Vind Vakantiehuizen op Pag

Highlights op Pag

  • Uitgestrekte stranden
  • Bruisend nachtleven
  • Historische bezienswaardigheden
  • Gevarieerd landschap
  • Heerlijke specialiteiten

De beste Vakantiehuizen op Pag

Gasten zijn het ermee eens: deze accommodaties worden hoog gewaardeerd voor locatie, netheid, en nog veel meer.

Andere accommodaties op Pag, die interessant kunnen zijn:

Populairste bestemmingen op Pag

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen op Pag

€ 162voor 1 apr. - 8 apr.
€ 199 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen op Pag

18%voor 1 apr. - 8 apr.
30% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Pag

Ruim vakantiehuis vlakbij het strand

De meeste vakantiehuizen op het eiland Pag bevinden zich in de hoofdstad Pag of Novalja. Pag biedt comfortabele vakantiehuizen, vaak op korte afstand van het strand. Heb je interesse in cultuur? Huur dan een vakantiehuis in de stad Pag en geniet van de luxe van een terras of een zwembad. Wil je een ontspannend dagje strand combineren met een bruisend nachtleven? Dan huur je een vakantiehuis in Novalja. Veel van de huizen hier beschikken over een balkon met een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee.

Vakantiehuis met veel privacy

De vakantiehuizen op het eiland Pag lenen zich perfect voor groepen of families. Ze zijn ruim opgezet en de grotere vakantiehuizen beschikken vaak over een tuin en barbecue. Ga je naar Pag met het gezin? Huur dan een vakantiehuis met eigen speeltuin, een overdekte veranda en een ruime woonkamer. Inderdaad, met al deze luxe beleef je in Pag al snel een heerlijk vakantiegevoel!

Vakantie in Pag

Locatie en oriëntatie

Zonovergoten vakantie-eiland in Dalmatië

Pag ligt ten noorden van de Dalmatische havenstad Zenar en is één van de grootste eilanden in de Adriatische Zee. De meeste mensen op het eiland wonen in de gelijknamige hoofdstad Pag of in het populaire vakantieoord Novalja. Zodra je op het eiland aankomt, valt het bijzondere landschap meteen op. Op Pag is weinig begroeiing te vinden, veroorzaakt door de Bura-wind, die vanuit het binnenland over het eiland waait. Je ziet er witgekleurde rotspartijen met af en toe een olijfboom.

De perfecte combinatie tussen modern en traditioneel

Pag staat bekend om meerdere dingen, zoals het zout, lamsvlees, kantwerk en de kaas. De hoofdstad bestaat uit een gezellig oud centrum met leuke pleintjes. 25 kilometer van de hoofdstad vandaan vind je Novalja. Het is de meest populaire toeristische bestemming op het eiland en staat bekend om het bekende party-strand Zcre. Dé locatie voor de grootste strandfeesten van Kroatië en tijdens de zomer druk bezocht door jongeren uit heel Europa.

Reizigers en activiteiten

Pag voor zonliefhebbers

In de zomervakantie zul je in Pag veel zon- en strandliefhebbers tegenkomen. Het eiland heeft een ontzettend gevarieerd landschap, waardoor ook elk strand weer anders is. Sommige zijn rotsachtig, anderen weer vlak met zand, grind of fijne kiezeltjes. Aanraders zijn Straško, Branicevica, Lokunje en Planjka. Een dagje strand wissel je trouwens ook goed af met een ontdekkingstocht door de omgeving. Aan de kant van het vasteland domineren rotsachtige landschappen het beeld, terwijl het zuiden van het eiland bekend staat om haar ongerepte dennenbossen, wijngaarden en olijfbomen.

Pag voor cultuurliefhebbers

Pag is zeker niet alleen maar zon, zee en strand. In de oudheid was het eiland een belangrijke nederzetting. Er zijn talrijke paleizen, kloosters en kerken te bewonderen, allemaal gebouwd in de stijl van de Renaissance. Maar ook een dagtripje naar Zadar op het vasteland is snel gemaakt. Deze stad is al zo’n drieduizend jaar oud en kent een lange en bewogen geschiedenis. In het oude centrum vind je nog vele monumentale bouwwerken als kerken en kathedralen.

Een heerlijk eiland voor de echte levensgenieters: zon, zee, cultuur en heerlijk eten.

Top 5 tips in Pag

1. Geniet van Pag’s specialiteiten

Wist je dat Pag misschien wel het beste lamsvlees in Europa heeft? Het eiland is bedekt met een dun laagje zeezout, wat ervoor zorgt dat de lammeren veel zout binnenkrijgen bij het eten van gras. Dit geeft het lamsvlees een bijzondere smaak. Ook de kaas van Pag is beroemd. De kaas, Paški Sir genoemd, is gemaakt van schapenmelk en wordt ingesmeerd met olijfolie voordat men het laat rijpen. Ook dit heeft een verrassend effect op de smaak. Tot slot staat Pag bekend om haar grote zoutvelden. Neem dus ook zeker een potje zeezout mee wanneer je het eiland verlaat.

2. Bezoek de hoofdstad Pag

De hoofdstad van het eiland is Pag. Het is een oud en rustig stadje, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Je vindt er smalle straatjes, gezellige pleintjes vol met terrassen en oude kerkjes.

3. Vier feest in Novalja

Novalja is naast Pag-stad de enige grote stad op het eiland en is vooral bekend om zijn feesten op Zcre Beach. Je vindt hier vele beachclubs, de één nog mooier dan de ander. Bekende clubs hier zijn Aquarius, Kalypsso en Papaya. De feesten gaan door tot in de late uurtjes!

4. Bewonder de beroemde kanten kleedjes

Zodra je door Pag stad loopt zul je ze zien: oude dametjes die op de stoep voor hun huis prachtige kleedjes van kant maken. Het eiland staat erom bekend en de kleedjes worden overal ter wereld verkocht. In het centrum van Pag hebben ze er een museum voor opgericht: de Lace Gallery. Hier bewonder je de mooiste ontwerpen en kom je erachter waarom deze kleedjes zo belangrijk waren voor de bewoners van het eiland.

5. Maak een uitstapje naar Zadar

In de stad Zadar waan je je in een openluchtmuseum met vele imposante monumentale bouwwerken. De stad is vanaf Pag gemakkelijk te bereiken doordat een brug het eiland met het vasteland verbindt. Laat de stad op je inwerken en plof af en toe neer bij één van de charmante terrasjes voor een hapje en een drankje.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen op Pag

Hoeveel betaal je op Pag gemiddeld voor het huren van een huis?

Dit is een van de duurste bestemmingen in Kroatië. Een gemiddeld vakantiehuis kost op Pag ongeveer €139 per nacht.

Wanneer zijn de huisjes op Pag bijzonder goedkoop?

Als je het meeste uit je geld wilt halen, zijn september (€115 per nacht), mei (€116) en oktober (€119) de goedkoopste maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer stijgen de prijzen van een verblijf het hardst op Pag?

In deze regio signaleren we de hoogste prijzen gedurende de maand januari (gemiddeld €168 per nacht), gevolgd door februari (€159) en juli (€156). Het is misschien de meest populaire periode om Pag te bezoeken, maar niet om te sparen op een accommodatie.

Is Pag een goede bestemming voor een last-minute trip?

Het is beter dat je ruimschoots op tijd boekt, omdat gemiddeld maar 35% van de vakantiewoningen vacant zijn, gedurende het hele jaar.

In welke maand zijn de meeste beschikbaar op Pag?

In de maanden juni, mei en april zijn de meeste vacante huizen, met een gemiddelde beschikbaarheid van respectievelijk 63%, 58% en 49%.

Wanneer zijn er minder huisjes boekbaar op Pag?

De vraag naar vakantiewoningen bereikt het maximum in januari, met een gemiddelde beschikbaarheid van 16%. De tweede maand waarin de vraag hoog is, is februari met 18% beschikbaarheid en de derde maand is december met 21%. Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid maar 18%. Het is daarom beter om ruim van te voren te boeken.

Hoeveel accommodaties zijn er op Pag?

Via Holidu zijn er op Pag zo'n 3.100 accommodaties, die door 40 verschillende partners verhuurd worden.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen op PagBooking.com Vakantiehuizen op Pag
Airbnb Vakantiehuizen op PagAirbnb Vakantiehuizen op Pag
Vrbo Vakantiehuizen op PagVrbo Vakantiehuizen op Pag
Bookiply Vakantiehuizen op PagBookiply Vakantiehuizen op Pag
FeWo-direkt Vakantiehuizen op PagFeWo-direkt Vakantiehuizen op Pag
Abritel Vakantiehuizen op PagAbritel Vakantiehuizen op Pag
HRS Vakantiehuizen op PagHRS Vakantiehuizen op Pag
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Kroatië
  3. Dalmatië
  4. Kvarner
  5. Pag