Vakantiehuizen in Aken

74 accommodaties in Aken - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Aken

Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 32m²
4,7
20 recensies
Aken , Rijnland
vanaf
€ 65per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 40m²
5,0
5 recensies
Laurensberg, Aken
vanaf
€ 99per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon
2 pers., 1 slaapkamers, 55m²
4,8
11 recensies
Aken , Rijnland
vanaf
€ 81per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 27m²
4,3
8 recensies
Laurensberg, Aken
vanaf
€ 68per nacht
Appartement voor 6 personen
6 pers., 2 slaapkamers
5,0
1 recensie
Aken , Rijnland
vanaf
€ 159per nacht
Appartement voor 3 personen
3 pers., 1 slaapkamers, 50m²
4,6
21 recensies
Richterich, Aken
vanaf
€ 79per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin, met huisdier
4,8
78 recensies
Aken , Rijnland
vanaf
€ 47per nacht
Appartement voor 3 personen
3 pers., 2 slaapkamers
4,7
35 recensies
Aken , Rijnland
vanaf
€ 89per nacht
Appartement voor 5 personen, met balkon
5,0
10 recensies
Aken , Rijnland
vanaf
€ 133per nacht
Aparthotel voor 4 personen, met balkon, met huisdier
4,4
517 recensies
Aken , Rijnland
vanaf
€ 80per nacht
Appartement voor 2 personen
3,5
26 recensies
Aken , Rijnland
vanaf
€ 60per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 65m²
5,0
1 recensie
Aken , Rijnland
vanaf
€ 96per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 53m²
4,0
1 recensie
Aken , Rijnland
vanaf
€ 80per nacht
Appartement voor 3 personen, met terras
4,0
31 recensies
Aken , Rijnland
vanaf
€ 75per nacht
Appartement voor 5 personen, met balkon
5 pers., 1 slaapkamers, 58m²
Aken , Rijnland
vanaf
€ 99per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 2 slaapkamers
Laurensberg, Aken
vanaf
€ 108per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 2 slaapkamers
Laurensberg, Aken
vanaf
€ 99per nacht
Appartement voor 3 personen, met tuin
3 pers., 1 slaapkamers, 40m²
4,5
7 recensies
Richterich, Aken
vanaf
€ 75per nacht
Toon alles

Highlights in Aken

  • Een hoogtepunt voor cultuurliefhebbers
  • Breed cultureel programma
  • Ideaal vertrekpunt voor fietstochten
  • Hartelijke Akense keuken

Populaire zoekopdrachten in Aken

Internet 25
Huisdieren toegestaan 7
Balkon/Terras 15
TV 26
Tuin 6
Parkeermogelijkheid 17
Wasmachine 13

Vakantiewoningen in Aken

Een vakantie rijk aan ervaringen in de historische keizerstad Aken

Een vakantiewoning in Aken

Niet in de laatste plaats vanwege de geschiedenis en de vele historische gebouwen is de kuuroordstad Aken een trekpleister voor toeristen uit de hele wereld. Het aanbod aan vakantiewoningen in en rond Aken is dan ook groot. Het brede aanbod strekt zich uit van centraal gelegen woningen in het historische centrum van de stad tot rustig gelegen vakantiewoningen in regionale stijl. Als u op zoek bent naar een vakantiewoning of een appartement in het centrum van de stad, dan is de beste manier om te vinden wat u zoekt de Peterstraße in de directe omgeving van de Dom van Aken en in de nabijheid van de Kurgarten.

Appartementen in een historische omgeving

Als traditionele studentenstad biedt Aken ook een bijzonder groot aantal kleine accommodaties aan. Als u alleen of met z'n tweeën reist, is een appartement in de Carolus Therme, op de Salvatorberg of in de historische binnenstad misschien de ideale keuze. Dankzij de goede ligging kunt u een groot deel van de bezienswaardigheden van Aken gemakkelijk te voet of met behulp van het uitstekende lokale vervoerssysteem bereiken. Vind je het een beetje stiller? Dan is een vakantiehuis aan de rand van de stad de juiste keuze.

Monschau bij Aken
Monschau bij Aken

Vakantie in Aken

Reizigers en activiteiten

Aken voor fietsers

Aken is een van de meest fietsvriendelijke steden van Duitsland, niet in de laatste plaats vanwege het hoge aandeel studenten. Niet alleen het goed ontwikkelde binnenstedelijke fietsroutenetwerk is aantrekkelijk, maar vooral het feit dat de stad zelf met veel fietspaden verbonden is en daardoor het ideale startpunt voor fietsers is. Bijzonder mooi is de 524 kilometer lange waterburchtroute, die 130 kastelen tussen de Eifel en de Keulse baai met elkaar verbindt. De voetbalroute, het Vennbahn-fietspad en de 2-landenroute bieden ook meer dan genoeg ruimte voor lange ritten op racefietsen, trekkingfietsen of mountainbikes.

Aken voor cultuurliefhebbers

Wie enthousiast is over geschiedenis en cultuur zal zich in Aken thuis voelen, want de stad aan de Nederlandse grens heeft naast de historische binnenstad met belangrijke gebouwen als de kathedraal, het stadhuis en de vestingwerken van de stad, talloze musea te bieden. Terwijl kunstliefhebbers zich aangetrokken voelen tot het Suermondt-Ludwig-Museum, waar belangrijke werken van Albrecht Dürer, Rembrandt en Francis de Goya worden tentoongesteld, zijn de vrienden van de geschiedenis verheugd om tijdens een bezoek aan het Centre Charlemagne tentoonstellingen uit meer dan 5.000 jaar vestigingsgeschiedenis te zien. Het culturele pakket wordt gecompleteerd door de vele kleine en grote theaters van de stad.

Karel de Grote, die algemeen als de vader van Europa wordt beschouwd en lange tijd in Aken woonde, heeft zijn eigen Twitter-account en deelt regelmatig zijn gedachten met de wereld.

Onze top 3 tips voor uw bezoek aan Aken

Kathedraal Aken
Kathedraal Aken

1 Akense kathedraal dateert uit de Paltskapel van Karel de Grote, waarvan de koepel rond 800 voltooid werd. Hoogtepunt is de met hout beklede marmeren troon van Karel de Grote, waarop tussen 936 en 1531 dertig Duitse koningen zaten. Ook de mariale schrijn uit 1239 met de vier Akense heiligdommen (relikwieën) is de moeite waard. De kathedraal en zijn schat zijn sinds 1978 UNESCO-werelderfgoed.

Het oude stadhuis, gebouwd op de fundamenten van het middeleeuwse keizerlijke paleis met op de eerste verdieping de kroningsfeestzaal, werd in 1349 voltooid. De Granusturm doet denken aan het oude keizerlijke paleis. Tot de attracties behoren de replica's van de historische keizerlijke juwelen die in het stadhuis te zien zijn.

Het historische grashuis heeft een gevel uit 1267, die vroeger toebehoorde aan de voorganger van het huidige stadhuis. Het Grashaus heeft een bewogen geschiedenis als rechtbank, gevangenis en executieplaats. Vandaag de dag is er het stadsarchief in ondergebracht.

4 De historische oude stad heeft nog steeds delen van de middeleeuwse vestingwerken. Naast de kathedraal en het stadhuis zijn de meest interessante bezienswaardigheden het Haus Löwenstein am Markt (nu het carnavalsarchief) en het Büchelpalais, dat ook uit de eerste helft van de 14e eeuw dateert.

5 Hoewel het historische kuurpark niet ver van het stadscentrum ligt, is het eigenlijke brongebied in de wijk Burtscheid te vinden. De Carolus Thermen bieden een modern bad- en saunalandschap met talrijke medische diensten.

Kathedraal Aken

De in 800 voltooide Dom van Aken is het herkenningspunt van de stad en was vier eeuwen lang het grootste koepelvormige gebouw ten noorden van de Alpen. Binnen de eerbiedwaardige muren waarin 30 Duitse koningen werden gekroond, ademt u pure geschiedenis uit en wandelt u op dezelfde stappen die Karel de Grote ooit op zijn marmeren troon zette. Net als de troon is de kathedraalschat nog steeds te zien in de Dom van Aken. In de schatkamer, naast de marmeren sarcofaag waarin Karel bijna 1200 jaar geleden werd begraven, vindt u een selectie van belangrijke kunstwerken en relikwieën van goud en zilver.

Dierentuin Aken

De Euregiozoo dierentuin, op slechts enkele minuten rijden van uw vakantiewoning in het centrum van Aken, herbergt 200 diersoorten, waarvan de meeste Europees zijn. Daarnaast zijn er ook apen, cheeta's en zebra's tussen de meer dan 1000 dieren. Vooral de kleine gasten kunnen zich verheugen op een kinderboerderij en de drie 3.000 vierkante meter grote kinderboerderij, waar ook ponyrijden wordt aangeboden.

Akense specialiteiten

Bijna niets is zo nauw verbonden met de naam Aken als de traditionele Akense prins. Peperkoekkoekjes, bereid met vele exotische kruiden, zijn in Aken in ontelbare variaties verkrijgbaar, waarvan u er tenminste enkele had moeten proberen. Als u het hartiger vindt, ga dan naar een van de rustieke restaurants en geniet van de traditionele Akense sauerbraten of een portie putte, een gerecht bestaande uit goudbruine bloedworst, aardappelpuree en zuurkool.

Dingen om te weten

De geschiedenis van Aken

De eerste sporen van nederzettingen dateren uit het derde millennium voor Christus en bewijzen dat het gebied waar de stad zich nu uitstrekt ook toen al als cultureel centrum diende. Aken werd echter pas onder het bewind van de Romeinen, die op de warmwaterbronnen feestvierden, de status van belangrijke stad. De stad Aken is uiterlijk sinds het bewind van Karel de Grote een belangrijk onderdeel van de wereldgeschiedenis en de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog heeft daar niets aan veranderd. Tegenwoordig presenteert de stad aan de grensdriehoek zich in de geest van Karel de Grote op een kosmopolitische manier en is sinds 2009 door de federale overheid uitgeroepen tot "Place of Diversity".

Regelmatige evenementen

Zoals in veel steden in het Rijnland is het carnaval een van de absolute hoogtepunten in de evenementenkalender van Aken. Als u de kleurrijke optochten en de unieke sfeer zelf wilt ervaren, moet u uw vakantiewoning of appartement ruim van tevoren reserveren, want het is hoogseizoen in deze tijd van het jaar. Naast de Akense kerstmarkt, die dagelijks door 50.000 mensen wordt bezocht, wordt Aken gekenmerkt door een groot aantal dans- en muziekfestivals. Het aanbod varieert van rock en pop tot jazz en klassieke muziek, zodat er voor elk wat wils is.

  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordrijn-Westfalen
  4. Rijnland
  5. Aken