Appartementen & Vakantiehuizen in Bretagne

Begin nu 17.079 huizen in Bretagne te zoeken!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 300 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accomodaties in Bretagne

Vakantiehuis voor 5 personen in Esquibien
750m naar het strand, 1 slaapkamers, 5 pers.
Esquibien, Finistère
vanaf
€ 35per nacht
Groot vakantiehuis voor 10 personen in Penvénan, with tuin and sauna as well as zwembad
600m naar het strand, 5 slaapkamers, 10 pers.
4,8
20 recensies
Penvénan, Côtes-d'Armor
vanaf
€ 233per nacht
Appartement voor 2 personen in Larmor-Baden, met tuin
2,1km naar het strand, 1 slaapkamers, 2 pers.
5,0
13 recensies
Larmor-Baden, Morbihan
vanaf
€ 67per nacht
Villa voor 5 personen in Erquy, met tuin
80m naar het strand, 3 slaapkamers, 5 pers.
5,0
6 recensies
Erquy, Côtes-d'Armor
vanaf
€ 85per nacht
Groot vakantiehuis voor 11 personen in Bonnemain, met tuin en zwembad
6 slaapkamers, 11 pers.
4,7
8 recensies
Bonnemain, Ille-et-Vilaine
vanaf
€ 213per nacht
Vakantiehuis voor 3 personen in Moëlan-sur-Mer, met terras, met huisdier
4,8
5 recensies
Moëlan-sur-Mer, Finistère
vanaf
€ 50per nacht
Camping voor 2 personen in Pléboulle, met tuin
4,6
42 recensies
Pléboulle, Côtes-d'Armor
vanaf
€ 31per nacht
Appartement voor 4 personen in Erquy, met tuin
750m naar het strand, 2 slaapkamers, 4 pers.
4,7
20 recensies
Erquy, Côtes-d'Armor
vanaf
€ 61per nacht
Villa voor 8 personen in Damgan, met tuin
100m naar het strand, 4 slaapkamers, 8 pers.
3,4
5 recensies
Damgan, Morbihan
vanaf
€ 70per nacht
Appartement voor 4 personen in Morbihan, met tuin en zwembad
40m naar het strand, 1 slaapkamers, 4 pers.
4,8
13 recensies
Morbihan
vanaf
€ 73per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen in Paimpol, met balkon/terras
1,4km naar het strand, 1 slaapkamers, 2 pers.
3,6
9 recensies
Paimpol, Côtes-d'Armor
vanaf
€ 49per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen in Binic, met tuin
2km naar het strand, 1 slaapkamers, 2 pers.
4,8
20 recensies
Binic, Côtes-d'Armor
vanaf
€ 50per nacht
Groot vakantiehuis voor 8 personen in Sainte-Anne-d'Auray, met tuin
5,2km naar het strand, 4 slaapkamers, 8 pers.
1,0
3 recensies
Sainte-Anne-d'Auray, Morbihan
vanaf
€ 91per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen in Crozon, met tuin
250m naar het strand, 3 slaapkamers, 6 pers.
4,6
5 recensies
Crozon, Finistère
vanaf
€ 86per nacht
Appartement voor 3 personen in Saint-Brieuc
3,9km naar het strand, 1 slaapkamers, 3 pers.
Saint-Brieuc, Côtes-d'Armor
vanaf
€ 38per nacht
Appartement voor 3 personen in Roscoff , met tuin
150m naar het strand, 1 slaapkamers, 3 pers.
4,7
18 recensies
Roscoff , Finistère
vanaf
€ 40per nacht
Appartement voor 2 personen in Saint-Quay-Portrieux, met balkon en zwembad
90m naar het strand, 1 slaapkamers, 2 pers.
4,9
6 recensies
Saint-Quay-Portrieux, Côtes-d'Armor
vanaf
€ 50per nacht
Cottage voor 6 personen in La Boussac, met balkon/terras
7,8km naar het strand, 3 slaapkamers, 6 pers.
4,8
16 recensies
La Boussac, Ille-et-Vilaine
vanaf
€ 87per nacht
Toon alles

Populaire zoekopdrachten in Bretagne

Zwembad 1.548
Internet 10.676
Huisdieren toegestaan 5.238
Balkon/Terras 8.830
TV 13.436
Tuin 9.821
Parkeermogelijkheid 11.522
Wasmachine 12.745
Verwarming 12.462

Populairste bestemmingen in Bretagne

Wetenswaardigheden over Bretagne

Bretagne – een nabij de Atlantische Oceaan gelegen gebied, een zeeklimaat met milde temperaturen en uitgestrekte bosgebieden

Het prachtige Bretagne is een regio in het westen van Frankrijk op een schiereiland. Het is omgeven door de Atlantische Oceaan (in het Bretoens: Meurvor Atlantel) en werd vroeger grotendeels bedekt met bossen. De overblijfselen van deze uitgestrekte bossen vormen vandaag het Forêt de Brocéliande en het Forêt de Scissy – twee van de bekendste, grootste en meest mythische wouden van Frankrijk. Door het boskappen in de middeleeuwen en de industrialisering is het grootste deel van het oude bosgebied, diverse akkers en weilanden, dewelke door ontelbare stenen muren en hagen als een schaakbord zijn opgedeeld, aanzienlijk geslonken. Hoewel er in Bretagne nog weinig van de oorspronkelijke beuken- en eikenwouden overblijven, doet dit lang geen afbreuk aan de schoonheid van de streek. Zo draagt onder andere de kustlijn van Bretagne bij tot de unieke charme en de soms tot 70 meter in de oceaan uitstekende granietklippen zorgen ervoor dat men, wanneer men goed luistert, de zee in het hele gebied kan horen. Dankzij de nabijheid van de Atlantische Oceaan en de invloed van de Golfstroom heerst er in Bretagne een zeeklimaat met milde temperaturen – de zomers zijn gematigd warm en in de winter is er geen sneeuw of vorst. Interessant is bovendien dat de getijden een sterke invloed op de weersomstandigheden en het jodiumgehalte in de lucht van Bretagne hebben:

Huur een voordelige vakantiewoning in de streek en laat de zuivere, gezonde lucht door je longen stromen – je zult je als herboren voelen!

Terwijl je door een verblijf in Bretagne alleen al je lichaam een dienst bewijst, kan je de veelzijdigheid van deze streek op verschillende manieren ontdekken. Zo heb je de mogelijkheid om traditionele, culinaire specialiteiten zoals pannenkoeken (Bretoens: krampouezh) of in zakjes gekookte staart (Bretoens: Farz) te proberen. Bovendien wachten ongeveer 800 onbewoonde en bewoonde eilanden om door jou ontdekt te worden – vooral de eilandengroep Glénan-Archipel met zijn magische landschappen is een bezoek waard. Eveneens tot de verbeelding sprekend is het Belle-Ile, het grootste eiland van de regio. Daarnaast lenen de vele zandstranden zich perfect om te zwemmen en de hele streek nodigt uit tot sportieve activiteiten. Bretagne is echter het meest beroemd omwille van de vele religieuze gedenktekens: het landschap is bezaaid met duizenden kleine en grotere kappelletjes en kerken.

Top 5 reistips in Bretagne

Zo bijvoorbeeld ook SAINT-MALO en omgeving. Deze stad is de belangrijkste stad van de Bretoense Noordkust en het historisch centrum, intra muros genaamd (vertaling: gelegen binnen de stadsmuren), evenals de vele vestingen maken van Saint-Malo een van de meest bezochte toeristische oorden van Frankrijk. Bovendien kan men in de baai een van de grootste getijdenverschillen van Europa waarnemen. Het verschil tussen laag- en hoogtij kan oplopen tot 12 meter.

Ook de stad SARZEAU ontvangt haar bezoekers met diverse bezienswaardigheden: Naast de Chapelle de Penvins kan men hier het Château de Suscinio uit de 13e eeuw en het Kasteel van Kervelan uit de 18e eeuw bewonderen. Deze laatste werd opgericht uit granieten bouwstenen, terwijl de decoraties uit kalksteen bestaan. Hier kan men door een tuin met Chinees paviljoen en de Temple de l’Amour kuieren.

Het schiereiland CROZON, samen met de gelijknamige havenstad, ligt in het noordwesten van de regio en heeft met het Parc naturel régional d’Armorique het enige natuurreservaat van Bretagne. Hier nodigen door rotsformaties omgeven stranden uit tot baden en de vele heidevelden met heidebrem en wilde kamperfoelie bieden het ideaal toneel voor wandelingen langs de klippen. Op het schiereiland ligt een veelheid van overblijfselen van forten en geschutsopstellingen uit de geschiedenis en vanwege de rol van Crozon als duikbootbasis (Ile Longue) kan men zich hier aan de nucleaire onderzeeërs van het Frans leger vergapen.

BREST EN OMGEVING is aanlokkelijk omwille van zijn ettelijke historische bouwwerken en musea. Daartoe behoren onder andere Château de Brest en Océanopolis – een ervaringspark, dat aan het thema “oceaan” gewijd is met de nadruk op de fauna en flora langs de Bretoense kust. Door de beschermde ligging in een baai en door de natuurlijke haven aan de Penfeld rivier geldt de stad Brest sinds vele eeuwen als een belangrijke zeehaven in Frankrijk.

Bovendien moet je ook zeker het Département CÔTES-D’ARMOR bezoeken. Deze is bekend voor zijn landschap met de beroemde roze graniet- en smaragdkusten. Daarnaast maken de met geschiedenis beladen plaatsjes als Lannion, Moncontour en Dinan, van de Côtes-d’Armor een ware belevenis.

Informatie over Bretagne vakantiewoningen

Wens je je vakantie in een vakantiehuis of een vakantieverblijf in Bretagne door te brengen? Doorzoek 4.446 appartementen en 9.689 vakantiehuizen van alle belangrijkste vakantieverblijfwebsites om het perfecte verblijf aan de voordeligste prijs te vinden. Ontspan je in 2.155 verblijven in een eigen tuin en geniet in 2.155 accommodaties van een eigen jacuzzi. Wil je graag je hond meenemen naar je verblijf? Dat is geen probleem. In 5.780 van de appartementen en vakantiehuizen mag je je hond meebrengen. In 6.553 van de appartementen en vakantiehuizen beschik je over WLAN.

Zo kan je je nog vanop je bestemming over de belangrijkste highlights in Bretagne informeren. In minstens 346 verblijven kun je van een wondermooi uitzicht genieten. Activeer de uitzichtfilter bij de Holidu-zoekopdracht en laat je door de overeenstemmende appartementen en vakantiehuizen inspireren. Een vakantie in Bretagne is ook een geliefde reisbestemming voor vissers. Minstens 7.884 accommodaties lenen zich zeer goed als uitgangspunt om te vissen en zijn in de onmiddellijke nabijheid van water gelegen. Boek nu je droomverblijf en je kunt je al snel op een onvergetelijke vakantie in Bretagne verheugen!