Vakantiehuizen in Bensersiel

177 accommodaties in Bensersiel - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Bensersiel

Appartement voor 4 personen in Bensersiel, met tuin
4,0
1 recensie
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 58per nacht
Appartement voor 2 personen in Bensersiel, met tuin
4,0
1 recensie
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 48per nacht
Appartement voor 2 personen in Bensersiel, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 350m naar het strand
5,0
6 recensies
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 69per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen in Bensersiel, met terras
2 pers., 1 slaapkamers, 26m², 600m naar het strand
4,8
250 recensies
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 44per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen in Bensersiel
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 66per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen in Bensersiel, met tuin, met huisdier
4,8
14 recensies
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 94per nacht
Appartement voor 4 personen in Bensersiel
4 pers., 2 slaapkamers, 300m naar het strand
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 60per nacht
Appartement voor 2 personen in Bensersiel, met balkon
4,1
8 recensies
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 48per nacht
Appartement voor 2 personen in Bensersiel, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 750m naar het strand
4,3
45 recensies
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 56per nacht
Appartement voor 2 personen in Bensersiel, met tuin en sauna
4,4
10 recensies
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 79per nacht
Appartement voor 5 personen in Bensersiel, met tuin
4,6
19 recensies
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 74per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen in Bensersiel, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 800m naar het strand
4,4
23 recensies
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 115per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen in Bensersiel, met sauna
5,0
1 recensie
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 102per nacht
Appartement voor 3 personen in Bensersiel, met terras
3 pers., 2 slaapkamers, 400m naar het strand
4,4
5 recensies
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 69per nacht
Appartement voor 2 personen in Bensersiel, met balkon en sauna
4,4
15 recensies
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 66per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen in Bensersiel
4,2
1 recensie
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 84per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen in Bensersiel
5,0
1 recensie
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 96per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen in Bensersiel
6 pers., 3 slaapkamers, 800m naar het strand
4,8
1 recensie
Wadden, Bensersiel
vanaf
€ 96per nacht
Toon alles

Highlights in Bensersiel

  • Zwemvakantie aan de Noordzee
  • UNESCO Werelderfgoed Waddenzee
  • Waddenhuus Bensersiel
  • Veldmolen
  • Verse vis en garnalen

Populaire zoekopdrachten in Bensersiel

Zwembad 25
Internet 124
Balkon/Terras 169
TV 191
Tuin 109
Parkeermogelijkheid 185
Wasmachine 135
Uitzicht 26
Verwarming 175

Vakantiehuizen in Bensersiel

Het idyllische vakantieresort aan de Noordzee

In Bensersiel draait alles om de zee, het strand, vers gevangen vis en boten in de haven. Daar, in de haven, vindt u de meeste vakantieaccommodaties, maar ook rechts en links van het Benser Tief. Zo verblijft u midden in het centrum van het dorp, vanwaar u in een paar stappen het uitgestrekte zandstrand en de Noordzee-thermaalbaden kunt bereiken.

Charmante accommodaties voor veel gezelligheid

De meeste vakantiehuizen in Bensersiel zijn vakantieappartementen die u een fantastisch uitzicht bieden op de kleurrijke vissersboten en de zee. Ook vindt u hier comfortabele appartementen niet ver van het strand. Met een vakantiehuis in Bensersiel krijgt u een prachtig aangelegde tuin waarin u direct aan de grill vers gevangen vis kunt bereiden.

Beste uitgangspunt voor activiteiten op de UNESCO-werelderfgoedlijst van de UNESCO

De UNESCO Waddenzee ligt praktisch voor de deur van uw vakantiehuis in Bensersiel, daarom is een dergelijke accommodatie bijzonder geschikt voor natuurliefhebbers. Hoewel u uw auto direct voor de vakantieaccommodatie kunt parkeren, heeft u dit voertuig ter plaatse nauwelijks nodig. De regio kan gemakkelijk te voet of met de fiets worden verkend. Wilt u uw hond meenemen naar uw vakantiehuis, dan kunt u dit het beste voor uw aankomst met de verhuurder bespreken.

Zonsondergang in Bensersiel
Zonsondergang in Bensersiel

Vakantie in Bensersiel

Plaats en oriëntatie

Het rustige vissersdorpje in Oost-Friesland

Het Noordzeekuuroord Bensersiel is een district van de kleine stad Esens. Deze ligt in Oost-Friesland, in de deelstaat Nedersaksen, ongeveer vier kilometer van Bensersiel. Door de directe ligging aan de Noordzee is Bensersiel een geliefd vakantieoord voor mensen die ontspanning zoeken. Na 25 kilometer rijden bereikt u de stad Norden. Aurich ligt op 23 kilometer en Wilhelmshaven op ongeveer 40 kilometer van uw vakantieoord. Wittmund, de grootste stad in Oost-Friesland, ligt op slechts 25 minuten rijden met de auto.

Vakantie midden in de natuurlandschappen

Bensersiel ligt direct op de UNESCO-werelderfgoedlijst van de Waddenzee, waar de getijden elkaar afwisselen en waar u op het juiste moment van de dag kunt wandelen op de plaats waar de zeebodem normaal gesproken ligt. In de Waddenzee leven zo'n 3.000 verschillende planten- en diersoorten zoals krabben, mosselen, wadpieren en zeehonden. Sommige daarvan bestaan wereldwijd alleen op deze plek, wat de Waddenzee tot een uniek natuurlandschap maakt.

Openbaar vervoer in de buurt

Bensersiel is het beste te bereiken met de auto. Er zijn echter treinverbindingen naar Esens die vanuit Wilhelmshaven of Sande vertrekken. Vanuit Esens kunt u het beste een taxi nemen die u en uw bagage naar uw vakantiehuis brengt. De dichtstbijzijnde luchthaven is Bremen. Vanuit de haven van Bensersiel worden meerdere malen per dag passagiersferry's naar het eiland Langeoog aangeboden. Langeoog biedt haar gasten niet alleen een aantal bezienswaardigheden die tijdens een dagtocht te bezoeken zijn, maar ook veel rust, ontspanning en een eenvoudig eilandleven.

Strandstoelen waar het oog ook naartoe gaat
Strandstoelen waar het oog ook naartoe gaat

Reizigers en activiteiten

Zwemvakantie in Bensersiel

Voor zwemmen en spetteren in het Noordzeekuuroord Esens-Bensersiel vindt u verschillende en gevarieerde aanbiedingen. Het dorp heeft een zandstrand en een groen strand met uitzicht op de Noordzee. Daarnaast kunt u leuke uren beleven op de 80 meter lange waterglijbaan in het openluchtzwembad met zeewater direct aan zee. Er is ook het vrijetijds- en avonturenbad "Nordseetherme", dat is uitgerust met vijf zwembaden, drie glijbanen en een ruime saunaruimte.

Wandelen door de wadplaten

Natuurlijk kunt u gewoon door de Waddenzee wandelen en kijken naar de vele levende wezens in hun drukte. Maar zo'n wandeling wordt nog spannender met een expert die alles uitlegt over de fauna en flora van deze unieke habitat. De wadlopen zijn in ieder geval een ware natuurbelevenis voor jong en oud.

Paardrijvakantie voor paardenliefhebbers

Langs de Noordzeekust en in het achterland van Bensersiel ontdekt u een kilometers lang landschap, dat u in zijn meest natuurlijke vorm te paard kunt ontdekken. Als ruiter heeft u het voordeel dat andere dieren alleen het paard ruiken en niet de mensen. Daarom komt u tijdens uw paardrijtochten dichter dan ooit bij andere wilde dieren. In Bensersiel en omgeving zijn er verschillende maneges die lessen en begeleide ritten aanbieden. Er is ook de mogelijkheid van een ontspannen ritje in een paardenkoets.

Bensersiel is het slachtoffer geweest van verschillende verwoestende stormvloeden. De eerste gedocumenteerde overstroming was de 4e Allerheiligenvloed in 1570. In 1717 vond er een zware kerststorm plaats, waarna het kustgebied weer moest worden opgebouwd. De laatste zware stormvloed vond plaats op 17 februari 1962.

Top 5 reistips

1. Bezoek de tentoonstelling in Wattenhuus.

Het Nationaal Parkhuis Wattenhuus Bensersiel biedt niet alleen begeleide wandelingen door de Waddenzee aan. Het huis herbergt ook een interactieve tentoonstelling over het UNESCO-werelderfgoed van de Waddenzee en biedt waardevolle informatie over deze unieke leefomgeving voor dieren en planten.

2. Naar de molen die verhalen vertelt

De Peldemühle herbergt een tentoonstelling over het leven aan zee, een over de geschiedenis van de stad en haar nederzettingen en een andere over de horlogebouw. Maar alleen al de molen is een lust voor het oog, met verschillende kamers over meerdere verdiepingen en een aangrenzend molenaarshuis met uitbreiding. U kunt de tentoonstellingen en de Peldemühle alleen of met een rondleiding bezoeken.

3. De grootste kerk in Oost-Friesland

Maak een omweg naar het centrum van Esens en bezoek de St Magnuskerk. Het laat-klassieke neogotische gebouw werd in het midden van de 19e eeuw gebouwd en heeft vooral in het Oost-Friese orgellandschap een bijzondere betekenis. De kerk heeft een romantisch orgel gebouwd door de Esens orgelbouwer Arnold Rohlfs. U kunt ook de 113 treden van de kerktoren beklimmen, waar een uitkijkplatform en klokken op u wachten.

4. In de zomer naar het kleine kunstfestival van de plaats

Het cabaretfestival vindt elk jaar medio juni plaats en viert het internationale straatcircus. Ter gelegenheid van dit evenement kunt u zien hoe verschillende Walk-Act-Artists hun best doen. Deze omvatten vooral jongleurs en straatclowns.

5. Bensersiel specialiteiten van de vissersboot

Mis de kans niet om direct aan de haven verse vis en garnalen te kopen. De vissers bieden vers gevangen lekkernijen uit de zee aan, deels direct van de kotter. Daarnaast is er een verkoopauto in de haven waar u krabben kunt kopen. Ook bij het culinaire evenement in de zomer beleeft u het bijzondere belang van vis, het "Scholgebraad in de wadplaten", waar vers gevangen en geroosterde schol te midden van een fantastisch natuurlijk decor wordt genoten.