Vind Vakantiehuizen in Aken

Highlights in Aken

  • Dom van Aken met schatkamer
  • De Vennbahn fetsroute
  • Historische binnenstad met musea
  • Levendige Studentenwijk Pontviertel

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Aken

€ 111voor 1 apr. - 8 apr.
€ 124 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Aken

21%voor 1 apr. - 8 apr.
27% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Aken

Historisch kuuroord Aken

De stad Aken staat niet alleen bekend om de rijke geschiedenis en prachtige wijken, maar is ook een bekend kuuroord omringd met prachtige natuur. In en rond de stad vind je de mooiste vakantiewoningen. Een groot aantal bevindt zich in het historische centrum. Ben je hier naar op zoek, kijk dan naar eens naar vakantiehuizen rond de beroemde Dom van Aken. Voor rustiger gelegen vakantiewoningen is er in de buitenwijken een groot aanbod. Deze bieden een perfect uitgangspunt voor wandelingen of fietstochten in de prachtige omgeving.

Vakantiehuizen in de stad of vrijstaande vakantiewoning

In Aken is voor iedereen de juiste vakantiewoning te vinden. Ga je gezellig met z’n tweeën een weekendje weg? Kijk dan eens naar een van de vele modern ingerichte vakantiehuizen in het historische centrum. Als je met een groter aantal mensen afreist naar deze mooie en gezellige stad heb je natuurlijk ook een ruime keuze aan grotere vakantiewoningen, wel of niet uitgerust met een balkon. Veel vakantiehuizen bieden uitzicht op de Dom van Aken of een van de andere bekende herkenningspunten van de stad. Ook zijn er vrijstaande vakantiewoningen met eigen zwembad of sauna.

Vakantie in Aken

Locatie en oriëntatie

Historisch Aken omgeven door mooie natuur

De Duitse stad Aken ligt net over de Limburgse grens bij Vaals. De natuurrijke omgeving van Aken nodigt uit tot lange wandelingen of fietstochten. De stad zelf heeft een rijke geschiedenis. In het historische centrum zie je dit terug in de vele bekende herkenningspunten zoals de Dom van Aken. Andere hoogtepunten zijn het Stadhuis en het Altes Kurhaus. Bij de Elisenbrunnen komen de warmwaterbronnen aan de oppervlakte en symboliseren hiermee het kuuroord Aken. In de binnenstad zijn veel restaurants te vinden waar je kunt genieten van lokale gerechten of een van de vele internationale keukens die de stad rijk is

Uitgaan in Pontviertel

Ten noorden van het centrum staat trots de Ponttor. Vanaf deze stadspoort uit de veertiende eeuw loop je de studentenwijk Pontviertel binnen. Het eerste stuk van de Pontstrasse, die je helemaal tot aan de markt van Aken brengt, staat bekend als het uitgaansgebied. Wanneer je wat minder drukte zoekt zijn er verder aan deze straat ook vele rustiger gelegen gezellige cafés en restaurants. In deze wijk bevindt zich net als in de binnenstad een groot aantal leuke winkels en boetiekjes, die uitnodigen tot urenlang rondsnuffelen.

Reizigers en activiteiten

Aken voor fietsers en wandelaars

Aken staat bekend als wandelstad. In en rond de stad zijn veel prachtige wandelroutes te vinden. De stad te voet verkennen is een echte aanrader! Of maak een mooie wandeling in de prachtige natuur rond Aken. Hetzelfde geldt voor fietsliefhebbers. Rond Aken zijn er prachtige routes te vinden voor zowel de ervaren fietser als de minder ervaren fietsers. Fiets ontspannen langs de Vennbahn, een tot fietspad omgetoverde oude spoorlijn, of ga avontuurlijk mountainbiken.

Aken voor cultuurliefhebbers

De stad heeft een zeer rijke historie. Liefhebbers van geschiedenis kunnen hier dan ook hun hart ophalen. De Dom van Aken is de blikvanger van de stad. Het aangrenzende Katschhof verbind de dom met het Stadhuis. Ook het oude Kurhaus is een bezoek waard. In het nieuwe stadsmuseum Centre Charlemagne kun je alles te weten komen over de geschiedenis van Aken. Naast dit museum zijn er onder meer het Couven Museum, Internationales Zeitungsmuseum, Suermondt-Ludwig Museum, Ludwig Forum en het Rathaus te bewonderen.

De Dom van Aken herbergt veel schatten zoals de marmeren troon van Karel de Grote.

Top 5 tips in Aken

1. Bezichtig de Dom van Aken

De Domkerk is een imposant bouwwerk en zeker het bezichtigen waard. Sla ook zeker de Schatkamer van de Dom niet over. Dit museum presenteert de kerkelijke rijkdom uit de Karolingse, Ottoonse, Hohenstaufische en Gotische tijd op ruim zeshonderd vierkante meter.

2. Ontdek het uitgaansleven in Pontviertel

De gezellige studentenwijk Pontvierel is het kloppend hart van het avond- en nachtleven. Hier vind je langs de Pontstrasse een groot aantal gezellige bars en restaurants. Hippe cocktailbars en traditionele cafés wisselen elkaar af.

3. Aken op de fiets

Verken Aken per fiets. Een goed startpunt is Kornelimünster, het meest pittoreske deel van Aken. Ontdek de middeleeuwse straatjes van deze historische dorpskern. Volg een of meer etappes van de Vennbahn, een fietspad van 125 kilometer aangelegd op een oude spoorlijn.

4. Ontspannen in Carolus Thermen

In het noordoosten van de stad vind je de Carolus Thermen. Deze grote spa heeft alles voor de ultieme ontspanning. De vele binnen- en buitenbaden zijn allen gevuld met het thermische water van Aken.

5. Prachtig uitzicht vanaf de Lousberg

De Lousberg is een heuvel aan de rand van de stad van 264 meter hoog en zeker het beklimmen waard. Vanaf deze heuvel heb je een prachtig uitzicht. Er zijn zelfs een aantal hangmatten geplaatst waar je in kunt bijkomen van de tocht naar boven.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Aken

Wat kost het gemiddeld om een vakantiehuis in Aken te huren?

Tegen een gemiddelde prijs van €100 per nacht, ligt deze bestemming aan de onderzijde van de prijsklasse voor accommodaties in Duitsland.

Wanneer zijn de huizen in Aken goedkoop te huren?

Als je tijdens je bezoek in Aken graag het maximale wilt sparen, reserveer dan in maart (€92 gemiddeld per nacht), februari (€93) of mei (€94) om van de laagste prijzen te profiteren.

Wanneer stijgen de prijzen van vakantiewoningen het meest in Aken?

De duurste maand is september (gemiddeld €110 per nacht), gevolgd door december (€109) en juli (€106). Het zijn misschien de meest aantrekkelijke maanden om Aken te bezoeken, maar niet voor de portemonee.

Is Aken een goede bestemming voor een last-minute uitstapje?

Als je besluit om deze bestemming te ontdekken, stellen we voor om je bezoek op tijd te plannen, omdat het gewoonlijk een erg gewilde vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 76%.

Wanneer zijn er meer huisjes boekbaar in Aken?

In de maanden mei, april en maart zijn meer vacante huisjes dan andere maanden, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 39%, 37% en 36%. Zelfs tijdens deze maanden waarin er de meeste beschikbaarheid is, 37%. Adviseren we je daarom altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Wanneer zijn er minder huizen boekbaar in Aken?

De vraag naar accommodaties bereikt het maximum in augustus, met een gemiddelde beschikbaarheid van 8%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is december met 14% beschikbaarheid en de derde maand is september met 14%. Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid slechts 12%. Het is daarom aan te raden om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel huizen zijn er in Aken?

Wij brengen huisjes van 12 verschillende aanbieders bijeen, waaruit we jou 130 aanbiedingen in Aken kunnen aanreiken.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in AkenBooking.com Vakantiehuizen in Aken
Airbnb Vakantiehuizen in AkenAirbnb Vakantiehuizen in Aken
Vrbo Vakantiehuizen in AkenVrbo Vakantiehuizen in Aken
Bookiply Vakantiehuizen in AkenBookiply Vakantiehuizen in Aken
FeWo-direkt Vakantiehuizen in AkenFeWo-direkt Vakantiehuizen in Aken
Abritel Vakantiehuizen in AkenAbritel Vakantiehuizen in Aken
HRS Vakantiehuizen in AkenHRS Vakantiehuizen in Aken
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordrijn-Westfalen
  4. Aken