Vakantiehuizen in Lüneburger Heide

968 accommodaties in Lüneburger Heide - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Lüneburger Heide

Vakantie appartement voor 4 personen, met tuin
4,1
13 recensies
Celle, Lüneburger Heide
vanaf
€ 75per nacht
Vakantiehuis voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 40m²
5,0
20 recensies
Celle, Lüneburger Heide
vanaf
€ 62per nacht
Cottage voor 4 personen, met tuin
4 pers., 2 slaapkamers, 90m²
5,0
15 recensies
Schwarmstedt, Lüneburger Heide
vanaf
€ 103per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4,7
14 recensies
Emmendorf, Lüneburger Heide
vanaf
€ 37per nacht
Appartement voor 6 personen
6 pers., 2 slaapkamers, 80m²
4,7
20 recensies
Celle, Lüneburger Heide
vanaf
€ 70per nacht
Appartement voor 3 personen, met terras, met huisdier
Steinhorst, Lüneburger Heide
vanaf
€ 39per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met tuin, met huisdier
4 pers., 2 slaapkamers, 60m²
4,4
6 recensies
Suderburg, Lüneburger Heide
vanaf
€ 54per nacht
Appartement voor 4 personen, met tuin
4,8
14 recensies
Toppenstedt, Lüneburger Heide
vanaf
€ 68per nacht
Appartement voor 8 personen, met tuin en sauna
8 pers., 3 slaapkamers, 220m²
5,0
16 recensies
Wittingen, Lüneburger Heide
vanaf
€ 90per nacht
Appartement voor 3 personen, met tuin, met huisdier
4,8
42 recensies
Wietze, Lüneburger Heide
vanaf
€ 57per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met tuin
4,0
2 recensies
Eschede, Lüneburger Heide
vanaf
€ 55per nacht
Vakantiehuis voor 3 personen, met tuin
3 pers., 2 slaapkamers, 67m²
5,0
15 recensies
Hitzacker (Elbe), Elbtalaue
vanaf
€ 69per nacht
Vakantiehuis voor 5 personen, met sauna en terras, met huisdier
4,5
12 recensies
Dedelstorf, Lüneburger Heide
vanaf
€ 79per nacht
Appartement voor 4 personen, met terras
4,7
31 recensies
Rullstorf, Lüneburger Heide
vanaf
€ 75per nacht
Vakantiehuis voor 3 personen, met balkon/terras
3 pers., 1 slaapkamers, 55m²
4,8
20 recensies
Munster, Lüneburger Heide
vanaf
€ 54per nacht
Appartement voor 8 personen, met tuin
8 pers., 2 slaapkamers
4,4
26 recensies
Lüneburger Heide
vanaf
€ 50per nacht
Vakantiehuis voor 11 personen, met tuin
11 pers., 5 slaapkamers, 200m²
4,0
4 recensies
Sittensen, Lüneburger Heide
vanaf
€ 247per nacht
Boerderij voor 12 personen, met tuin
4,8
20 recensies
Trebel, Lüneburger Heide
vanaf
€ 183per nacht
Toon alles

Highlights in Lüneburger Heide

  • Wandelen en fietsen
  • Het Gekke Huis
  • Oude binnenstad van Lüneburg
  • Serengeti Park Hodenhagen
  • Klimpark Höhenweg-Arena

Populaire zoekopdrachten in Lüneburger Heide

Internet 576
Huisdieren toegestaan 238
Balkon/Terras 400
TV 612
Tuin 456
Parkeermogelijkheid 590
Wasmachine 334
Sauna 56
Verwarming 535

Vakantiewoningen in Lüneburger Heide

Ontspannende vakanties midden in de natuur

De Lüneburger Heide met zijn vele natuurgebieden is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. In deze vakantieregio vindt u tal van vakantiewoningen in en rond Lüneburg, een stad die naast culturele attracties ook een goede toegang tot wandelpaden te bieden heeft. Maar u kunt ook een mooi vakantiehuis huren op een beschutte locatie en volop genieten van de privacy van de Lüneburger Heide.

Een bakstenen huis om verliefd op te worden

In de Lüneburger Heide werden de meeste vakantiewoningen gebouwd in traditionele baksteen, die veel gezelligheid en traditie uitstralen. Af en toe vindt u ook een comfortabel appartement in een oud vakwerkhuis. Of u kunt kiezen voor een vakantiewoning op een biologische boerderij, waar u uw kinderen direct voor de deur kennis kunt laten maken met het leven op het platteland.

Let op de apparatuur

De meeste vakantiehuizen zijn voorzien van een open ruimte, zoals een balkon of terras. In het vakantiehuis met tuin en grill kunt u een uitgebreide excursiedag ontspannen laten eindigen in de kring van het gezin. Vanwege de uitgestrekte oppervlakte van de vakantieregio is het parkeren voor de voordeur meestal geen probleem. Bij sommige verhuurders kunt u zelfs een fiets huren om de omgeving op uw gemak te verkennen.

Vakantie in Lüneburger Heide

Plaats en oriëntatie

De vakantieregio niet ver van de Duitse metropolen.

De Lüneburger Heide is een groot landschapsgebied dat voornamelijk bestaat uit heidevelden, bossen en geestlandschappen. De regio ligt in het noordoosten van Nedersaksen en in het stroomgebied van de grote steden Bremen, Hannover en Hamburg. De Lüneburger Heide is genoemd naar de gelijknamige stad Lüneburg, die een volledig bewaard gebleven oude stad heeft.

Natuur-ruimtelijke indeling van de regio

De Lüneburger Heide ligt in het Noord-Duitse laagland en is verdeeld in verschillende gebieden. Daartoe behoren de Hohe Heide, de Südheide en de Ostheide met heidevelden en drijflichamen. Daarnaast vertegenwoordigen de bekkens van de Uelzen en Bevens een groot deel van de Lüneburger Heide. Het landschap van Luheheide wordt gekenmerkt door laaglanden en bergen.

Natuurreservaten en -parken

Het natuurpark Lüneburger Heide omvat het gebied rond de Wilseder Berg, dat ook een aantal beboste landschappen heeft. Verder vindt u het natuurpark Südheide en het natuurpark Elbhöhen-Wendland in de vakantieregio Lüneburger Heide. Het is belangrijk om te weten dat het besturen van motorvoertuigen in natuurgebieden verboden is. De bewegwijzerde paden mogen niet worden verlaten en de honden moeten aan de lijn worden gehouden.

De heide op de Lüneburger Heide
De heide op de Lüneburger Heide

Reizigers en activiteiten

Wandelplezier in een dromerig natuurlandschap

De belangrijkste wandelweg door de Lüneburger Heide is de Freudenthalweg. De Heidschnuckenweg is een van de mooiste wandelroutes van Duitsland. U kunt uw wandelroutes individueel volgens dag- of halve dag etappes plannen, zodat de routes ook voor onervaren wandelaars of kinderen niet te inspannend zijn.

Ontdek nog meer van het land per fiets

U kunt ook door de Lüneburger Heide fietsen. Veel routes zijn gemakkelijk te beheersen binnen een dag. De kilometers lange, goed bewegwijzerde fietspaden zijn ook geschikt voor meerdaagse tochten. Een zeer aan te bevelen fietstocht door het natuurpark Südheide, een andere rond Faßberg. Beleef boslandschappen en waterkracht op het schilderachtige wandelpad rond Hambühren.

Paardrijden op zijn best

Voor paardenliefhebbers heeft de Lüneburger Heide niet alleen een uitgestrekt rijgebied, maar ook talrijke maneges en stoeterijen, die begeleide ritten en lessen in de arena aanbieden. Onderweg komen de wilde dieren veel dichterbij tijdens het rijden over heidevelden, moerassen en heidevelden, omdat ze alleen het paard ruiken, maar niet de mensen. Maneges vindt u in Egerstorf, in Soltau of in Eschede en in vele andere dorpen van de Lüneburger Heide.

Er is een grappig verhaal over de scheve toren van de St. Johanniskerk in Lüneburg. De toren werd in de 14e eeuw door de bouwmeester gebouwd in de 14e eeuw, schuin aflopend dan gewenst. Vervolgens wilde de veroorzaker van de schuine toren zich hier tot zijn dood uit storten. Hij overleefde het echter, omdat juist op dat moment een hooikar langskwam die de val vertraagde.
Prachtig landschap op de Lüneburger Heide
Prachtig landschap op de Lüneburger Heide

Top 5 reistips

1. Naar het huis dat op zijn hoofd staat

In Bispingen staat het zogenaamde "Crazy House", een gebouw dat op zijn kop staat, dat wil zeggen op het dak. Zelfs het interieur is ondersteboven gemonteerd volgens het "gekke" principe. Als u dit wonder van de architectuur met eigen ogen wilt zien, kunt u het beste naar het huis gaan, dat bovendien nog eens ongeveer 5 graden in de dwars- en lengteas is geneigd. Maar wees voorzichtig, zelfs de weg is krom geplaveid.

2. Een wandeling door de stad Lüneburg maken

De prachtige oude binnenstad van Lüneburg is absoluut een bezoek waard. Neem een kijkje in het oude stadhuis met zijn porseleinen klokkenspel, de kerken en de vele oude bakstenen gebouwen met de typische geveltjes en neem een pauze in een van de uitstekende pubs, waarvan er veel in Lüneburg zijn. Ook bezienswaardig is het historische waterkwartier, waar nog een oude kraan staat om de schepen te laden.

3. Puur vermaak in de vele vrijetijds- en avonturenparken

De Lüneburger Heide heeft de meeste dieren-, vrijetijds- en avonturenparken van Europa. In totaal 14 bestemmingen beloven een vermakelijk en gevarieerd dagje uit. Daartoe behoren het Serengeti Park Hodenhagen, het Heide Park Resort Soltau, het Wildpark Lüneburger Heide en het Weltvogelpark Walsrode. Er zal geen verveling zijn voor jong en oud.

4. Europa's grootste klimpark

In Schneverdingen vindt u de HöhenwegArena, een klimpark van superlatieven. Hier kunnen jong en oud hun vaardigheden, kracht, behendigheid en coördinatie trainen en genieten van het prachtige uitzicht op de boomtoppen. Meer dan 150 klimstations op zes verdiepingen wachten op u in het park. Daarnaast zijn er verschillende kabelbanen die het klimplezier op een leuke manier afronden.

5. Culinaire specialiteiten van de heide

De Lüneburger Heide heeft regionale lekkernijen te bieden uit het cultuurlandschap, dat bestaat uit bossen, heide, heide, veen, weiden en velden. De bekendste regionale specialiteiten zijn heidehoning, heideaardappelen, asperges en gerechten met boekweit of heideschnucken.

  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Nedersaksen
  4. Lüneburger Heide