B&B's en pensions bij Lauwersmeer

B&B's en pensions bij Lauwersmeer

Andere vakantie-ideeën en accommodaties in Lauwersmeer, die interessant kunnen zijn

B&B's en pensions bij Lauwersmeer

Nationaal Park

Het schitterende Lauwersmeer is een nationaal park en dat is niet voor niks. Hier geniet je van de mooie natuur! De B&B’s en pensions bij Lauwersmeer zijn allen ruim en goed verzorgd. Geniet hier van verwennerij en laat je verrassen door de gastvrijheid. In de omgeving van Lauwersmeer kun je verblijven in plaatsen zoals Kollum, de Marne en De Haar. Het zijn allen kleine plaatsen, de focus zal liggen op de natuurlijke omgeving. Het is dus een heerlijke plek om tot rust te komen en even helemaal niks aan je hoofd te hebben.

Geen zorgen in een B&B

Je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. In een B&B word je verwend. geniet van een heerlijk ontbijt bijvoorbeeld, daar hoef je je geen zorgen over te maken. De meeste B&B’s zijn ideaal als je met z’n tweeën bent. Dus reis je met je partner, kies dan voor een B&B bij Lauwersmeer. De meeste B&B’s zijn voorzien van goede parkeerplaatsen voor de deur. Handig als je met je eigen auto komt. Lauwersmeer ligt in het noorden van Nederland, op de grens met Friesland en Groningen.

Reizigers en activiteiten

Lauwersmeer voor natuurliefhebbers

Vroeger was dit nog de Lauwerszee, maar toen is besloten om dijken te bouwen om het water buiten te houden. Toen is het Lauwersmeer ontstaan. Een fijn meer waar veel wilde dieren en een mooie natuur te zien zijn. Zo zijn er enorm veel vogels komen wonen, je kunt het een vogelparadijs noemen! Het is hier dus fantastisch als je graag vogels spot. Daarnaast kun je prachtige wandelingen langs het water maken. Geniet van de fluitende vogels en het verfrissende water. Naast het meer vind je een plat en eindeloos landschap waar je doorheen kunt fietsen, van dorp naar dorp bijvoorbeeld.

Lauwersmeer voor gezinnen

Waai lekker uit met het hele gezin bij Lauwersmeer. Mocht je op doortocht zijn, dan ben je vanaf hier ook vrij snel op de eilanden. Bij het activiteitencentrum van Lauwersmeer kunnen de kids bovendien een megagroot nest kunnen bouwen. Daarnaast is er in het activiteitencentrum veel informatie te vinden over de omgeving en de geschiedenis van dit gebied. Ook heb je er een Dark Sky Park, wat betekent dat je ook ‘s avonds hier naartoe kunt komen om de hemel te bekijken. Je zult enorm veel sterren zien als het helder weer is!

Lauwersmeer is ontstaan toen de dijk werd gebouwd en de Lauwerszee verdween.

Top 7 tips bij Lauwersmeer

1. Dark Sky Park

Dark Sky Park is een officiële benaming bij het Lauwersmeer. Hier kun je namelijk ‘s nachts naartoe komen en de prachtige sterrenhemel bewonderen.

2. Vogelparadijs

Het Lauwersmeer is een echt vogelparadijs geworden. Des te leuker voor de vogelspotters om hier naartoe te gaan! Kijk hoe de vogels broeden of even een pitstop maken voor hun reis zuidwaarts. In het activiteitencentrum zie je welke vogels hier voor komen.

3. Varen over het Lauwersmeer

Het is zeker mogelijk om te varen over het Lauwersmeer. Het meer heeft maar liefst vier jachthavens waar je je boot kwijt kunt. Ook is dit vaak het startpunt van je tocht als je een boot gehuurd hebt natuurlijk. Ook vind je rondom het meer een aantal aanleg plekken waar je maximaal drie nachten mag staan. Zo kun je dus een aantal dagen vertoeven op het meer.

4. Fietsen Lauwersmeer

Er zijn een aantal mooie fietsroutes af te leggen rondom het Lauwersmeer. De beste routes zijn het Ballastplaatbos en de Ezumakeeg. Net buiten het natuurpark vind je Marnewaard wat ook zeer de moeite waard is.

5. Next level vissen

Vissers van uit het hele land komen graag naar Lauwersmeer om te vissen. Je kunt langs verschillende plekken langs de kant een hengel uitgooien. De meeste vissen die voorkomen zijn brasem, baars en snoekbaars. De brasem is te vangen tussen april en oktober.

6. Watersportactiviteiten

In het Lauwersmeer kun je naast varen, ook watersportactiviteiten ondernemen. Neem bijvoorbeeld de kano om het land eens van een andere kant te bekijken (letterlijk). Ook is het mogelijk om te surfen en te kitesurfen. Je kunt kiezen uit de vier gebieden die als surfgebied zijn benoemd.

7. Vogelfestival

Het Vogelfestival is een gezellige bedoening. In de week van het festival vind je optredens, muziek en excursies bijvoorbeeld. Het thema is vogels en de leefomgeving van de vogels, een mooie ode aan het prachtige meer natuurlijk!

Informatie over B&B's en pensions in Lauwersmeer

🏡 B&B's en pensions beschikbaar: 2 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -54%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €40.
⭐ Meest populaire voorzieningen: uitzicht, airco en balkon.
📶 Voor workation: 100% van de accommodaties.
👩‍👩‍👧‍👦 Voor families: 50% van de accommodaties.

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Lauwersmeer

Hebben de b&b's en pensions in Lauwersmeer in de regel wifi?

Vanzelfsprekend! Volgens de verzamelde gegevens van afgelopen jaar heeft 100% van de b&b's en pensions draadloos internet. Het is de perfecte bestemming voor digitale nomaden!

Hoeveel kosten de b&b's en pensions gemiddeld in Lauwersmeer?

De meeste, 100%, kosten over het algemeen minder dan €100 per nacht. Daarom is deze bestemming perfect voor het reserveren van een betaalbare accommodatie. Start meteen met het zoeken naar een b&b of pension dat bij jou past.

Zijn de b&b's en pensions in Lauwersmeer geschikt voor een vakantie met een groep vrienden of beter voor een reis met een kleine familie?

Volgens de geselecteerde data van Holidu, accepteert 100% van de b&b's en pensions vier personen. Ongeveer 100% van de b&b's en pensions in Lauwersmeer hebben minstens twee aparte slaapkamers. Deze regio is de ideale bestemming voor families van vier!

Zijn b&b's en pensions in Lauwersmeer de beste optie voor een luxueuze reis?

Als we kijken naar het aanbod via Holidu, kunnen we bevestigen dat b&b's en pensions in Lauwersmeer meestal niet de beste keuze zijn voor degenen die graag een luxe trip maken. In deze regio is 0% van de accommodaties uitgerust met een zwembad, 0% heeft een sauna en 0% heeft een tuin.

Weet je wat de beste tijd is, als je wilt reizen naar Lauwersmeer?

Afgaande op de voorzieningen bij de b&b's en pensions in Lauwersmeer, is het de perfecte bestemming voor bijvoorbeeld een vakantie in de winter of de zomer. Er is een variatie aan opties, van zwembad tot open haard. Je kunt er zeker van zijn dat Lauwersmeer een heerlijke plek is om zowel met zomers als winterweer te kunnen genieten.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in LauwersmeerBooking.com B&B’s & pensions in Lauwersmeer
Airbnb B&B’s & pensions in LauwersmeerAirbnb B&B’s & pensions in Lauwersmeer
Vrbo B&B’s & pensions in LauwersmeerVrbo B&B’s & pensions in Lauwersmeer
Bookiply B&B’s & pensions in LauwersmeerBookiply B&B’s & pensions in Lauwersmeer
FeWo-direkt B&B’s & pensions in LauwersmeerFeWo-direkt B&B’s & pensions in Lauwersmeer
Abritel B&B’s & pensions in LauwersmeerAbritel B&B’s & pensions in Lauwersmeer
HRS B&B’s & pensions in LauwersmeerHRS B&B’s & pensions in Lauwersmeer
500+ meer