Vind Vakantiehuizen in Genova

Highlights in Genova

  • District van Palma
  • Internationale allure
  • Goede restaurants
  • Grottenstelsel in de buurt
  • Bellver Castle

Andere accommodaties in Genova, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Genova

€ 409voor 1 apr. - 8 apr.
€ 429 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Genova

11%voor 1 apr. - 8 apr.
43% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Genova

Vlakbij de stad Palma

Genova, niet te verwarren met de stad Genova (Genua) in Italië, is een plaats naast de stad Palma, op het Spaanse eiland Mallorca. Het is nog niet heel lang geleden ‘opgericht’ en heeft nu een eigen centrum. Het is een perfecte uitvalsbasis als je wat meer rust zoekt buiten de stad Palma. Het aanbod van vakantiehuizen is prima. Er zijn niet eindeloos veel vakantiehuizen te vinden, echter zit er voor iedereen wel wat bij! Of je nu op zoek bent naar budget of luxe.

Ruime vakantiehuizen

Ben je op zoek naar een vakantiehuis voor 12 personen? Dat is geen probleem in Genova! Hier heb je de keuze en de vakantiehuizen zijn ook nog eens van echt alle gemakken voorzien. Ben je met z’n tweëen en op zoek naar iets schattigs en kleins? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Kijk voor een vakantiehuis met balkon of grote tuin. Of laat je verrassen door de grote vakantiehuizen met privé zwembad, want ook die zijn er zeker.

Vakantie in Genova

Locatie en oriëntatie

District van Palma

Genova heeft zich in de afgelopen jaren zo ontwikkeld, dat het een district van Palma is geworden. Het is er alleen een stuk rustiger dan in de hoofdstad van het eiland Mallorca, wat juist ook veel toeristen aantrekt. Het is een plek met idyllische Mallorcaanse huizen en het heeft een prettige en rustige sfeer. In totaal wonen er zo’n 4000 inwoners. Grappig weetje, de meeste inwoners van Genova zijn internationaal!

Beste reistijd voor Genova

De beste reistijd voor Genova is hetzelfde als de rest van het eiland Mallorca. Mallorca kent een heerlijk lang zomers seizoen, wat ook velen aantrekt. Je kunt het beste naar Mallorca, en dus Genova, komen tussen mei en oktober. Dan heb je het beste weer! Het is een heerlijk eiland om naartoe te gaan als je van de herfstzon wilt genieten. De temperatuur is meer dan aangenaam en je kunt nog wat zonnestralen pakken voordat de herfst en winter bij ons begint.

Reizigers en activiteiten

Genova voor cultuurliefhebbers

Er is niet heel veel te zien en te doen in Genova zelf, maar de kans is groot dat je het wel helemaal ziet zitten om wat uren in Palma te besteden! Dit is immers de mooie hoofdstad van het eiland. Met stip op één staat de kathedraal van Palma. Dit is een heel indrukwekkende kathedraal die je gezien moet hebben! Je kunt er ook bijna niet omheen, want het is een enorm gebouw aan de kust. Voor wat Oosterse sferen bezoek je het Royal Palace of La Almudaina. DIt is het oude paleis van de koninklijke familie.

Genova voor strandliefhebbers

Over heel het eiland zijn prachtige stranden te vinden. Het makkelijkst is dan ook om een auto te huren in Genova, zodat je overal zo naartoe kunt rijden. Het is een vrij groot eiland, dus je zal niet alles kunnen bezoeken. Wel zijn er dus mooie stranden te vinden! Zo heb je bijvoorbeeld het strand van Alcúdia of Calla Millor, welke in het oosten van het eiland ligt. En als je met kinderen reist, bezoek dan zeker Playa de Muro. Hier heb je aan het beginstuk ondiep water en zacht zand om in te spelen.

De meeste inwoners van Genova zijn internationaal. En toch kun je hier volop genieten van een Mallorcaanse sfeer, mede dankzij de architectuur.

Top 5 tips in Genova

1. Grotten bij Genova

Mocht je iets willen ondernemen in Genova, bezoek dan het kleine grottenstelsel. Dit is een mooi geheel waar je lekker de koelte van de grotten op kunt zoeken. Mocht je bovendien de smaak te pakken hebben, ga dan zeker naar de Drach grotten, die zijn zeer indrukwekkend!

2. Bellver Castle

Het Bellver kasteel is een kasteel gebouwd in gotische stijl. Het kasteel is drie kilometer buiten Palma te vinden, op een berg. Het is wel fascinerend, want dit kasteel was eerst het huis van de koning van Mallorca, maar later is het als gevangenis gebruikt. Vooral mooi is het ronde plein binnen het kasteel, deze ziet er indrukwekkend uit.

3. Paleis van Marivent

Wat ook dichtbij Genova ligt, is het paleis van Marivent. Deze is op een uitstekende rots gebouwd aan het water. Het is een nogal modern paleis, want het bouwen is afgerond in 1920. Het is een vakantiehuis van de koninklijke familie.

4. Naar het strand

Palma heeft een aantal heerlijke stranden, die vanaf Genova makkelijk te bereiken zijn. Zo heb je het Playa Major en de naam zegt het al, dit is het grote strand. Platja Cala Guix is ook erg mooi en heeft een kleine baai waar je lekker tot rust kunt komen. Can Pere Antoni is ook een fijn strand!

5. Fantastisch eten

Ondanks de internationale allure die Genova heeft gekregen, is het ook een plek waar je heerlijke lokale gerechten kunt proberen. Er zitten een aantal goede en vrij luxe restaurants die je op een leuke manier kennis laten maken met lokaal eten. Lokale gerechten zijn bijvoorbeeld Tumbet, een aardappelschotel met groenten zoals aubergine, courgette en paprika. Voor de sterke magen heb je ook Frit Mallorqui. Dit is een gerecht met orgaanvlees, aardappelen en tomaat.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Genova

Wat is de gemiddelde prijs van een vakantiehuis in Genova?

Door het gemiddelde van €411 per nacht, is dit een bestemming in Spanje waar je veel zult moeten neertellen voor een huis.

In welke maand kan je het meeste geld besparen op een verblijf in Genova?

Als je een goedkope maand zoekt om te reizen, zijn mei (€250 per nacht), juni (€277) en april (€340) de meest betaalbare maanden om naar deze bestemming af te reizen.

Wanneer stijgen de prijzen van huizen het snelst in Genova?

De duurste maand is december (gemiddeld €498 per nacht), gevolgd door januari (€496) en november (€492). Het is misschien de meest populaire periode om Genova te bezoeken, maar niet voor de portemonee.

Zijn er over het algemeen veel vakantiewoningen vacant in Genova?

Om te zorgen dat je niet zonder accommodatie komt te zitten, raden we je aan om proactief te zijn, omdat 68% van de huisjes meestal volgeboekt zijn.

In welke maand is het gros van de accommodaties vacant in Genova?

De maanden met de hoogste beschikbaarheid aan huisjes in Genova zijn: januari (met een gemiddelde beschikbaarheid van 41%), juni (40%) en februari (40%). Zelfs tijdens deze maanden waarin de beschikbaarheid erg hoog is, 41%. Adviseren we je daarom altijd je vakantie vroeg voor te bereiden.

Wanneer zijn er minder vakantiewoningen onbezet in Genova?

We zien dat de moeilijkste maanden, om te zoeken naar een vakantiehuis in Genova augustus (met een beschikbaarheid van 11%), september (20%) en juli (27%) zijn. Tijdens deze periode, is de beschikbaarheid maar 19%. Het is daarom aan te raden om vroegtijdig te boeken.

Hoeveel accommodaties worden er op Holidu aangeboden in Genova?

Hier zijn er via Holidu circa 40 huizen, die verhuurd worden door 4 verschillende aanbieders.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in GenovaBooking.com Vakantiehuizen in Genova
Airbnb Vakantiehuizen in GenovaAirbnb Vakantiehuizen in Genova
Vrbo Vakantiehuizen in GenovaVrbo Vakantiehuizen in Genova
Bookiply Vakantiehuizen in GenovaBookiply Vakantiehuizen in Genova
FeWo-direkt Vakantiehuizen in GenovaFeWo-direkt Vakantiehuizen in Genova
Abritel Vakantiehuizen in GenovaAbritel Vakantiehuizen in Genova
HRS Vakantiehuizen in GenovaHRS Vakantiehuizen in Genova
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Spanje
  3. Balearen
  4. Mallorca
  5. Genova