Vind Campings in Walcheren

Highlights in Walcheren

 • Schiereiland Zeeland
 • Zeeuwse Rivièra
 • Maritiem MuZEEum
 • De Manteling
 • Oesters en mosselen

Campings in Walcheren

Mooi schiereiland

Walcheren is een schiereiland in Zeeland dat lekker divers is! Hier geniet je van verschillende dorpjes, steden en natuurlijk het Zeeuwse strand. Ook is het platteland een heerlijke plek om even uit te waaien en weg te zijn van het hectische leven thuis. De campings in Walcheren liggen verspreid over het eiland. De meeste campings in Walcheren bestaan uit huisjes die vast op de camping staan. Zo heb je iets meer luxe en comfort. Of je nu met twee of zes personen komt, er is altijd wel plek. Sommige campings hebben ruimte voor meer personen.

Het gemak van een camping

Een camping is een gemakkelijke plek om te verblijven. Je zit veelal in de natuur en je hebt alles om je heen wat je nodig hebt. In de huisjes op de camping vind je bovendien wat meer luxe. De huisjes zijn voorzien van een keuken, zitgedeelte en meerdere slaapkamers (als je voor meerdere personen boekt). Plaatsen waar campings in Walcheren liggen zijn bijvoorbeeld Biggekerke, Westkapelle en Middelburg. Stuk voor stuk charmante Zeeuwse plaatsen waar je tal van activiteiten kunt ondernemen.

Reizigers en activiteiten

Walcheren voor cultuurliefhebbers

Het eiland Walcheren was in de tijd van de Romeinen al bewoond, de geschiedenis gaat dus ver terug! Ook is de haven een van de grootste geweest van Noord Nederland, een belangrijke positie voor die tijd. Voor wat cultuur is het leuk om door de verschillende dorpjes te fietsen en te kijken. Je ziet veelal charmante woningen en boerderijen, het lijkt soms of de tijd heeft stilgestaan. Middelburg is ook een historische stad en zal veel laten zien van zichzelf. Voor meer informatie over het maritiem verleden van Zeeland, moet je naar het MuZEEum in de stad Vlissingen. En in Middelburg vind je het Zeeuws Museum, waar je veel leert over de bevolking en groei door de jaren heen.

Walcheren voor natuurliefhebbers

Natuurliefhebbers zullen heel tevreden zijn in Walcheren. Mooie fietstochten maak je zo in het achterland. En natuurlijk is het strand met haar duinen ook een fantastische plek! Hier ontdek je bijzondere flora en fauna, die vooral lekker met rust gelaten worden. De kids vermaken zich natuurlijk ook prima in de duinen, een nieuw spelletje is zo bedacht. En in Domburg kun je van fantastisch licht genieten. Hier kwamen namelijk vroeger al kunstenaars op af! Het licht is hier vrij bijzonder en dat zal je zien overdag, maar ook zeker als de zon ondergaat. Een mooi moment om de dag af te sluiten.

Walcheren werd al bewoond in de Romeinse tijd, de geschiedenis gaat heel ver terug dus!

Top 7 tips in Walcheren

1. Maritiem MuZEEum

In het Maritiem MuZEEum leer je van alles over het maritieme bestaan in Zeeland. De geschiedenis gaat ver terug, ooit kende het hoogtijdagen. Ook leer alles van het huidige maritieme klimaat in Walcheren/Zeeland.

2. Oudste badplaats

De plaats Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. Hier komen al eeuwenlang vakantiegangers op af. Het staat vooral bekend om haar mooie strand en mooie lichtval, kunstenaars zoals Mondriaan werden hierdoor getrokken.

3. De Manteling

De Manteling is een bosgebied en wel anders dan anders. Hier groeien de bomen namelijk niet hoog, vanwege de wind die er staat! De flora en fauna is heel divers en het hele gezin zal zich hier prima een paar uur kunnen vermaken.

4. Bezoek Terra Maris

Terra Maris een museum waar natuur en landschap centraal staan. Het museum is te vinden in de plaats Oostkapelle, in de voormalige orangerie van kasteel Westhoven. Het is een interactief museum waar vooral veel te zien is.

5. Geniet aan de Zeeuwse Rivièra

De Zeeuwse Rivièra, ofwel Zoutelande, is een ideale plek om van het strand te genieten. Hier is het leven goed! Geniet van het schone en ruime strand en de gezellige restaurants. Jaarlijks komen veel vakantiegangers vakantie vieren in Zoutelande.

6. Mosselen en oesters

Verse vis is overal te verkrijgen in Walcheren. Vooral mosselen en oesters zijn bekend in Zeeland! Geniet van deze verse schelpdieren. De mosselen worden vooral klassiek geserveerd, en er zijn verschillende groottes oesters te verkrijgen.

7. Middelburg in VOC tijd

Middelburg was de belangrijkste stad in de VOC tijd. De haven van Middelburg deed enorm veel handel en zorgde voor een goede doorvoer naar andere plekken in Nederland. Vandaag de dag zie je nog wat terug van deze glorie, de monumentale panden waarborgen dit. Leuk is om een tour door de stad te maken, eventueel met audio of gids.

Veelgestelde vragen over Campings in Walcheren

Wat voor type voorzieningen worden er aangeboden bij de campings in Walcheren?

Met betrekking tot de voorzieningen die je kunt vinden via Holidu, blijkt dat de campings over veel faciliteiten beschikken waar vakantiegangers van dromen! De meest populaire faciliteiten die voorkomen, zijn over het algemeen: wifi (82%), tuin (73%) en balkon (73%). Super toch!

Hoe beoordelen reizigers de campings meestal in Walcheren?

Volgens de gegevens van Holidu, krijgt de meerheid van de campings in Walcheren een score minder dan 4,5 sterren. Het zal daarom niet makkelijk zijn om de best beoordeelde accommodaties te vinden.

Zijn de campings in Walcheren geschikt voor families met kinderen?

Beoordelend aan de hand van de gegevens van Holidu, is 41% in deze regio geschikt voor families met kinderen. Het zal daarom niet moeilijk zijn om een ideaal verblijf voor jou en je kinderen te vinden. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de campings in Walcheren geschikt voor vakantiegangers die met hun huisdier reizen?

Natuurlijk! In deze regio wordt bij 14% een huisdier met open armen ontvangen, 73% heeft ook een tuin!

Bieden de campings in Walcheren doorgaans een internetverbinding?

Vanzelfsprekend! Volgens de verzamelde gegevens van afgelopen jaar heeft 82% van de campings wifi. Thuiswerken of vakantie? Waarom kiezen? Hier kan je de perfecte "workation" plannen. Werk, reizen en het ontdekken van nieuwe plekken terwijl je online blijft. Het is niet nodig om een vrije dag te nemen!

Wat zijn de prijzen voor de campings normaal gesproken in Walcheren?

Volgens de data die is verzameld afgelopen jaar, zijn er niet veel campings in deze regio die minder dan €100 per nacht kosten.

Zijn de campings hier over het algemeen voorzien van een open haard of een zwembad?

Ja! Volgens Holidu's gegevens, hebben veel campings hier een zwembad. Het is de ideale bestemming voor jou om de zomermaanden door te brengen! Bovendien heeft 23% zelfs een barbecue!

Zijn de campings in Walcheren geschikt voor een vakantie met meerdere personen of eerder voor een reis als koppel?

Volgens Holidu's gegevens, accepteert 86% van de campings vier reizigers. Ongeveer 68% van de campings in Walcheren hebben minstens twee aparte slaapkamers. Dit is de perfecte bestemming als je met je kleine familie op vakantie gaat!

Zijn campings in Walcheren de beste keuze voor een luxe overnachting?

Sommige campings zijn erg luxueus, maar niet alle. Als je opzoek bent naar dé verborgen parel, wacht dan niet te lang met boeken want maar 27% heeft een zwembad, 5% heeft een airco en 5% een sauna. Echter, als het de accommodatie is die je zoekt, 86% van de campings heeft plek voor vier volwassenen en meer en 73% heeft een tuin.

Zijn de campings in Walcheren een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

Ja, Walcheren is de beste plek om hiervan te profiteren! Hier heeft 73% van de campings een balkon of terras en 55% heeft een uitzicht. Ongeveer 73% heeft ook een tuin, je zult dus zeker je perfecte verblijf vinden. Als je houdt van dineren in de buitenlucht en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 23% van de campings is hiermee uitgerust.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Campings in WalcherenBooking.com Campings in Walcheren
Airbnb Campings in WalcherenAirbnb Campings in Walcheren
Vrbo Campings in WalcherenVrbo Campings in Walcheren
Bookiply Campings in WalcherenBookiply Campings in Walcheren
FeWo-direkt Campings in WalcherenFeWo-direkt Campings in Walcheren
Abritel Campings in WalcherenAbritel Campings in Walcheren
HRS Campings in WalcherenHRS Campings in Walcheren
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Zeeland
 4. Nederlandse Noordzeekust
 5. Walcheren
 6. Campings Walcheren