Vakantiehuizen in Zaltbommel

Vakantiehuizen in Zaltbommel

Vergelijk 2 accommodaties in Zaltbommel en boek voor de beste prijs!

Vind Vakantiehuizen in Zaltbommel

Highlights in Zaltbommel

  • Gelderland
  • Zoute boomgaard
  • Oude stadswallen
  • Maarten van Rossumhuis
  • Twee Natuurreservaten

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Zaltbommel

€ 103voor 2 mrt - 9 mrt
€ 142 jaarlijks gemiddelde
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Zaltbommel

100%voor 2 mrt - 9 mrt
97% jaarlijks gemiddelde
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Zaltbommel

Hanzestad

De hanzestad Zaltbommel in Gelderland is een leuke plek voor een weekendje weg. Zaltbommel heeft een charmant centrum waar je de restanten van de goede tijd als Hanzestad nog kunt zien. Tevens is het een vestingstad, je ziet de restanten van de vestingmuren nog staan. De vakantiehuizen in Zaltbommel zijn divers. Zo heb je langs de rivier de Waal een aantal opties. Ook vind je vakantiehuizen in de omgeving van Zaltbommel, in bijvoorbeeld Brakel en Gameren. Vanaf deze plaatsen ben je vrij snel in het centrum van Zaltbommel. Ook zit je snel in de natuur vanaf hier.

Leuke vakantiehuizen

De vakantiehuizen in Zaltbommel zijn stuk voor stuk erg ruim te noemen. Je bent meestal voorzien van een eigen tuin, waar je ook je auto kunt parkeren. De meeste vakantiehuizen hebben ruimte voor twee tot vier personen. In sommige gevallen kun je er ook met een groot gezin of vriendengroep verblijven. Een vakantiehuis in Zaltbommel is ideaal als je lekker een weekendje weg wil. Het is verder geen grote stad, dus met een dag heb je het eigenlijk gezien! Des te leuker om op de tweede en/of derde dag de omgeving te verkennen. In het centrum heb je een aantal heerlijke restaurants, mocht je geen zin hebben om in je eigen vakantiehuis te koken.

Vakantie in Zaltbommel

Locatie en oriëntatie

Het mooie Zaltbommel

Zaltbommel is een mooie vestingstad in Gelderland. Zaltbommel had vroeger als naam Bomala, wat boomgaard betekent. Zaltbommel betekent dan ook zoute boomgaard. De plaats heeft haar naam te danken aan het zoute water dat hier vroeger stroomde. Zaltbommel ligt ten zuiden van de Waal en dat betekende veel handel! Zaltbommel was dan ook een van de Hanzesteden, deze had dus een overeenkomst met Duitsland. In het centrum zie je nog veel terug van deze periode, de gebouwen zijn vrij statig en goed onderhouden. Vanaf Amsterdam rijd je in ongeveer 1 uur naar Zaltbommel. Het is dus een ritje van niks eigenlijk!

De beste reistijd voor Zaltbommel

Zaltbommel is het leukst als de zon schijnt! Dat is in de meeste plaatsen zo natuurlijk. Zo kun je optimaal van je vrije dagen genieten en kijken wat je wilt zien en doen. Ga je sowieso in de zomer? Dan zou je ook kunnen kijken voor een vakantiehuis met eigen zwembad. Zo kun je ook af en toe een dagje bij het vakantiehuis blijven en lekker relaxen. De lente en herfst zijn ook prima periodes trouwens, wel kan het dan een stuk wisselvalliger zijn en de temperatuur is ook lang niet altijd optimaal.

Reizigers en activiteiten

Zaltbommel voor cultuurliefhebbers

Bijzonder is het prachtige stadskasteel in Zaltbommel. Dit is een streekmuseum dat is gevestigd in het Maarten van Rossumhuis. Maarten van Rossum was een bekende militair. Hij heeft opdracht gegeven om dit gebouw te bouwen! Doordat het vroeger een Hanzestad was, heb je veel prachtige gebouwen en monumenten in de stad staan. Maak zeker een rondleiding door de stad en leer meer van de prachtige gevels en verhalen (als je de tour met een stadsgids maakt bijvoorbeeld). Een ander mooi kasteel in de buurt is Kasteel Waardenburg. Deze vind je nabij de plaats Waardenburg, aan de overkant van de Waal.

Zaltbommel voor gezinnen

Zaltbommel is ook een leuke plek voor gezinnen. Het is namelijk een vrij rustige plaats, dus je hebt de rust en ruimte om lekker met het gezin alles te ontdekken. Stoer is het natuurlijk om de oude vestingmuren te beklimmen, op sommige plekken is deze nog duidelijk zichtbaar. Ook met kids is het leuk om een stadsgids te nemen en van alles te horen over de geschiedenis van de plek. Je hebt bovendien twee natuurreservaten in de stad (of net buiten de stad) waar je lekker kunt wandelen. Zo heb je natuurreservaat Kloosterwiel en natuurreservaat Kil van Hurwenen.

Zaltbommel betekent zoute boomgaard en dit is terug te leiden naar de tijd dat de Waal nog te maken had met zout water.

Top 5 tips in Zaltbommel

1. Maarten van Rossumhuis

Het prachtige Maarten van Rossumhuis is door de bekende militair Van Rossum gebouwd. Het is gebouwd in Renaissancestijl en heeft prachtige ornamenten.

2. Waterpoort van Zaltbommel

De Waterpoort van Zaltbommel is een prachtige poort die nog als enige overeind staat. De Waterpoort geeft toegang tot de rivier de Waal, de rivier die vroeger al een belangrijke rol speelde in de handel.

3. Wandel langs de Waal

Waar een rivier zit, zit leven. En dat geldt ook voor de omgeving van de rivier de Waal! Deze stroomt langs de plaats Zaltbommel en hier kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken.

4. Bezoek de stadswallen

De oude vestingstad heeft ook nog de oorspronkelijke stadswallen. Deze zijn stervormig Leuk is om hier een wandeling overheen te maken, zo krijg je een goed beeld van hoe het er vroeger uitzag!

5. Wandelen rondom Zaltbommel

Zaltbommel heeft twee natuurreservaten. Genoeg plek dus om lekker de natuur op te zoeken! Zo heb je Natuurreservaat Kil van Hurwenen en Natuurreservaat Kloosterwiel.

Informatie over vakantiehuizen in Zaltbommel

🏡 Vakantiehuizen beschikbaar: 4 accommodaties.
💳 Korting beschikbaar: tot -39%.
🌙 Min. prijs per nacht: Vanaf €32.
⭐ Meest populaire voorzieningen: tuin, wifi en balkon.
📶 Voor workation: 100% van de accommodaties.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Zaltbommel

Wat voor type faciliteiten kan je verwachten bij de vakantiehuizen in Zaltbommel?

Onder de filters die je kunt vinden via Holidu, blijkt dat de vakantiehuizen de meeste voorzieningen hebben waar reizigers naar op zoek zijn! De meest populaire voorzieningen die verschaft worden, zijn over het algemeen: tuin (80%), wifi (80%) en balkon (60%). Klinkt goed, toch?

Zijn de vakantiehuizen in Zaltbommel huisdiervriendelijk? Bieden de vakantiehuizen in Zaltbommel doorgaans wifi?

Vanzelfsprekend! Volgens Holidu's database heeft 80% van de vakantiehuizen draadloos internet. Thuiswerken of vakantie? Waarom kiezen? Hier kan je de perfecte workation plannen. Werk, reizen en het ontdekken van nieuwe plekken terwijl je online blijft. Het is niet nodig om een vrije dag te nemen!

Wat zijn de prijzen voor de vakantiehuizen gemiddeld in Zaltbommel?

De meeste, 100%, kosten minder dan €100 per nacht. Dit is de ideale bestemming voor het vinden van een betaalbare accommodatie. Start meteen met het zoeken naar een vakantiehuis dat bij jou past.

Zijn de vakantiehuizen in Zaltbommel geschikt voor een verblijf met een grote groep of beter voor een uitstapje als koppel?

Volgens de geselecteerde data van Holidu, accepteert 40% van de vakantiehuizen vier reizigers. Ongeveer 20% van de vakantiehuizen in Zaltbommel beschikken over minstens twee aparte slaapkamers. Dit is de ideale bestemming als je met een kleine groep op vakantie gaat!

Zijn vakantiehuizen een goed idee voor luxe vakanties in Zaltbommel?

Het valt mee, vakantiehuizen in Zaltbommel zijn niet erg goed uitgerust. Echter, als je op zoek bent naar een vakantiehuis dat bijzonder is, adviseren we je ook niet te lang te wachten met boeken. De beschikbaarheid kan in deze regio beperkt zijn. In Zaltbommel, heeft 0% een zwembad, 80% een tuin , maar helaas geen sauna. Als je op zoek bent naar een royale woning, 40% van de vakantiehuizen verwelkomt grotere groepen.

Hebben de vakantiehuizen in Zaltbommel een mooi uitzicht?

In deze regio heeft 60% een balkon of terras en 40% een prachtig uitzicht, maar dat is niet het grootste deel, beschikbaarheid kan dus beperkt zijn. Als dit belangrijk voor je is, kan het handig zijn om snel te anticiperen zodat je de ideale accommodatie vindt. Je kan gebruikmaken van de filters om er zeker van te zijn een vakantiehuis van je dromen te vinden. Toch heeft 80% van de vakantiehuizen in Zaltbommel een tuin, waar je geniet van de buitenlucht.

Wil je weten welke maanden we het meest aanbevelen voor een reis naar Zaltbommel?

De kenmerken die de woningen in Zaltbommel aanbieden, is alles wat een vakantiebestemming nodig heeft en kunnen zich aanpassen aan alle soorten type reizigers en de tijd van het jaar. Er zijn verschillende opties, zoals airco of een zwembad en nog veel meer. Je kunt er zeker van zijn dat Zaltbommel een heerlijke plek is om zowel met zomers als winterweer te kunnen genieten.

Populaire faciliteiten in Zaltbommel

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in ZaltbommelBooking.com Vakantiehuizen in Zaltbommel
Airbnb Vakantiehuizen in ZaltbommelAirbnb Vakantiehuizen in Zaltbommel
Vrbo Vakantiehuizen in ZaltbommelVrbo Vakantiehuizen in Zaltbommel
Bookiply Vakantiehuizen in ZaltbommelBookiply Vakantiehuizen in Zaltbommel
FeWo-direkt Vakantiehuizen in ZaltbommelFeWo-direkt Vakantiehuizen in Zaltbommel
Abritel Vakantiehuizen in ZaltbommelAbritel Vakantiehuizen in Zaltbommel
HRS Vakantiehuizen in ZaltbommelHRS Vakantiehuizen in Zaltbommel
500+ meer