Vind Vakantiehuizen in Castricum

Highlights in Castricum

 • Genieten van het strand
 • Wandelen in het Noordhollands Duinreservaat
 • Het Museum Huis van Hilde
 • Een dagje Alkmaar
 • Winkelen in Beverwijk

Andere accommodaties in Castricum, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Castricum

€ 190voor 3 jun. - 10 jun.
€ 181 jaarlijks gemiddelde
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Castricum

< 1%voor 3 jun. - 10 jun.
23% jaarlijks gemiddelde
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Castricum

Overnachten langs de kust

Ben je toe aan een vakantie langs de Nederlandse kust? Dan is een vakantie in Castricum een uitstekende bestemming. In het dorp zijn mooie vakantiehuizen beschikbaar en voor ieder budget is er een mooie woning te vinden. Je kunt het strand makkelijk te bereiken en je kunt in de andere leuke dorpen van de gemeente overnachten. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis in Limmen, De Woude, Akersloot of Bakkum. Je kunt hier genieten van mooie duingebieden, stranden en zee. Huur ter plaatse een fiets om de omgeving te verkennen. Mocht je met de auto op vakantie zijn, dan kun je deze bij je vakantiehuis parkeren. Je kunt ook gebruikmaken van gratis WiFi

De omgeving van Castricum

In de nabije omgeving van Castricum zijn tal van leuke dorpen en steden waar je kunt overnachten. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis in Egmond aan Zee of Uitgeest dat gelegen is aan het Uitgeestermeer. Hou je meer van de stad? Dan kun je een vakantiehuizen in bijvoorbeeld Alkmaar of Beverwijk. Veel vakantiehuizen hebben een nette badkamer met ligbad en een modern keuken. Zo kun je zelf een heerlijk ontbijt klaarmaken of lekker koken. Natuurlijk zijn er in de dorpen en steden tal van lekkere restaurants te vinden waar je een hapje kunt eten. In de zomermaanden zijn er gezellige terrasjes en leuke winkels.

Vakantie in Castricum

Locatie en oriëntatie

Prachtig gelegen aan de Noordzee

In de Nederlandse provincie Noord-Holland ligt het mooie dorp en gemeente Castricum. Het dorp is gelegen aan de Noordzee en langs de Nederlandse kust. Het dorp is vanuit Alkmaar en Amsterdam makkelijk met de trein te bereiken en het is het hele jaar een fijne bestemming om te genieten van een vakantie in eigen land. Het dorp bestaat uit het dorp Castricum en de badplaats Castricum aan Zee. Tegenwoordig is het toerisme een van de belangrijkste inkomstenbronnen van de gemeente. Daarnaast is er veel tuinbouw en kun je hier in het voorjaar genieten van duizenden bloemen bij de bollenvelden. Er zin in de buurt tal van activiteiten en bezienswaardigheden en in de zomer worden er leuke evenementen georganiseerd.

Genieten van de zee

Veel bezoekers komen naar Castricum om te genieten van de zee. Al jarenlang is de gemeente een geliefde plek om een dagje te bezoeken vanuit Amsterdam. Tegenwoordig komen mensen hier graag voor een langere vakantie. In de zomer kun je hier heerlijk zwemmen en er zijn tal van gezellige strandpaviljoens. Je kunt hier genieten op een terrasje of heerlijk een hapje eten. Met frisser weer is het een heilrijke plek om een lange strandwandeling te maken en even uit te waaien. Langs de duinen zijn fietspaden te vinden en je kunt hier mooie routes volgen richting IJmuiden en Egmond aan Zee. Huur ter plekke een fiets of maak een mooie wandeling in de duinen.

Reizigers en activiteiten

De mooie natuur bij Castricum

Behalve het strand kun je rondom Castricum van veel mooie plekken in de natuur genieten. Zo kun je ten zuiden van het dorp het Noordhollands Duinreservaat bezoeken. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. In het voorjaar staan de velden vol bloembollen en tijdens dit seizoen is het leuk de bollenroute ‘Langs Bollen en Duinen’ te volgen. Tussen de duinen en veengebieden ligt een andere bijzonder gebied dat een bezoek de moeite waard is, het Zeerijdtsdijkje. Je kunt hier een excursie boeken en alles leren over de natuur en de vele bloemen die hier bloeien. Of rij richting Uitgeest en Akersloot en ontdek de mooie meren van de omgeving. Je kunt hier het Uitgeestermeer en het Alkmaardermeer bezoeken. Het is een plek waar je prima kunt zeilen, suppen, zwemmen en kanoën. En tijdens een wandeling in de Hempolder kun je genieten van bijzondere dieren en de vele trekvogels.

Leuke bezienswaardigheden in de buurt

In de omgeving van Castricum zijn tal van leuke bezienswaardigheden te ontdekken. Zo kun je het museum Huis van Hilde bezoeken waar je alles kunt leren over de archeologie in Nederland. Bewonder de kledij en bijzondere voorwerpen die gevonden zijn. Voor jong en oud is dit een leuk en leerzaam uitje. Beverwijk is makkelijk te bereiken vanuit Castricum en hier kun je de gezellige en levendige Bazaar van Beverwijk bezoeken. Je kunt hier elektronica, kleding, voedsel en nog veel meer kopen! Om alle winkels te bezoeken kun je het beste een hele dag uit trekken! Of bezoek het Bezoekerscentrum De Hoep dat tevens het beginpunt is voor je bezoek aan het Noordhollands Duinreservaat. Hier kun je een excursie boeken of de leuke vlindertuin bezoeken.

Castricum is omringd door meren, duinen, stranden en wateren. Het is een heerlijke bestemming voor natuurliefhebbers.

Top 5 tips in Castricum

1. Dagje Alkmaar

Met de trein kun je naar Alkmaar reizen om de mooie binnenstad te gaan ontdekken. Bezoek de beroemde Kaasmarkt en de historische Accijnstoren tijdens een wandeling met een gids. Kunstliefhebbers mogen een bezoek aan het Stedelijk Museum Alkmaar niet overslaan.

2. Museumgemaal 1879

Bij Akersloot kun je het bijzondere Museumgemaal 1879 bezoeken. Het doel van de vroegere molen en het gemaal was om het water op peil te houden in de Groot-Limmerpolder. Het is tegenwoordige een museum waar je veel kunt leren over de polder en het historische pand.

3. De Pontjesroute

In de omgeving van Bakkum kun je de leuke Pontjesroute volgen met de fiets. Je steekt tijdens de fietstocht 4 keer het water over met een pontje en 2 keer is het de bedoeling dat je het pontje zelf gaat bedienen.

4. Forteiland IJmuiden

Tijdens de publieksdagen kun je het bijzondere Forteiland IJmuiden bezoeken. Je kunt hier een historische rondleiding maken of je kunt zelf het eiland gaan verkennen. Er zijn een aantal bunkers te bewonderen en het is een leerzame omgeving voor jong en oud.

5. Het Oer-IJ gebied

Het Oer-IJ gebied is een prachtig groen landschap waar de rivier de Rijn de Noordzee instroomt. De verbinding bij zee ligt bij Castricum en is minimaal 5000 jaar oud. Er zijn veel kwelders, kreken en geulen in het gebied waar zoet en zout water samenkomen.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Castricum

Wat voor type voorzieningen worden er aangeboden bij de vakantiehuizen in Castricum?

Onder de faciliteiten die je kunt selecteren via Holidu, blijkt dat de vakantiehuizen over veel faciliteiten beschikken waar reizigers naar op zoek zijn! De meest populaire faciliteiten die verschaft worden, zijn over het algemeen: wifi (100%), balkon (79%) en tuin (67%). Niet slecht, toch?

Hoe worden de vakantiehuizen normaliter beoordeeld in Castricum?

Vakantiehuizen hebben hier erg positieve recensies. Conform de gegevens van Holidu, heeft 42% een beoordeling gelijk aan of hoger dan 4,5 sterren. Een relatief hoog percentage, waardoor we kunnen bevestigen dat hier redelijk wat vakantiehuizen zijn die erg aangenaam zijn en dat dit de perfecte keuze is voor jouw volgende vakantie.

Zijn de vakantiehuizen in Castricum passend voor reizigers met een huisdier?

Ja! In deze regio wordt bij 12% de mogelijkheid geboden voor reizigers om huisdieren mee te nemen, 67% heeft ook een tuin!

Bieden de vakantiehuizen in Castricum in de regel wifi?

Jawel! Volgens Holidu's database heeft 100% van de vakantiehuizen wifi. Dus geen paniek, je blijft tijdens je verblijf toegang houden tot je e-mails en favoriete social media kanalen!

Wat betaal je voor de vakantiehuizen gemiddeld in Castricum?

Een groot deel, 92%, kosten minder dan €100 per nacht. Dit is de ideale bestemming voor het vinden van een betaalbare accommodatie. Start het zoeken meteen naar een vakantiehuis die bij jou past.

Zijn de vakantiehuizen in Castricum geschikt voor een verblijf met grote groepen of beter voor een reis met een kleine groep?

Volgens de gegevens van Holidu, accepteert 62% van de vakantiehuizen vier gasten. Ongeveer 62% van de vakantiehuizen in Castricum hebben minstens twee aparte slaapkamers. Deze regio is de perfecte bestemming als je met je kleine familie op vakantie gaat!

Zijn er luxe vakantiehuizen in Castricum?

Mocht je op zoek zijn naar een accommodatie met zwembad en sauna, dan raden we je aan om verder te kijken. Castricum heeft namelijk vrij weinig vakantiehuizen met deze voorzieningen.

Hebben de vakantiehuizen in Castricum de mogelijkheid om buiten veel tijd door te brengen?

In deze regio heeft 79% een balkon of terras en 38% een prachtig uitzicht, maar dat is niet het grootste deel, beschikbaarheid kan dus beperkt zijn. Als dit een prioriteit voor je is, kan het handig zijn om snel te anticiperen zodat je de ideale accommodatie vindt. Je kan gebruikmaken van de filters die je voorkeur hebben om er zeker van te zijn dat je een accommodatie vindt die bij je past. Toch heeft 67% van de vakantiehuizen in Castricum een tuin, waar je kan relaxen. Als je graag buiten luncht of dineert, en vooral als je houdt van barbecueën, 29% van de vakantiehuizen heeft een barbecue.

In welk seizoen wordt er geadviseerd om op vakantie te gaan naar Castricum?

De faciliteiten die de woningen in Castricum hebben alles wat een vakantiebestemming nodig heeft en kunnen zich aanpassen aan alle soorten type reizigers en de tijd van het jaar. Omdat er een variatie is aan opties, van zwembad tot open haard. Daarom zal je van Castricum kunnen genieten als je daar zin in hebt.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in CastricumBooking.com Vakantiehuizen in Castricum
Airbnb Vakantiehuizen in CastricumAirbnb Vakantiehuizen in Castricum
Vrbo Vakantiehuizen in CastricumVrbo Vakantiehuizen in Castricum
Bookiply Vakantiehuizen in CastricumBookiply Vakantiehuizen in Castricum
FeWo-direkt Vakantiehuizen in CastricumFeWo-direkt Vakantiehuizen in Castricum
Abritel Vakantiehuizen in CastricumAbritel Vakantiehuizen in Castricum
HRS Vakantiehuizen in CastricumHRS Vakantiehuizen in Castricum
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Noord-Holland
 4. Nederlandse Noordzeekust
 5. Nederlandse kust
 6. Castricum