Vakantiehuizen in Emden

53 accommodaties in Emden - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Emden

Appartement voor 2 personen
4,7
16 recensies
Wadden, Emden
vanaf
€ 67per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen
4 pers., 2 slaapkamers, 75m², 10,8km naar het strand
5,0
7 recensies
Wadden, Emden
vanaf
€ 75per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 75m², 7,1km naar het strand
4,8
5 recensies
Wadden, Emden
vanaf
€ 53per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 2 slaapkamers, 80m², 9,6km naar het strand
5,0
3 recensies
Wadden, Emden
vanaf
€ 52per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 8,8km naar het strand
Wadden, Emden
vanaf
€ 53per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 75m², 11,9km naar het strand
5,0
1 recensie
Wadden, Emden
vanaf
€ 91per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 80m², 9,8km naar het strand
Wadden, Emden
vanaf
€ 120per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
4,0
1 recensie
Wadden, Emden
vanaf
€ 52per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen, met tuin
Wadden, Emden
vanaf
€ 92per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4,2
38 recensies
Wadden, Emden
vanaf
€ 106per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
Wadden, Emden
vanaf
€ 120per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4,0
4 recensies
Wadden, Emden
vanaf
€ 76per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen, met tuin
3,5
2 recensies
Wadden, Emden
vanaf
€ 82per nacht
Appartement voor 4 personen, met terras
Wadden, Emden
vanaf
€ 78per nacht
Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 43m², 10,7km naar het strand
Wadden, Emden
vanaf
€ 62per nacht
Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 65m², 10km naar het strand
Wadden, Emden
vanaf
€ 95per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen
4,0
1 recensie
Wadden, Emden
vanaf
€ 81per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 1 slaapkamers, 55m², 10,9km naar het strand
5,0
2 recensies
Wadden, Emden
vanaf
€ 75per nacht
Toon alles

Highlights in Emden

  • Hondenvriendelijke regio
  • Uitgestrekte zandstranden
  • Wadlopen
  • Heerlijke visspecialiteiten Meest populaire accommodatie in Emden

Populaire zoekopdrachten in Emden

Internet 25
Huisdieren toegestaan 5
Balkon/Terras 24
TV 35
Parkeermogelijkheid 27
Wasmachine 25
Verwarming 11

Vakantiewoningen in Emden

Een vakantiewoning aan het water

De stad Emden ligt aan de monding van de Ems in Oost-Friesland en is de meest westelijke zeehavenstad van Duitsland. De meeste vakantiehuizen in de stad, die goed ontwikkeld is voor het toerisme door middel van uitgebreide infrastructuurmaatregelen, liggen in de buurt van het centrum, dat doorkruist wordt door kanalen. U zult bijzonder blij zijn om te wonen in een vakantiewoning in het oosten van de haven in de wijk Borßum/Hilmarsum, vooral omdat u vanaf daar niet alleen de indrukwekkende haven kunt overzien, maar ook kunt genieten van romantische zonsondergangen.

Vakantiehuizen op het platteland

Als je het wat rustiger en vooral groener wilt, dan is een vakantiehuis buiten het centrum ideaal voor jou. Langs de Knockster Tief, zoals de kleinere rivieren in de regio worden genoemd, staan gezellige vakantiehuizen in de klassieke baksteenstijl, die vooral rust beloven te midden van de unieke flora en fauna van het grachtenlandschap. Helemaal aan het einde van de Knocksum laag in het noordoosten van Emden kunt u uw tenten opzetten in een van de boerderijen die zijn omgebouwd tot moderne accommodatie. In de directe omgeving van de vier grote binnenmeren, ook wel zeeën genoemd, heeft u niet alleen de natuur voor de deur, maar ook voldoende ruimte voor uw viervoeters.

Vakantie in Emden

Reizigers en activiteiten

Emden voor gezinnen

Wie zijn vakantie met het gezin in Emden doorbrengt, kan zich verheugen op lange en goed ontwikkelde zandstranden en een rijk ondersteunend programma. Terwijl een rondvaart door de haven de ogen van de grote en kleine zeeberen groter maakt, belooft een rondvaart door het kanaal een heel ander uitzicht op het "Venetië van het Noorden". De kleintjes kunnen zich uitleven in het avonturenland Okidoki, dat trampolines, een groot piratenschip en een kartbaan biedt. Als er daarna nog energie beschikbaar is, is het de moeite waard om een omweg te maken naar de miniatuurstoomtrein van Emden.

Emden met hond

De regio rond Emden is ideaal voor honden, want de brede en bijna verlaten duinen en kanalen niet ver van uw vakantiehuis nodigen uit tot lange wandelingen. Een absoluut hoogtepunt voor uw viervoeter is het hondenstrand bij de landhoek, dat in de volksmond "Knock in de volksmond" wordt genoemd, op slechts 15 kilometer van het centrum van Emden. Omdat er geen leiband verplicht is, kunnen uw honden er naar hartelust zwemmen en ravotten op het strand.

Dingen om te weten

Beste reistijd

Emden ligt in de warme gematigde klimaatzone, maar is blootgesteld aan de directe invloed van de Noordzee. Het gevolg is dat zelfs in de winter de temperaturen bijna nooit onder het vriespunt dalen. Omdat de winter echter arm is aan zonneschijn en de herfst en de lente vaak stormachtig zijn, is de beste tijd om te reizen tussen juni en augustus. Vooral in juli en augustus bereikt de Noordzee een frisse maar toch aangename badtemperatuur, zodat niets de watersport en het zwemplezier in de weg staat.

Regelmatige evenementen

Tussen maart en november is de evenementenkalender in de grootste stad van Oost-Friesland vol met evenementen en heeft voor elk wat wils. Het spectrum varieert van de traditionele Maimarkt in de Stadtgarten tot de Emder Matjestage in mei en de jaarlijkse Emder Bluesnacht. Naast het havenfestival in juli trekt de vaak internationale drakenbootrace "Emder Hafenmeile" in augustus bijzonder veel bezoekers.

Volgens historische bronnen was de in Emden geregistreerde handelsvloot in het begin van de 17e eeuw nog groter dan die van het jonge Britse Rijk.

Top 3 reistips Emden

Het Ottohuis

De bekendste zoon van de stad Emden heeft zijn eigen museum in het centrum van de stad, niet ver van de haven. In tegenstelling tot andere musea is lachen hier niet verboden, maar uitdrukkelijk gewenst, want naast de Ottifants, die Otto Waalkes ooit stichtte, zijn er ook talloze tentoonstellingen die u uitnodigen om te lachen. Daarnaast worden de beste schetsen en de meest succesvolle films van de kunstenaar getoond in de eigen bioscoop. Volledig programma voor de kleine en grote Otto-fans.

wadlopen

In en rond Emden wordt alles bepaald door het ritme van de vloed. Om de zes uur wordt de zeebodem vrijgemaakt en krijgt u de gelegenheid om op de bodem van de Noordzee te wandelen. Ga onder begeleiding van een deskundige wadgids of alleen in deze vreemde wereld van slib, waar u kilometers kunt wandelen of gewoon kunt ontspannen op zoek naar schelpen. Het plezier is het grootst als het gaat om begeleide groepsreizen.

Culinaire specialiteiten

Aan de Noordzeekust staat vis op de kaart, wat in Emden niet anders is. Tijdens uw verblijf moet u gebruik maken van het rijke aanbod aan vis en zeevruchten dat de zee te bieden heeft, want nergens anders kunt u de vis verser krijgen. De vele restaurants langs de havenpromenade niet ver van uw vakantiehuis verleiden u met allerlei visgerechten, maar vooral met een grote verscheidenheid aan de lokale specialiteit Matjes. U kunt ook een bezoek brengen aan een van de vissersboten en een paar pond vers gevangen garnalen kopen, die u samen kunt plukken en voorbereiden in uw vakantiehuis.

  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordzee
  4. Nedersaksen
  5. Oost-Friesland
  6. Emden