Vind Vakantiehuizen in Noorbeek

Highlights in Noorbeek

  • Het Limburgse heuvellandschap
  • Wijngaarden en wijnen proeven
  • Een bezoek aan Margraten
  • Dagje Maastricht
  • Het Drielandenpunt in Vaals

Prijzen en beschikbaarheid

Huidige prijzen van vakantiehuizen Noorbeek

€ 136voor 1 apr. - 8 apr.
€ 153 jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Gemiddelde prijs per week

Huidige beschikbaarheid van vakantiehuizen Noorbeek

< 1%voor 1 apr. - 8 apr.
0% jaarlijks gemiddelde
apr.
mei
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mrt.
Beschikbare accommodaties in %

Vakantiehuizen in Noorbeek

Overnachten in het kerkdorp

In het zuiden van Limburg ligt het mooie kerkdorpje Noorbeek. Midden in het dorp zijn mooie vakantiehuizen beschikbaar op loopafstand van de Sint-Brigidabron, de terrasjes en restaurants. Rondom het dorp beginnen de vele wandelroutes die je makkelijk kunt bereiken. Zo kun je vanuit Noorbeek richting Altenbroek wandelen, naar het Noordal en Kasteel Mheer. Het dorp is heerlijk rustig en je kunt hier genieten van een welverdiende vakantie in Limburg.

Vakantiehuis op de grens

Noorbeek ligt letterlijk op de grens van Nederland en België en in de omgeving zijn leuke dorpen te vinden. Je kunt ook overnachten in de nabijgelegen dorpen Schophem, Voeren en Nurop in België, of Schilberg, Beutenaken en Terlinden in Nederland. Het is een heerlijke regio om beide landen te gaan verkennen. De vakantiehuizen liggen in het heuvelachtige landschap en bij veel wijngaarden en rivieren. Je kunt je auto voor de deur parkeren en in de buurt heb je de mogelijkheid fietsen te huren. Bij een aantal vakantiehuizen zit de verhuur van fietsen zelfs bij de prijs inbegrepen.

Vakantie in Noorbeek

Locatie en oriëntatie

Prachtige regio in Limburg

In de Zuid-Limburgse gemeente Eijsden-Margraten ligt het kleine kerkdorpje Noorbeek. Het dorp heeft iets meer dan 1.000 inwoners en het dorp heeft een beschermd dorpsgezicht. Dit komt voornamelijk door de parochiekerk die voor de Patroonheilige Sint Brigida werd gebouwd. In het dorp kun je ook de gelijknamige Sint-Brigidabron vinden. In de omliggende dorpen zijn ook veel kloosters en kerken te ontdekken zoals de St. Lambertuskerk, de St. Gerlachuskerk in Banholt en het klooster Abdij van Sinnich in België.

De omgeving van Noorbeek

Noorbeek is landelijk gelegen en met name wandelaars en fietsers kunnen hier genieten van mooie routes. Noorbeek ligt namelijk op het Plateau van Margraten op een flank van de Noor. Wat bijzonder is aan deze omgeving zijn de holle wegen. Het zijn wegen die door erosie en mensen uitgesleten zijn. In de omgeving zijn prachtige vakwerkhuizen te vinden in plaatsen als Mechelen, Epen, Slenaken, Terstraten en Holset. Een leuke wandeling langs de holle wegen en de vakwerkhuizen is de Kelmonderbosroute.

Reizigers en activiteiten

Noorbeek met het gezin

Limburg is een heerlijke provincie om met kinderen naartoe te reizen. Er zijn kastelen, oude abdijen en bijzondere attracties te vinden. Ga bijvoorbeeld met het gezin naar het Drielandenpunt in Vaals en beklim de Wilhelminatoren. Vanaf de top heb je een waanzinnig uitzicht over Nederland, België en Duitsland. Ga ook een dagje naar Valkenburg en ontdek de historische Kasteelruïne en de mergelgrotten bij MergelRijk. Hier kun je een kijkje onder de grond nemen en ontdekken hoe het mergel vroeger gewonnen werd. Bij het Pretpark de Valkenier zijn leuke attracties zoals achtbanen en waterglijbanen.

Bourgondisch genieten

Buiten Noorbeek is het een paradijs voor wijnliefhebbers. De hellingen zijn namelijk perfect voor druiven en je ziet in deze omgeving veel wijngaarden. Breng een bezoekje aan de wijnboeren en proef de wijnen van eigen bodem. Hou je meer van bier? Dan is het leuk de Gulpener Brouwerij te bezoeken. Maak een rondleiding in het Gulpener BrouwLokaal en geniet van lekker speciaalbiertjes. Als je op zoek bent naar alcoholvrije lekkernijen, dan kun je een heerlijke Vlaamse vlaai met koffie proberen. Of geniet van een frietje met zoor vleis of een koude schotel.

Noorbeek is één van de zuidelijkste gemeenten van Nederland en het kerkdorp is gelegen in het dal van de Noor.

Top 5 tips in Noorbeek

1. De kastelen van Limburg

Noorbeek is omringd door mooie kastelen. Breng een bezoekje aan het Kasteel van Mheer, het Kasteel van Beusdael of het Kasteel van Teuven. Een van de mooiste kastelen is het Kasteel Commanderiein Voeren. Neem een kijkje bij de slotgracht en neem een kijkje binnen.

2. Een bezoek aan Margraten

In het plaatsje Margraten kun je de Amerikaanse Begraafplaats bezoeken. Er is een monument ter nagedachtenis aan de overleden soldaten en er zijn meer dan 8.000 graven te vinden. Het is de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland.

3. Dagje Maastricht

In de Limburgse stad Maastricht kun je een leuke boottocht over de rivier de Maas maken. Vaar langs het Bonnefantenmuseum en de Sint Servaasbrug. Na afloop kun je neerstrijken op een terrasjes bij de Vrijthof.

4. De Veursvallei

Net over de grens in België ligt de prachtige Veursvallei. Er zijn tientallen kilometers aan wandelroutes en voor de kinderen is er een leuk speelbos. Breng een bezoekje aan het bezoekerscentrum en ontdek welke bijzondere dieren hier leven. Of ga paardrijden in de bossen en bewonder het natuurschoon van dichtbij.

5. Ontdek de stad Aken

Bij onze oosterburen ligt de gezellige stad Aken. Breng een bezoekje aan de bekende Dom van Aken en wandel langs de 14e-eeuwse stadspoort Ponttor. Een bijzonder museum in de stad is het Internationales Zeitungsmuseum waar je alles over de pers en media kunt leren.

Veelgestelde vragen over Vakantiehuizen in Noorbeek

Wat kosten vakantiewoningen in Noorbeek gemiddeld?

Gelet op de gemiddelde prijs van €154 per nacht, ligt deze bestemming aan de onderzijde van de prijsklasse voor huizen in Nederland.

In welke tijd van het jaar kan je gemiddeld de beste prijzen verwachten voor een vakantiehuis in Noorbeek?

Als je het zo goedkoop mogelijk wilt houden, zijn maart (€126 per nacht), november (€131) en februari (€133) de meest betaalbare maanden om naar deze bestemming af te reizen.

In welke maanden is het goedkoper om een vakantiehuis te huren in Noorbeek?

Als we hier kijken naar een accommodatie, zijn de maanden waarin het duur is: augustus, juli en september (in volgorde van hoog naar laag) met een gemiddelde prijs per nacht van €193, €183 en €162.

Is Noorbeek een goede bestemming voor een last-minute reisje?

Om te zorgen dat je niet zonder accommodatie komt te zitten, is het belangrijk om proactief te zijn, omdat 87% van de vakantiehuizen meestal volgeboekt zijn.

In welke tijd van het jaar zijn er veel vakantiehuizen te reserveren in Noorbeek?

Maart, oktober en november zijn de maanden (in volgorde van hoog naar laag) met de meeste beschikbare vakantiehuizen in Noorbeek, met een gemiddeld percentage van respectievelijk 34%, 23% en 21%. Zelfs tijdens deze periode waarin er veel beschikbaar is, 26%. Geven we je de tip altijd een beetje op tijd te boeken zodat je de accommodatie van je dromen vindt.

Hoeveel vakantiewoningen kan ik via Holidu vinden in Noorbeek?

Ons aanbod bestaat uit 50 vakantiehuizen van 2 verschillende aanbieders.

Holidu doorzoekt honderden websites en vindt het perfecte vakantiehuis tegen de beste prijs.

Booking.com Vakantiehuizen in NoorbeekBooking.com Vakantiehuizen in Noorbeek
Airbnb Vakantiehuizen in NoorbeekAirbnb Vakantiehuizen in Noorbeek
Vrbo Vakantiehuizen in NoorbeekVrbo Vakantiehuizen in Noorbeek
Bookiply Vakantiehuizen in NoorbeekBookiply Vakantiehuizen in Noorbeek
FeWo-direkt Vakantiehuizen in NoorbeekFeWo-direkt Vakantiehuizen in Noorbeek
Abritel Vakantiehuizen in NoorbeekAbritel Vakantiehuizen in Noorbeek
HRS Vakantiehuizen in NoorbeekHRS Vakantiehuizen in Noorbeek
500+ meer
  1. Vakantiehuizen
  2. Nederland
  3. Limburg
  4. Noorbeek