Vind Vakantiehuizen in Zaltbommel

Highlights in Zaltbommel

  • Gelderland
  • Zoute boomgaard
  • Oude stadswallen
  • Maarten van Rossumhuis
  • Twee Natuurreservaten

Andere accommodaties in Zaltbommel, die interessant kunnen zijn:

Prijzen en beschikbaarheid

Prijzen van vakantiehuizen Zaltbommel

€ 111voor 4 feb. - 11 feb.
€ 136 jaarlijks gemiddelde
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Gemiddelde prijs per week

Beschikbaarheid van vakantiehuizen Zaltbommel

100%voor 4 feb. - 11 feb.
98% jaarlijks gemiddelde
feb.
mrt.
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Zaltbommel

Hanzestad

De hanzestad Zaltbommel in Gelderland is een leuke plek voor een weekendje weg. Zaltbommel heeft een charmant centrum waar je de restanten van de goede tijd als Hanzestad nog kunt zien. Tevens is het een vestingstad, je ziet de restanten van de vestingmuren nog staan. De vakantiehuizen in Zaltbommel zijn divers. Zo heb je langs de rivier de Waal een aantal opties. Ook vind je vakantiehuizen in de omgeving van Zaltbommel, in bijvoorbeeld Brakel en Gameren. Vanaf deze plaatsen ben je vrij snel in het centrum van Zaltbommel. Ook zit je snel in de natuur vanaf hier.

Leuke vakantiehuizen

De vakantiehuizen in Zaltbommel zijn stuk voor stuk erg ruim te noemen. Je bent meestal voorzien van een eigen tuin, waar je ook je auto kunt parkeren. De meeste vakantiehuizen hebben ruimte voor twee tot vier personen. In sommige gevallen kun je er ook met een groot gezin of vriendengroep verblijven. Een vakantiehuis in Zaltbommel is ideaal als je lekker een weekendje weg wil. Het is verder geen grote stad, dus met een dag heb je het eigenlijk gezien! Des te leuker om op de tweede en/of derde dag de omgeving te verkennen. In het centrum heb je een aantal heerlijke restaurants, mocht je geen zin hebben om in je eigen vakantiehuis te koken.

Vakantie in Zaltbommel

Locatie en oriëntatie

Het mooie Zaltbommel

Zaltbommel is een mooie vestingstad in Gelderland. Zaltbommel had vroeger als naam Bomala, wat boomgaard betekent. Zaltbommel betekent dan ook zoute boomgaard. De plaats heeft haar naam te danken aan het zoute water dat hier vroeger stroomde. Zaltbommel ligt ten zuiden van de Waal en dat betekende veel handel! Zaltbommel was dan ook een van de Hanzesteden, deze had dus een overeenkomst met Duitsland. In het centrum zie je nog veel terug van deze periode, de gebouwen zijn vrij statig en goed onderhouden. Vanaf Amsterdam rijd je in ongeveer 1 uur naar Zaltbommel. Het is dus een ritje van niks eigenlijk!

De beste reistijd voor Zaltbommel

Zaltbommel is het leukst als de zon schijnt! Dat is in de meeste plaatsen zo natuurlijk. Zo kun je optimaal van je vrije dagen genieten en kijken wat je wilt zien en doen. Ga je sowieso in de zomer? Dan zou je ook kunnen kijken voor een vakantiehuis met eigen zwembad. Zo kun je ook af en toe een dagje bij het vakantiehuis blijven en lekker relaxen. De lente en herfst zijn ook prima periodes trouwens, wel kan het dan een stuk wisselvalliger zijn en de temperatuur is ook lang niet altijd optimaal.

Reizigers en activiteiten

Zaltbommel voor cultuurliefhebbers

Bijzonder is het prachtige stadskasteel in Zaltbommel. Dit is een streekmuseum dat is gevestigd in het Maarten van Rossumhuis. Maarten van Rossum was een bekende militair. Hij heeft opdracht gegeven om dit gebouw te bouwen! Doordat het vroeger een Hanzestad was, heb je veel prachtige gebouwen en monumenten in de stad staan. Maak zeker een rondleiding door de stad en leer meer van de prachtige gevels en verhalen (als je de tour met een stadsgids maakt bijvoorbeeld). Een ander mooi kasteel in de buurt is Kasteel Waardenburg. Deze vind je nabij de plaats Waardenburg, aan de overkant van de Waal.

Zaltbommel voor gezinnen

Zaltbommel is ook een leuke plek voor gezinnen. Het is namelijk een vrij rustige plaats, dus je hebt de rust en ruimte om lekker met het gezin alles te ontdekken. Stoer is het natuurlijk om de oude vestingmuren te beklimmen, op sommige plekken is deze nog duidelijk zichtbaar. Ook met kids is het leuk om een stadsgids te nemen en van alles te horen over de geschiedenis van de plek. Je hebt bovendien twee natuurreservaten in de stad (of net buiten de stad) waar je lekker kunt wandelen. Zo heb je natuurreservaat Kloosterwiel en natuurreservaat Kil van Hurwenen.

Zaltbommel betekent zoute boomgaard en dit is terug te leiden naar de tijd dat de Waal nog te maken had met zout water.

Top 5 tips in Zaltbommel

1. Maarten van Rossumhuis

Het prachtige Maarten van Rossumhuis is door de bekende militair Van Rossum gebouwd. Het is gebouwd in Renaissancestijl en heeft prachtige ornamenten.

2. Waterpoort van Zaltbommel

De Waterpoort van Zaltbommel is een prachtige poort die nog als enige overeind staat. De Waterpoort geeft toegang tot de rivier de Waal, de rivier die vroeger al een belangrijke rol speelde in de handel.

3. Wandel langs de Waal

Waar een rivier zit, zit leven. En dat geldt ook voor de omgeving van de rivier de Waal! Deze stroomt langs de plaats Zaltbommel en hier kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken.

4. Bezoek de stadswallen

De oude vestingstad heeft ook nog de oorspronkelijke stadswallen. Deze zijn stervormig Leuk is om hier een wandeling overheen te maken, zo krijg je een goed beeld van hoe het er vroeger uitzag!

5. Wandelen rondom Zaltbommel

Zaltbommel heeft twee natuurreservaten. Genoeg plek dus om lekker de natuur op te zoeken! Zo heb je Natuurreservaat Kil van Hurwenen en Natuurreservaat Kloosterwiel.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Zaltbommel

Wat kost een vakantiehuis in Zaltbommel gemiddeld?

Dit is een van de goedkoopste bestemmingen in Nederland. De kosten voor een vakantiehuis bedragen in Zaltbommel ongeveer €99 per nacht.

In welke maand kan je het meeste besparen op huizen in Zaltbommel?

Degenen die zoveel mogelijk willen sparen, brengen het beste een bezoek in november, juni en oktober. Dit zijn de maanden die gunstig zijn, met een gemiddelde prijs van respectievelijk: €89, €90 en €93 per nacht.

Wanneer zijn huizen duurder in Zaltbommel?

Als we hier kijken naar een vakantiewoning, zijn de duurste maanden: juli, augustus en april (in volgorde van hoog naar laag) met een gemiddelde prijs per nacht van €115, €112 en €107.

Is het noodzakelijk om een trip naar Zaltbommel ruim op voorhand te reserveren?

Reizigers die spontaan een reis willen plannen, zijnwelkom aangezien de gemiddelde beschikbaarheid in Zaltbommel 61% is. Hiermee ligt deze bestemming boven het gemiddelde in Nederland.

Wat is de beste tijd voor een spontaan reisje naar Zaltbommel?

De maanden met de meeste beschikbare huisjes in Zaltbommel zijn: januari (met een gemiddelde beschikbaarheid van 89%), april (85%) en november (81%). Het gemiddelde is 85% deze periode, je hebt dus een ruime keuze beschikbaar.

Wanneer is de meerderheid van de vakantiehuizen vol?

De maanden mei, juli en juni zijn in Zaltbommel vol bezet, met een gemiddelde beschikbaarheid van 30%, 40% en 42%.

Hoeveel vakantiewoningen zijn er te vinden in Zaltbommel via Holidu?

Ons aanbod bestaat uit 30 vakantiehuizen van 10 verschillende partners.

Populaire faciliteiten in Zaltbommel

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in ZaltbommelBooking.com Vakantiehuizen in Zaltbommel
Airbnb Vakantiehuizen in ZaltbommelAirbnb Vakantiehuizen in Zaltbommel
Vrbo Vakantiehuizen in ZaltbommelVrbo Vakantiehuizen in Zaltbommel
Bookiply Vakantiehuizen in ZaltbommelBookiply Vakantiehuizen in Zaltbommel
FeWo-direkt Vakantiehuizen in ZaltbommelFeWo-direkt Vakantiehuizen in Zaltbommel
Abritel Vakantiehuizen in ZaltbommelAbritel Vakantiehuizen in Zaltbommel
HRS Vakantiehuizen in ZaltbommelHRS Vakantiehuizen in Zaltbommel
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Gelderland
  4. Zaltbommel