Populaire Vakantieappartementen in Castricum

Vind Appartementen in Castricum

Highlights in Castricum

 • Noord-Holland
 • Castricum aan Zee
 • Huis van Hilde
 • Dagje strand
 • Bakkum

De beste Appartementen in Castricum

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.

Andere accommodaties in Castricum, die interessant kunnen zijn:

Appartementen in Castricum

Genieten aan het strand

Castricum is een charmante plaats waar je van de duinen kunt genieten bij Castricum aan Zee en Bakkum. Zo was Bakkum vroeger de badplaats voor de Amsterdammers! En ook nu nog komen mensen graag hier naartoe in de warme zomermaanden. Castricum heeft een heerlijke ligging zo dichtbij het strand en je hebt de keuze uit een aantal appartementen! Mocht je niet in Castricum zelf willen zitten, kijk dan eens in Egmond aan Zee, West-Graftdijk of Uitgeest.

Met het hele gezin

Je kunt in Castricum gerust met het hele gezin genieten van een welverdiende vakantie! Sommige mensen verblijven hier wel twee à drie weken (vooral vlakbij het strand), maar Castricum is ook heerlijk voor een weekendje weg. Geniet van de warme zomerdagen in deze plaats. De natuur staat in bloei en er is veel te beleven in de omgeving. Mocht je met een groter gezin of vrienden reizen, dan zijn er voldoende opties voor appartementen in Castricum. Zo zijn er appartementen waar je met zes à zeven personen kunt overnachten.

Reizigers en activiteiten

Castricum voor strandliefhebbers

Castricum ligt tegen de mooie duinen aan, genoeg reden dus om met de fiets of de benenwagen van de omgeving te genieten! Het handigst is wel om dit op de fiets te doen, het kan een lange tocht zijn. Eenmaal aangekomen bij het strand is het tijd om te ontspannen! Dit brede strand heeft een aantal strandtenten en je hebt er voldoende ruimte om te ontspannen. Alleen op echt warme dagen kan het wel wat druk zijn hier. Mocht je trouwens niet naar het strand willen fietsen, er zit een grote parkeerplaats bij het strand. Zo ben je er sneller en hoef je minder moeite te doen!

Castricum voor gezinnen

Het is heerlijk om met het hele gezin af en toe (of wel vaker) een dag naar het strand te gaan! Dat betekent pas echt zomervakantie. Daarnaast is het leuk om met het gezin het centrum van Castricum te ontdekken. Er zitten een aantal winkels en elke vrijdag heb je hier markt. Er zijn een aantal goede restaurants te vinden, zowel in het centrum als in Castricum aan Zee. Een interessant museum is Huis van Hilde, deze is achter het station te vinden. Hier wordt meer verteld over de geschiedenis van Noord-Holland en ze hebben een lichaam uit de 4e eeuw gereconstrueerd die hier in de duinen gevonden is, genaamd Hilde. Het strandvondstenmuseum dat hiernaast ligt is ook te gek voor de kids. Bel wel even van tevoren om te zien of ze open zijn, vaak gaat dit op afspraak.

In Castricum heb je een hoge sneeuwzekerheid door de hoge ligging van het gebied.

Top 7 tips in Castricum

1. Dagje Alkmaar

De mooie stad Alkmaar ligt praktisch om de hoek van Castricum. Bezoek deze mooie stad dan ook zeker een keer! De binnenstad is uiterst charmant en hier zit ook het kaasmuseum van Nederland. Leer hier alles over de productie van kaas.

2. Eten aan het strand

Is het tijd voor wat romantiek? Ga dan samen eten bij een van de strandtenten van Castricum! Zo heb je strandpaviljoen Zoomers, welke rechts zit als je aankomt op het strand. De porties eten zijn hier niet mis, je zit sowieso vol. Ook is hier binnen een speelplek voor de kids.

3. Kinderboerderij ‘t Dierenduintje

Kinderboerderij ‘t Dierenduintje is een leuke plek om met de kids naartoe te gaan! Laat ze hier kennismaken met een aantal boerderijdieren, zoals kippen, konijnen en varkens. De boerderij is heel goed verzorgd en charmant aangelegd. Er lopen vrijwilligers rond, mocht je vragen hebben!

4. Hof van Kijkuit

Achter het station van Castricum ligt Hof van Kijkuit. Dit is een heerlijk theehuis waar je met de kids naartoe kunt! Hier zit namelijk een grote zandbak en er zijn wat toestellen. De kids zijn dus wel eventjes zoet, terwijl jij geniet van een kop koffie in de zon.

5. Bezoekerscentrum De Hoep

De Hoep is een bezoekerscentrum van PWN, een waterleidingbedrijf. Hier wordt uitgelegd hoe water wordt gezuiverd met duinzand, een interessante tentoonstelling dus! Van buiten is het gebouw al mooi om te zien, het lijkt zo in de duinen op te gaan.

6. Huis van Hilde

Het Huis van Hilde is een bijzondere plek. Hier tref je namelijk een reconstructie van het lichaam dat gevonden werd in de duinen. Dit lichaam kwam uit de 4de eeuw en is dus enorm oud. Bijzonder om te zien!

7. Strandvondstenmuseum

Het Strandvondstenmuseum is geen grote happening, maar wel erg leuk om even te bezoeken! Het museum is niet alle dagen open en het is handig om van tevoren even te bellen. Hier worden allerlei vondsten van het strand tentoongesteld, ongelofelijk wat er allemaal gevonden wordt!

Veelgestelde vragen over Appartementen in Castricum

Wat voor type faciliteiten zijn er beschikbaar bij de appartementen in Castricum?

Onder de voorzieningen die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de appartementen de meeste voorzieningen hebben waar reizigers naar op zoek zijn! De meest populaire faciliteiten die voorkomen, zijn over het algemeen: wifi (86%), balkon (75%) en uitzicht (55%). Klinkt goed, toch?

Hoe worden de appartementen over het algemeen beoordeeld in Castricum?

Volgens Holidu's database, hebben de meeste appartementen in Castricum een beoordeling minder dan 4,5 sterren. Het is daarom geen regio is voor de best beoordeelde appartementen in Nederland.

Zijn de appartementen in Castricum geschikt voor families met kinderen?

Volgens de gegevens van Holidu, is 32% in deze regio kindvriendelijk. Het zal daarom niet moeilijk zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de appartementen in Castricum passend voor reizigers met een huisdier?

Zeker weten! In deze regio wordt bij 32% een huisdier met open armen ontvangen, 41% heeft ook een tuin!

Bieden de appartementen in Castricum meestal draadloos internet?

Welzeker! Volgens de verzamelde gegevens van afgelopen jaar heeft 86% van de appartementen wifi. Het is de perfecte bestemming voor digitale nomaden!

Wat zijn de prijzen voor de appartementen gemiddeld in Castricum?

Een hoog percentage, 43%, kosten minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het vinden van een betaalbare appartement!

Hebben de appartementen in Castricum over het algemeen een open haard of een zwembad?

Zelden, volgens de data van afgelopen jaar, is maar 9% van de verblijvenin Castricum uitgerust met een open haard.

Zijn de appartementen in Castricum geschikt voor een vakantie met meerdere personen of eerder voor een weekendje weg met een kleine familie?

Volgens Holidu's gegevens, accepteert 66% van de appartementen vier gasten. Ongeveer 64% van de appartementen in Castricum hebben minstens twee aparte slaapkamers. Dit is de perfecte bestemming voor families van vier!

Hebben de appartementen in Castricum een mooi uitzicht?

Ja, het is de beste plek om hiervan te profiteren! Hier heeft 75% van de appartementen een balkon of terras en 55% heeft een uitzicht. Ongeveer 41% heeft zelfs een tuin, je zal geen probleem hebben met het vinden van je vakantieparadijs.

Meest gezochte voorzieningen voor Appartementen in Castricum

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Appartementen in CastricumBooking.com Appartementen in Castricum
Airbnb Appartementen in CastricumAirbnb Appartementen in Castricum
Vrbo Appartementen in CastricumVrbo Appartementen in Castricum
Bookiply Appartementen in CastricumBookiply Appartementen in Castricum
FeWo-direkt Appartementen in CastricumFeWo-direkt Appartementen in Castricum
Abritel Appartementen in CastricumAbritel Appartementen in Castricum
HRS Appartementen in CastricumHRS Appartementen in Castricum
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Noord-Holland
 4. Nederlandse Noordzeekust
 5. Nederlandse kust
 6. Castricum
 7. Appartementen Castricum