Vind B&B’s & pensions in Dwingeloo

Highlights in Dwingeloo

  • Nationaal Park Dwingelderveld
  • Mars-ommetje
  • Schaapskooien
  • Charmant centrum
  • Science Hub

Andere accommodaties in Dwingeloo, die interessant kunnen zijn:

B&B's en pensions in Dwingeloo

Lekker groen

Dwingeloo is met het naastgelegen Dwingelderveld een van de groenste plekken van Drenthe! Hier geniet je van een prachtige omgeving en kom je lekker tot rust. Misschien net wat je even nodig hebt. Dwingeloo is ideaal voor een lang weekend weg, of je nu met het gezin of met je partner deze kant uit gaat. Aan aanbod aan B&B’s en pensions in Dwingeloo en de omgeving is groot. Zo vind je niet alleen in Dwingeloo B&B’s, maar ook in bijvoorbeeld Diever, Ansen en Nuil. Geniet van het Drentse landschap en van elkaar! Bekijk nu het aanbod van B&B’s in Dwingeloo.

Even er tussenuit

Wil je even een paar dagen weg zijn? Dan hoef je niet ver te reizen. Dwingeloo ligt in de provincie Drenthe en is makkelijk aan te rijden vanuit heel Nederland. Zo heb je een echt vakantiegevoel in eigen land! De B&B’s verzorgen natuurlijk een heerlijk ontbijtje voor je, daar hoef je je geen zorgen om te maken. De meeste B&B’s hebben kamers voor één of twee personen, ideaal als je met je partner bent. Mocht je met een gezin zijn, dan is het handig als de kids ouder zijn en een eigen kamer kunnen hebben. Zo niet, in sommige gevallen kan er een bed op de kamer gezet worden.

Reizigers en activiteiten

Dwingeloo voor natuurliefhebbers

Nationaal Park Dwingelderveld is het hoogtepunt in de omgeving. Dit is een prachtig natuurgebied met een overweldigende natuur. Het is een van de grootste duingebieden van West-Europa, wat het dan ook nog eens een bijzondere plek maakt. Leuk zijn ook de schaapskuddes die hier grazen. Je hebt er twee, te weten de Ruiner Schaapskudde en de Dwingelder Schaapskooi Lhee. De kuddes spelen een belangrijke rol in het behoud van de natuurlijke omgeving. Alles wordt zorgvuldig opgegeten door de beesten. Natuurlijk niet helemaal, maar precies goed om de natuur te onderhouden. Maak een mooie wandeltocht door het Nationale Park.

Dwingeloo voor cultuurliefhebbers

In Dwingeloo zelf staat een mooie kerk, de Sint Nicolaaskerk. Daarnaast zijn een aantal mooie woningen te zien die van die prachtige rieten daken hebben. Leuk is dat Dwingeloo ook een Science Hub heeft. In deze Science Hub leren jong en oud van alles over de Melkweg. Deze zit specifiek hier, omdat het Nationaal Park Dwingelderveld een van de donkerste plekken van Nederland is. En dat betekent dus dat je de sterrenhemel helder kunt zien. Nederland is over het algemeen zo verlicht in de nacht, dat het op veel plekken niet meer mogelijk is.

Dwingeloo heeft een prachtig Nationaal Park in de achtertuin, namelijk Nationaal Park Dwingelderveld.

Top 7 tips in Dwingeloo

1. De Havezaten

Er zijn een aantal havezaten te vinden in Dwingeloo (en de omgeving). Een havezate is een versterkt huis. Zo heb je havezate Westrup. En ten zuidwesten ligt huize Oldengaerde.

2. Science Hub

Nationaal Park Dwingelderveld is één van de donkerste plekken van Nederland. Hierdoor is het een uitstekende plek voor een Science Hub. In de Science Hub hier ontdek je van alles over de Melkweg. Er zijn meerdere science hubs te vinden in Drenthe, zoals in Hoogeveen.

3. Schaapskooien

Er zijn twee schaapskuddes (schaapskooien) te vinden in het nationale park. Zo heb je de Ruiner Schaapskudde en de Schaapskooi Lhee. Beide kuddes zorgen goed voor de omgeving door juist hier en daar de planten op te eten. Geen zorgen, de schaapherder houdt ze goed in de gaten!

4. Het Mars-ommetje

Het Mars-ommetje is een bekende wandeltocht in de buurt. Het is een tocht van 4 kilometer en deze brengt je langs bruggetjes, natuurgebieden en mooie bloemenbermen. Daarnaast kun je heel goed fietsen in de omgeving.

5. Met de huifkar

Wil je te paard of per huifkar de omgeving verkennen? Klop dan zeker aan bij manege De Drift. Hier kun je dergelijke aanvragen doen, een leuke manier om de omgeving op een andere manier te ontdekken.

6. Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is de achtertuin van Dwingeloo. Hier ontdek je een prachtige natuur! Geniet van de vele heides die hier groeien. Deze bloeien in augustus. Er zijn tal van wandeltochten af te leggen hier, kies een route en gaan!

7. Het oude centrum

Dwingeloo is niet heel groot, maar heeft wel een charmant centrum. Zo heb je een oude kerk. Hier staan ook huizen die nog oude rieten daken hebben. Het heeft een authentiek centrum!

Veelgestelde vragen over B&B’s & pensions in Dwingeloo

Wat voor type faciliteiten kan je verwachten bij de b&b's en pensions in Dwingeloo?

Onder de faciliteiten die je kunt filteren via Holidu, blijkt dat de b&b's en pensions alles te bieden hebben waar vakantiegangers van dromen! De meest populaire faciliteiten die worden aangeboden, zijn over het algemeen: tuin (100%), balkon (100%) en wifi (100%). Super toch!

Hoe worden de b&b's en pensions over het algemeen beoordeeld in Dwingeloo?

B&b's en pensions worden in deze regio erg goed beoordeeld. Conform de gegevens van Holidu, heeft 44% een beoordeling van gemiddeld 4,5 sterren. Een redelijk hoog percentage, waardoor we kunnen bevestigen dat je hier zonder twijfel het perfecte b&b en pension voor een geweldige vakantie vindt!

Zijn de b&b's en pensions in Dwingeloo kindvriendelijk?

Volgens de gegevens van Holidu, is 33% in deze regio kindvriendelijk. Dus het zal geen probleem zijn om een ideaal verblijf voor jou en je kinderen te vinden. Bekijk de verschillende filters op de website, die de voorzienigen tonen die voor jou belangrijk zijn.

Zijn de b&b's en pensions in Dwingeloo geschikt voor vakantiegangers die met hun huisdier reizen?

Ja! In deze regio wordt bij 28% een huisdier geaccepteerd, 100% heeft daarnaast ook nog eens een tuin!

Bieden de b&b's en pensions in Dwingeloo over het algemeen draadloos internet?

Welzeker! Volgens Holidu's database heeft 100% van de b&b's en pensions draadloos internet. Je blijft tijdens je verblijf toegang houden tot je e-mails en favoriete social media kanalen!

Wat zijn de prijzen voor de b&b's en pensions normaal gesproken in Dwingeloo?

Een groot deel, 72%, kosten minder dan €100 per nacht. Dit is de perfecte bestemming voor het vinden van een goedkoop b&b en pension!

Hebben de b&b's en pensions in Dwingeloo gewoonlijk een zwembad?

Zelden. Volgens Holidu's gegevens, is minder dan 10% van de b&b's en pensions in Dwingeloo uitgerust met een zwembad.

Zijn de b&b's en pensions in Dwingeloo geschikt voor een vakantie met grote groepen of eerder voor een weekendje weg met een kleine groep?

Volgens de database van Holidu, is 100% geschikt voor twee reizigers. Dus dit is de ideale bestemming voor koppels op vakantie. Klaar voor een weekendje weg samen naar Dwingeloo? Je bent maar een paar klikken verwijderd van het daadwerkelijk boeken! Bekijk de andere faciliteiten met de filters die je aan en uit kan zetten.

Zijn de b&b's en pensions in Dwingeloo een goed idee als je van een mooi uitzicht wilt genieten en graag buiten tijd doorbrengt?

Ja, het is de beste plek om hiervan te profiteren! Hier heeft 100% van de b&b's en pensions een balkon of terras en 89% heeft een uitzicht. Ongeveer 100% heeft ook een tuin, je zult dus zeker je perfecte verblijf vinden. Als je houdt van heerlijk buiten eten en vooral als je houdt van barbecueën, zit je hier goed. Zo'n 28% van de b&b's en pensions is hiermee uitgerust.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com B&B’s & pensions in DwingelooBooking.com B&B’s & pensions in Dwingeloo
Airbnb B&B’s & pensions in DwingelooAirbnb B&B’s & pensions in Dwingeloo
Vrbo B&B’s & pensions in DwingelooVrbo B&B’s & pensions in Dwingeloo
Bookiply B&B’s & pensions in DwingelooBookiply B&B’s & pensions in Dwingeloo
FeWo-direkt B&B’s & pensions in DwingelooFeWo-direkt B&B’s & pensions in Dwingeloo
Abritel B&B’s & pensions in DwingelooAbritel B&B’s & pensions in Dwingeloo
HRS B&B’s & pensions in DwingelooHRS B&B’s & pensions in Dwingeloo
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Drenthe
  4. Dwingeloo
  5. B&B’s & pensions Dwingeloo