Vakantiehuizen in Rostock

430 accommodaties in Rostock - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Rostock

Appartement voor 2 personen, met terras
Schmarl, Rostock
vanaf
€ 122per nacht
Vakantie appartement voor 2 personen, met terras
Rostock , Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 33per nacht
Vakantie appartement voor 2 personen, met terras
4,2
2 recensies
Rostock , Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 37per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 70m², 2,4km naar het strand
3,5
2 recensies
Rostock , Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 100per nacht
Vakantie appartement voor 2 personen, met terras
2 pers., 1 slaapkamers, 38m², 1,7km naar het strand
4,3
2 recensies
Elmenhorst/Lichtenhagen, Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 39per nacht
Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 25m², 350m naar het strand
4,2
16 recensies
Strand Warnemünde, Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 92per nacht
Appartement voor 6 personen, met tuin
6 pers., 2 slaapkamers, 72m²
5,0
3 recensies
Brinckmansdorf, Rostock
vanaf
€ 52per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen, met zwembad
4,4
40 recensies
Brinckmansdorf, Rostock
vanaf
€ 105per nacht
Appartement voor 2 personen, met terras
2 pers., 1 slaapkamers, 650m naar het strand
4,8
6 recensies
Kröpeliner-Tor-Vorstadt, Rostock
vanaf
€ 93per nacht
Vakantiehuis voor 3 personen, met tuin
3 pers., 1 slaapkamers, 500m naar het strand
4,7
27 recensies
Kröpeliner-Tor-Vorstadt, Rostock
vanaf
€ 56per nacht
Appartement voor 4 personen, met terras
Lambrechtshagen, Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 97per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met tuin
4,9
12 recensies
Kritzmow, Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 59per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin, met huisdier
4 pers., 1 slaapkamers, 45m²
4,7
10 recensies
Rostock , Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 76per nacht
Appartement voor 2 personen
4,4
31 recensies
Rostock , Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 67per nacht
Appartement voor 2 personen
4,3
180 recensies
Rostock , Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 40per nacht
Appartement voor 4 personen, met terras
4 pers., 1 slaapkamers, 1,6km naar het strand
Rostock , Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 60per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 1,6km naar het strand
Rostock , Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 62per nacht
Appartement voor 5 personen, met terras
5 pers., 3 slaapkamers, 1,6km naar het strand
Rostock , Oostzee - Mecklenburg
vanaf
€ 71per nacht
Toon alles

Highlights in Rostock

  • De moeite waard om de oude stad te zien
  • Vlakke stranden in Warnemünde
  • St. Maria Kerk
  • Dierentuin Rostock
  • Hanzezezeilen en Warnemünde Week

Populaire zoekopdrachten in Rostock

Zwembad 2
Internet 34
Huisdieren toegestaan 14
Balkon/Terras 30
TV 56
Tuin 23
Parkeermogelijkheid 45
Wasmachine 19
Verwarming 49

Vakantiewoningen in Rostock

Vakantie in de Hanzestad

Rostock heeft een prachtige historische binnenstad met talrijke gebouwen in baksteengotische stijl, waarin enkele vakantieappartementen worden aangeboden. Mooie appartementen met een fantastisch uitzicht zijn ook te vinden aan de oevers van de Warnow. Daarnaast worden veel vakantiewoningen verhuurd in de wijk Warnemünde, direct aan het witte zandstrand.

Grote keuze aan vakantiehuizen

De vakantiehuizen in Rostock zijn er in alle categorieën, van kleine eenvoudige houten huisjes tot grote villa's met een luxe inrichting. Vlakbij het strand zijn er enkele bungalows en de mogelijkheid om een appartement te huren op een residentieel schip. De vakantieaccommodaties in het centrum variëren van kleine eenpersoonsappartementen tot grote vakantieappartementen met terrasjes.

Gezinsvriendelijke accommodatie met de extra service

Veel verhuurders bieden hun gasten een ontbijtservice en een fiets- of bootverhuur aan. Gezinnen met kinderen zullen zich vooral thuis voelen in een accommodatie met een omheinde tuin, waar de kleintjes naar hartelust kunnen ravotten. Parkeren met de auto is in de meeste gevallen geen enkel probleem. Wilt u uw hond meenemen naar de accommodatie, vraag dan eerst aan de aanbieder van de accommodatie of dit mogelijk is in de gekozen vakantiewoning.

Vakantie in Rostock

Plaats en oriëntatie

Vakantie in de grote stad

De Hanzestad Rostock ligt in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, direct aan de Oostzee. Het gebied van de stad strekt zich uit langs de oevers van de Warnow rivier tot aan de monding van de rivier in de Oostzee, waar de districten Hohe Düne en Warnemünde te vinden zijn. Rostock heeft een belangrijke haven voor ferry- en vrachtverkeer en een van de grootste cruisehavens van het land.

Landschappen en wijken van Rostock

De meeste gebouwen in de woonwijken en de oude stad bevinden zich op de linkeroever van de Warnow. Ook de wijken Hansaviertel, Südstadt, Evershagen en Lütten Klein liggen aan deze kant van de rivier. Rechts van de Warnow, verspreidde zich de 6.000 hectare grote Rostocker Heide en de nederzettingsgebieden Brinckmansdorf en Dierkow in oostelijke richting.

Buurgemeenten en de volgende grotere steden

Rostock is omgeven door de gelijknamige wijk. De dichtstbijzijnde gemeenten zijn in Graal-Müritz en Carbäk. Verder naar het oosten ligt Rostocker Heide en in het zuiden de gemeente Dummerstorf. Naar Hamburg is het ongeveer 185 kilometer naar het westen, naar Berlijn ongeveer twee en een half uur met de auto en naar Kopenhagen in het noorden is het ongeveer vier en een half uur met de trein.

Skyline van de stad Warnemünde
Skyline van de stad Warnemünde

Reizigers en activiteiten

Beste voorwaarden voor wandelen en fietsen

Veel gemarkeerde paden die door Rostock lopen zijn net zo geschikt voor voetgangers als voor fietsers. Langs de Oostzeekust vindt u een prachtig, kilometerslange omgeving om te verkennen. Prachtige excursiebestemmingen in de Rostocker Heide zijn het Baltische kuuroord Graal-Müritz, het jachtslot Gelbensande, het excursie-restaurant Schnatermann en het bosbouwbedrijf Wiethagen met beeldenroute.

Strandvakantie op zijn best

De meeste vakantiegangers komen naar Rostock omdat ze culturele vakanties kunnen combineren met strandvakanties in deze stad. Langs de Mecklenburgse Oostzeekust zijn er enkele prachtige stranden met een fantastische waterkwaliteit. De ondiepe toegang tot het water is vooral geschikt voor kleine kinderen. Het dichtstbijzijnde strand van het centrum van de stad is het fijne witte zandstrand in Warnemünde, dat een barrièrevrije toegang, barbecueplaatsen en privéterreinen voor honden biedt.

Een Eldorado voor zeilers

In Rostock zijn er veel mogelijkheden om de meest uiteenlopende watersporten te beoefenen. De meest populaire daarvan is zeker het zeilen. In Rostock-Warnemünde kun je op verschillende plaatsen boten huren en op eigen houtje de Oostzee verkennen. Er zijn ook sportboten, roeiboten, leuke buizen en vissersboten inclusief accessoires. Als u geen zin heeft om zelf een boot te varen, is de beste manier om het prachtige waterlandschap te bekijken een rondvaart met de excursieboot.

Over Rostock zijn al verschillende filmdocumentaires gefilmd, die u kunt bekijken als introductie op uw vakantie. Bezienswaardig is de film "Die Stadt der sieben Türme" uit 1936, maar ook de productie "Rostock von ganz unten", die in 1993 werd opgenomen.

Top 5 reistips

Vuurtoren en theepot in Warnemünde, Rostock
Vuurtoren en theepot in Warnemünde, Rostock
1. De moeite waard om de oude stad te zien

Binnen de stadsmuren zijn er een aantal opmerkelijke bezienswaardigheden die getuigen van een lang verleden. Een daarvan is het 14e eeuwse gotische stadhuis, dat in de 18e eeuw was voorzien van een barokke gevel. Prachtige koopmanshuizen, zoals het Hausbaumhaus, het Ratschow-Haus of het Kerhoffhaus, zijn ook te vinden in de middeleeuwse binnenstad. Langs de stadsmuur zijn de stenen stadspoorten overigens zeer de moeite waard.

2. District Warnemünde en de vissershuizen

Maak een wandeling door de maritieme Warnemünde aan de Oostzee. Aan de Alter Strom staan nog steeds veel kleine vissershuisjes en een vuurtoren, die het herkenningspunt van de wijk is. U kunt ook een bezoek brengen aan het kuuroord, de meerpromenade en de steile kust van Stoltera, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft op de zee.

3. Naar de grootste kerk van de stad

Midden in het centrum van de stad staat de St. Marienkerk, die in Noord-Duitse baksteengotische stijl met een machtige westtoren werd gebouwd. De bouw van de drieschepige basiliek begon aan het einde van de 13e eeuw. De uitgebreide kerk werd echter pas in de 15e eeuw voltooid. Het interieur van de kerk is rijkelijk versierd.

4. Gevarieerde uren in de Tiergarten

De dierentuin van Rostock strekt zich uit over een gebied van 56 hectare in het Barnstorfer Wald, een lokaal recreatiecentrum in de buurt van de stad. Het herbergt meer dan 4.500 dieren in 320 verschillende soorten, zoals gorilla's, sneeuwluipaarden, ijsberen en zeeberen. Dit maakt de dierentuin de grootste dierentuin aan de Duitse Oostzeekust. Ook zal er een Darwineum te zien zijn, waar een tentoonstelling over de evolutie te zien zal zijn.

5. De belangrijkste gebeurtenissen van de stad

Elk jaar in augustus vindt in Rostock gedurende een weekend de "Hanzezezezeil" plaats, de grootste zeilvergadering van Mecklenburg-Vorpommern. Elk jaar nemen meer dan driehonderd traditionele en grote schepen deel aan dit sportevenement, dat ongeveer een week lang voor anker gaat in de haven. Een ander internationaal zeilevenement is de Warnemünde Week, die altijd begin juli wordt gehouden. Ter gelegenheid van het evenement trekt het talrijke bezoekers en deelnemers aan om deel te nemen aan of de wedstrijden te bekijken in 25 bootklassen.