Deze Nederlandse steden zijn het populairst voor Oud en Nieuw!

Goodbye 2021... Here we come, 2022!

magazine_image

We kunnen gerust zeggen dat we, net als eind vorig jaar, geen gebrek hebben aan redenen om blij te zijn met de terugblik op 2021. Oud en Nieuw wordt doorgaans op de meest uiteenlopende manieren gevierd: van een black tie-evenement naar een buurtfeest op straat; het aftelmoment is voor vrijwel iedereen een feestelijk moment. Hoewel beperkingen en voorschriften de zaken dit jaar ongetwijfeld wat ingewikkelder maken, zijn er nog genoeg manieren om de gelegenheid veilig met je naasten te vieren.

Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft onderzocht welke steden het populairst zijn op Google, kijkend naar zoekopdrachten van de namen van steden combinatie met het keyword ‘oud en nieuw’. Bekijk de top 5  van meest populaire Nederlandse steden voor oud en nieuw hieronder en laat je inspireren:

1. Amsterdam & Rotterdam – 880 zoekopdrachten per maand

Op een gedeelde eerste plaats, met 880 zoekopdrachten per maand voor ‘oud en nieuw amsterdam’ en ‘oud en nieuw rotterdam’, Amsterdam en Rotterdam. Voor één keer geen vijanden, maar gezamenlijk op de eerste tree van het podium. Zowel onze hoofdstad als de havenstad zijn met stip de populairste bestemmingen voor een goed oud-en-nieuw-feestje. 

Amsterdam staat al jaren bekend om haar goede oud-en-nieuw-partijtjes, maar helaas moeten we dit jaar out-of-the-box denken. En dat doet de hoofdstad dan ook! Zo worden er dit jaar vele virtuele feesten en quizzen georganiseerd.

Rotterdam is normaal gesproken dé plek van de nationale vuurwerkshow op de Erasmusbrug. Helaas kan de show ook dit jaar in verband met het landelijk vuurwerkverbod niet plaatsvinden. Hopelijk is de show in 2023 weer terug met een knallend (letterlijk) festijn!

Vakantiehuizen in Amsterdam

 

Vakantiehuizen in Rotterdam

2. Den Haag – 480 zoekopdrachten per maand

Op de tweede plek staat de hofstad Den Haag, met 480 zoekopdrachten per maand. Feesten met de regeringsleiders van het land, wie wil dat nu niet?! Oudjaarsavond vieren in Den Haag zelf of op de pier bij Scheveningen is gegarandeerd een feestje, maar ook de volgende dag is er om en nabij Den Haag van alles te doen. Niet in het allerminst de zeer populaire nieuwjaarsduik in Scheveningen. Een andere bekende Haagse traditie rondom oud en nieuw zijn de vreugdevuren van Scheveningen-Dorp en Duindorp die al sinds de jaren 80 in de loop naar 31 december worden opgebouwd, om tijdens oudejaarsavond aangestoken te worden.

Vakantiehuizen in Den Haag

3. Utrecht – 390 zoekopdrachten per maand

IOp de derde plek eindigt Utrecht, met 390 zoekopdrachten per maand. In Utrecht krijgt de jaarwisseling dit jaar een éxtra feestelijk tintje: de stad Utrecht bestaat in 2022 namelijk 900 jaar! Op 2 juni 1122 gaf keizer Hendrik V de Utrechters stadsrechten en werd Utrecht officieel een stad. Het hele jaar zijn er allerlei festiviteiten gepland, te beginnen op 1 januari 2022 om 00.01 uur. Proost op de domstad!

Vakantiehuizen in Utrecht

4. Groningen – 320 zoekopdrachten per maand

Groningen zit Utrecht echter direct op de hielen met 320 zoekopdrachten per maand. En dat is niet zo verrassend. Groningen is immers echt een studentenstad en als iemand weet hoe je moet feesten, zijn het studenten wel. Onder normale omstandigheden worden er in Groningen vele oud-en-nieuw-feestjes georganiseerd in de talloze kroegen van de stad. Entreekaartjes zijn gewild en snel uitverkocht. Hoewel het feest dit jaar toch ietsje anders zal zijn, staat één ding vast: Groningen zal een manier vinden om het jaar 2022 feestend in te luiden!

Vakantiehuizen in Groningen

5. Maastricht & Nijmegen – 260 zoekopdrachten per maand

Na Groningen in het hoge noorden, volgt Maastricht in het lage zuiden. Maastricht staat op een gedeelde 5e plaats met Nijmegen. En wel met 260 zoekopdrachten per maand.

Maastricht is een echte decemberstad. Zo wordt de stad uitvoerig versierd en met lichtjes behangen en vindt de beroemde kerstmarkt ‘Magisch Maastricht’ plaats op het vrijthof van 2 tot en met 31 december 2021. Begin je Oudejaarsavond dus met een lekker glaasje glühwein op de kerstmarkt, voordat je de rest van de avond tegemoet gaat met je gezin, vrienden, buren of familie. 

Net als in Groningen, worden ook in Nijmegen – onder normale omstandigheden – vele nieuwjaarsfeesten georganiseerd. 90s-feestjes, disco-feestjes, pop, dance, funk, voor onder 30 jaar, voor 45+; voor iedereen is er wat bij. Gaat jouw geplande feestje toch niet door? Vier dan je eigen feestje bij jou in de woonkamer!

Vakantiehuizen in Maastricht

 

Vakantiehuizen in Nijmegen

De overige steden met zoekvolume voor zoekopdrachten gerelateerd aan oud & nieuw:

6. Eindhoven & Arnhem – 170 zoekopdrachten per maand

7. Breda, Den Bosch & Zwolle – 140 zoekopdrachten per maand

8. Tilburg, Haarlem, Leiden & Amersfoort – 110 zoekopdrachten per maand

9. Alkmaar, Enschede, Deventer, Leeuwarden & Apeldoorn – 70 zoekopdrachten per maand

10. Dordrecht – 50 zoekopdrachten per maand

11. Assen & Alphen aan den Rijn – 20 zoekopdrachten per maand

Methodologie:

Alle Nederlandse steden met meer dan 75.000 inwoners werden voor dit onderzoek in aanmerking genomen. Vervolgens werden een aantal van de hoofdsteden van de provincies met minder dan 75.000 inwoners, handmatig aan de lijst toegevoegd. Voor deze lijst van in totaal 42 steden werd gekeken naar het gemiddelde Nederlandse zoekvolume per maand voor het keyword ‘oud en nieuw’ + de bestemming, bijv. ‘oud en nieuw amsterdam’. Vervolgens is het zoekvolume gesorteerd van hoog naar laag, dus op plaats 1 de bestemming met het hoogste zoekvolume en als laatste de stad met het laagste zoekvolume. Voor een aantal bestemmingen leverde dit geen zoekvolume op. Deze steden zijn dus niet in de uiteindelijke ranking opgenomen. Van de 42 steden die onderzocht werden waren er 24 steden met zoekvolume, leidend tot bovenstaande top 11. De data werden verzameld in december 2021. 

Alle Nederlandse steden met meer dan 75.000 inwoners werden voor dit onderzoek in aanmerking genomen. Vervolgens werden een aantal van de hoofdsteden van de provincies met minder dan 75.000 inwoners, handmatig aan de lijst toegevoegd. Voor deze lijst van in totaal 42 steden werd gekeken naar het gemiddelde Nederlandse zoekvolume per maand voor het keyword ‘oud en nieuw’ + de bestemming, bijv. ‘oud en nieuw amsterdam’. Vervolgens is het zoekvolume gesorteerd van hoog naar laag, dus op plaats 1 de bestemming met het hoogste zoekvolume en als laatste de stad met het laagste zoekvolume. Voor een aantal bestemmingen leverde dit geen zoekvolume op. Deze steden zijn dus niet in de uiteindelijke ranking opgenomen. Van de 42 steden die onderzocht werden waren er 24 steden met zoekvolume, leidend tot bovenstaande top 11. De data werden verzameld in december 2021. 

 

Bronnen:

https://www.iamsterdam.com/nl/uit/grote-evenementen-en-feestdagen/oud-en-nieuw 

https://www.ontdek-utrecht.nl/900jaar/

 

Bron hoofdafbeelding:

cottonbro via Pexels

Meer artikelen in deze categorie:

Reizen & Lifestyle

De beste steden voor een workation

Als je de afgelopen 18 maanden thuis hebt gewerkt, hoe feng shui je kantoor thuis ook is of met hoeveel exotische planten je je ook omringd hebt; waarschijnlijk ben je onderhand ontzettend toe aan een andere omgeving. Enter de werkvakantie, in hippere termen ook wel de 'workation' - een samentrekking van de woorden ‘work’ en ‘vacation’. De naam zegt het al, tijdens een workation combineer je je gangbare werkzaamheden met een vakantie; je reist naar een nieuwe bestemming waar je van daaruit in elk geval een deel van je verblijf achter je laptop kruipt.
Reizen & Lifestyle

De top 10 beste bestemmingen om deze zomer te gaan kamperen aan de Franse kust

De zomer is eindelijk aangebroken, en na meer dan een jaar thuis opgesloten te hebben gezeten, dromen we van de zon, de zee, de natuur, de vrijheid, het avontuur... Het Nederlandse ‘kampeerbloed’ kruipt waar het niet gaan kan en velen van ons staan te trappelen om op pad te gaan met onze tenten en caravans. Gelukkig kwam de regering deze week met goed nieuws: we mogen weer naar alle landen in de EU reizen. Dus ook naar Frankrijk. On y va!
Reizen & Lifestyle

De beste Nederlandse steden om deze zomer lekker buiten te eten

Na maandenlang niet uit eten hebben kunnen gaan met onze geliefden of drankjes en een borrelplankje te nuttigen op het terras met vrienden, verheugen Nederlanders in het hele land zich dit jaar extra op de zomer en op alle terrasjes die Nederland rijk is! Maar welke Nederlandse steden bieden ons eigenlijk de meeste keuzemogelijkheden als het gaat om 'outdoor dining'? Dat zochten wij voor je uit!
Reizen & Lifestyle

Holidu presenteert: de fitste steden van Nederland

Omdat we er weer lekker op uit trekken, heeft Holidu voor je uitgezocht wat de fitste steden van Nederland zijn. En waar we de meest sportieve activiteiten kunnen vinden. We hebben het aantal fastfood restaurants, sportgelegenheden en het percentage gezond gewicht met elkaar vergeleken. Deze tien steden hebben alle factoren in huis om je een sportief weekendje weg te bezorgen.
Reizen & Lifestyle

De meest vegan-friendly steden van Nederland

Deze steden in Nederland zijn het meest geschikt voor een veganistische maaltijd. Op 1 november is het World vegan Day, deze dag staat geheel in het teken van plant-based eten! Vroeger betekende een vegan dieet alleen maar kikkererwten of linzen, maar tegenwoordig kan je bij veel restaurantjes terecht!
Reizen & Lifestyle

Steden met de meeste vitamine G(roen)

Als je in de stad leeft is het heerlijk om je vrije tijd of je pauze te gebruiken om even in het groen te ontspannen. Of de zon nou schijnt, de eerste herfstblaadjes vallen, in ieder seizoen is er weer wat nieuws te zien in het park.
Ontvang als eerste de nieuwste updates over reizen, lifestyle en de beste deals.
Door te registreren ga je akkoord met de
Algemene voorwaarden
en
Privacybeleid
. Je zult deals van Holidu en onze partner Bookiply ontvangen.