Voor jou geselecteerde vakantiehuizen in Hindeloopen

Vind Vakantiehuizen in Hindeloopen

Highlights in Hindeloopen

  • Museum Hindeloopen
  • Mooie wandel- en fietsroutes
  • Het Jopie Huisman Museum
  • Genieten aan het IJsselmeer
  • 13e eeuws dorpscentrum

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen van vakantiehuizen Hindeloopen

€ 103voor 11 feb. - 18 feb.
€ 132 jaarlijks gemiddelde
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Gemiddelde prijs per week

Beschikbaarheid van vakantiehuizen Hindeloopen

< 1%voor 11 feb. - 18 feb.
62% jaarlijks gemiddelde
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Hindeloopen

Overnachten in de oude stad

Hindeloopen is een prachtige historische stad uit de 13e eeuw en in het centrum kun je in prachtige oude panden overnachten. Je slaapt in de buurt van de zeedijk en je kunt hier heerlijk uitwaaien tijdens een wandeling langs het IJsselmeer. Je bent op loopafstand van de mooie musea en het historische centrum. De meeste vakantiehuizen zijn modern ingericht en zijn van alle gemakken voorzien. Zo is er een gratis WiFi verbinding, een televisie en je kunt gebruik maken van de mooie badkamer en keuken. Er is een koelkast, oven en vaatwasser en je kunt hier heerlijk een ontbijtje klaarmaken of koken. Je bent echt ook op loopafstand van een aantal gezellige cafés en restaurants. Je kunt je auto met gemak bij je vakantiehuis parkeren.

Vakantiehuis in de omgeving van Hindeloopen

In de nabije omgeving van Hindeloopen zijn ook bijzondere plekken om de overnachten. Zo zijn er prachtige omgebouwde woonboerderijen aan de zeedijk met het uitzicht over de weilanden. Je kunt hier even helemaal tot rust komen en genieten van de mooie natuur in de omgeving. Er zijn ook knusse dorpjes zoals Koudum, Grote Wiske en Molkwerum. Of verblijf in de grotere plaatsen zoals Stavoren of Workum.

Vakantie in Hindeloopen

Locatie en oriëntatie

Prachtige historische stad aan het IJsselmeer

In het zuidwesten van Friesland ligt de prachtige historische stad Hindeloopen. Het is gelegen in de gemeente Súdwest-Fryslân en het ligt direct aan het IJsselmeer. Er is een mooie jachthaven en het IJsselmeer is makkelijk te ontdekken vanuit het centrum. Hindeloopen is een van de Friese elf steden en is al sinds het jaar 832 bewoond. Vroeger was Hindeloopen een belangrijke handelsplaats en was het gelegen aan de Zuiderzee. Hindeloopen heeft een prachtig stadsgezicht en er zijn een aantal mooie bezienswaardigheden en leuke musea. In de omgeving kun je genieten van andere mooie dorpen en steden en van prachtige natuurgebieden.

Een stad met mooie monumenten

Een deel van de stad heeft een Rijksbeschermd gezicht en er zijn veel monumenten. Zo is het voormalige stadhuis tegenwoordig een museum. Wandel ook door de oude vissershaven en bezoek de bijzondere schutsluis. De boten varen zo van het Jan Broers Kanaal naar het IJsselmeer. De Zuiderzeesluis en het Sluiswachtershuis kun je ook bezoeken. Wandel langs de mooie oude panden en de stad en de mooie bruggen. De kans is groot dat je hier nog oude zeilschepen ziet of schepen van de Bruine Vloot.

Reizigers en activiteiten

De omgeving van Hindeloopen

In Zuid-West Friesland zijn er prachtige dorpen en steden. Naast Hindeloopen is een bezoek aan Stavoren een aanrader. Wandel langs de Johan Frisosluis, de haven, de Vuurtoren van Stavoren en het standbeeld het Vrouwtje van Stavoren. In Makkum kun je genieten van een stranddag aan het IJsselmeer. In Bolsward kun je de Us Heit Distillery bezoeken waar heerlijk whiskey gemaakt wordt. Of bezoek steden als IJlst, Sneek en Harlingen.

Hindeloopen voor natuurliefhebbers

Vanuit Hindeloopen kun je prachtige wandelingen en fietstochten langs de zeedijk maken. Ga je liever het water op? Boek dan een boottocht op het IJsselmeer. Je kunt hier heerlijk zielig, kitesurfen en in de zomer kun je hier prima zwemmen. Er zijn ook mooie meren in de buur van Hindeloopen zoals Fluessen, Heegermeer en Slotermeer. Het is een enorm waterrijk gebied met vele vogels. Je kunt bijvoorbeeld ook een mooie fietstocht maken naar de Galamadammen. Je fiets langs vele rietkragen, hooilanden en uitgestrekte weilanden. Stop af en toe bij een vogelkijk platform en ontdek de mooie weidevogels. In het Gaasterland kun je heerlijk door de bossen wandelen. En in het natuurreservaat Wyldemerk kom je talloze libellen tegen.

“In Hindeloopen kun je aan de ene kant van de zeedijk genieten van het IJsselmeer, en aan de andere kant van talloze meren.”

Top 5 tips in Hindeloopen

1. Museum Hindeloopen

Museum Hindeloopen is een leuk museum met schilderkunst uit de 17e en 18e eeuw. Je kunt hier ook oude klederdracht bewonderen. Je hier hier ontdekken hoe het leven vroeger in Hindeloopen was en de kamers hebben nog het oorspronkelijke interieur. De schilderkunst en de klederdracht zijn wereldwijd beroemd!

2. Zeilen op het IJsselmeer

Vanuit Hindeloopen kun je een bijzondere boottocht boeken op een oud zeilschip. Skûtsjes, lemsteraken en klippers worden verhuurd en je kunt heerlijk een dag genieten op het IJsselmeer. Ga met het gezin of een groep een dag het water op en ontdek de mooie natuur.

3. Dagje Sneek

Sneek is een gezellige stad waar je heerlijk kunt winkelen en genieten op een terrasje. Bezoek de prachtige Waterpoort van Sneek of geniet een dag op het water bij het Sneekermeer. In augustus kun je genieten van de Sneekweek, een leuk feest met muziek en een vuurwerkshow.

4. It Swin

Geniet van de natuur in het natuurgebied It Swin. Je vindt hier veel meren met rietkragen, gras en bijzondere vogels. Je kunt ook prachtig kanoën in dit gebied of een lange fietstocht maken.

5. Het Jopie Huisman Museum

In Workum kun je het Jopie Huisman Museum bezoeken. In het museum kun je de mooie werken van deze schilder bewonderen en leren van zijn levensfilosofie.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Hindeloopen

Hoeveel kost een accommodatie in Hindeloopen gemiddeld?

Je hebt voor de voordeligste wijk in het hele land gekozen; je betaalt slechts €99 per nacht in Hindeloopen.

In welke tijd van het jaar kun je in Hindeloopen gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een vakantiewoning?

Als je tijdens je bezoek in Hindeloopen graag zoveel mogelijk wilt sparen, reis dan in oktober (€85 gemiddeld per nacht), november (€86) of september (€89) om van de laagste prijzen te profiteren.

Wanneer zijn vakantiehuizen aan de dure kant in Hindeloopen?

Als we hier kijken naar een vakantiewoning, zijn de duurste maanden: juli, mei en augustus (in volgorde van hoog naar laag) met een gemiddelde prijs per nacht van €111, €108 en €108.

Is het noodzakelijk om een reis naar Hindeloopen ruim van tevoren te boeken?

Als je op vakantie gaat naar Hindeloopen, is het belangrijk om vooruit te denken, omdat 70% van de vakantiewoningen meestal volgeboekt zijn.

In welke maand zijn de meeste vacant in Hindeloopen?

De maand wanneer het het gemakkelijkste is om vrije huisjes te vinden, is april (gemiddeld 55% vrije accommodaties), januari (39%) en februari (39%). Zelfs tijdens deze maanden waarin er de meeste beschikbaarheid is, 45%. Raden we je aan altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

Wanneer zijn de meeste vakantiehuizen volgeboekt?

De maanden augustus, juli en september zijn in Hindeloopen druk bezet, met een gemiddelde beschikbaarheid van 7%, 16% en 18%. Tijdens deze drie maanden, is de beschikbaarheid slechts 14%. Het is daarom aan te raden om ruim van te voren te boeken.

Hoeveel vakantiewoningen zijn er te vinden in Hindeloopen op Holidu?

Op Holidu zijn er in Hindeloopen zo'n 110 vakantiewoningen, die door 8 verschillende aanbieders verhuurd worden.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in HindeloopenBooking.com Vakantiehuizen in Hindeloopen
Airbnb Vakantiehuizen in HindeloopenAirbnb Vakantiehuizen in Hindeloopen
Vrbo Vakantiehuizen in HindeloopenVrbo Vakantiehuizen in Hindeloopen
Bookiply Vakantiehuizen in HindeloopenBookiply Vakantiehuizen in Hindeloopen
FeWo-direkt Vakantiehuizen in HindeloopenFeWo-direkt Vakantiehuizen in Hindeloopen
Abritel Vakantiehuizen in HindeloopenAbritel Vakantiehuizen in Hindeloopen
HRS Vakantiehuizen in HindeloopenHRS Vakantiehuizen in Hindeloopen
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Friesland
  4. Nederlandse kust
  5. Hindeloopen