Vind Vakantiehuizen in Nijmegen

Highlights in Nijmegen

 • Nederland
 • Hanzestad
 • Bezoek aan Afrika Museum
 • De Betuwe
 • Ontspannen in een therme
 • Prachtige fiets- en wandelroutes in Groesbeek
 • Wijngaarden in Groesbeek

Andere accommodaties in Nijmegen, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Nijmegen

€ 162voor 25 mrt. - 1 apr.
€ 165 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Nijmegen

< 1%voor 25 mrt. - 1 apr.
68% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Nijmegen

Vakantie in eigen land

Nijmegen is een leuke stad waar je prima vakantie in eigen land kunt vieren. Of dit nu om een weekendje weg of langere vakantie gaat. Je vindt in Nijmegen veel appartementen in de stad zelf. Deze accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. Ze zijn vaak modern ingericht en je hebt een vaatwasser en wasmachine tot je beschikking. Of kies voor het rustige platteland in de buurt van Nijmegen als je wat minder geluid om je heen wilt hebben. Deze vakantiehuizen zijn omgebouwde boerderijen die gemoderniseerd zijn. Zo heb je echt het plattelands gevoel, maar wel met wat meer luxe. Deze boerderijen zijn ideaal om te bezoeken als gezin. Er is voldoende ruimte om te spelen voor de kinderen en de auto parkeer je gewoon voor de deur.

Vakantie in Nijmegen

Locatie en oriëntatie

Op naar het oosten

Nijmegen ligt in het oosten van Nederland, in de provincie Gelderland. De hoofdstad van Gelderland is Arnhem. Nijmegen ligt op zo’n 15 kilometer van Arnhem. Dus een optie is ook om de twee steden te combineren tijdens een weekendje of weekje weg! Naast het feit dat Nijmegen een Hanzestad is, is het ook een studenten- en vestingstad. Nijmegen is de oudste stad van Nederland, dus qua historie zal je je niet snel vervelen. Daarnaast is de omgeving van Nijmegen ook zeker aan te raden! In het westen kun je de natuur in in de Betuwe. En als je richting het zuidoosten gaat vind je de wijngaarden bij Groesbeek. Je hoeft dus niet altijd richting Frankrijk of Zuid-Amerika om wijngaarden te ontdekken en wijn te proeven. Het kan allemaal in eigen land!

Reizigers en activiteiten

Nijmegen voor cultuurliefhebbers

Wie van cultuur houdt, zit in Nijmegen goed. De stad bruist van geschiedenis, leuke eettentjes en prachtige boetiekjes. De stad is zoals je zou zeggen gezellig. Juist doordat de stad zo oud is kun je de sfeer goed proeven als je aan het rondstruinen bent op zoek naar een eerste kop koffie en stuk appeltaart. Daarnaast ligt er vlakbij de stad een ander rijkdom, namelijk het Afrika Museum. In dit museum vind je alles wat met dit continent te maken heeft. Je maakt kennis met de verschillende culturen en de geschiedenis van verschillende landen. Ook krijg je wonderlijke kunstwerken te zien.

Nijmegen voor natuurliefhebbers

De natuur rondom Nijmegen is prachtig te noemen. Je kunt wandelen door Heerlijkheid Beek. De naam zegt genoeg toch? Dit natuurgebied is goed te bewandelen en zelfs uitdagend te noemen door het heuvelachtige landschap. Ook is het mogelijk om de paden af te leggen per fiets of mountainbike.

Nijmegen voor tuinliefhebbers

Er is nog meer natuur te ontdekken en wel in de vorm van een tuin: De Tuinen van Appeltern. Dit is een tuinpark waar meer dan 200 inspiratietuinen zijn aangebracht. Je kunt er prima met het hele gezin heen, want er is een speelterrein voor kinderen aangelegd. Het park ligt op zo’n 25 minuten rijden vanaf Nijmegen.

“Juist doordat de stad zo oud is kun je de sfeer goed proeven als je aan het rondstruinen bent op zoek naar een eerste kop koffie en stuk appeltaart.”

Top 5 spots in Nijmegen

1. Ontdek alles over de Romeinen!

In Museum Het Valkhof valt van alles te leren over de Romeinen die in de stad Nijmegen woonden vroeger. Je ziet vondsten van die periode en leert gaandeweg over hoe het Romeinse leger leefde in die tijd en in deze stad. Ook vind je in het museum moderne en hedendaagse kunst. De combinatie van het museum maakt een bezoekje juist zo leuk.

2. Wijn proeven in Nijmegen

Hoe bijzonder is het dat er in Nederland wijngaarden zijn? Al lang niet meer zo bijzonder als twintig jaar geleden.. Het is leuk om de wijn te proeven van eigen land. In Groesbeek zijn 6 wijnboeren neergestreken om al dat lekkers te produceren

3. Fietsen of wandelen door de Betuwe

De Betuwe staat bekend om haar gigantische gaarden waar allerlei fruit geteeld wordt. In de lente is het een paradijs! Alles bloeit en groeit. Je kunt verschillende routes hier afleggen. En als je de Betuwe iets later bezoekt, in juni bijvoorbeeld, dan kun je al het vers geteelde fruit langs de weg kopen. Een ideale break tijdens een fiets- of wandeltocht.

4. Zoek ontspanning op

Naast de vele activiteiten die je kunt ondernemen in en rondom de stad, is Nijmegen ook ideaal als je vooral wilt ontspannen. Er zijn vele thermen te vinden in deze regio. Maak een combinatie met een uitstapje naar de wijngaard of een middagje shoppen in de stad en je weekendje weg kan niet meer stuk.

5. Pannenkoeken eten

In Nijmegen is het elke dag feest, want er zijn veel pannenkoekenbakkers! Je hebt veel restaurants en er is zelfs een pannenkoekenboot waar je op kunt. Een ritje met de pannenkoekenboot is zeker leuk als je met kinderen in deze stad bent.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Nijmegen

Wat kost het gemiddeld om een vakantiehuis te huren in Nijmegen?

Dit is een van de goedkoopste bestemmingen in Nederland. Een gemiddeld vakantiehuis kost in Nijmegen ongeveer €142,54 per nacht.

In welke tijd van het jaar kan je gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een accommodatie in Nijmegen?

Als je tijdens je bezoek in Nijmegen graag het maximale wilt sparen, boek dan in juni (€122,24 gemiddeld per nacht), mei (€132,94) of oktober (€133,56) om van de laagste prijzen te profiteren.

Wanneer stijgen de prijzen van accommodaties het meeste in Nijmegen?

Uit de data-analyse van 2020 kan worden geconcludeerd dat de kosten per nacht voor vakantiehuizen in Nijmegen gemiddeld het hoogst zijn in de maanden: augustus (€162,85), januari (€152,85) en september (€151,85).

Is Nijmegen een geschikte bestemming voor een last-minute reisje?

Als je besluit om Nijmegen aan te doen, stellen we voor om je reis van tevoren te boeken, omdat het doorgaans een erg populaire vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 93% (data uit 2020).

Wanneer zijn er meer accommodaties te boeken in Nijmegen?

In 2020 waren er in de maanden december, januari en november meer vacante accommodaties dan andere maanden in Nijmegen, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 45%, 25% en 12,5%.

In welke maanden is er een gering aantal accommodaties vrij?

De vraag naar vakantiewoningen bereikt het hoogtepunt in Nijmegen in april, met een gemiddelde beschikbaarheid van 0%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is augustus met 0% beschikbaarheid en de derde maand is februari met 0% beschikbaarheid.

Hoeveel vakantiehuizen kan ik via Holidu boeken in Nijmegen?

Holidu werkt met 3 verschillende aanbieders samen, om jou van een keuze uit 60 accommodaties in Nijmegen te voorzien.

Populaire faciliteiten in Nijmegen

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in NijmegenBooking.com Vakantiehuizen in Nijmegen
Airbnb Vakantiehuizen in NijmegenAirbnb Vakantiehuizen in Nijmegen
Vrbo Vakantiehuizen in NijmegenVrbo Vakantiehuizen in Nijmegen
Bookiply Vakantiehuizen in NijmegenBookiply Vakantiehuizen in Nijmegen
FeWo-direkt Vakantiehuizen in NijmegenFeWo-direkt Vakantiehuizen in Nijmegen
Abritel Vakantiehuizen in NijmegenAbritel Vakantiehuizen in Nijmegen
HRS Vakantiehuizen in NijmegenHRS Vakantiehuizen in Nijmegen
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Gelderland
 4. Nijmegen