Vakantiehuizen in Heerhugowaard

Vakantiehuizen in Heerhugowaard

Vergelijk 5 accommodaties in Heerhugowaard en boek voor de beste prijs!

Accommodaties ontdekken

Gratis annulering
Vakantiehuis
Vakantieappartement
Internet
TV
Airconditioning
4,0
 & meer

Voor jou geselecteerde vakantiehuizen in Heerhugowaard

Vakantiewoning voor 3 personen, with tuin and uitzicht op het meer as well as uitzicht in Heerhugowaard
Vakantiewoning voor 3 personen, with tuin and uitzicht op het meer as well as uitzicht
1 slaapkamer
4,8
(66 recensies)
vanaf € 125 / nachtGRATIS annulering
Hotel voor 2 personen, met terras in Heerhugowaard
Hotel voor 2 personen, met terras
1 slaapkamer
4,1
(755 recensies)
vanaf € 65 / nacht
Hotel voor 2 personen, met terras in Heerhugowaard
Hotel voor 2 personen, met terras
1 slaapkamer
3,8
(769 recensies)
vanaf € 80 / nachtGRATIS annulering
Vakantiehuis voor 6 personen, met tuin in Heerhugowaard
Vakantiehuis voor 6 personen, met tuin
3 slaapkamers
5,0
(15 recensies)
vanaf € 158 / nacht

Vind Vakantiehuizen in Heerhugowaard

Kaart

Highlights in Heerhugowaard

 • Noord-Holland
 • Het Oude Gemaal
 • Museum Broekerveiling
 • 150 winkels
 • Park van Luna

Populaire faciliteiten in Heerhugowaard

Internet 1
TV 1
Airconditioning 1
Tuin 1
Parkeermogelijkheid 1
Wasmachine 1

Andere accommodaties in Heerhugowaard, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen

€ 816
augustus
september
oktober
november
december
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
Gemiddelde prijs per week

Beschikbaarheid

100 %
augustus
september
oktober
november
december
januari
februari
maart
april
mei
juni
juli
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Heerhugowaard

Zoveel mogelijkheden

Heerhugowaard is een stad met mogelijkheden. Je bent zo in de natuur, maar je kunt ook in de stad blijven en naar hartelust winkelen. Hier zit namelijk een van de grootste overdekte shopping center van Nederland! De vakantiehuizen in Heerhugowaard zijn dan ook zeer geliefd, gelukkig is het aanbod groot. Van gigantische vakantiehuizen voor 12 personen tot schattige vakantiehuizen voor twee personen, er is voor iedere samenstelling iets te vinden. In veel gevallen mag ook de viervoeter mee in het huis, hoe gezellig is dat? Zo is echt de hele familie op stap in het mooie Heerhugowaard!

Geniet van je vakantiehuis

Een vakantiehuis is een heerlijke plek om even tot rust te komen. Je bent even weg van de hectiek thuis! Zo kun je kiezen uit een verbouwde boerderij, een villa of een modern vakantiehuis. De keuze is enorm! De vakantiehuizen in Heerhugowaard liggen verspreid door de plaats en ook zijn er wat vakantiehuizen te vinden in dorpjes eromheen. Een bekend dorp in de buurt is Bergen, vanaf hier rijd je ook makkelijk naar het strand van Bergen aan Zee. Of ga juist de andere kant op richting het mooie Hoorn. Een stad die sowieso om een stadswandeling vraagt.

Vakantie in Heerhugowaard

Locatie en oriëntatie

Het mooie Heerhugowaard

Heerhugowaard is een plaats die in West-Friesland ligt, dus in Noord-Holland. Het is tegenwoordig een vrij grote plaats, je hebt er zo’n 50.000 inwoners. Dat is het aantal dat in de totale gemeente woont. Heerhugowaard staat dus vooral bekend om het gigantische winkelcentrum, een plek waar mensen uit de omgeving graag naartoe gaan. Je hebt er werkelijk alles! Heerhugowaard in het midden van Noord-Holland, waardoor je allerlei uitvalswegen hebt. Zo ben je vrij snel bij Bergen en Bergen aan Zee. Als je de andere kant op gaat, ben je in de mooie stad Hoorn.

De beste reistijd voor Heerhugowaard

Heerhugowaard ligt dus in Noord-Holland en als je het Nederlandse weer kent, dan weet je dat de zomermaanden het mooist zijn. Dan heb je de meeste kans op mooi weer en een lekker zonnetje. De eerste zonnestralen in de lente kunnen ook al lekker zijn, het is dan juist heerlijk als je actief bezig wilt zijn. De herfst en winter zijn minder aangenaam, die periode is niet aan te raden. Maar als je eigenlijk alleen voor het shoppingcenter komt.. dan is elk seizoen natuurlijk prima!

Reizigers en activiteiten

Heerhugowaard voor cultuurliefhebbers

Er zijn een aantal musea te vinden in en rondom Heerhugowaard. Zo kun je het Museum Broeker Veiling bijvoorbeeld bezoeken. Dit is een oud veilinghuis in Broek op Langedijk. Hier werden voornamelijk groenten en tuinbouwproducten geveild, alvorens ze verscheept werden naar andere delen van het land. In het Poldermuseum Heerhugowaard bezoek je het Oude Gemaal. Het gemaal heeft jarenlang dienst gedaan en is omgetoverd tot museum. En in de stad Alkmaar heb je het welbekende Hollandse Kaasmuseum.

Heerhugowaard voor natuurliefhebbers

In Heerhugowaard heb je een prachtig park liggen waar je kunt recreëren. Het park heeft een bosgebied, wandelpaden en fietspaden. Het park heet het Park van Luna, ook heb je hier het Luna meer. Het meer heeft een fijn strandje voor hete zomerdagen. Voor bijzondere bloemen en planten bezoek je de Hortus Alkmaar. Dit is een tuin met vooral geneeskrachtige planten. Ook worden er weleens kunstwerken getoond of concerten gegeven.

Heerhugowaard heeft een van de grootste overdekte shopping centers van heel Nederland!

Top 5 tips in Heerhugowaard

1. Het Oude Gemaal

Zodra je het Oude Gemaal bezoekt, zet je eigenlijk een stap terug in de tijd. Dit prachtig onderhouden gemaal vertelt van alles over de geschiedenis en grondwinning in deze streek.

2. Hortus Alkmaar

Voor bijzondere en geneeskrachtige planten en kruiden moet je bij de Hortus Alkmaar zijn. Een oase van rust en groen om je heen, middenin de stad! Hier worden ook wel eens tentoonstellingen en concerten gegeven. Een bijzondere sfeer geeft het zeker als je hier een concert bijwoont.

3. Meer dan 150 winkels

In Heerhugowaard heb je dus een van de grootste overdekte shopping centers van heel Nederland. Hier zitten ongeveer 150 winkels! Vermaak je uren in de shops en kijk of je iets leuks kunt scoren voor jezelf of het thuisfront.

4. Museum Broekerveiling

Het veilinghuis van Broek op Langedijk was een belangrijk veilinghuis. Hier werd vroeger veel gehandeld in vooral groenten en tuinbouwproducten. Vandaag de dag is het veilinghuis een museum geworden.

5. Naar het strand

Naar het strand op een warme zomerdag? Daar hoef je Heerhugowaard niet voor uit! Je hebt namelijk strand Luna in Park van Luna liggen. Een heerlijk zandstrand waar je lekker kunt zonnen. Het park is daarnaast leuk voor wandelingen.

FAQs: Vakantiehuizen in Heerhugowaard

Wat kosten vakantiehuizen in Heerhugowaard gemiddeld?

Kijkend naar de gemiddelde prijs van €325, is dit geen bestemming die eruit springt als de duurste of goedkoopste bestemming van Nederland.

In welke maand kan je het meeste geld besparen op huisjes in Heerhugowaard?

De maanden die je portemonnee het minst pijn doen in Heerhugowaard zijn: februari, januari en augustus, met een gemiddelde prijs per nacht van respectievelijk €201, €272 en €291.

Wanneer zijn vakantiehuizen duurder in Heerhugowaard?

Als we hier kijken naar een vakantiewoning, zijn de maanden waarin het duur is: april, juni en mei (in volgorde van hoog naar laag) met een gemiddelde prijs per nacht van €447, €374 en €365.

Is Heerhugowaard een geschikte bestemming voor een last-minute uitstapje?

Het is aan te raden dat je ruimschoots op tijd boekt, omdat gemiddeld maar 11% van de huisjes boekbaar zijn, gedurende het hele jaar.

In welke maand is de meerderheid van de accommodaties vrij in Heerhugowaard?

In de maanden november, januari en september zien we het hoogste percentage beschikbare vakantiehuizen, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 21%, 19% en 15%. Zelfs tijdens deze periode waarin de beschikbaarheid erg hoog is, 18%. Adviseren we je daarom altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Hoeveel accommodaties zijn er in Heerhugowaard te vinden via Holidu?

Holidu werkt met 3 verschillende aanbieders samen, om jou van een keuze uit 60 accommodaties te voorzien op deze bestemming.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in HeerhugowaardBooking.com Vakantiehuizen in HeerhugowaardHomeAway Vakantiehuizen in HeerhugowaardHomeAway Vakantiehuizen in HeerhugowaardFeWo-direkt Vakantiehuizen in HeerhugowaardFeWo-direkt Vakantiehuizen in HeerhugowaardVrbo Vakantiehuizen in HeerhugowaardVrbo Vakantiehuizen in HeerhugowaardHRS Vakantiehuizen in HeerhugowaardHRS Vakantiehuizen in HeerhugowaardAbritel Vakantiehuizen in HeerhugowaardAbritel Vakantiehuizen in HeerhugowaardAirbnb Vakantiehuizen in HeerhugowaardAirbnb Vakantiehuizen in Heerhugowaard
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Noord-Holland
 4. Nederlandse Noordzeekust
 5. Nederlandse kust
 6. Heerhugowaard