Voor jou geselecteerde vakantiehuizen in Aruba

Vind Vakantiehuizen in Aruba

Highlights in Aruba

  • Onderdeel van ABC-eilanden
  • Hoofdstad Oranjestad
  • Arikok Nationaal Park
  • Carnaval
  • Zon-, zee- en strandvakantie

Andere accommodaties in Aruba, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Aruba

€ 353voor 25 mrt. - 1 apr.
€ 342 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Aruba

< 1%voor 25 mrt. - 1 apr.
0% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen op Aruba

Een van de ABC-eilanden

Aruba is één van de ABC-eilanden, te weten Aruba, Bonaire en Curaçao. En deze eilandengroep is erg populair onder Nederlanders om er op vakantie te gaan! Ondanks dat het een vrij klein eiland is, zijn er wel tal van mogelijkheden om te verblijven in een vakantiehuis. De vakantiehuizen hebben allen zo’n fijn Spaans/Zuid-Amerikaans sfeertje. Prachtige huizen die vaak gelijkvloers zijn, met een zwembad in de achtertuin. Want als het zo warm wordt, is er niets lekkerder dan om in je eigen zwembad eens even af te koelen. De meeste vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien. De meeste huizen hebben een ruime tuin (met zwembad dus) en ook binnen ziet alles er over het algemeen verzorgd uit. Aangezien de temperatuur op het eiland aardig kan oplopen, is het zeker aan te raden om een accommodatie te kiezen die voorzien is van een airconditioning. Anders is de kans groot dat je in de zomermaanden je bed uit zweet… De vakantiehuizen zijn verspreid over het eiland. Het ligt er dus zelf aan waar je dichtbij in de buurt wil zitten.

Vakantie op Aruba

Locatie en oriëntatie

Zo groot als Texel

Het eiland Aruba is onderdeel van de Nederlandse Antillen, met als hoofdstad Oranjestad. Dit ligt in Zuid-Amerika, vlakbij Venezuela. Venezuela ligt op slechts 25 kilometer afstand van Aruba. Het eiland heeft een eigen autonomie, maar is nog steeds onder toezicht van Nederland. Dat is overigens net als bij de andere eilanden van de ABC-eilanden. De Nederlanders namen de macht over het eiland in 1636 en daarna is het ook nog in het beheer van de Engelsen geweest. Nadat er veel strijd is geleverd, is er besloten om niet volledige autonomie te geven aan het eiland Aruba. Nederland heeft dan ook nog zeker wat invloed in het beleid van het land. Er wordt op het eiland niet zoveel Nederlands meer gesproken, ondanks dat het wel een officiële taal is van Aruba. De talen die je veelal hoort zijn Papiaments of Spaans. Het is voor Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Dit komt door de mooie natuur, aardige, relaxte mensen en omdat hier de zon heel veel schijnt. En met mooie natuur wordt vooral bedoeld, de prachtige witte zandstranden waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnen! Je hebt enorm veel stranden op dit eiland waar je heerlijk kunt genieten. Het is dan ook raadzaam om een auto op dit eiland te huren om overal te komen. Dit is simpelweg het makkelijkste vervoersmiddel van het eiland. Aruba heeft een tropisch klimaat, dat betekent dus warm en vochtig. Ook is er een zogenaamd regenseizoen, die loopt van oktober t/m december elk jaar. Soms valt er meer dan 1000 mm water! De temperatuur ligt verder zo rond de 30 graden. Heerlijk zomerweer dus.

Reizigers en activiteiten

Aruba voor duikers

Op naar het strand, op naar Aruba! Je komt hier heel waarschijnlijk voor de prachtige stranden die dit eiland heeft. Het is er zeker goed toeven. Ook kun je prachtig duiken in Aruba én heb je allerlei andere wateractiviteiten die je vanaf het strand, in je luie stoel, kunt boeken. Je kunt kitesurfen, vissen en kajakken bijvoorbeeld

Aruba voor het hele gezin

Doordat het eiland erg low key is, is het een ideale bestemming voor het hele gezin. Je hebt er zon, zee en strand. Soms heb je meer niet nodig als je met je gezin wil genieten van de welverdiende zomervakantie!

“Op naar het strand, op naar Aruba! Je komt hier heel waarschijnlijk voor de prachtige stranden die dit eiland heeft.”

Top 5 spots op Aruba

1. Het mooiste strand

Altijd lastig om te zeggen wat nou het mooiste strand is, het ligt er maar net aan wat je mooi vindt! Palm Beach is mooi en veruit het populairst. Het Eagle Beach is net zo mooi, misschien wel mooier. Je hebt hier de bekende dividivi-bomen waar Aruba bekend om staat.

2. Ontdek het eiland per quad

Mocht je geen auto tot je beschikking hebben of wat anders willen doen, huur dan een quad en ga het hele eiland over. Dit is een leuke en zelfs een beetje een spannende manier om alle uithoeken van het eiland te ontdekken.

3. Arikok Nationaal Park

Het Arikok Nationaal Park beslaat bijna een vijfde deel van het eiland.Je kunt hier rotsschilderingen bekijken van zo’n 1000 jaar geleden. Ook heb je hier een bijzondere fauna waar je van kunt genieten. Spot bijvoorbeeld de bekende leguaan van het eiland!

4. Neem een duik

Het koraalgebied rondom het eiland is beschermd en is hierdoor intens mooi om op te zoeken. Je kunt onder begeleiding een duik nemen en genieten van de prachtige onderwaterwereld. Ook kun je een gezonken schip bezoeken, de Antilla. Dit vrachtschip is in 1940 gezonken.

5. Carnaval

Ook op het eiland Aruba wordt carnaval gevierd. Als je het eiland in januari/februari bezoekt, kun je genieten van de prachtige optochten die dan gegeven worden.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Aruba

Wat is de gemiddelde prijs van vakantiehuizen in Aruba?

Met een gemiddelde prijs van €259, is dit geen land dat uitblinkt als het duurste of goedkoopste land van Zuid-Amerika.

Wanneer zijn de vakantiewoningen in Aruba goedkoop te boeken?

De maanden met de laagste prijzen in Aruba zijn: september, mei en juni, met een gemiddelde prijs per nacht van respectievelijk €229, €231 en €232.

In welke maanden is het goedkoper om een accommodatie te reserveren in Aruba?

In de maand januari, is het duur in Aruba. Met een gemiddelde van €313 per nacht, gevolgd door februari (€309) en december, met €309 per nacht.

Is het handig om een uitstapje naar Aruba lang van tevoren te boeken?

Als je besluit om deze bestemming te bezoeken, stellen we voor om je vakantie op tijd te boeken, omdat het over het algemeen een erg geliefde vakantiebestemming is, met een gemiddelde bezettingsgraad van 64%.

Wat zijn de beste maanden om spontaan naar Aruba te gaan?

De beste maand om beschikbare huizen te vinden, is september (gemiddeld 48% vrije accommodaties), oktober (46%) en april (46%). Zelfs tijdens deze maanden waarin er de meeste beschikbaarheid is, 47%. Adviseren wij om altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

In welke maanden zijn er weinig huisjes vrij?

De maanden februari, januari en december zijn in Aruba vol bezet, met een gemiddelde beschikbaarheid van 22%, 24% en 26%.

Hoeveel huizen zijn er in Aruba?

Ons aanbod omvat 1.500 accommodaties van 11 verschillende partners.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in ArubaBooking.com Vakantiehuizen in Aruba
Airbnb Vakantiehuizen in ArubaAirbnb Vakantiehuizen in Aruba
Vrbo Vakantiehuizen in ArubaVrbo Vakantiehuizen in Aruba
Bookiply Vakantiehuizen in ArubaBookiply Vakantiehuizen in Aruba
FeWo-direkt Vakantiehuizen in ArubaFeWo-direkt Vakantiehuizen in Aruba
Abritel Vakantiehuizen in ArubaAbritel Vakantiehuizen in Aruba
HRS Vakantiehuizen in ArubaHRS Vakantiehuizen in Aruba
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Aruba