Vind B&B’s & pensions in Kampen

Highlights in Kampen

  • Hanzestad
  • Tabaksfabriek De Olifant
  • Bierbrouwerij De Wereld
  • Stadswandeling
  • Stedelijk Museum

Andere accommodaties in Kampen, die interessant kunnen zijn:

B&B's en pensions in Kampen

Oude Hanzestad

Kampen is een oude Hanzestad langs de IJssel waar het al eeuwenlang een drukke bedoening is. In positieve zin dan, want hier wordt al eeuwen veel handel gedreven! Door de strategische ligging aan de IJssel werd dit mogelijk gemaakt. Kampen heeft hierdoor een rijke historie, wat je ook zeker terug zal zien als je hier op vakantie gaat. Ook leuk is om een weekendje hier naartoe te gaan. De B&B’s en pensions in Kampen vind je in de meeste gevallen in monumentale panden. Dan moet je denken aan herenhuizen die hier al eeuwen staan! Of kies voor een plek net buiten de stad, dan zit je meer in het groen.

Prachtige pensions

Geniet in één van de vele pensions in Kampen, de keuze is ruim. De meeste B&B’s in Kampen zijn geschikt voor twee personen, wat ideaal is als je met je partner reist. Geniet van een welverdiende ontbijtje in één van de B&B’s, het is sowieso allemaal erg lekker. Bovendien zijn de B&B’s van alle gemakken voorzien. Zo hebben sommige B&B’s een tuin of balkon bij de kamer en sowieso heb je overal toegang tot de Wifi, wat soms ook niet verkeerd is. Geniet van de historische stad en de omgeving! Je zal niet teleurgesteld raken.

Reizigers en activiteiten

Kampen voor cultuurliefhebbers

Kampen is een oude Hanzestad en dat betekent dat het een rijke geschiedenis heeft, dat weet je dan al zeker! Er werd hier vroeger veel handel gedreven, dat kwam mede door de goede ligging langs de IJssel. Je ziet het rijke verleden terug in de gevels van de huizen, deze zijn allen echt heel mooi. Bekijk de oude stadspoorten, het schip (replica) en de prachtige Sint Nicolaaskerk. Ook kom je veel te weten over de geschiedenis in het Stedelijk Museum. Daar kun je ontzettend veel informatie tot je nemen! Vroeger waren hier meer dan 100 sigarenfabrieken, vandaag de dag is er nog eentje over De Olifant. Bekijk hoe de sigaren gemaakt werden en worden! Het is een mooie ambacht.

Kampen voor gezinnen

Genoeg te ondernemen in Kampen! Het is ook een leuke stad voor gezinnen. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling met gids en ontdek het verleden van Kampen. De kids zullen het ook interessant vinden, misschien zelfs wel een beetje spannend. En om het nog meer tot leven te laten komen, moet je zeker naar het oude schip. Dit is wel een replica, maar dat doet niet af! Het is een prachtig schip waar je kunt zien hoe men vroeger vaarde en dingen deed. Bezoek ook zeker de vismarkt bij het Raadhuis, de vismarkt wordt hier al vanaf de 14e eeuw gehouden!

Kampen is een oude Hanzestad langs de IJssel en kende hoogtijdagen. De binnenstad heeft nu zo’n 400 monumenten!

Top 7 tips in Kampen

1. Tabaksfabriek De Olifant

Vroeger waren er meer dan 100 tabaksfabrieken te vinden in Kampen. Vandaag de dag is er nog eentje geopend en dat is De Olifant. Het is nu een museum geworden waar je de ambacht kunt zien. Hier worden sigaren met de hand gemaakt!

2. Stedelijk Museum

In het Stedelijk Museum neem je een duik in de geschiedenis. En die geschiedenis is heel groot! Ontdek hoe hier vroeger handel gedreven werd en wat er nou eigenlijk voor zorgde dat de stad zo rijk en levendig werd.

3. Stadswandeling

Maak zeker een mooie stadswandeling, eventueel met gids! Dan leer je namelijk zoveel meer over deze stad. De gids vertelt over de geschiedenis en kan bij sommige monumenten verhalen vertellen. Bezoek de oude stadspoorten en de Sint Nicolaaskerk.

4. De vismarkt

Misschien vraag je je af wat er zo bijzonder is aan een vismarkt. En op het eerste oog is het ook niet zo bijzonder. Er vindt wekelijks een vismarkt in de binnenstad plaats. Het bijzondere is dat deze vismarkt al wordt gehouden sinds de 14e eeuw! Hoe bijzonder is dat!

5. Ikonenmuseum Kampen

Mocht je interesse hebben in relikwieën, dan is dit wel een heel bijzonder museum. Hier vind je namelijk allerlei Russische kerk kunst! En ook andere kunstwerken die nauw verbonden zijn met Rusland. Het museum ligt in het centrum van Kampen.

6. Varen op het Ketelmeer

Is het een warme zomerdag? Maak dan een boottocht over het Ketelmeer, deze ligt ten noordwesten van Kampen. Huur een boot en laat je verrassen door het mooie landschap hier.

7. Bierbrouwerij De Wereld

Vroeger waren er ook enorm veel bierbrouwerijen te vinden in de stad. Vandaag de dag is er nog eentje over; De Wereld. Hier kun je naartoe en ontdek je hoe dit bier gebrouwen wordt. Het bier wordt al gemaakt sinds 1560!

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Kampen

Wat voor type faciliteiten hebben de b&b's en pensions in Kampen?

Met betrekking tot de voorzieningen die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions de meeste voorzieningen hebben waar vakantiegangers naar verlangen! De meest populaire faciliteiten die worden aangeboden, zijn over het algemeen: uitzicht (94%), balkon (89%) en wifi (89%). Super toch!

Hoe beoordelen reizigers de b&b's en pensions meestal in Kampen?

B&b's en pensions in deze regio hebben zeer positieve recensies. Volgens Holidu's gegevens, heeft 33% een beoordeling gelijk aan of hoger dan 4,5 sterren. Een betrekkelijk hoog percentage, waardoor we kunnen bevestigen dat hier redelijk wat b&b's en pensions zijn die erg aangenaam zijn en dat dit de perfecte keuze is voor jouw volgende vakantie.

Zijn de b&b's en pensions in Kampen geschikt voor vakanties met kinderen?

Volgens de gegevens van Holidu, is 44% in deze regio geschikt voor vakanties met kinderen. Het zal daarom niet moeilijk zijn om een ideaal verblijf voor jou en je kinderen te vinden. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de b&b's en pensions in Kampen huisdiervriendelijk?

Ja! In deze regio wordt bij 11% de mogelijkheid geboden voor reizigers om huisdieren mee te nemen, 61% heeft ook een tuin!

Bieden de b&b's en pensions in Kampen over het algemeen draadloos internet?

Jawel! Volgens de verzamelde gegevens van afgelopen jaar heeft 89% van de b&b's en pensions draadloos internet. Perfect voor werken op afstand, je kunt online zijn zonder problemen!

Wat zijn de prijzen voor de b&b's en pensions normaal gesproken in Kampen?

Een hoog percentage, 72%, kost ruwweg minder dan €100 per nacht. Dit is de perfecte bestemming voor het vinden van een goedkoop b&b en pension!

Hebben de b&b's en pensions in Kampen over het algemeen een open haard of een zwembad?

Zelden. Volgens de data die Holidu verzameld heeft, heeft de minderheid van de b&b's en pensions hier een zwembad.

Zijn de b&b's en pensions in Kampen geschikt voor een vakantie met meerdere personen of beter voor een uitstapje met een kleine familie?

Volgens de database van Holidu, is 94% geschikt voor twee gasten. Dus dit is de perfecte bestemming voor reizende stelletjes. Klaar voor een tripje samen naar Kampen? Je bent maar een paar klikken verwijderd van het daadwerkelijk boeken! Gebruik tijdens het zoeken ook de verschillende filters, dan worden alle faciliteiten getoond die jij belangrijk vindt.

Zijn de b&b's en pensions in Kampen een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

Ja, het is de beste plek om hiervan te profiteren! Hier heeft 89% van de b&b's en pensions een balkon of terras en 94% heeft een uitzicht. Ongeveer 61% heeft ook een tuin, je zal geen moeilijkheden hebben met het vinden van je vakantieparadijs.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in KampenBooking.com B&B’s & pensions in Kampen
Airbnb B&B’s & pensions in KampenAirbnb B&B’s & pensions in Kampen
Vrbo B&B’s & pensions in KampenVrbo B&B’s & pensions in Kampen
Bookiply B&B’s & pensions in KampenBookiply B&B’s & pensions in Kampen
FeWo-direkt B&B’s & pensions in KampenFeWo-direkt B&B’s & pensions in Kampen
Abritel B&B’s & pensions in KampenAbritel B&B’s & pensions in Kampen
HRS B&B’s & pensions in KampenHRS B&B’s & pensions in Kampen
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Overijssel
  4. Kampen
  5. B&B’s & pensions Kampen