Vind Vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland

Highlights in Schouwen-Duiveland

  • Eiland in Zeeland
  • Strandvakantie
  • Neeltje Jans
  • Watersnoodmuseum
  • 560 monumenten in Zierikzee

De beste Vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.
meer...
Renesse, Zeeuwse Kust
Vakantiehuis • 85 m² • 3 Slaapkamers
3,7
(74 recensies)
De verschillende vrijstaande of geschakelde type bungalows staan op ruime percelen. Ze liggen verspreid over het met veel groen aangelegde park. Alle woningen zijn verzorgd ingericht en beschikken over boxspringbedden in de meeste slaapkamers. Verder vindt u bij elke woning een terras met tuinmeubelen.U ontvangt per e-mail een kostenoverzicht van het park voor de bijkomende kosten/kosten ter plaatse. U dient deze rekening voor aankomst te voldoen. Dit bespaart u onnodig lang wachten bij het inchecken en dus kunt u direct aan uw vakantie beginnenReserveringen voor groepen of gezelschappen va...
vanaf € 33 / nacht
meer...
Bruinisse, Nederlandse Noordzeekust
Vakantiewoning • 63 m² • 2 Slaapkamers
3,6
(38 recensies)
De ingerichte woningen bevinden zich op de begane grond of etage en liggen rondom het centrum van het park. De gemeenschappelijk parkachtige binnentuin biedt u direct een ontspannen gevoel. De woningen zijn voorzien van een ruime tuin of balkon.U ontvangt per e-mail een kostenoverzicht van het park voor de bijkomende kosten/kosten ter plaatse. U dient deze rekening voor aankomst te voldoen. Dit bespaart u onnodig lang wachten bij het inchecken en dus kunt u direct aan uw vakantie beginnenReserveringen voor groepen of gezelschappen van personen onder de 21 jaar zijn niet toegestaanDeze vakan...
vanaf € 20 / nacht
meer...
Renesse, Zeeuwse Kust
Vakantiehuis • 112 m² • 4 Slaapkamers
3,4
(81 recensies)
De verschillende vrijstaande of geschakelde type bungalows staan op ruime percelen. Ze liggen verspreid over het met veel groen aangelegde park. Alle woningen zijn verzorgd ingericht en beschikken over boxspringbedden in de meeste slaapkamers. Verder vindt u bij elke woning een terras met tuinmeubelen.U ontvangt per e-mail een kostenoverzicht van het park voor de bijkomende kosten/kosten ter plaatse. U dient deze rekening voor aankomst te voldoen. Dit bespaart u onnodig lang wachten bij het inchecken en dus kunt u direct aan uw vakantie beginnenReserveringen voor groepen of gezelschappen va...
vanaf € 36 / nacht

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen van vakantiehuizen Schouwen-Duiveland

€ 146voor 10 dec. - 17 dec.
€ 178 jaarlijks gemiddelde
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
Gemiddelde prijs per week

Beschikbaarheid van vakantiehuizen Schouwen-Duiveland

29%voor 10 dec. - 17 dec.
27% jaarlijks gemiddelde
jan.
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen op Schouwen-Duiveland

Genieten op een eiland

Op Schouwen-Duiveland zijn heerlijke vakantiehuizen te vinden, zowel in de steden Zierikzee en {Brouwershaven als in Bruinisse en Burgh-Haamstede. Ook vind je voldoende vakantiehuizen op het platteland. Het ongerept landschap zorgt voor rust en zo kun je optimaal genieten van de recreatieve mogelijkheden. Wil je graag een vakantiehuis aan zee? Dat kan!

Vakantiehuizen met ruimte

De vakantiehuizen zijn ruim opgezet. Een lekkere tuin, een zonneterras en vaak een eigen parkeerplek voor de deur. Wat heb je nog meer nodig? Als iedereen van het gezin lekker kan genieten en zijn of haar eigen ding kan doen! Of onderneem gezamenlijk activiteiten en ga erop uit. En als je in de zomer gaat, dan is een vakantiehuis met zwembad ook wel heel lekker, toch? De keuze is er!

Vakantie op Schouwen-Duiveland

Locatie en oriëntatie

In Zeeland

Het eiland Schouwen-Duiveland behoort zowel tot Nederland als tot de provincie Zeeland. En gelukkig heb je geen boot nodig om er te komen, want Schouwen-Duiveland is verbonden met de naburige eilanden middels een brugsysteem! Grenzend aan het eiland ligt in het noorden de monding van de Grevelingen, in het zuiden de Oosterschelde en in het westen de Noordzee.

Beste reistijd voor Schouwen-Duiveland

Aangezien je vakantie in eigen land viert, zal je best weten wat de beste reistijd voor Schouwen-Duiveland is. In de zomermaanden zit je hier het beste als je de meeste zonuren wilt vangen. Daarnaast is het voorjaar en het najaar een fijne tijd om lekker een weekend uit te waaien op het Zeeuwse eiland. In de winter is het hier minder fijn, dan kan het erg koud worden en is er niet veel te doen, behalve knus in je vakantiehuis te zitten. Kan ook lekker zijn, maar leuker is om het eiland te ontdekken met mooi weer natuurlijk!

Reizigers en activiteiten

Schouwen-Duiveland voor cultuurliefhebbers

Schouwen-Duiveland heeft heel wat culturele uitjes. Als je alleen al naar de steden kijkt die op het eiland liggen. Zo is de grotere stad Zierikzee een leuke plek. Je hebt er enorm veel monumentale panden in het centrum, de nieuwe kerk, het Stadhuismuseum en de stadspoorten. In totaal heeft de stad 568 monumenten! Het dorp Bruinisse is een zogenaamd mosseldorp. En je raadt het al, hier worden enorm veel mosselen gekweekt voor zowel binnenlandse als buitenlandse verkoop!

Schouwen-Duiveland voor strandliefhebbers

Schouwen-Duiveland is een heerlijke plek om lekker uit te waaien. En of je dit nu in de zomer, voorjaar of najaar doet! Elk seizoen heeft zo haar charme. Dat geldt ook voor de stranden van Zeeland. Er zijn een aantal stranden op het eiland, de beste liggen in het westen. Het strand van Burgh-Haamstede is het mooist en wordt ook wel gezien als een van de mooiste van Nederland. Het strand heeft een blauwe vlag en is dus veilig én er ligt een prachtig bosgebied in de buurt, waardoor je van beide natuurgebieden lekker kunt genieten.

”Pieter Zeeman, een inwoner van Schouwen-Duivelander, kreeg in 1902 in het tweede jaar de Nobelprijs voor de Natuurkunde.”

Top 5 tips op Schouwen-Duiveland

1. Stad met 560 monumenten

Cultuurliefhebbers kunnen een uitstapje maken naar de oude binnenstad van Zierikzee, waar maar liefst 560 monumenten staan. Absoluut de moeite waard zijn de drie stadspoorten van de voormalige stadsversterking. De Gasthuiskerk is een kerk uit de 17e eeuw, die vroeger als ziekenhuis werd gebruikt. Het Gravensteen is het voormalige officiële gebouw van de graven van Nederland. Tot 1923 bevond de stadsgevangenis zich hier op de eerste verdieping.

2. Oosterschelde, een bijzondere plek

Het Nationaal Park Oosterschelde staat bekend om zijn stormvloedkering. Een echte must see is de onderwaterwereld, waar je kleurrijke algen, garnalen, kreeften, vissen, waterlelies, zeeslakken en inktvissen kunt zien. Om deze reden gaan recreatieve duikers graag naar dit gebied. Maar ook bij laag water kun je door het gebied wandelen en enkele dier- en plantensoorten ontdekken.

3. Bijzonder fietspad

De Kop van Schouwen fietstocht is geweldig als je de prachtige natuur wilt ontdekken van het westelijke deel van het eiland. Het landschap bestaat uit duinen, stranden, bossen en duinweiden. In het binnenland vind je veel open kreeklanden en polders. De tocht begint in de Brouwershaven, gaat door verschillende steden zoals Kerkwerve en Burgh en passeert Looperskapelle voordat je terugkeert naar je startpunt.

4. Watersnoodmuseum Renesse

De watersnoodramp staat bij velen in het geheugen gegrift. Of het is een verhaal dat je nu nog wel eens hoort. In het Watersnoodmuseum van Renesse wordt er van alles verteld over de ramp en hoe ze de wederopbouw hebben aangepakt. Het is een indrukwekkend museum!

5. Deltapark Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans heeft meerdere onderwerpen die het belicht. In de eerste plaats is het een themapark en kun je er zeehonden bekijken. Anderzijds is het een educatief centrum, doordat het veel vertelt over de Deltawerken die zijn gebouwd na de Watersnoodramp in 1953.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland

Wat is de gemiddelde prijs van accommodaties in Schouwen-Duiveland?

Hier betaal je een gemiddelde prijs van €159 per nacht. Een relatief hoge prijs voor een bestemming in Nederland.

Wanneer zijn de vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland goedkoop te huren?

Reizigers die budgetvriendelijk willen reizen, brengen het beste een bezoek in februari, november en maart. Dit zijn de goedkoopste maanden van het jaar, met een gemiddelde prijs van respectievelijk: €140, €143 en €144 per nacht.

Wanneer zijn accommodaties relatief duur in Schouwen-Duiveland?

Op Holidu zien we dat de kosten per nacht in Schouwen-Duiveland gemiddeld het hoogst zijn in de maanden: augustus (€203), juli (€195) en mei (€163).

Is Schouwen-Duiveland een geschikte bestemming voor een last-minute vakantie?

Het wordt aanbevolen dat je ruimschoots op tijd boekt, omdat gemiddeld maar 19% van de vakantiehuizen te boeken zijn, gedurende het hele jaar.

Wat zijn de beste maanden voor een spontane vakantie naar Schouwen-Duiveland?

Januari, november en maart zijn de maanden (in volgorde van hoog naar laag) met de meeste beschikbare vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland, met een gemiddeld percentage van respectievelijk 32%, 31% en 28%. Zelfs tijdens deze maanden waarin er de meeste beschikbaarheid is, 30%. Geven we je de tip altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Wanneer is het problematischer om vakantiewoningen in Schouwen-Duiveland te reserveren?

We zien dat de moeizame maanden, om te zoeken naar een accommodatie in Schouwen-Duiveland augustus (met een beschikbaarheid van 2%), juli (5%) en september (11%) zijn. Tijdens deze drie maanden, is de beschikbaarheid slechts 6%. Het is daarom aanbevolen om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel vakantiehuizen worden er op Holidu aangeboden in Schouwen-Duiveland?

Op Holidu vind je in Schouwen-Duiveland rond 700 huisjes, die verhuurd worden door 24 verschillende aanbieders.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in Schouwen-DuivelandBooking.com Vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland
Airbnb Vakantiehuizen in Schouwen-DuivelandAirbnb Vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland
Vrbo Vakantiehuizen in Schouwen-DuivelandVrbo Vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland
Bookiply Vakantiehuizen in Schouwen-DuivelandBookiply Vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland
FeWo-direkt Vakantiehuizen in Schouwen-DuivelandFeWo-direkt Vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland
Abritel Vakantiehuizen in Schouwen-DuivelandAbritel Vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland
HRS Vakantiehuizen in Schouwen-DuivelandHRS Vakantiehuizen in Schouwen-Duiveland
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Zeeland
  4. Schouwen-Duiveland