Vind Vakantiehuizen in Zaanstad

Highlights in Zaanstad

 • De Zaanse Schans
 • Het Zaans Museum
 • Het Czaar Peterhuisje
 • Fietsen langs de Zaan
 • Het Molenmuseum

Andere accommodaties in Zaanstad, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Zaanstad

€ 154voor 1 apr. - 8 apr.
€ 195 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Zaanstad

< 1%voor 1 apr. - 8 apr.
39% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Zaanstad

Toerist in eigen land

Ieder jaar komen duizenden toeristen naar Nederland om de Zaanse Schans en de beroemde molens te bewonderen. In en rondom de gemeente Zaanstad zijn dan ook schitterende vakantiehuizen te vinden. Ga op vakantie in eigen land en ontdek waarom deze omgeving zoveel toeristen trekt. In de gemeente zijn talloze leuke dorpen te vinden zoals Koog aan de Zaan, Assendelft, Krommenie en Wormerveer. Waar je ook een vakantiehuis huurt, de bezienswaardigheden zijn binnen een handomdraai te bereiken.

Vakantiehuis in de natuur

Zaanstad ligt bovendien in een schitterend Nederlands landschap. Je kunt een vakantiehuis langs de oevers van de rivier de Zaan huren en genieten van de voorbijvarende bootjes. De vakantiehuizen beschikken over een ruime tuin en in de avond kun je gezellig gaan barbecueën. Vroeger was de Zaanstreek een veengebied en dat zie je nog goed terug in het landschap. Je kunt hier heerlijk fietsen en wandelen en de vakantiehuizen bevinden zich in een heerlijke rustige omgeving.

Vakantie in Zaanstad

Locatie en oriëntatie

De grootste gemeente van de Zaanstreek

Zaanstad is gelegen in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het ligt net ten noorden van Amsterdam en het is de grootste gemeente van de Zaanstreek. Omdat de gemeente zo dicht bij de Nederlandse hoofdstad ligt, maakt het deel uit van de Metropoolregio Amsterdam. Leuke plaatsen binnen de gemeente zijn onder andere Zaandijk, Koog aan de Zaan en Westknollendam.

De beroemde bezienswaardigheden

De Zaanse Schans is inmiddels wereldberoemd vanwege de historische molens. Duizenden bezoekers komen jaarlijks naar de Zaanse Schans om het Nederlandse landschap te bewonderen. Het leuke is dat de molens open zijn voor het publiek en zo kun je een kijkje nemen bij de houtzaagmolen Het Jonge Schaap, verfmolen De Kat of oliemolen De Bonte Hen. Daarnaast kun je bij de Zaanse Schans een kaasmakerij, een klompenmakerij, een bakkerijmuseum en een tingieterij bezoeken. Het dorp Zaanse Schans is nog gewoon een dorp en daarom vrij toegankelijk.

Reizigers en activiteiten

Fietsen in de natuur

De Zaanstreek heeft schitterende natuurgebieden en je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Maak bijvoorbeeld een mooie fietstocht langs de rivier de Zaan en stop onderweg in leuke plaatsen als Koog aan de Zaan en Zaandam. Je kunt helemaal naar het Noordzeekanaal fietsen en via het typische Nederlandse coulisselandschap terugfietsen naar Zaanstad. Neem ook een kijkje bij het Veenweidepark de Trickel of het recreatiegebied het Twiske. Hier kun je makkelijk uitstapjes maken naar het natuurreservaat Ilperveld waar je mooie boottochten kunt maken.

Interessante musea

In Zaanstad en in de omgeving zijn een aantal hele interessante musea te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het Czaar Peterhuisje waar je van alles leert over de Russische tsaar Peter de Grote. Het is één van de oudste houten huizen van Nederland en werd in 1632 gebouwd. De tsaar overnachtte regelmatig in het huisje en interieur is schitterende om te bekijken. Neem ook een kijkje bij het Molenmuseum waar je alles over windmolens gaat leren. Er zijn schaalmodellen te bewonderen en je ontdekt hier de wereld van windmolens.

Oostsaendam en Westsaendam werden in 1811 samengevoegd en toen ontstond de gemeente Zaandam dat in hetzelfde jaar stadsrechten kreeg.

Top 5 tips in Zaanstad

1. Zaans Museum

Bij het Zaans Museum ontdek je alles over de geschiedenis van Zaandam en de omgeving. Bewonder de traditionele kledij, ontdek oude ambachten en bezichtig de huishoudelijke voorwerpen van vroeger. Vergeet niet de Verkade Experience te bezoeken waarbij je een koekjes- en chocoladefabriek gaat bezoeken.

2. Varen langs de molens

Het is leuk om de Nederlandse molens vanuit een heel ander perspectief te bewonderen. Langs de Zaan zijn meerdere rederijen te vinden en vanaf het water heb je een unieke blik om de molens van de Zaanse Schans. De lokale gids vertelt je van alles over de omgeving en de geschiedenis van de Zaanstreek. Je hebt ook de mogelijkheid een sloep te huren en zelf op pad te gaan.

3. HEMbrug

De HEMbrug was ooit een onderdeel van de Stelling van Amsterdam en inmiddels is het een plek voor creatieve ondernemers. Laat je verrassen door het aanbod aan brouwerijen, kunst, heerlijke koffie en een fantastische maaltijd. Maandelijks is er ook een leuke rondleiding over het Hembrugterrein en dan leer je meer over de geschiedenis van het unieke bouwwerk.

4. Kanoën in het veenweidegebied

Bij Wormer en Jisperveld ontdek je het grootste aaneengesloten veenweidegebied van heel West-Europa. En je kunt hier het gebied ontzettend goed gaan verkennen met een kano! Je vaart langs weilanden, eilanden en rietkragen. Ontdek unieke watervogels en ontdek orchideeën en koekoeksbloemen in de wilde natuur.

5. Fort aan den Ham

Het Fort aan den Ham was eveneens een onderdeel van de Stelling van Amsterdam en het was een belangrijk verdedigingsbouw voor Amsterdam. Bezoek het fortmuseum en leer meer over deze unieke Nederlandse geschiedenis.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Zaanstad

Hoeveel kost een accommodatie in Zaanstad gemiddeld?

Hier betaal je een gemiddelde prijs van €169 per nacht. Een relatief hoge prijs voor bestemmingen in Nederland.

In welke tijd van het jaar kun je gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een huis in Zaanstad?

De maanden die je in staat stellen om het meeste te sparen in Zaanstad zijn: februari, maart en januari, met een gemiddelde prijs per nacht van respectievelijk €127, €145 en €162.

In welke maanden is het minder duur om een huis te boeken in Zaanstad?

Als we hier kijken naar een accommodatie, zijn de duurste maanden: december, november en mei (in volgorde van hoog naar laag) met een gemiddelde prijs per nacht van €186, €184 en €181.

Is het noodzakelijk om een tripje naar Zaanstad lang van tevoren te plannen?

Als je Zaanstad bezoekt, is het belangrijk om proactief te zijn, omdat 76% van de vakantiehuizen meestal volgeboekt zijn.

Wat is de beste maand voor een spontaan reisje naar Zaanstad?

April, november en september zijn de maanden (in volgorde van hoog naar laag) met het hoogste percentage vacante accommodaties in Zaanstad, met een gemiddeld percentage van respectievelijk 36%, 35% en 30%. Zelfs tijdens deze periode waarin er veel beschikbaar is, 33%. Adviseren wij om altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

Wanneer is het moeizamer om vakantiehuizen in Zaanstad te reserveren?

De maand met de hoogste gemiddelde bezettingsgraad, is augustus (met 4% van de huisjes beschikbaar). Daarna volgen juni (18%) en juli (18%). Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid slechts 13%. Het is daarom aan te raden om ruim van te voren te boeken.

Hoeveel vakantiehuizen worden er in Zaanstad aangeboden via Holidu?

Wij voegen vakantiewoningen van 2 verschillende aanbieders samen, waaruit we jou in deze regio 160 aanbiedingen kunnen presenteren.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in ZaanstadBooking.com Vakantiehuizen in Zaanstad
Airbnb Vakantiehuizen in ZaanstadAirbnb Vakantiehuizen in Zaanstad
Vrbo Vakantiehuizen in ZaanstadVrbo Vakantiehuizen in Zaanstad
Bookiply Vakantiehuizen in ZaanstadBookiply Vakantiehuizen in Zaanstad
FeWo-direkt Vakantiehuizen in ZaanstadFeWo-direkt Vakantiehuizen in Zaanstad
Abritel Vakantiehuizen in ZaanstadAbritel Vakantiehuizen in Zaanstad
HRS Vakantiehuizen in ZaanstadHRS Vakantiehuizen in Zaanstad
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Noord-Holland
 4. Nederlandse Noordzeekust
 5. Nederlandse kust
 6. Zaanstad