Vind B&B’s & pensions in Leeuwarden

Highlights in Leeuwarden

 • Hoofdstad Friesland
 • Natuurmuseum Fryslân
 • Fries Museum
 • Nationaal park de Alde Feanen
 • Varen op de grachten

Andere accommodaties in Leeuwarden, die interessant kunnen zijn:

B&B's en pensions in Leeuwarden

Geniet van Friesland

De prachtige hoofdstad van Friesland heeft het allemaal: rust en ruimte én een leuke stad genaamd Leeuwarden. Dit is de hoofdstad van de provincie en heeft veel te bieden aan vakantiegangers. Er zitten een aantal heerlijke B&B’s in het centrum waar je goed kunt genieten van je vakantie. Over een ontbijtje hoef je niet in te zitten, dat wordt allemaal keurig verzorgd. Zo kun jij je vooral bezig houden met genieten van je vakantie! De meeste B&B’s bevinden zich in de stad, maar ook zeker zijn er een aantal buiten de stadsgrenzen te vinden. Bij deze pensions ben je omringd door de prachtige natuur van Leeuwarden en de provincie Friesland!

Geen zorgen in een B&B

De meeste B&B’s zijn van vele gemakken voorzien. Zo heb je een riante slaapkamer en kun je soms fietsen huren om de stad of het prachtige natuurlandschap te ontdekken. Een heerlijk idee om zo snel al in de natuur te zijn. Ook is het handig is de stad zelf trouwens, als je veel bezienswaardigheden af wilt gaan. De stad is niet enorm groot, maar met een fiets ben je overal natuurlijk wel sneller. In de stad kun je goed genieten van heerlijke restaurants en bars waar gezelligheid voorop staat.

Reizigers en activiteiten

Leeuwarden voor cultuurliefhebbers

De provincie Friesland voelt soms zo anders aan, het lijkt een land op zich. Dit kan ook te maken hebben met de taal natuurlijk! Friesland heeft als enige provincie een andere, officiële taal namelijk. Het Fries Museum is een fantastische plek om meer te leren over Friesland vroeger. Ook wordt er moderne kunst getoond. Het Keramiekmuseum Princessehof is ook prachtig, hier hebben ze een hele verscheidene collectie aan keramiek. Wie nog meer over de geschiedenis wilt leren, moet zeker het natuurmuseum Friesland bezoeken. Dit is een groot museum waar van alles wordt verteld over natuurlijke vondsten.

Leeuwarden voor gezinnen

Leeuwarden is voor gezinnen ook een leuke stad! Het gezellige centrum zorgt voor veel plezier, hier kun je trouwens ook goed winkelen. Daarnaast heb je in de stad een heuse AquaZoo. Ze hebben hier ook dieren die niet per se in en op het water leven, maar de nadruk ligt wel op deze dieren. Mocht je er met het hele gezin op uit willen in de natuur, bezoek dan zeker Nationaal Park de Alde Feanen! Dit is een prachtig gebied met tal van meren. Het ligt op korte afstand van de stad Leeuwarden. De stad Drachten, op een half uurtje rijden, is ook leuk voor een dagje met het gezin.

Een oude bijnaam voor de inwoners van Leeuwarden is Galgelappen.

Top 7 tips in Leeuwarden

1. Geniet van de grachten

In het centrum van Leeuwarden heb je tal van grachten. Het leukst is om deze per boot te checken! Het is een leuke manier om de grachten zelf, maar ook zeker de stad van een andere kant te zien. Huur zelf een bootje of ga met een rondvaartboot en hoor verhalen over de stad.

2. Fries Museum

In het Fries Museum leer je de stad en provincie heel goed kennen! Hier wordt bijvoorbeeld van alles verteld over de elf steden (die van de Elfstedentocht natuurlijk). Maar ook tal van andere onderwerpen komen aan bod in dit prachtig vormgegeven museum.

3. Gezellige bars en restaurants

In Leeuwarden is het goed genieten in een restaurant en bar. Hier vind je veel gezelligheid! Bovendien zitten er een aantal hele goede (tikkie luxe) restaurants! Geniet hier zeker als je het budget hebt. Denk bijvoorbeeld aan restaurant élevé en Eindeloos.

4. Het Princessehof

Het Princessehof is een fantastisch keramiekmuseum voor jong en oud. Het museum is niet super groot, maar je hebt er wel een bijzondere en verscheidene collectie aan keramiek. Deze keramiek komt trouwens niet alleen uit Friesland zelf.

5. Natuurmuseum Frylân

Wil je echt heel veel te weten komen over de natuur? Dan moet je zeker naar Natuurmuseum Fryslân! Het is vooral een heel leuk museum voor de kids. Op elke verdieping leren ze van alles over dieren en onderzoeken naar dieren.

6. Beklim de Oldehove

De Oldehove is het hoogtepunt van Leeuwarden. Beklim de 183 traptreden en laat je verrassen door het uitzicht. Ooit moest dit de hoogste toren van Nederland worden, maar helaas heeft ie dat niet gered.

7. Shoppen in Leeuwarden

Je zult je prima vermaken met een dagje shoppen in Leeuwarden. In het authentieke centrum is dat geen straf! Hier vind je naast de grote winkels, ook zeker een aantal verborgen pareltjes. Leuk is natuurlijk om in de boetiekjes iets unieks te kopen.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Leeuwarden

Wat voor type faciliteiten zijn er beschikbaar bij de b&b's en pensions in Leeuwarden?

Wat betreft de faciliteiten die worden aangeboden via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions de meeste voorzieningen hebben waar reizigers naar verlangen! De meest populaire voorzieningen die verschaft worden, zijn over het algemeen: uitzicht (95%), wifi (95%) en balkon (86%). Klinkt goed, toch?

Hoe worden de b&b's en pensions over het algemeen beoordeeld in Leeuwarden?

B&b's en pensions worden in deze regio erg goed beoordeeld. Conform de gegevens van Holidu, heeft 33% een beoordeling van 4,5 sterren. Een redelijk hoog percentage, hoog genoeg om te bevestigen dat hier veel b&b's en pensions zijn die erg aangenaam zijn en dat dit de perfecte keuze is voor jouw volgende vakantie.

Zijn de b&b's en pensions in Leeuwarden geschikt voor vakanties met kinderen?

Beoordelend aan de hand van Holidu's database, is 38% in deze regio geschikt voor vakanties met kinderen. Dus het zal geen probleem zijn om het perfecte vakantieverblijf te vinden voor jou en je familie. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de b&b's en pensions in Leeuwarden huisdiervriendelijk?

Natuurlijk! In deze regio wordt bij 10% de mogelijkheid geboden voor reizigers om huisdieren mee te nemen, 62% heeft ook een tuin!

Bieden de b&b's en pensions in Leeuwarden in de regel wifi?

Jawel! Volgens Holidu's database heeft 95% van de b&b's en pensions draadloos internet. Thuiswerken of vakantie? Waarom kiezen? Hier kan je de perfecte "workation" plannen. Werk, reizen en het ontdekken van nieuwe plekken terwijl je online blijft. Het is niet nodig om een vakantiedag op te nemen!

Wat betaal je voor de b&b's en pensions gemiddeld in Leeuwarden?

Een hoog percentage, 71%, kosten minder dan €100 per nacht. Dit is de ideale bestemming voor het reserveren van een goedkoop b&b en pension!

Zijn de b&b's en pensions hier over het algemeen voorzien van een open haard of een zwembad?

Soms, volgens de gegevens van Holidu, heeft minder dan 10% van b&b's en pensions een open haard.

Zijn de b&b's en pensions in Leeuwarden geschikt voor een tripje met meerdere personen of eerder voor een uitstapje als koppel?

Volgens de gegevens van Holidu, is 95% geschikt voor koppels. Dus dit is de perfecte bestemming voor koppels op reis. Klaar voor een weekendje weg samen naar Leeuwarden? Wacht niet met boeken! Gebruik tijdens het zoeken ook de verschillende filters, dan worden alle faciliteiten getoond die jij belangrijk vindt.

Zijn de b&b's en pensions in Leeuwarden een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

Ja, Leeuwarden is de beste plek om hiervan te profiteren! Hier heeft 86% van de b&b's en pensions een balkon of terras en 95% heeft een uitzicht. Ongeveer 62% heeft ook een tuin, je zal geen moeilijkheden hebben met het vinden van je vakantieparadijs.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in LeeuwardenBooking.com B&B’s & pensions in Leeuwarden
Airbnb B&B’s & pensions in LeeuwardenAirbnb B&B’s & pensions in Leeuwarden
Vrbo B&B’s & pensions in LeeuwardenVrbo B&B’s & pensions in Leeuwarden
Bookiply B&B’s & pensions in LeeuwardenBookiply B&B’s & pensions in Leeuwarden
FeWo-direkt B&B’s & pensions in LeeuwardenFeWo-direkt B&B’s & pensions in Leeuwarden
Abritel B&B’s & pensions in LeeuwardenAbritel B&B’s & pensions in Leeuwarden
HRS B&B’s & pensions in LeeuwardenHRS B&B’s & pensions in Leeuwarden
500+ meer
 1. Vakantiehuizen
 2. Nederland
 3. Friesland
 4. Waddenzee
 5. Nederlandse Noordzeekust
 6. Nederlandse kust
 7. Leeuwarden
 8. B&B’s & pensions Leeuwarden