Strandhuisjes in Schoorl

Strandhuisjes in Schoorl

Strandhuisjes in Schoorl

Genieten aan zee

Ben je toe aan een heerlijk Hollands landschap, waar je lekker kunt uitwaaien en genieten van de natuur? In Schoorl kun je dit aan het strand doen! Deze heerlijke kustplaats heeft van alles te bieden, met als hoogtepunt het brede strand. Hier kun je uitwaaien in het voor- of najaar en lekker zonnen in de zomerperiode. De strandhuisjes in Schoorl staan pal aan het strand, dus je bent er in slechts een paar stappen.

Vakantie in de natuur

Naast het geweldige strand, heb je er ook een mooi duingebied (met de klimduin), bos en het platteland. Een veelzijdig aanbod waar je alle kanten mee op kunt! Een huisje vlakbij het bos is ook niet verkeerd toch? Andere plaatsen in de buurt waar je ook kunt kijken voor vakantiehuizen zijn Bergen en Schagen. Als je heel graag echt dichtbij de zee wilt zitten, kijk dan ook in Bergen aan zee. Ook dit is een heerlijke plek waar je ultiem kunt genieten van je vakantie of weekend weg!

Reizigers en activiteiten

Schoorl voor strandliefhebbers

Vamos a la playa! Geniet van het prachtige strand van Schoorl, waar veel vakantiegangers op afkomen. Elk jaar weer! Dit komt ook omdat het wat kleinschaliger en rustiger is. Geen grootse boulevards met 100 eettenten. Nee, hier pakken ze het rustig aan, waardoor je echt goed tot rust kunt komen. De dorpskern van Schoorl is gezellig en kleinschalig. En aan zee vind je ook niet te veel schreeuwerige strandtenten, heerlijk genieten staat voorop!

Schoorl voor gezinnen

Schoorl is een heerlijke plek om met het gezin naartoe te gaan. Naast het strand heb je namelijk het duingebied achter het strand. Dit duingebied zorgt gegarandeerd voor klimplezier. HIer heb je ook een van de grootste klimduinen van Nederland. Voor de grootste klimduin moet je in het nabijgelegen Groet zijn. En wat dacht je van een heerlijke wandeling door het nabijgelegen bosgebied? Ideaal als het een erg warme dag is, de toppen van de bomen zorgen voor een beetje verkoeling.

Schoorl heeft een van de hoogste klimduinen van Nederland, deze is 53,6 meter hoog!

Top 7 tips in Schoorl

1. Klimmen op de klimduin van Schoorl

Er werd altijd gezegd dat de hoogste klimduin in Schoorl ligt. Maar na een exacte meting blijkt dat toch niet helemaal waar te zijn… De hoogste klimduin ligt namelijk in Groet. Die duin is 55,5 meter hoog en die in Schoorl is 53,6 meter hoog. Voor zo’n klein verschil kun je dus gewoon die in Schoorl bezoeken!

2. Bijzonder strand

Het strand van Schoorl is vrij uniek en dat komt omdat het strand niet met de auto te bereiken is. Je kunt hier alleen komen te voet of per fiets. En je moet even volhouden, de tocht is ongeveer 5 kilometer. Je moet er wat voor overhebben, maar dan ben je op een prachtig en relatief rustig strand!

3. Bergen aan Zee

Mocht je een drukker strand willen bezoeken, dan is het strand van Bergen aan Zee een goed alternatief. Dit strand is makkelijk aan te rijden en er zitten wat restaurants waar je kunt eten en drinken. Houd er wel rekening mee dat het erg druk kan zijn op een warme zomerdag.

4. Het centrum van Schoorl

Schoorl heeft niet veel bezienswaardigheden, toch is het centrum een leuke plek om te wandelen. Bezoek lokale ondernemers en ontdek wat ze te bieden hebben. Van kleding tot een stukje Hollandse kaas.

5. Eet de sterren van de hemel

Schoorl is ook ontdekt door de jury van de Michelin gids. Hier vind je een aantal sterrenzaken namelijk! Een bekende is Hotel Merlet, met 1 ster. Hier kun je de sterren van de hemel eten dus!

6. Speelbos Zandspoor

Speelbos Zandspoor ligt in de Schoorlse duinen en is een heerlijke plek voor de kleintjes om te ravotten. Zo heb je er een waterspeelplek en zandbak bijvoorbeeld.

7. Elfjes en kabouters

Elfjes en kabouters zijn hier misschien wel te zien. Deze twee wandelpaden, de Elfjesdeurenroute en de kabouterroute, zijn speciaal voor kids van 3 t/m 7 jaar uitgezet. Nadat je de kabouterroute van 2 kilometer hebt afgelegd, ontvang je een kabouterdiploma!

Informatie over strandhuisjes in Schoorl

🏡 Strandhuisjes beschikbaar: 1 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -59%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €28.
⭐ Meest populaire voorzieningen: sauna, barbecue en airco.
🐾 Waar huisdieren zijn toegestaan: 1 accommodaties.
📶 Voor workation: 100% van de accommodaties.

Veelgestelde vragen over Strandhuisjes in Schoorl

Wat voor type voorzieningen worden er aangeboden bij de strandhuisjes in Schoorl?

Wat betreft de filters die je kunt selecteren via Holidu, blijkt dat de strandhuisjes veel voorzieningen hebben waar reizigers naar op zoek zijn! De meest populaire voorzieningen die verschaft worden, zijn over het algemeen: sauna (100%), barbecue (100%) en airconditioning (100%). Klinkt goed, toch?

Zijn de strandhuisjes in Schoorl passend voor reizigers met een huisdier?

Zeker weten! In deze regio wordt bij 100% een huisdier met open armen ontvangen, 100% heeft daarnaast ook nog eens een tuin!

Hebben de strandhuisjes in Schoorl over het algemeen draadloos internet?

Vanzelfsprekend! Volgens Holidu's database heeft 100% van de strandhuisjes wifi. Het is de perfecte bestemming voor digitale nomaden!

Wat betaal je voor de strandhuisjes normaal gesproken in Schoorl?

De meeste, 100%, kosten ruwweg minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het reserveren van een betaalbare accommodatie. Start het zoeken meteen naar een strandhuisje die bij jou past.

Zijn de strandhuisjes in Schoorl geschikt voor een verblijf met een grote groep of eerder voor een reis met een kleine groep?

Volgens de geselecteerde data van Holidu, verwelkomt 100% van de strandhuisjes vier personen. Ongeveer 100% van de strandhuisjes in Schoorl hebben minstens twee aparte slaapkamers. Dit is de perfecte bestemming als je met een kleine groep, familie of vrienden gaat!

Zijn strandhuisjes een goed idee voor luxe vakanties in Schoorl?

Mocht je op zoek zijn naar een accommodatie met zwembad en sauna, dan raden we je aan om verder te kijken. Schoorl heeft namelijk vrij weinig strandhuisjes met deze voorzieningen.

Wil je weten welke maanden we het meest aanbevelen voor een reis naar Schoorl?

De faciliteiten die we zien bij de accommodaties in Schoorl hebben alles wat een vakantiebestemming nodig heeft en kunnen zich aanpassen aan alle soorten type reizigers en de tijd van het jaar. Omdat er een groot aanbod aan verschillende accommodaties is, met zwembad, open haard of airco. Daarom zal je van Schoorl kunnen genieten in comfort, het hele jaar door.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer