Vakantiehuizen in Carolinensiel

255 accommodaties in Carolinensiel - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Carolinensiel

Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 50m², 6,3km naar het strand
2,8
4 recensies
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 56per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 2 slaapkamers, 6,8km naar het strand
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 104per nacht
Appartement voor 5 personen, met tuin
5 pers., 2 slaapkamers, 55m², 6,9km naar het strand
3,4
3 recensies
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 76per nacht
Appartement voor 6 personen, met sauna en tuin
6 pers., 3 slaapkamers, 85m², 6,6km naar het strand
4,7
7 recensies
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 122per nacht
Appartement voor 4 personen, met sauna en tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 80m², 6,6km naar het strand
4,7
3 recensies
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 86per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen, met tuin
5 pers., 2 slaapkamers, 70m², 6,7km naar het strand
4,5
2 recensies
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 115per nacht
Appartement voor 5 personen, met tuin
5 pers., 2 slaapkamers, 65m², 6,2km naar het strand
5,0
1 recensie
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 85per nacht
Vakantiehuis voor 7 personen, met tuin
7 pers., 2 slaapkamers, 75m², 6km naar het strand
5,0
1 recensie
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 105per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
4,4
6 recensies
Wadden, Wangerland
vanaf
€ 46per nacht
Appartement voor 4 personen, met terras
4,8
1 recensie
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 63per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen, met tuin
6 pers., 3 slaapkamers, 75m², 6,3km naar het strand
5,0
1 recensie
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 93per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen, met tuin
5,0
2 recensies
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 115per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen, met tuin
5 pers., 2 slaapkamers, 70m², 6,6km naar het strand
5,0
1 recensie
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 84per nacht
Appartement voor 4 personen, met terras
4,0
1 recensie
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 67per nacht
Appartement voor 5 personen, met tuin
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 65per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 2 slaapkamers, 6,3km naar het strand
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 60per nacht
Appartement voor 5 personen, met tuin
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 65per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met tuin
Wadden, Wittmund
vanaf
€ 79per nacht
Toon alles

Highlights in Carolinensiel

  • Zwem- en zeilvakanties
  • UNESCO Werelderfgoed Waddenzee
  • Galerij Nederland
  • Fenomanie Avontuur Museum
  • Carolinensiel Museumhaven

Populaire zoekopdrachten in Carolinensiel

Internet 210
Huisdieren toegestaan 81
Balkon/Terras 259
TV 306
Tuin 230
Parkeermogelijkheid 299
Wasmachine 255
Verwarming 240

Vakantiehuizen in Carolinensiel

Ontspannende vakantie in het Noordzee-resort

In Carolinensiel zijn er vakantieappartementen op slechts een steenworp afstand van het zandstrand. Als u ervoor kiest om in het centrum van de stad te blijven, vindt u het waarschijnlijk heel dicht bij een ander meer, de Harle rivier, die uitmondt in de Noordzee. Waar uw vakantieverblijf in Carolinensiel zich ook bevindt, in deze badplaats draait alles om schepen, havens en de zee.

De juiste accommodatie voor elke smaak

Bij het zoeken naar een vakantiewoning in Carolinensiel kunt u kiezen tussen moderne gebouwen in rustige woonwijken of een ouder bakstenen huis in het centrum van het dorp. Daarnaast vindt u overal gezellige appartementen en vakantiewoningen. In ieder geval kunt u zich tijdens uw vakantie in Carolinensiel verheugen op zonovergoten woonkamers en ruime terrassen.

Gebruik van de open ruimte als een ware oase van ontspanning

Wat is er mooier dan ontspannen in de zomer met vrienden en familie tijdens het barbecueën? In Carolinensiel kunt u dergelijke ontspannende momenten het beste beleven in een vakantiehuis met ingerichte tuin en barbecue. In de meeste gevallen is het mogelijk om direct voor de voordeur te parkeren. Als u uw hond mee wilt nemen naar het vakantiehuis, is het raadzaam om dit vooraf met de verhuurder te regelen.

Vakantie in Carolinensiel

Plaats en oriëntatie

De badplaats

Carolinensiel is een stad in Oost-Friesland die tot de stad Wittmund behoort. Deze stad ligt in het gelijknamige district in Nedersaksen. Carolinensiel ligt direct aan de Noordzeekust en aan de Harle, vandaar dat het dorp ook een Noordzee-resort is en dus een populaire vakantiebestemming. Het heeft drie havens, waarbij de oude haven in het centrum van het dorp ligt en vandaag de dag als museumlandschap wordt gebruikt. Daarnaast is er de jachthaven en een voorhaven bij de Sieltor.

Het door UNESCO beschermde landschap van de regio

Het Waddenzeegebied, dat bestaat uit slikken en schorren en een geliefd broedgebied voor veel vogels, is in slechts enkele minuten te bereiken. Het Nationaal Parkhaus in Carolinensiel biedt informatie over het ecosysteem van het wad, de getijden en de flora en fauna, aan de ene kant in de permanente tentoonstelling en aan de andere kant als onderdeel van een rondleiding door de omgeving.

Vele wegen leiden naar Carolinensiel

Carolinensiel is gemakkelijk met de auto te bereiken via de Wittmunderstraße. De NordWest-Bahn reist ook naar Jever of Wittmund, van waaruit u uw reis met de taxi of bus naar uw vakantiebestemming kunt voortzetten. De reis met de bus is directer. Omdat sommige langeafstandsbusmaatschappijen rechtstreeks naar Carolinensiel gaan. Er is een pont van Carolinensiel-Harlesiel naar het eiland Wangerooge.

Wolken boven de Noordzee
Wolken boven de Noordzee

Reizigers en activiteiten

Zwemvakantie voor het hele gezin

Het strand in Harlesiel is een paradijs voor gezinnen met kinderen. Het bestaat deels uit zand, deels uit ligweiden en heeft een kinderspeeltuin, een midgetgolfbaan en een beachvolleybalveld. Er zijn ook strandstoelen, een buitenzwembad met springtoestellen en een apart strandgedeelte voor honden.

Wandelen door de wadplaten

In de Waddenzee leven meer dan 10.000 verschillende planten- en diersoorten, die je het beste kunt ontdekken tijdens een wadwandeling. U bent van harte welkom om de regio alleen te verkennen tijdens een ontspannen wandeling. Bovendien kunt u zich door het Wadtwanderzentrum Ostfriesland in Harlesiel een interessante ontdekkingstocht door het UNESCO-werelderfgoed laten maken.

Een Eldorado voor zeilers

In Carolinensiel kunt u natuurlijk ook tal van activiteiten op de boot en het schip meemaken. Met uw eigen zeilboot, de geleende motorboot of als onderdeel van een opleiding aan de zeil- en motorbootschool in Harlesail. Er worden rijbewijstrainingen in alle sportbootklassen gehouden. De praktische training vindt plaats op het Binnentief.

Carolinensiel werd in 1730 gesticht door Georg Albrecht van Oost-Friesland als een stad voor afvalwater en visserij. Het dorp is genoemd naar zijn vrouw Sophie Caroline.

Top 5 reistips

duingras
duingras
1. De molen op de dijk

Breng zeker een bezoek aan de indrukwekkende Galerieholländer, die voor het eerst genoemd werd in 1773 en waarschijnlijk veel ouder is. Het uiterlijk van de molen is vandaag de dag nog steeds intact en de vleugels zijn in 1993 vervangen door nieuwe. Helaas is de molen niet meer beschikbaar. In de tentoonstellingszalen van de molen kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van het gebouw, dat vroeger als oriëntatiepunt voor zeelieden werd gebruikt.

2. De kerk uit de 18e eeuw

De Carolinensieldijkerk werd in 1776 gebouwd. Het bijzondere aan het gebouw is dat het de enige kerk is die op een dijk is gebouwd. Daarnaast wordt de dijkkerk beschouwd als de noordelijkste kerkstructuur van Harlingerland. Het heeft een klokkentoren met een zwaan op de top en een eenvoudige hal met een barokke altaarpreekstoel.

3 Het museumpad en de tentoonstellingsgebouwen van het museum

In Carolinensiel kunt u een echte rondgang door het dorp maken over het museumpad. Het avonturenmuseum Phänomania bevindt zich in het geklasseerde stationsgebouw van de stad en biedt zijn bezoekers ongeveer 80 experimenten om uit te proberen. In het Sielhafenmuseum staan vier expositiehuizen klaar om door u ontdekt te worden. Het gaat onder meer om de oude zeeloods, de kapiteinswoning, de Groot Hus en het Oude Pastorshuis. Hier kunt u ook een aantal historische zeilscheepsmodellen bewonderen en een kijkje nemen in de schilderijengalerij "Mens en Zee".

4. De oude haven is vandaag de dag een museum

Absoluut de moeite waard is de museumhaven Carolinensiel, die vroeger de op een na grootste Oost-Friese riolerings- en handelshaven aan de Noordzee was. Door de bouw van de Harlesielhaven is deze tegenwoordig niet meer nodig en wordt daarom als museum gebruikt. Er zijn altijd verschillende festivals, zoals het grote Sielhafenfestival in augustus, waar indrukwekkende traditionele schepen samenkomen voor een bijeenkomst gevolgd door een feest.

5. Belevenisfestivals en -evenementen

Amusement en gezamenlijke feesten zijn zeer belangrijk in Carolinensiel. Vooral in de zomermaanden worden in het Noordzee-resort tal van haven- en straatfeesten gehouden, evenals bijeenkomsten van historische kustvaarders. Maar ook in de winter is er geen einde aan het feesten, zeker niet in de kersttijd, wanneer er een gezellige sfeer en een zee van licht over de wintermarkt verspreidt.