Vind Vakantiehuizen in Aagtekerke

Highlights in Aagtekerke

  • Fietsen in Zeeuws-Vlaanderen
  • Strand
  • Rommelmarkt en solexrace
  • Rustige vakantie
  • Walcheren

Andere accommodaties in Aagtekerke, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen van vakantiehuizen Aagtekerke

€ 124voor 17 dec. - 24 dec.
€ 148 jaarlijks gemiddelde
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
Gemiddelde prijs per week

Beschikbaarheid van vakantiehuizen Aagtekerke

14%voor 17 dec. - 24 dec.
23% jaarlijks gemiddelde
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Aagtekerke

Landelijke vakantiehuizen dicht bij zee

In Aagtekerke geniet je van vakantiehuizen in het rustige Zeeuws-Vlaanderen. In deze vakantiewoningen beschik je over alle moderne comfort dat je thuis gewoon bent. De woningen hebben uitgebreide faciliteiten, zoals een balkon, een tuin en een goed ingerichte keuken. Daarnaast beschik je in de meeste vakantiehuizen ook over wifi en een zithoek met televisie. In Aagtekerke kom je helemaal tot jezelf. Je brengt je vakantie op ongeveer twee kilometer van het strand door.

Midden in de natuur

Ga je op vakantie naar Aagtkerke, dan hoef je niet ver te rijden en heb je toch vanaf de eerste dag een echt vakantiegevoel. Het is een heerlijke locatie als je drukte van de toeristische centra wil vermijden. Aagtekerke ligt middenin een natuurdomein, waardoor je vakantiewoningen aan de rand van het bos of langs statige slingerpaden vindt. De vakantiehuizen zijn vaak op een wandelafstand van het strand gelegen. Ideaal dus voor wie van een mooie wandeling in de natuur houdt. De blikvanger van de gemeente is de zeshoekige molen. Dit is de enige klassieke zeskantige molen die nog in Zeeland overgebleven is.

Vakantie in Aagtekerke

Locatie en oriëntatie

Een paradijs voor wandelaars en fietsers

Aagtkerke is een landelijke gemeente in Zeeuws-Vlaanderen. Je geniet er van het uitzicht op akkers en weilanden, waardoor je helemaal tot rust komt. Aagtekerke is een uitvalsbasis voor veel verschillende wandelingen en fietstochten doorheen Walcheren. De gemeente ligt verscholen in het hinterland achter de kust. Het is daardoor een ideale plaats om je vakantie wat verwijderd van de toeristische drukte door te brengen. Wil je graag naar het strand, dan maak je een mooie wandeling van ongeveer 2,5 kilometer tot aan de kustlijn.

Aagtekerke en haar vele evenementen

In Aagtekerke is er altijd wel iets te beleven. De gastvrijheid van de mensen is er groot. Er worden het hele jaar door evenementen georganiseerd waarop iedereen welkom is. Een bekend event is de huldiging van het Boston BZ393 vliegtuig in Aagtekerke, op 22 september 1943. Dit was een vliegtuig van de Franse luchtmacht. Een ander leuk evenement, dat je zeker met het hele gezin moet bijwonen, is de jaarlijkse solexrace. Dit is een bromfiets race waarbij deelnemers verkleed mogen zijn. Plezier verzekerd voor iedereen!

Reizigers en activiteiten

Aagtekerke met de familie

Aagtekerke is een leuke gemeente om er met kinderen te verblijven. Je kunt er rustig wandelen en spelen in de natuur. In het domein Alpaca’s Zeelandia kun je de gelijknamige dieren bewonderen en aaien. Met de familie geniet je ook in alle rust van een dagje aan het strand in Aagtekerke. Is het weer wat minder mooi, dan kun je met zijn allen naar binnen speeltuin Zwierelantijn trekken. Hier heb je uren speelplezier en kun je als kind heerlijk ravotten.

Aagtekerke voor fietsers

Aagtekerke en zijn wijde omgeving is een paradijs voor fietsers. Je hebt overal brede en comfortabele fietspaden ter beschikking. Er zijn veel goed bewegwijzerde fietsroutes die door Aagtekerke lopen. Zo is er de route die van Vlissingen naar Westkapelle loopt. Wie denkt dat Zeeland helemaal plat is, vergist zich evenwel. Tijdens deze fietsroute fiets je over twee zogenaamde vliedbergen, dit zijn kunstmatige heuvels die in Zeeland aangelegd zijn. Tijdens de fietstocht langs onder andere Domburg, Vlissingen en Westkapelle, kun je bovendien proeven van de rijke geschiedenis van Zeeland. Toen Napoleon Zeeland veroverd had, besliste hij om Nederland maar volledig in te nemen. Je vindt in dit deel van Nederland eveneens veel overblijfselen van de bezetting door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog.

Een actieve vakantie met heel wat cultuur en geschiedenis, die beleef je in Aagtekerke!

Top 5 tips in Aagtekerke

1. De weidse natuur

Aagtekerke ligt middenin de Zeeuwse polders en weilanden. De gemeente is daarom het ideale startpunt voor een wandeling of fietstocht.

2.Rommelmarkt in het weekend na Hemelvaart

In het weekend na Hemelvaartsdag vindt er in Aagtekerke een unieke rommelmarkt plaats. Tijdens de maand juni is er op zondag een markt die gecombineerd wordt met volksspelen zoals sjezenrijden en ringsteken.

3. De houten korenmolen

De zeskantige houten korenmolen is een echte blikvanger in Aagtekerke. De molen is te bezoeken op zaterdag. Dan zie je de molen eveneens vaak in actie.

4. De Manteling van Walcheren.

De Manteling van Walcheren is een 740 ha. groot natuurgebied op de Kop van Walcheren. Het domein is gelegen tussen Domburg en de Veerse Gatdam. In dit gebied vind je mooie bossen afgewisseld met stukken duin langs de Noordzee. De mogelijkheden om te wandelen zijn er eindeloos.

5. Herdenking van het schip Aagtekerke

De Aagtekerke is niet alleen de naam van een gemeente, het was ook een schip in de 18de eeuw dat voer onder de vlag van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Het schip vertrok in 1726 uit Batavia op weg naar Kaapstad. Het schip had een grote schat aan goud en zilver aan boord, maar verging onderweg.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Aagtekerke

Wat is de gemiddelde prijs van accommodaties in Aagtekerke?

Zoals blijkt uit de gemiddelde prijs van €126, is dit geen bestemming die de aandacht trekt als de duurste of goedkoopste bestemming van Nederland.

In welke maand kan je het meeste geld besparen op vakantiehuizen in Aagtekerke?

Reizigers die zoveel mogelijk willen sparen, brengen het beste een bezoek in november, februari en januari. Dit zijn de maanden die gunstig zijn, met een gemiddelde prijs van respectievelijk: €109, €116 en €116 per nacht.

Wanneer stijgen de prijzen van vakantiehuizen het snelst in Aagtekerke?

Als we hier kijken naar een vakantiewoning, zijn de maanden waarin het duur is: juli, augustus en juni (in volgorde van hoog naar laag) met een gemiddelde prijs per nacht van €146, €145 en €136.

Zijn er doorgaans veel huisjes beschikbaar in Aagtekerke?

Als je besluit om Aagtekerke te ontdekken, raden we je aan om je uitstapje van tevoren te plannen, omdat het meestal een erg populaire vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 82%.

Wat zijn de beste maanden om spontaan naar Aagtekerke te gaan?

Maart, april en januari zijn de maanden (in volgorde van hoog naar laag) met de hoogste beschikbaarheid in Aagtekerke, met een gemiddeld percentage van respectievelijk 29%, 28% en 28%. Zelfs tijdens deze periode waarin de beschikbaarheid erg hoog is, 28%. Adviseren we je daarom altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

In welke maanden zijn er in Aagtekerke weinig accommodaties te boeken?

De vraag naar huisjes bereikt het hoogtepunt in juli, met een gemiddelde beschikbaarheid van 7%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is september met 8% beschikbaarheid en de derde maand is oktober met 11%. Tijdens deze drie maanden, is de beschikbaarheid slechts 9%. Het is daarom aan te raden om ruim van te voren te boeken.

Hoeveel vakantiehuizen worden er via Holidu aangeboden in Aagtekerke?

In Aagtekerke hebben we middels onze 3 lokale en internationale aanbieders, rond de 310 huisjes. Een breed aanbod met opties voor elke smaak.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in AagtekerkeBooking.com Vakantiehuizen in Aagtekerke
Airbnb Vakantiehuizen in AagtekerkeAirbnb Vakantiehuizen in Aagtekerke
Vrbo Vakantiehuizen in AagtekerkeVrbo Vakantiehuizen in Aagtekerke
Bookiply Vakantiehuizen in AagtekerkeBookiply Vakantiehuizen in Aagtekerke
FeWo-direkt Vakantiehuizen in AagtekerkeFeWo-direkt Vakantiehuizen in Aagtekerke
Abritel Vakantiehuizen in AagtekerkeAbritel Vakantiehuizen in Aagtekerke
HRS Vakantiehuizen in AagtekerkeHRS Vakantiehuizen in Aagtekerke
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Zeeland
  4. Nederlandse Noordzeekust
  5. Aagtekerke