Bungalows in Alkmaar

Bungalows in Alkmaar

Andere vakantie-ideeën en accommodaties in Alkmaar, die interessant kunnen zijn

Bungalows in Alkmaar

Stad en natuur

De bungalows in Alkmaar zijn erg relaxed, je zit namelijk middenin de natuur, maar wel dichtbij het leuke centrum van de stad. Zo hoef je nooit ver te rijden voor de leukste bezienswaardigheden! Vanaf je bungalow fiets je ook zo de natuur in. Of ga richting het strand van Castricum voor een heerlijk uitwaaimoment. De bungalows in Alkmaar zijn ruim en je hebt een grote eigen tuin. Hoe lekker om hier een dag (of meer) te ontspannen? Sommige bungalows hebben zelfs een eigen zwembad. Zo hoef je helemaal nergens meer naartoe… Of ga je toch het mooie centrum met de vele monumenten ontdekken? Dat is een aanrader! Bekijk de bungalows in Alkmaar en maak je keuze.

Vakantie in een bungalow

Veel bungalows in Alkmaar zijn lekker ruim. Zo kun je ook terecht met een vriendengroep of groot gezin bijvoorbeeld. De bungalows in Alkmaar zijn al voor twee personen geschikt. In de grootste bungalows kun je gerust met acht personen verblijven. Geniet in de tuin (eventueel met zwembad), steek de bbq aan als je maag knort en drink een goed glas wijn op het terras. Als je ook wat activiteiten wil ondernemen, ga dan naar het Kaasmuseum, de grote markt of laat je verrassen tijdens een stadstour langs de vele monumenten. Alkmaar heeft er maar liefst 400 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten.

Reizigers en activiteiten

Alkmaar voor cultuurliefhebbers

Alkmaar is een stad vol cultuur. Al eeuwen is dit de grootste stad in de regio. Hier vind je bijvoorbeeld al eeuwen een kaasmarkt in de zomermaanden. Het is zo leuk om dan even rond te lopen! Een tour door de binnenstad langs de vele monumenten is ook aan te raden. Bekijk de oude panden van dichtbij. Het Kaasmuseum is ook erg leuk en informatief. Hier leer je meer over de geschiedenis van kaas, interessante feitjes worden onthuld! Ben je een fan van de Beatles? Het Beatles museum zit ook in de stad Alkmaar. Ontdek allerlei objecten en lees meer info over de Beatles. Een andere leuke plek is het Hofje van Splinter. Dit is een enorm charmant hofje waar vandaag de dag nog steeds mensen wonen.

Alkmaar voor gezinnen

Alkmaar is een fijne stad om te bezoeken met kinderen. Het is namelijk wat rustiger dan het drukke Amsterdam bijvoorbeeld! En de binnenstad is echt niet minder mooi. De monumenten zijn prachtig en de grachten haast romantisch in de avond. De kids vermaken zich natuurlijk uitstekend in het Kaasmuseum. En de kaasmarkt op vrijdagochtend zal ook een hit zijn, er wordt echt een soort optreden gegeven. En voor een duik in de geschiedenis van de stad bezoek je het Stedelijk Museum Alkmaar. En Alkmaar heeft een heus stadsstrand. Een heerlijke plek om te ontspannen na een dag vol activiteiten! Voor een echt strand ga je een dagje naar Castricum of Wijk aan Zee bijvoorbeeld.

Alkmaar heeft maar liefst 400 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten.

Top 7 tips in Alkmaar

1. Stadsstrand Alkmaar

Alkmaar heeft een stadsstrand. Dit is een leuke plek om even wat te drinken en natuurlijk te ontspannen! Het stadsstrand heet De Kade en ligt op de Noorderkade.

2. Bezoek het Kaasmuseum

Het Kaasmuseum vertelt je alle ins en outs over het maken van kaas. Want hoe gaat dat eigenlijk met de koe? En hoe wordt de melk daarna verwerkt? Het is een leuk museum, ook voor de kids! Ze zullen geboeid blijven.

3. Een stevige stadswandeling

Alkmaar heeft zoveel monumenten dat het zonde is als je er niet minstens 100 gezien hebt.. Maak een stadswandeling en ontdek de mooiste gebouwen! Bovendien zijn de bruggen heel charmant, er liggen er zo’n 22.

4. Dagje strand

Wil je even de stad uit? Ga dan naar het strand. Zo heb je even verderop Bergen aan Zee. Een charmante badplaats. En iets zuidelijker vind je Castricum aan Zee. Ideaal als het een warme dag gaat worden, hier vind je sowieso wat verkoeling

5. Stedelijk Museum Alkmaar

Het Stedelijk Museum Alkmaar is erg interessant. Je leert namelijk meer over hoe de stad Alkmaar is ontstaan. Het kende hoogtijdagen namelijk, er werd veel gehandeld in kas bijvoorbeeld.

6. Hofje van Splinter

Het Hofje van Splinter is een leuke plek om even te kijken. Dit is een oud hofje waar vandaag de dag nog steeds mensen wonen! Je vindt het Hofje van Splinter in het centrum van Alkmaar.

7. Wandel door het Heilooërbos

Het Heilooërbos ligt in de buurt van Alkmaar, in Heiloo. Het is een prachtig bos waar je lekker even kunt wandelen. Ga in de herfst en wandel door een oranje landschap. Dit is ook een leuke plek om de viervoeter uit te laten!

Veelgestelde vragen over Bungalows in Alkmaar

Welke faciliteiten zijn het belangrijkste voor vakantiegangers in Alkmaar?

Als reizigers kijken naar bungalows, is een van de meest geselecteerde filters: wifi (23%), balkon (13%) en tuin (11%). Afgelopen jaar heeft de meerderheid van de reizigers gebruik gemaakt van minstens een van deze voorzieningen bij het plannen van een vakantie. Afgaande op de gegevens van Holidu.

Wat voor type faciliteiten zijn er beschikbaar bij de bungalows in Alkmaar?

Wat betreft de voorzieningen die je kunt filteren via Holidu, blijkt dat de bungalows over alles beschikken waar vakantiegangers naar op zoek zijn! De meest populaire voorzieningen die worden aangeboden, zijn over het algemeen: wifi (94%), tuin (81%) en balkon (38%). Super toch!

Hoe worden de bungalows over het algemeen beoordeeld in Alkmaar?

In deze regio worden ze vaak erg gewardeerd. Ongeveer 50% van de bungalows hebben een beoordeling van 4,5 sterren. Wat inhoudt dat het in Alkmaar mogelijk is om zonder problemen een bungalow te vinden voor je volgende trip!

Zijn de bungalows in Alkmaar kindvriendelijk?

Volgens de Holidu database, is 31% in deze regio geschikt voor vakanties met kinderen. Het zal daarom niet moeilijk zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de bungalows in Alkmaar passend voor reizigers met een huisdier?

Ja! In deze regio wordt bij 56% een huisdier geaccepteerd, 81% heeft zelfs een tuin!

Bieden de bungalows in Alkmaar doorgaans draadloos internet?

Welzeker! Volgens Holidu's gegevens heeft 94% van de bungalows wifi. Perfect voor werken op afstand, je kunt toegang tot jouw e-mails houden en favoriete social media zonder problemen!

Hoeveel kosten de bungalows normaal gesproken in Alkmaar?

Een groot deel, 44%, kost over het algemeen minder dan €100 per nacht. Dit is de ideale bestemming voor het vinden van een goedkoop bungalow!

Hebben de bungalows in Alkmaar vaak een open haard of een zwembad?

Zeker! De bungalows in Alkmaar zijn een perfecte keuze voor alle seizoenen. Hier is 19% uitgerust met een haardvuur en 19% met een zwembad. Bekijk meer voorzieningen door de filters aan en uit te zetten, tijdens het zoeken naar het perfecte verblijf voor jou.

Zijn de bungalows in Alkmaar geschikt voor een tripje met meerdere personen of eerder voor een vakantie als koppel?

Volgens Holidu's gegevens, accepteert 81% van de bungalows vier reizigers. Ongeveer 81% van de bungalows in Alkmaar beschikken over minstens twee aparte slaapkamers. Deze regio is de ideale bestemming als je met een kleine groep, familie of vrienden gaat!

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

500+ meer