Populaire Strandhuisjes in Schoorl

Vind Strandhuisjes in Schoorl

Highlights in Schoorl

 • Geniet van het strand
 • Hoge klimduin
 • Elfjes en kabouter wandelroutes
 • Gezellig centrum van Schoorl
 • Speelbos Zandspoor

Strandhuisjes in Schoorl

Genieten aan zee

Ben je toe aan een heerlijk Hollands landschap, waar je lekker kunt uitwaaien en genieten van de natuur? In Schoorl kun je dit aan het strand doen! Deze heerlijke kustplaats heeft van alles te bieden, met als hoogtepunt het brede strand. Hier kun je uitwaaien in het voor- of najaar en lekker zonnen in de zomerperiode. De strandhuisjes in Schoorl staan pal aan het strand, dus je bent er in slechts een paar stappen.

Vakantie in de natuur

Naast het geweldige strand, heb je er ook een mooi duingebied (met de klimduin), bos en het platteland. Een veelzijdig aanbod waar je alle kanten mee op kunt! Een huisje vlakbij het bos is ook niet verkeerd toch? Andere plaatsen in de buurt waar je ook kunt kijken voor vakantiehuizen zijn Bergen en Schagen. Als je heel graag echt dichtbij de zee wilt zitten, kijk dan ook in Bergen aan zee. Ook dit is een heerlijke plek waar je ultiem kunt genieten van je vakantie of weekend weg!

Reizigers en activiteiten

Schoorl voor strandliefhebbers

Vamos a la playa! Geniet van het prachtige strand van Schoorl, waar veel vakantiegangers op afkomen. Elk jaar weer! Dit komt ook omdat het wat kleinschaliger en rustiger is. Geen grootse boulevards met 100 eettenten. Nee, hier pakken ze het rustig aan, waardoor je echt goed tot rust kunt komen. De dorpskern van Schoorl is gezellig en kleinschalig. En aan zee vind je ook niet te veel schreeuwerige strandtenten, heerlijk genieten staat voorop!

Schoorl voor gezinnen

Schoorl is een heerlijke plek om met het gezin naartoe te gaan. Naast het strand heb je namelijk het duingebied achter het strand. Dit duingebied zorgt gegarandeerd voor klimplezier. HIer heb je ook een van de grootste klimduinen van Nederland. Voor de grootste klimduin moet je in het nabijgelegen Groet zijn. En wat dacht je van een heerlijke wandeling door het nabijgelegen bosgebied? Ideaal als het een erg warme dag is, de toppen van de bomen zorgen voor een beetje verkoeling.

Schoorl heeft een van de hoogste klimduinen van Nederland, deze is 53,6 meter hoog!

Top 7 tips in Schoorl

1. Klimmen op de klimduin van Schoorl

Er werd altijd gezegd dat de hoogste klimduin in Schoorl ligt. Maar na een exacte meting blijkt dat toch niet helemaal waar te zijn… De hoogste klimduin ligt namelijk in Groet. Die duin is 55,5 meter hoog en die in Schoorl is 53,6 meter hoog. Voor zo’n klein verschil kun je dus gewoon die in Schoorl bezoeken!

2. Bijzonder strand

Het strand van Schoorl is vrij uniek en dat komt omdat het strand niet met de auto te bereiken is. Je kunt hier alleen komen te voet of per fiets. En je moet even volhouden, de tocht is ongeveer 5 kilometer. Je moet er wat voor overhebben, maar dan ben je op een prachtig en relatief rustig strand!

3. Bergen aan Zee

Mocht je een drukker strand willen bezoeken, dan is het strand van Bergen aan Zee een goed alternatief. Dit strand is makkelijk aan te rijden en er zitten wat restaurants waar je kunt eten en drinken. Houd er wel rekening mee dat het erg druk kan zijn op een warme zomerdag.

4. Het centrum van Schoorl

Schoorl heeft niet veel bezienswaardigheden, toch is het centrum een leuke plek om te wandelen. Bezoek lokale ondernemers en ontdek wat ze te bieden hebben. Van kleding tot een stukje Hollandse kaas.

5. Eet de sterren van de hemel

Schoorl is ook ontdekt door de jury van de Michelin gids. Hier vind je een aantal sterrenzaken namelijk! Een bekende is Hotel Merlet, met 1 ster. Hier kun je de sterren van de hemel eten dus!

6. Speelbos Zandspoor

Speelbos Zandspoor ligt in de Schoorlse duinen en is een heerlijke plek voor de kleintjes om te ravotten. Zo heb je er een waterspeelplek en zandbak bijvoorbeeld.

7. Elfjes en kabouters

Elfjes en kabouters zijn hier misschien wel te zien. Deze twee wandelpaden, de Elfjesdeurenroute en de kabouterroute, zijn speciaal voor kids van 3 t/m 7 jaar uitgezet. Nadat je de kabouterroute van 2 kilometer hebt afgelegd, ontvang je een kabouterdiploma!

Veelgestelde vragen over Strandhuisjes in Schoorl

Wat voor type faciliteiten hebben de strandhuisjes in Schoorl?

Wat betreft de faciliteiten die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de strandhuisjes in Schoorl, alles te bieden hebben waar vakantiegangers naar op zoek zijn! De meest populaire filters die de strandhuisjes aanbieden, zijn over het algemeen: wifi (90%), balkon (80%) en open haard (50%)...niet slecht, toch?

Hoe worden de strandhuisjes over het algemeen beoordeeld in Schoorl?

Strandhuisjes in deze regio hebben zeer positieve recensies. Volgens Holidu's database, heeft 40% van de strandhuisjes een beoordeling van gemiddeld 4,5 sterren. Een redelijk hoog aandeel, hoog genoeg om te bevestigen dat er veel strandhuisjes in Schoorl zijn die erg comfortabel zijn en dat dit de perfecte keuze is voor jouw volgende vakantie.

Zijn de strandhuisjes in Schoorl geschikt voor vakanties met kinderen?

Beoordelend aan de hand van de gegevens van Holidu, is 30% van de strandhuisjes in Schoorl kindvriendelijk. Dus er zal geen probleem zijn om het ideale strandhuisje voor jou en je kinderen te vinden.

Zijn de strandhuisjes in Schoorl passend voor reizigers met een huisdier?

Natuurlijk! In Schoorl wordt bij 20% van de strandhuisjes een huisdier geaccepteerd, 40% heeft daarnaast ook nog eens een tuin!

Bieden de strandhuisjes in Schoorl over het algemeen wifi?

Ja! Volgens Holidu's database, heeft 90% van de strandhuisjes in Schoorl draadloos internet. Dit betekent, je zult verbonden blijven tijdens je verblijf!

Hoeveel kosten de strandhuisjes gemiddeld in Schoorl?

Volgens Holidu's gegevens, zijn er niet veel strandhuisjes in Schoorl die minder dan €100 per nacht kosten. Zij kunnen behoorlijk duur zijn, 10% is zelfs meer dan €500 per nacht.

Hebben de strandhuisjes in Schoorl over het algemeen een open haard of een zwembad?

Zeker weten! Volgens Holidu's gegevens, zijn de strandhuisjes in Schoorl ideaal voor alle seizoenen. Hier is 50% uitgerust met een open haard en 10% met een zwembad.

Zijn de strandhuisjes in Schoorl geschikt voor een vakantie met een grote groep of beter voor een uitstapje als koppel?

Volgens Holidu's gegevens van afgelopen jaar, accepteert 80% van de strandhuisjes vier reizigers. Ongeveer 80% van de strandhuisjes in Schoorl hebben minstens twee aparte slaapkamers. Dit is de ideale bestemming voor een kleine groep vrienden!

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Strandhuisjes in SchoorlBooking.com Strandhuisjes in Schoorl
Airbnb Strandhuisjes in SchoorlAirbnb Strandhuisjes in Schoorl
Vrbo Strandhuisjes in SchoorlVrbo Strandhuisjes in Schoorl
Bookiply Strandhuisjes in SchoorlBookiply Strandhuisjes in Schoorl
FeWo-direkt Strandhuisjes in SchoorlFeWo-direkt Strandhuisjes in Schoorl
Abritel Strandhuisjes in SchoorlAbritel Strandhuisjes in Schoorl
HRS Strandhuisjes in SchoorlHRS Strandhuisjes in Schoorl
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Noord-Holland
 4. Nederlandse Noordzeekust
 5. Nederlandse kust
 6. Schoorl
 7. Strandhuisjes Schoorl