Vind B&B’s & pensions in Zaanstad

Highlights in Zaanstad

 • Historische gemeente
 • Zaanse Schans
 • Zaans Museum
 • Zaantheater
 • Recreatiegebied Jagersplas

Andere accommodaties in Zaanstad, die interessant kunnen zijn:

B&B's en pensions in Zaanstad

Een weekendje weg

Zaanstad is perfect voor een weekendje weg! Deze gemeente heeft echt een eigen karakter, vol mooie en charmante plaatsen waar je kennismaakt met de locals en cultuur. Van het bekende Zaandam tot Wormerveer, dat wat noordelijker ligt. Het bekende Koog aan de Zaan valt ook onder deze gemeente trouwens. De B&B’s en pensions in Zaanstad zijn stuk voor stuk heerlijke plekken waar je vaak in een authentiek huis zit. Dan moet je denken aan een groen houten huis met charmant interieur. Of aan een groot herenhuis in het centrum van Zaandam bijvoorbeeld, deze stad kende hoogtijdagen.

Geniet van de stad en natuur

In Zaanstad heb je een goede afwisseling van stad en natuur. En eigenlijk heeft de natuur wat meer overwicht. Zo heb je het grote Jagersplas, een mooi natuurgebied voor een stevige wandeling bijvoorbeeld. Om nog maar over het mooie platteland te zwijgen. De meeste B&B’s zijn in het centrum van de grootste stad Zaandam te vinden. Vanaf hier ben je overal zo! Handig is om een auto mee te nemen, zo ben je een stuk mobieler. Net buiten Zaanstad heb je ook charmante plaatsen, zoals Wormer of Uitgeest. Vanaf Uitgeest ben je snel bij het strand trouwens, je rijdt zo naar Wijk aan Zee.

Reizigers en activiteiten

Zaanstad voor cultuurliefhebbers

Zaanstad heeft een lange geschiedenis van noeste arbeid. Het was een bekende plek waar goederen vandaag kwamen in tijden van de VOC. Zaandam is bovendien het oudste industriegebied van heel Nederland! Hier vond en vind je grote merken. Leuk om te bezoeken is de Zaanse Schans, hier krijg je het beste beeld van deze streek. Bezoek de oude molens en geniet van het uitgestrekte landschap! Ook is er een kleine kinderboerderij. Pal naast de Zaanse Schans heb je het Zaans Museum. Hier leer je meer over de geschiedenis van deze streek. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen te zien. Bezoek het Zaantheater in de stad voor een mooie voorstelling.

Zaanstad voor natuurliefhebbers

Je vindt een prachtige natuur in en rondom Zaanstad. Je hebt hier een hele goede balans van de drukte van de stad en de rust van de natuur. Een bijzonder gebied is het Wormer- en Jisperveld. Hier kun je een boottocht maken en het landschap ontdekken. Hier vind je allemaal door de mens aangelegde eilandjes waar vroeger op verbouwd werd. Vandaag de dag is het een beschermd gebied en komen er veel trekvogels naartoe. Daarnaast is recreatiegebied Jagersplas een leuke plek. Hier heb je meerdere meertjes waar je kunt zwemmen. Veel Zaandammers komen hier een dag spenderen als het erg warm is! Verder maak je hier mooie wandelingen bijvoorbeeld.

Zaanstad is het oudste industriële gebied van Nederland, vandaag de dag zitten hier nog veel bedrijven.

Top 7 tips in Zaanstad

1. Het Zaans Museum

In het Zaans Museum leer je meer over de geschiedenis van de plaats Zaandam en omgeving. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen te zien. Zo kan het zijn dat je een tentoonstelling ziet over Claude Monet, die een aantal werken in de streek gemaakt heeft.

2. Zaanse Schans

De Zaanse Schans is enorm charmant. Hier staan oude molens en oude boerderijen. Het lijkt alsof de tijd stilgestaan heeft! Hier wonen ook nog steeds mensen, waardoor het lekker levendig is. Je vindt hier een kleine kinderboerderij, je kunt verse stroopwafels eten en de natuur is ongekend mooi!

3. Winkelen in Zaandam

Het centrum van Zaandam is enorm onder handen genomen een aantal jaar geleden. Zo zitten hier nu hele mooie winkels met goede merken. Bij het plein geniet je in één van de restaurants van een lunch, borrel of avondmaal. Een gezellige plek!

4. Bootje varen bij Jisperveld

Vanaf het nabijgelegen Wormer kun je een boottocht regelen op het Jisperveld. Deze vind je bij de Poelboerderij. Leer meer over de geschiedenis van dit gebied, hier werd graan verbouwd voor de beschuiten die ze in de VOC tijd meenamen aan boord van het schip. Nu is het een bijzonder mooi natuurgebied met veel vogels die jaarlijks komen broeden.

5. Czaar Peterhuisje

Het Czaar Peterhuisje is een bijzonder bouwwerk, te vinden in Zaandam. Het is een houten huisje die prachtig gemaakt is. Ooit heeft Czaar Peter van Rusland hier acht nachten geslapen. Vandaar dat het huisje naar hem vernoemd is.

7. Bezoek het Zaantheater

Het Zaantheater is leuk om naartoe te gaan. Hier heb je wisselende voorstellingen van echt uiteenlopende artiesten. Het is een modern gebouw in het centrum van Zaandam. Vanaf hier ben je ook zo bij het plein met gezellige restaurants, ideaal dus om eerst een hapje daar te eten en daarna het theater te bezoeken.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Zaanstad

Wat voor type voorzieningen kan je verwachten bij de b&b's en pensions in Zaanstad?

Onder de filters die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions over alles beschikken waar reizigers van dromen! De meest populaire voorzieningen die worden aangeboden, zijn over het algemeen: wifi (100%), balkon (86%) en uitzicht (50%). Klinkt goed, toch?

Hoe beoordelen reizigers de b&b's en pensions meestal in Zaanstad?

B&b's en pensions in deze regio hebben zeer positieve recensies. Volgens Holidu's database, heeft 36% een beoordeling van gemiddeld 4,5 sterren. Een relatief hoog aandeel, hoog genoeg om te bevestigen dat hier redelijk wat b&b's en pensions zijn die erg comfortabel zijn en dat dit de perfecte keuze is voor jouw volgende vakantie.

Zijn de b&b's en pensions in Zaanstad geschikt voor vakanties met kinderen?

Volgens de gegevens van Holidu, is minder dan 10% van de hier passend zijn voor een vakantie met kinderen. Hier zal het vermoedelijk gemakkelijker zijn om met vrienden of als een koppel te boeken.

Zijn de b&b's en pensions in Zaanstad geschikt voor vakantiegangers met een huisdier?

Natuurlijk! In deze regio wordt bij 14% een huisdier geaccepteerd, 36% heeft ook een tuin!

Bieden de b&b's en pensions in Zaanstad meestal wifi?

Jawel! Hier heeft 100% van de b&b's en pensions draadloos internet. Het is de perfecte bestemming voor digitale nomaden!

Wat zijn de prijzen voor de b&b's en pensions normaal gesproken in Zaanstad?

Een groot deel, 82%, kosten minder dan €100 per nacht. Dit is de perfecte bestemming voor het vinden van een betaalbare accommodatie. Start het zoeken meteen naar een b&b en pension die bij jou past.

Hebben de b&b's en pensions in Zaanstad over het algemeen een zwembad?

Ja! Volgens Holidu's database, hebben veel b&b's en pensions hier een zwembad. Zin in een weekendje aan het zwembad en ontspannen met vrienden of familie? Wacht dan niet met boeken in Zaanstad! Bovendien heeft 23% zelfs een barbecue!

Zijn de b&b's en pensions in Zaanstad geschikt voor een verblijf met grote groepen of eerder voor een reis met een kleine groep?

Volgens Holidu's gegevens, is 95% geschikt voor twee personen. Dus dit is de ideale bestemming voor koppels op vakantie. Klaar voor een tripje samen naar Zaanstad? Wacht niet met boeken! Zijn ook andere faciliteiten belangrijk voor jouw verblijf? Zet tijdens het zoeken de verschillende filters aan en uit.

Zijn b&b's en pensions een goed idee voor luxe vakanties in Zaanstad?

Als we kijken naar Holidu, zien we dat b&b's en pensions in Zaanstad meestal een ideale keuze zijn voor degene die graag een luxe verblijf wil. Dat komt omdat in Zaanstad 14% van de b&b's en pensions een zwembad heeft, 36% heeft een tuin en zo'n 18% een sauna. Verder, als je op zoek bent naar ruimte, 23% van de b&b's en pensions kunnen grote groepen verwelkomen en 36% heeft een tuin.

Zijn de b&b's en pensions in Zaanstad een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

Meer dan de helft van de b&b's en pensions hebben een balkon en een uitzicht (86% en 50%) het is de perfecte bestemming voor degenen die ervan dromen om 's morgens wakker te worden en te genieten van een prachtig uitzicht. Ongeveer 36% heeft ook een tuin, je zal geen moeilijkheden hebben met het vinden van je vakantieparadijs. Als je houdt van dineren in de buitenlucht en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 23% van de b&b's en pensions is hiermee uitgerust.

Weet je wat de meest geschikte tijd van het jaar is, mocht je over een reisje nadenken naar Zaanstad?

Te oordelen aan de hand van de voorzieningen bij de b&b's en pensions in Zaanstad, is het de perfecte bestemming voor bijvoorbeeld een vakantie in de winter of de zomer. Omdat er verschillende opties zijn, zoals airco of een zwembad en nog veel meer. Daarom zal je van Zaanstad kunnen genieten in comfort, het hele jaar door.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in ZaanstadBooking.com B&B’s & pensions in Zaanstad
Airbnb B&B’s & pensions in ZaanstadAirbnb B&B’s & pensions in Zaanstad
Vrbo B&B’s & pensions in ZaanstadVrbo B&B’s & pensions in Zaanstad
Bookiply B&B’s & pensions in ZaanstadBookiply B&B’s & pensions in Zaanstad
FeWo-direkt B&B’s & pensions in ZaanstadFeWo-direkt B&B’s & pensions in Zaanstad
Abritel B&B’s & pensions in ZaanstadAbritel B&B’s & pensions in Zaanstad
HRS B&B’s & pensions in ZaanstadHRS B&B’s & pensions in Zaanstad
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Noord-Holland
 4. Nederlandse Noordzeekust
 5. Nederlandse kust
 6. Zaanstad
 7. B&B’s & pensions Zaanstad