ontdek de rijke geschiedenis.

5. Uitkijktoren Wieden

Voor het mooiste uitzicht kun je de Uitkijktoren Wieden bezoeken. Neem de fiets vanuit Meppel en rij richting Wanneperveen om te genieten van de mooie natuur. Volg de route richting Zuideinde of Dinxterveen om vervolgens weer naar Meppel te fietsen.

6. Bezoekerscentrum Mar en Klif

In de buurt van Lemmer kun je het leuke Bezoekerscentrum Mar en Klif bezoeken. Je kunt hier kano’s huren, wandelen en fietsen. Ga met een gids op pad en leer alles over de IJsselmeerkust, de Makkumerwaard en de Gaasterlandse bossen.

7. Een bezoek aan Zwolle

Zwolle is eveneens een mooie Hanzestad en je kunt hier met kinderen bijvoorbeeld het Dinoland Zwolle bezoeken. In het historische centrum van Zwolle kun je het Museum de Fundatie vinden, de Wijndragerstoren en de Sassenpoort. Er zijn tal van terrasjes en je kunt hier heerlijk een hapje gaan eten.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Meppel

Wat voor type voorzieningen kan je verwachten bij de b&b's en pensions in Meppel?

Met betrekking tot de faciliteiten die je kunt filteren via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions over veel faciliteiten beschikken waar reizigers van dromen! De meest populaire faciliteiten die verschaft worden, zijn over het algemeen: balkon (95%), uitzicht (91%) en tuin (91%). Klinkt goed, toch?

Hoe beoordelen reizigers de b&b's en pensions meestal in Meppel?

In deze regio ontvangen ze vaak positieve beoordelingen. Zo'n 50% van de b&b's en pensions in Meppel hebben geweldige recensies en een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren!

Zijn de b&b's en pensions in Meppel geschikt voor vakanties met kinderen?

Volgens de gegevens van Holidu, is 23% in deze regio geschikt voor vakanties met kinderen. Dus het zal dan ook simpel zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de b&b's en pensions in Meppel geschikt voor vakantiegangers die met hun huisdier reizen?

Natuurlijk! In deze regio wordt bij 18% een huisdier met open armen ontvangen, 91% heeft zelfs een tuin!

Bieden de b&b's en pensions in Meppel over het algemeen draadloos internet?

Welzeker! In deze regio heeft 91% van de b&b's en pensions draadloos internet. Thuiswerken of vakantie? Waarom kiezen? Hier kan je de perfecte "workation" plannen. Werk, reizen en het ontdekken van nieuwe plekken terwijl je online blijft. Het is niet nodig om een vakantiedag op te nemen!

Wat zijn de prijzen voor de b&b's en pensions gemiddeld in Meppel?

Een groot deel, 68%, kosten minder dan €100 per nacht. Dit is de perfecte bestemming voor het reserveren van een goedkoop b&b en pension!

Zijn de b&b's en pensions hier gewoonlijk uitgerust met een zwembad?

Zelden. Volgens Holidu's database, heeft maar 5% van de b&b's en pensions in deze regio een zwembad.

Zijn de b&b's en pensions in Meppel geschikt voor een vakantie met een groep vrienden of eerder voor een vakantie als koppel?

Volgens Holidu's gegevens, is 100% geschikt voor twee reizigers. Dus dit is de ideale bestemming voor koppels op reis. Klaar voor een tripje samen naar Meppel? Je bent maar een paar klikken verwijderd van het daadwerkelijk boeken! Zijn ook andere faciliteiten belangrijk voor jouw verblijf? Zet tijdens het zoeken de verschillende filters aan en uit.

Hebben de b&b's en pensions in Meppel de mogelijkheid om buiten veel tijd door te brengen?

Ja, Meppel is de beste plek om hiervan te profiteren! Hier heeft 95% van de b&b's en pensions een balkon of terras en 91% heeft een uitzicht. Ongeveer 91% heeft ook een tuin, je zal geen moeilijkheden hebben met het vinden van je vakantieparadijs. Als je houdt van heerlijk buiten eten en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 23% van de b&b's en pensions is hiermee uitgerust.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in MeppelBooking.com B&B’s & pensions in Meppel
Airbnb B&B’s & pensions in MeppelAirbnb B&B’s & pensions in Meppel
Vrbo B&B’s & pensions in MeppelVrbo B&B’s & pensions in Meppel
Bookiply B&B’s & pensions in MeppelBookiply B&B’s & pensions in Meppel
FeWo-direkt B&B’s & pensions in MeppelFeWo-direkt B&B’s & pensions in Meppel
Abritel B&B’s & pensions in MeppelAbritel B&B’s & pensions in Meppel
HRS B&B’s & pensions in MeppelHRS B&B’s & pensions in Meppel
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Drenthe
  4. Meppel
  5. B&B’s & pensions Meppel