Populaire Strandhuisjes in Bergen aan Zee

Vind Strandhuisjes in Bergen aan Zee

Highlights in Bergen aan Zee

 • Geniet van het strand
 • Veilig strand voor de kids
 • Dagje Alkmaar
 • Schoorl
 • Duingebied

Strandhuisjes in Bergen aan Zee

Strandvakantie

Bergen aan Zee is ideaal om een strandvakantie te vieren. Het is een heerlijke plek waar je geniet van de Nederlandse kust! Bovendien ligt de hoofdplaats Bergen in de buurt, waar je heerlijk kunt struinen en genieten van galleries. De strandhuisjes in Bergen aan Zee liggen veelal in het duingebied bij Bergen aan Zee. Mocht je ook in de omgeving willen kijken, dan heb je ook voldoende opties in Schagen en Schoorl. Stuk voor stuk charmante badplaatsen waar je in de zomer geniet van het Hollandse zonnetje!

Vakantie in de natuur

Een groot voordeel van een strandhuisje is dat je lekker in de natuur zit! Je rolt bij wijze van spreken zo het strand op of je duikt de duinen in om lekker uit te waaien. Daarom is het ook heerlijk om in de lente of herfst te komen, als je wilt uitwaaien. En een dagje plezier in je strandhuisje kan natuurlijk ook geen kwaad! De strandhuisjes zijn veelal ruim genoeg voor een gezin. Geniet met z’n allen van het mooie strand in Bergen aan Zee. Of boek een romantisch weekend voor twee!

Reizigers en activiteiten

Bergen aan Zee voor strandliefhebbers

Bergen aan Zee is vanzelfsprekend ideaal als je van het strand wilt genieten. Of dit nu in hartje zomer is om bruin te bakken of in de lente of herfst om even uit te waaien. In de zomermaanden is het een heerlijk strand waar je ook bij verschillende eettenten kunt lunchen of avondeten. De dagen lijken eindeloos! Het is ook heerlijk om in de zomermaanden ‘s avonds de fiets te pakken. Het is dan wat koeler en je ziet een prachtig landschap. Voor een iets flinke tocht fiets je naar Schoorl en weer terug (22 kilometer heen en terug).

Bergen aan Zee voor gezinnen

Bergen aan Zee is een heerlijke plek voor gezinnen. Geniet hier in de zomermaanden van het lekkere weer. De stranden kunnen wel wat vol zijn, dat heb je bijna overal in Nederland zodra het ‘tropisch’ weer is! Wel is het een overzichtelijk strand, wat een veilig gevoel geeft. Bouw zandkastelen of speel spelletjes met de kids. Het duingebied is daarnaast een mooie plek om te genieten met het gezin. Neem een break van de fietstocht door dit gebied en geniet van een picknick. Het is ook leuk om naar Bergen zelf te fietsen en hier te ontspannen. Er zitten een paar winkels en goede restaurants. Mocht je van kunst houden, het is een kunstenaarsdorp dus er zijn veel galeries te vinden.

Bergen aan Zee ligt 5 kilometer van het dorp Bergen.

Top 7 tips in Bergen aan Zee

1. Egmond aan Zee

Mocht je het strand met een ander strand willen afwisselen. Ga dan naar Egmond aan Zee. Deze kustplaats ligt op ongeveer 7 kilometer van Bergen aan Zee. Rijd via Bergen of maak een stevige wandeling over het strand!

2. Zee Aquarium

Het Zee Aquarium in Bergen aan Zee is zeker de moeite waard. Dit aquarium heeft een prachtige collectie vissen die je van dichtbij kunt bekijken. Zeker leuk voor de kids ook!

3. Vredeskerkje van Bergen aan Zee

Het Vredeskerkje is uiterst charmant en staat in de Duinen bij Bergen aan Zee. Het is een klein kerkje dat soms open is voor bezoek.

4. Noordhollands Duinreservaat

De duinen langs deze kust is beschermd en biedt daardoor een grote variëteit aan vogels en andere dieren. Ook wordt de plantengroei hier met rust gelaten, mede daardoor leven hier ook zoveel vogels! Je mag door het gebied fietsen en wandelen.

5. Schoorl

Schoorl ligt in de gemeente Bergen, en dus vlakbij Bergen aan Zee. Schoorl is ook een bekende plek voor vakantiegangers die in eigen land vakantie vieren. Ook komen hier veel Duitse toeristen elk jaar terug. Geniet hier van het strand, de duinen en het polderlandschap.

6. Kaasmuseum Alkmaar

Alkmaar is een bijzonder leuke stad in de buurt van Bergen aan Zee. Je bent zo in de stad! Een leuk en educatief uitje is een bezoek aan het kaasmuseum. In dit museum leer je van alles over het maken van kaas en de geschiedenis ervan. Erg leerzaam en leuk voor jong en oud!

7. Oude binnenstad van Alkmaar

Alkmaar is een oude stad met een rijk verleden. Er zijn honderden monumenten te vinden in de binnenstad. Maak een mooie stadswandeling, eventueel met gids en leer van alles over de geschiedenis van deze stad.

Veelgestelde vragen over Strandhuisjes in Bergen aan Zee

Wat voor type faciliteiten zijn er beschikbaar bij de strandhuisjes in Bergen aan Zee?

Wat betreft de faciliteiten die je kunt vinden via Holidu, blijkt dat de strandhuisjes in Bergen aan Zee, alles te bieden hebben waar reizigers naar verlangen! De meest populaire voorzieningen die de strandhuisjes verschaffen, zijn over het algemeen: wifi (90%), balkon (80%) en open haard (50%)...niet slecht, toch?

Hoe beoordelen reizigers de strandhuisjes meestal in Bergen aan Zee?

Strandhuisjes hebben hier erg positieve recensies. Conform de gegevens van Holidu, heeft 40% van de strandhuisjes een beoordeling van 4,5 sterren. Een redelijk hoog percentage, waardoor we kunnen bevestigen dat er veel strandhuisjes in Bergen aan Zee zijn die erg aangenaam zijn en dat dit de perfecte keuze is voor jouw volgende vakantie.

Zijn de strandhuisjes in Bergen aan Zee geschikt voor families met kinderen?

Beoordelend aan de hand van Holidu's database, is 30% van de strandhuisjes in Bergen aan Zee kindvriendelijk. Dus er is geen enige moeite om het perfecte appartement te vinden voor jou en je familie.

Zijn de strandhuisjes in Bergen aan Zee passend voor reizigers met een huisdier?

Natuurlijk! In Bergen aan Zee wordt bij 20% van de strandhuisjes de mogelijkheid geboden voor reizigers om hun huisdier mee te nemen, 40% heeft zelfs een tuin!

Hebben de strandhuisjes in Bergen aan Zee in de regel een internetverbinding?

Zeker! Volgens de Holidu gegevens van vorig jaar, heeft 90% van de strandhuisjes in Bergen aan Zee draadloos internet. Dus geen paniek, je zult verbonden blijven ten alle tijden!

Wat zijn de prijzen voor de strandhuisjes gemiddeld in Bergen aan Zee?

Volgens Holidu's gegevens, zijn er niet veel strandhuisjes in Bergen aan Zee die minder dan €100 per nacht kosten. Zij kunnen behoorlijk duur zijn, 10% kost gemiddeld meer dan €500 per nacht.

Hebben de strandhuisjes in Bergen aan Zee over het algemeen een open haard of een zwembad?

Natuurlijk! Volgens Holidu's database, zijn de strandhuisjes in Bergen aan Zee ideaal voor ieder seizoen. Hier is 50% uitgerust met een open haard en 10% met een zwembad.

Zijn de strandhuisjes in Bergen aan Zee geschikt voor een verblijf met een grote groep of beter voor een vakantie met een kleine familie?

Volgens de geselecteerde data van Holidu, verwelkomt 80% van de strandhuisjes vier reizigers. Ongeveer 80% van de strandhuisjes in Bergen aan Zee beschikken over minstens twee aparte slaapkamers. Bergen aan Zee is de ideale bestemming voor een kleine groep vrienden!

Meest gezochte voorzieningen voor Strandhuisjes in Bergen aan Zee

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Strandhuisjes in Bergen aan ZeeBooking.com Strandhuisjes in Bergen aan Zee
Airbnb Strandhuisjes in Bergen aan ZeeAirbnb Strandhuisjes in Bergen aan Zee
Vrbo Strandhuisjes in Bergen aan ZeeVrbo Strandhuisjes in Bergen aan Zee
Bookiply Strandhuisjes in Bergen aan ZeeBookiply Strandhuisjes in Bergen aan Zee
FeWo-direkt Strandhuisjes in Bergen aan ZeeFeWo-direkt Strandhuisjes in Bergen aan Zee
Abritel Strandhuisjes in Bergen aan ZeeAbritel Strandhuisjes in Bergen aan Zee
HRS Strandhuisjes in Bergen aan ZeeHRS Strandhuisjes in Bergen aan Zee
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Noord-Holland
 4. Nederlandse Noordzeekust
 5. Nederlandse kust
 6. Bergen aan Zee
 7. Strandhuisjes Bergen aan Zee