Vakantiehuizen in Dortmund

85 accommodaties in Dortmund - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Dortmund

Appartement voor 3 personen
5,0
11 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 75per nacht
Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 64m²
4,8
5 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 52per nacht
Appartement voor 2 personen
5,0
52 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 83per nacht
Appartement voor 3 personen, met balkon
5,0
7 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 86per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 1 slaapkamers, 65m²
5,0
20 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 88per nacht
Appartement voor 4 personen
4,6
44 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 127per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 1 slaapkamers, 80m²
5,0
1 recensie
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 80per nacht
Appartement voor 8 personen, met tuin
5,0
15 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 99per nacht
Appartement voor 4 personen
4 pers., 2 slaapkamers, 69m²
4,2
8 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 86per nacht
Appartement voor 6 personen, met balkon, met huisdier
4,9
85 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 55per nacht
Vakantiehuis voor 3 personen, met whirlpool en tuin
3 pers., 2 slaapkamers, 70m²
4,7
3 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 99per nacht
Appartement voor 3 personen
3 pers., 1 slaapkamers, 29m²
4,6
5 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 65per nacht
Vakantiehuis voor 3 personen
3 pers., 1 slaapkamers, 36m²
5,0
1 recensie
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 108per nacht
Appartement voor 7 personen, met terras
4,4
55 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 55per nacht
Vakantiehuis voor 6 personen
6 pers., 1 slaapkamers, 50m²
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 88per nacht
Appartement voor 7 personen
7 pers., 3 slaapkamers, 60m²
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 103per nacht
Appartement voor 2 personen
4,1
58 recensies
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 45per nacht
Appartement voor 4 personen, met balkon
4 pers., 1 slaapkamers, 55m²
Dortmund, Ruhrgebied
vanaf
€ 81per nacht
Toon alles

Highlights in Dortmund

  • Traditionele Westfaalse keuken
  • Rijk cultureel aanbod
  • Mekka voor voetbalfans
  • Groene stad Meest populaire accommodaties in Dortmund

Populaire zoekopdrachten in Dortmund

Internet 27
Huisdieren toegestaan 8
Balkon/Terras 12
TV 28
Parkeermogelijkheid 25
Wasmachine 22
Verwarming 25

Vakantiewoningen in Dortmund

Een vakantieappartement in Dortmund

Of u nu een korte reis naar Dortmund boekt of een langere vakantie plant, u vindt altijd voldoende vakantiewoningen en appartementen in het uitgestrekte stadsgebied van de Noordrijn-Westfaalse metropool. Vooral de appartementen in het centrum van Dortmund bij het Signal Iduna Park en de Borsigplatz zijn populair. Het aanbod van moderne appartementen met voorzieningen zoals gratis W-Lan is bijzonder groot rond de binnenstadsring. Een ander voordeel is de ongecompliceerde aansluiting van uw vakantiewoning op het uitgebreide ondergrondse netwerk, waarmee u zich snel en comfortabel in het stadsgebied kunt verplaatsen.

Een appartement op het platteland

Als u liever buiten het drukke stadscentrum woont, kunt u het beste een kijkje nemen buiten het stadscentrum bij de Technische Universiteit of in de wijken Holzen en Aplerbeck. U verblijft aan de Hengsteysee in de onmiddellijke nabijheid van de imposante Hohensyburg-kasteel aan de samenvloeiing van de Ruhr- en Lennerivier. Ondanks de afstand tot het centrum is er een zeer goede busverbinding naar het centrum van de stad, zodat een vakantiewoning ideaal is voor wie rust zoekt.

Vakantie in Dortmund

Stadscentrum van Dortmund
Stadscentrum van Dortmund

Vakantie in Dortmund

Reizigers en activiteiten

Dortmund voor cultuurliefhebbers

Dortmund heeft zich de afgelopen jaren bevrijd van het roet van de kolen- en staalindustrie en heeft zich ontwikkeld tot een van de culturele hoofdsteden van het Ruhrgebied. Vooral binnen de Ostwall zijn er talloze kleine en grote musea zoals het Museum am Ostwall en de tentoonstelling in de Adlerturm. Buiten de stadsring gaat deze diversiteit verder in de vorm van de geklasseerde Dortmunder U industriële hoogbouw en diverse theaters. Het aanbod wordt gecompleteerd door andere culturele bezienswaardigheden zoals het Dortmund Concertgebouw, het Natuurhistorisch Museum en enkele tot industriemonument verklaarde mijnen, waar u zich kunt onderdompelen in de wereld van de mijnbouw.

Dortmund voor gezinnen

Dortmund is zeer gezinsvriendelijk en biedt een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten. Het spectrum reikt van verschillende avonturenspeeltuinen tot het Botanische Tuin Rombergpark en de Dortmund Zoo tot de mijn Westhausen, waar uw kinderen als mijnwerker hun hand kunnen uitproberen. Een ander hoogtepunt is het Vikingschip "Asgard", dat voor anker ligt aan het Dortmund-Eemskanaal en wacht op gewaagde Vikingen die een voet op het kanaal willen zetten.

Dingen om te weten

Geen grote stad zoals elke andere stad...

Hoewel de stad ongeveer 586.000 inwoners telt, heeft Dortmund een zeer lage verstedelijkingsgraad voor een stad van deze omvang. Terwijl alleen de binnenstad met zijn wolkenkrabbers architectonisch vergelijkbaar is met andere metropolen in Duitsland, is het buiten het centrum van de stad al erg klein tot dorpsachtig. Dortmund dankt dit karakter, dat de stad een groene uitstraling geeft, aan decennia van integratiebeleid. In tegenstelling tot andere steden in het Ruhrgebied behield Dortmund ook een deel van de middeleeuwse binnenstad.

Regelmatige evenementen

Dortmund's evenementenkalender wordt gekenmerkt door muziekfestivals zoals Mayday, Juici Beats, het Syndicaatsfeest en Rock in den Ruinen, die elk jaar tienduizenden bezoekers naar de stad trekken. Het culturele karakter van de stad komt ook tot uiting in evenementen zoals het jaarlijkse literatuurfestival LesArt, het XXS Dortmund Short Film Festival en de Dortmund Museumnacht. Het evenementjaar wordt afgesloten met de traditionele kerstmarkt met de hoogste kerstboom ter wereld, die jaarlijks door meer dan twee miljoen mensen uit binnen- en buitenland wordt bezocht. Vooral tijdens het festival moet u uw vakantiewoning of appartement op tijd boeken vanwege de grote vraag.

Er is slechts één groene pijl voor rechtsaf in het bordje bos van Dortmund's wegverkeer. Het bijzondere hieraan is echter dat het alleen geldig is op bepaalde dagen van het jaar - op de thuiswedstrijddagen van de Borussia Dortmund voetbalclub.

Top 3 reistips

St. Reinoldi-kerk
St. Reinoldi-kerk
Signaal Iduna Park

Met een capaciteit van 81.360 zitplaatsen is het Signal Iduna Park een van de grootste voetbaltempels van Europa en tevens de thuisbasis van de Borussia Dortmund voetbalclub. Met meer dan 25.000 euforische fans op de zuidelijke tribune, de grootste tribune van Europa, is de sfeer op wedstrijddagen uniek en mag geen enkele voetbalfan het missen. Het stadion is ook een bezoek waard buiten de wedstrijddagen, want een rondleiding zal u ook de kleine en grote geheimen van de arena laten zien.

Brouwerijmuseum

Hoewel de meeste brouwerijen al lang uit het stadsbeeld verdwenen zijn, wordt Dortmund nog steeds beschouwd als de bierhoofdstad van Duitsland. In Dortmund bevindt zich een brouwerijmuseum dat geïntegreerd is in het historische pand van de voormalige brouwerij Dortmund Hansa. De focus van het lesmuseum ligt op de gouden eeuw van het brouwen tussen het einde van de 19e en het midden van de 20e eeuw, waar het brouwproces, van de levering van grondstoffen tot het bottelen, wordt geïllustreerd aan de hand van talloze originele stukken. Bijzonder interessant is ook de speciale tentoonstelling over de middeleeuwse en pre-industriële brouwgeschiedenis. Het Brouwerijmuseum is een absolute must voor vrienden van gerstesap.

Culinaire specialiteiten

Volgens de traditie is het niet verwonderlijk dat het Dortmundse bier nog steeds een belangrijke rol speelt. Het bittere bier van lage gisting is vooral populair in het buitenland, maar ook als bierspecialiteit in stadscafés en restaurants. Daar wordt het voornamelijk geserveerd met Westfaalse specialiteiten zoals Möpkenbrot, gebakken panhas of Pfefferpotthast. De lokale keuken wordt gekenmerkt door hartige vlees- en worstengerechten, die meestal worden geserveerd met aardappelen of pompernikkel, een speciaal bruin brood.

  1. Vakantiehuizen
  2. Duitsland
  3. Noordrijn-Westfalen
  4. Ruhrgebied
  5. Dortmund