Vakantiehuizen in Ahrenshoop

188 accommodaties in Ahrenshoop - boek voor de beste prijs!

Zoek naar miljoenen vakantiehuizen
+
Vergelijk van meer dan 600 websites
=
Vind uw perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs

Populairste accommodaties in Ahrenshoop

Vakantie appartement voor 2 personen
4,5
23 recensies
Ahrenshoop, Schiereiland Fischland - Darss - Zingst
vanaf
€ 51per nacht
Vakantie appartement voor 2 personen, met terras
4,4
75 recensies
Ahrenshoop, Schiereiland Fischland - Darss - Zingst
vanaf
€ 37per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met tuin
4 pers., 1 slaapkamers, 40m², 650m naar het strand
4,6
19 recensies
Ahrenshoop, Schiereiland Fischland - Darss - Zingst
vanaf
€ 79per nacht
Appartement voor 1 personen
1 pers., 1 slaapkamers, 15m², 1km naar het strand
4,0
1 recensie
Ahrenshoop, Schiereiland Fischland - Darss - Zingst
vanaf
€ 50per nacht
Appartement voor 5 personen, met tuin en sauna
5 pers., 2 slaapkamers, 105m², 200m naar het strand
5,0
3 recensies
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 255per nacht
Appartement voor 3 personen, met tuin
3 pers., 1 slaapkamers, 56m², 700m naar het strand
5,0
2 recensies
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 75per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon/terras
2 pers., 1 slaapkamers, 20m², 1km naar het strand
4,0
1 recensie
Ahrenshoop, Schiereiland Fischland - Darss - Zingst
vanaf
€ 64per nacht
Appartement voor 2 personen, met tuin
2 pers., 1 slaapkamers, 46m², 350m naar het strand
4,9
10 recensies
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 80per nacht
Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 25m², 1km naar het strand
5,0
1 recensie
Ahrenshoop, Schiereiland Fischland - Darss - Zingst
vanaf
€ 62per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon
2 pers., 1 slaapkamers, 25m², 150m naar het strand
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 133per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon/terras
2 pers., 1 slaapkamers, 20m², 150m naar het strand
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 93per nacht
Appartement voor 2 personen
2 pers., 1 slaapkamers, 50m², 900m naar het strand
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 132per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 82per nacht
Appartement voor 3 personen
3 pers., 1 slaapkamers, 40m², 150m naar het strand
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 124per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon/terras
2 pers., 1 slaapkamers, 37m², 800m naar het strand
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 92per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon
2 pers., 1 slaapkamers, 20m², 150m naar het strand
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 100per nacht
Vakantiehuis voor 4 personen, met balkon/terras
4 pers., 2 slaapkamers, 90m², 850m naar het strand
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 190per nacht
Appartement voor 2 personen, met balkon
2 pers., 1 slaapkamers, 46m², 250m naar het strand
Ahrenshoop, Darß
vanaf
€ 75per nacht
Toon alles

Highlights in Ahrenshoop

 • Vakantie aan het strand van de badplaats aan de Oostzee
 • Kunstenaarskolonie Ahrenshoop
 • Fietsen en zeilen
 • Ahrenshooper Jazz Festival
 • Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft

Populaire zoekopdrachten in Ahrenshoop

Zwembad 12
Internet 78
Huisdieren toegestaan 41
Balkon/Terras 90
TV 111
Parkeermogelijkheid 108
Sauna 21
Verwarming 93

Vakantiehuizen in Ahrenshoop

Een vakantiehuis met uitzicht op het meer

In Ahrenshoop verblijft u ook midden in de dorpskern, vooral dicht bij de natuur. Want als u kiest voor een vakantiewoning in het binnenland, hoeft u maar een paar minuten te lopen naar het fijne zandstrand en het nationale park. U kunt ook een vakantiehuis direct aan zee huren, van waaruit u een adembenemend uitzicht heeft op de Bodden, de Oostzee en de idyllische steile oever.

Een gezellig appartement voor ontspannende dagen

Het kleine dorpje Ahrenshoop heeft tot op de dag van vandaag zijn oorspronkelijke karakter behouden. Daarom kunt u een vakantieappartement huren in een van de rieten huizen en direct op het terras of in uw eigen tuin ontbijten. Naast de vakantiehuizen op het platteland zijn er ook enkele appartementen in het centrum van het dorp, waar u het niet ver van de bakker en de rustieke kruidenierswinkels heeft. De bungalows in Ahrenshoop zijn bijzonder comfortabel en kunnen worden gehuurd.

Voor de perfecte vakantie let u op de uitrusting.

De gezinsvriendelijke vakantiehuizen hebben vaak een omheind terrein zodat uw kinderen ongehinderd kunnen spelen in een beschutte omgeving terwijl u uw ziel laat bungelen tijdens het barbecueën. Parkeren voor de deur is meestal geen probleem. Maar als u de auto gewoon achter wilt laten, kunt u bij sommige verhuurders een fiets huren om de vakantieregio op uw gemak te verkennen.

Vakantie in Ahrenshoop

Plaats en oriëntatie

Vakantie in de badplaats aan de Oostzee

De gemeente Ahrenshoop ligt aan de Duitse Oostzeekust in Mecklenburg-West-Pommeren en maakt deel uit van het district Vorpommern-Rügen. Het dorp ligt op het schiereiland Fischland-Darß-Zingst, precies tussen Darß en Fischland. De kernstad Ahrenshoop behoort historisch gezien tot Vorpommern, terwijl de districten Niehagen en Althagen tot Mecklenburg behoren. Vanaf Rostock duurt de reis met de auto ongeveer 50 minuten.

Wandelen naar het Nationaal Park

Het Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft begint op slechts een paar honderd meter van de noordelijke rand van Ahrenshoop. Dit uitgestrekte landschap wordt vooral gekenmerkt door de steeds veranderende zeekust. Het is een leefgebied voor kraanvogels, zeearenden, edelherten en otters en het is ook de thuisbasis van een gevarieerde flora.

Mobiliteit op een andere manier

In Ahrenshoop kunt u met de auto rijden, maar dat hoeft niet. De meest comfortabele manier om in dit dorp van A naar B te komen is met de fiets, vooral als u in Alt- of Niehagen woont. Hoewel er in de dorpskern geen aangewezen fietspaden zijn, zijn deze niet nodig in een regio met veel verkeer, zoals Ahrenshoop.

Uitzicht over de Oostzee.
Uitzicht over de Oostzee.

Reizigers en activiteiten

Zwemvakantie op zijn best

Geniet van uw vakantie in Ahrenshoop gewoon op het fijne zand, kilometerslange en licht glooiende strand van Ahrenshoop. Van juni tot september zorgen badmeesters voor uw veiligheid. Ook de waterkwaliteit wordt jaarlijks gecontroleerd en met de blauwe vlag bekroond. Om ervoor te zorgen dat verloren kinderen snel gevonden kunnen worden, kent de stad speciale armbanden toe. In de comfortabele strandstoel te huur bent u goed beschermd tegen wind en zon.

Maak een ontspannen fietstocht

Het landschap rond Ahrenshoop bestaat niet alleen uit het vlakke Oostzeestrand, maar ook uit de Boddenkust, de steile oever van brede weiden en ongerepte bossen. Een dicht netwerk van paden leidt door deze paradijselijke omgeving, die het best op twee wielen kan worden verkend. Fietsverhuurders bieden fietsen in alle maten en met elektrische motoren aan. Bijzonder vermeldenswaard is de Oostzeekustfietsroute, die het theoretisch mogelijk maakt om de hele Oostzee te bevaren.

Een Eldorado voor zeilers

Ahrenshoop is de perfecte plek voor degenen die op vakantie gaan om te surfen, zeilen, kiten of kanoën. Er zijn zeil- en vliegscholen en de mogelijkheid om een zeilboot te huren. In de haven van Althagen worden rondvaarten met traditionele Zeeboten of passagiersschepen georganiseerd. Zelfbestuurders kunnen een houten boot of een kano huren en door het nationale park peddelen.

In Ahrenshoop wordt alleen voedsel van regionale producenten aangeboden. Tot de beste delicatessen behoren vlees en worstproducten, jam, bierspecialiteiten en niet te vergeten vers gevangen vis.

Top 5 reistips

De Baltische kust.
De Baltische kust.

1. Zorg ervoor dat u een reis maakt met een passagiersschip vanuit de haven van Althagen. We steken de Bodden over naar de naburige steden Born en Wustrow.

2. Geniet van de kunst! Het "Neue Kunsthaus", de "Galerie Alte Schule" of het "Künstlerhaus Lukas" nodigen u uit om op elk moment van het jaar te verblijven. Het Kunstmuseum, dat in 2013 geopend werd, toont ook de lange geschiedenis van de kunstenaarslocatie en de klassieke en moderne werken.

3. Bezoek de visserskerk Ahrenshoop. Deze kerk is een beetje als een schip en nodigt u uit voor een devotie of literaire evenementen.

4. De hoge oever tussen Ahrenshoop en Wustrow is zeer indrukwekkend. Het is ongeveer 3 kilometer lang en 16 meter hoog. De natuur is hier zeer gevarieerd en nodigt uit tot ontdekken.

5. Neem deel aan een begeleide wandeling of fietstocht en beleef de natuur met al uw zintuigen. Het Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft biedt het hele jaar door rondleidingen aan.

1. Op de sporen van de kunstenaarskolonie van Ahrenshoop

Tegen het einde van de 19e eeuw richtte de schilder Paul Müller-Kaempff samen met zijn tijdgenoten een kunstenaarskolonie en een schilderschool op. Gerenommeerde kunstenaars van die tijd gingen naar Ahrenshoop om zich bij de kolonie te voegen, waaronder Louis Douzette, Martin Körte en Elisabeth von Eicken. Vandaag de dag kunt u het leven in de kolonie en de werken die er zijn gemaakt verkennen en hedendaagse werken bewonderen in de galerijen en in het beroemde Ahrenshoop Art Museum.

2. Bezoek een ongewoon kerkgebouw

De Schifferkirche is een kerkgebouw ten noorden van het centrum van de stad. Het relatief nieuwe gebouw uit 1951 lijkt veel op een kielboot. De kerk werd volledig van hout gebouwd, waarbij het houten tongewelf Hardt-Waltherr Hämer verantwoordelijk was voor het ontwerp.

3. Kijkend van de klif naar Denemarken

Een natuurlijke aanblik van Ahrenshoop is de "Hohe Ufer", een 18 meter hoge klifduin, die is gevormd uit zand uit de ijstijd. Een klif gevormd door de sterke branding, waar zandmarters hun broedgrotten graven. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht op het Oostzee-eiland Falster.

4. Originele gebouwen als herberg voor kunst

Wanneer u door Ahrenshoop loopt, zult u zeker de zogenaamde kunsthuisjes opmerken. De plaatselijke kunstgalerijen zijn gehuisvest in de typische huizen met rieten daken. Deze werden in 1909 volgens de plannen van de schilders Theobald Schorn en Paul Müller-Kaempff gecreëerd om regionale kunstenaars een tentoonstellingsruimte te bieden.

5. Ervaar kunst, jazz en films op de festivals

Een van de vaste evenementen in Ahrenshoop is het Jazz Festival, dat in juni plaatsvindt. Elke derde zaterdag van augustus vindt de Lange Nacht van de Kunst plaats. In september wordt Ahrenshoop gedomineerd door de filmavonden, waar actuele en legendarische producties worden vertoond.

 1. Vakantiehuizen
 2. Duitsland
 3. Oostzee
 4. Mecklenburg-Voor-Pommeren
 5. Voor-Pommeren
 6. Ahrenshoop